לכל חברי פורום

rode2

New member
אני יודע שהיו פה גם יהודים

לפני קום המדינה . טבריה היתה עיר שחיו בה יהודים ונוצרים ומוסלמים ...עד היום לסבתא שלי יש ידידה טבריינית שבאה לבקר והיא יהודיה שגרה עם ערבים ומדברת ערבית ..

t i p o

New member
../images/Emo13.gif אומנם אין מה להשוות

אבל האדם הראשון, שהכרתי לעומק בישראל, הוא ערבי מוסלמי שעבר איתי את הקורס קצינים. עד עכשיו הוא אחד מחברי הטובים ביותר. אני מאוד מקווה, שיגיע היום, שכל בני אברהם יוכלו לחיות ביחד בשלום.

dor1111

New member
פע כן חיינו בשלום בשנות ה80 המוקדמו

יהודיים יכלו להסתובב חופשי בעזה ובקלקייליה. סבא שלי היה מנהל מפעל בעזה והוא יכל להסתובב חופשי בעזה ועוד הוא חבש כיפה.

BrightDarkness

New member
../images/Emo45.gif

לא רק ליהודים יש קשר היסטורי הדוק לארץ הזאת...גם למוסלמים וגם לנוצרים יש קשר היסטורי דתי לארץ..

Rotema3

New member
הטעות היא שלך

הארץ הזאת לא שייכת לכולם-כי היא אינה ארץ כלל אזרחייה. הארץ הזאת שייכת לעם היהודי. מה שכן, הארץ הזאת מכבדת ושומרת זכויות מעוטים ככל שאפשר. אני לא אומרת שצריך לגרש את הערבים-אבל הם ~חייבים~ להכיר שזאת מדינה יהודית ותשאר כזאת לעד! אם יוכלו, אז בכייף שיחיו איתנו כמו כל ערביי ישראל. אבל זה בלתי אפשרי, לרוב מבחנתם. ארץ ישראל היא *ארץ ישראל* ולא פלסטינה! המוסלמים הן היום והן בעבר רצו להחיל את דתם על כל הארץ, ולא עניין אותם נוצרים יהודים, העיקר ש"פלסטין" תהיה מוסלמית. ישראל תשאר מדינת היהודים, וטעות לחשוב אחרת.

rode2

New member
מי קבע?!

מי קבע? אלוהים קבע את זה? בכל מקום בעולם יש יהודים והארץ הזו היא של כולם כמו שיש ליהודי זכות לחיות פה גם לנוצרי יש וגם למוסלמי..זה שיש פה רוב יהודים זה בגלל שהשלטון הוא בידי היהודים קודם היה פה רוב ערבי אבל דאגו שזה ישתנה המבצעים שעשו ואסיפת האנשים מכל העולם שיתגיירו פה כמו רוסים ואתיופים העיקר למלא את הארץ...אתה יודע שיש אתיופים שהיו הולכים למסג להתפלל כששמעו את המאזן ? אתה יודע שיש הרבה רוסים שהם נוצרים בכלל?

הממ

מי קבע?? כן - אלוקים קבע. פסוק ראשון בתנ"ך - עפ"י פירוש רש"י, אני מצטטת: ...מה טעם פתח בבראשית? משום "כח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גויים" (תהילים קי"א) שאם יאמרו אומות העולם לישראל: ליסטים אתם, שכבשתם ארצות שבעה גויים. הם אומרים להם: כל הארץ של הקדוש ברוך הוא היא, הוא בראה ונתנה לאשר ישר בעיניו, ברצונו נתנה להם, וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו". ומלבד הסיבה הזו - כאשר הכריז בן גוריון על הקמת מדינת ישראל בארץ ישראל, והאו"ם ומדינות העולם הכירו בכך - נהייתה מדינת ישראל מדינה יהודית דמוקרטית! ולא מדינת כלל אזרחיה. רוצה לדעת מה זו מדינה יהודית דמוקרטית? תבדוק בספר אזרחות שלי מכיתה י"א..

ykay

New member
מי קבע.......

.................בין השאר, דוד בן-גוריון קבע זאת. במגילת העצמאות אין אפשרות לראות את ההקמה של המדינה כמדינה אשר נותנת או תיתן יחס שיוויוני לכל אזרחיה, וזאת משום שהיא "מדינה יהודית-היא מדינת ישראל" החזון היה לתת ליהודים שטח משל עצמו, וניתן לראות שמר בן-גוריון העדיף להתחמק מהבעיות שעלולות להיווצר מהערבים שחיו באזור. במגילת העצמאות כתוב רק שהעם היהודי ותושיבי המדינה היהודית החדשה באים עם ידיים מושטות ופתוחות כלפי מדינות ערב השכנות על-מנת להגיע להסכמי שלום. אין התייחסות לאותם אנשים שחייו בתוך המדינה-רק לסובבים את המדינה.... עכשיו אני כמובן לא טוען שיש ליצור משטרת אפרהייד , ולדעתי יש לתת את כל הזכיות שניתנות לאזרח יהודי שגר בתל-אביב לאזרח מוסלמי שגר במשולש, אבל- רק לאזרחיי המדינה.... בנוסף לסיבות רבות ואחרות, חלק מהסיבות שלי לתמיכה בתכנית ההתנתקות היא שאין למדינת ישראל שום צורך או סיבה לדאוג לרווחת חייהם של מיליוני אנשים אשר אינם אזרחי מדינתם-והרי יבוא היום שבוא הפלשטינאים יגדו; יודעים מה, לא רוצים מדינה נפרדת,אנחנו רוצים אזרחות, וזכות הצבעה לכנסת... ואז מה יקרה לחזון של הרצל ? מה יקרה לרעיון הציוני של "ארץ ישראל- מדינת היהודים" ?! ?! יש לי עוד סיבות לתמיכתי בתוכנית ההיתנקות, אך לצערי אין לי מספיק מקום (או כוח, תראו מה השעה...) לכתוב כאן ארוכות, לכן אני אתחיל מנהג שבו אני אכתוב שיבה שונה בכל דיון על הנושא.... לילה טוב !

LordOfSpells

New member
הרבה ערבים רוצים ו\או היו רוצים

ועובדה שכמות עצומה של ערבים חיה בנינו. אבל עם המנון כזה, הם לא יכולים להשתייך. ועם אפליות על רקע דת, הם לא יכולים להשתייך. ועם זה שבחלק מהמקומות הם לא מקבלים את התשתיות הבסיסיות שיהודים כן מקבלים- הם לא יכולים להשתייך. ובכלל, הארץ הזו כן שייכת לכולם, היא קדושה ליהודים לנוצרים ולמוסלמים כאחד, ולכולם יש מקום בה. בהכרזת העצמאות הובטח שמדינת ישראל תתן לכל בני המיעוטים זכויות שוות ויחס שווה ותהיה גם מדינתם. מה שלא יצא לפועל.

למהאתה מתכוון לא יצא לפועל??

עכשיו אתה תאמר שישנם ערבים שחיים בתת תנאים בלה בלה.. ישנם גם יהודים שחיים כך, וזה בהחלט מצב לא אידיאלי. אתה יודע - אני חושבת שזה לא נורמלי שישנם מקומות שבארץ שלי, ובמדינת העם היהודי - אני לא יכולה להסתובב בחופשיות. אז בבקשה אל תדבר על זכויות שלא יצאו לפועל.. כי מי שחפץ בזכויות מיעוטים, חובה עליו לכבד את המקום בו הוא חי, ואת הממשל הקיים. ערבים לא מזדהים עם ההמנון והדגל? מצטערים, מעבר לכך שכמונו, גם אתם אוהבים את הארץ עצמה, אנחנו הקמנו כאן מדינה יהודית! ישנם גם מדינות אחרות בעולם שהן דתיות, והמיעוטים החיים שם אינם מזדהים עם ההמנון והדגל והמוסדות וכו'.. מי שואל אותם בכלל?? (סליחה שאני קצת בוטה..) הם מעיזים בכלל להרים את הראש?? לא רוצה? לא צריך.

Nimst

New member
מה זאת אומרת מי שואל אותם?

"הם מעיזים בכלל להרים את הראש?" כן, למה שלא יעיזו? ערביי ישראל אזרחים שווים (מבחינה חוקית, לפחות). ברגע שנתת להם תעודת זהות כחולה, נתת להם את הזכות "להרים את הראש". זו דמוקרטיה.

..

כתבתי את זה על אזרחים המהווים מיעוט במדינות שונות, ולעזאזל לא עולה לי דוגמא בראש, מצטערת. והכוונה שלי היא כך - מיעוט בכל מדינה נורמלית בעולם, לא יכול לטעון שההמנון והדגל הם לא עפ"י רוחו, הם מיעוט. גם אם ייטענו כך, לא ישימו עליהם - הם הרי המיעוט. שים לב - דיברתי על כל מדינה אחרת רגילה בעולם.. מכיון שאנחנו לא מדינה שגרתית, אצלינו זה אמנם קצת אחר, אבל תסכים איתי שהטיעון הזה של "לא מזדהה עם הדגל וההמנון והמוסדות וכו'" - הוא מגוכך, ואים צורך להתייחס אליו? כן, אנחנו מדינה יהודית. כך רצינו להיות - וכך נשארנו. איננו מדינת כלל אזרחיה - בה לטענה מעין זו הייתה בצדקה דמוקרטית.

t i p o

New member
../images/Emo45.gif זה בערך כמו להוציא את הנוצרים

מצרפת ולומר להם, שיש להם עוד הרבה מדינות. אחים, אתם שוכחים את היות המוסלמים בני דודינו, אתם שוכחים את חובתנו לכבד גרים, כפי שמורה עלינו התורה.

הרֵעוּת

New member
סלח לי,

אתה שמעת על "לא תחנם"? ומה בדיוק הקשר לגרים? מוסלמים הם גרים?

t i p o

New member
בלי כל קשר לדעותיי שלי

אם את טוענת, שא"י שייכת רק ליהודים, הרי שגוי החי בקירבך, הוא גר.

אז ככה..

עפ"י התורה - אכן יש חובה לכבד גרים, או תושבים בעצם עפ"י ההגדרה שלך. אך להזכירך - זה בתנאי שהם מקבלים על עצמם את השלטון הקיים בארץ. ערבי שהוא מחבל - לא עונה על תנאי זה - מצטערת. לא, אינני חייבת לכבד ולתת מקום בארץ למי שחפץ במותי. אני מניחה שגם אתה אינך רוצה בכך. כל עוד הפלשתינאים לא ימגרו מקרבם את הטרור באופן מוחלט - אנו בבעיה. האם שרון מסוגל למגר את הטרור?? ייתכן. אבל, קצת יותר בעומק, זו הבעיה שלהם. הם לא יכולים לבקש מאיתנו כלום כל עוד הם מצהירים שהם רוצים לפגוע בנו.

dor1111

New member
ואם יש אנשים שלא מאמינים בה'

אני אישית כן מאמין אבל 51% מכלל ישראל חילונים. כך שאי אפשר להגיב על כל דבר בזה שה' אמר

למעלה