מי קבע.......
.................בין השאר, דוד בן-גוריון קבע זאת. במגילת העצמאות אין אפשרות לראות את ההקמה של המדינה כמדינה אשר נותנת או תיתן יחס שיוויוני לכל אזרחיה, וזאת משום שהיא "מדינה יהודית-היא מדינת ישראל" החזון היה לתת ליהודים שטח משל עצמו, וניתן לראות שמר בן-גוריון העדיף להתחמק מהבעיות שעלולות להיווצר מהערבים שחיו באזור. במגילת העצמאות כתוב רק שהעם היהודי ותושיבי המדינה היהודית החדשה באים עם ידיים מושטות ופתוחות כלפי מדינות ערב השכנות על-מנת להגיע להסכמי שלום. אין התייחסות לאותם אנשים שחייו בתוך המדינה-רק לסובבים את המדינה.... עכשיו אני כמובן לא טוען שיש ליצור משטרת אפרהייד , ולדעתי יש לתת את כל הזכיות שניתנות לאזרח יהודי שגר בתל-אביב לאזרח מוסלמי שגר במשולש, אבל- רק לאזרחיי המדינה.... בנוסף לסיבות רבות ואחרות, חלק מהסיבות שלי לתמיכה בתכנית ההתנתקות היא שאין למדינת ישראל שום צורך או סיבה לדאוג לרווחת חייהם של מיליוני אנשים אשר אינם אזרחי מדינתם-והרי יבוא היום שבוא הפלשטינאים יגדו; יודעים מה, לא רוצים מדינה נפרדת,אנחנו רוצים אזרחות, וזכות הצבעה לכנסת... ואז מה יקרה לחזון של הרצל ? מה יקרה לרעיון הציוני של "ארץ ישראל- מדינת היהודים" ?! ?! יש לי עוד סיבות לתמיכתי בתוכנית ההיתנקות, אך לצערי אין לי מספיק מקום (או כוח, תראו מה השעה...) לכתוב כאן ארוכות, לכן אני אתחיל מנהג שבו אני אכתוב שיבה שונה בכל דיון על הנושא.... לילה טוב !