אז אתה בעד או נגד?../images/Emo12.gif
אגב,שלום לכולם!אני אלה,בת 14 מת"א ואני נגד ההתנתקות. ואני אגיד כי: אני עקבתי אחריי החדשות במשך כל השבוע,וראיתי את מה שהמשטרה והחיילים עשו,ומה המתנגדים עשו.ומה בעצם נסגר? -חיילים לא סירבו פקודה,כי בשבילם כסף ושרון ומופז זה האלוהים האמיתי,אבל לא אכליל את כולם,כי יש כאלה כמובן שלא באמת רצו,אבל אם ייסרבו פקודה,זה עלול להשפיע על העתיד שלהם..אז מה הם ייעדיפו? -מה שראינו זה רק אגו על אגו.המתנגדים הראו שיש להם כוח בזה שלבשו חולצות כתומות. החיילים הראו שיש להם כוח,כי הם לובשים מדים שאומרים "צבא הגנה לישראל". השוטרים הראו שיש להם כוח בזה שלבשו מדי משטרה,ואחזו באקדח ובדרגות. ובסופו של יום המתנגדים בלי החולצות הכתומות,החיילים בלי המדים והדרגות,והשוטרים בלי האקדחים והדרגות גם כן.לא שונים ממני מכם,או מאף אחד אחר.הכל היה רק פוזה של כולם. אבל למה?כי מצד אחד יש אנשים שרוצים,מנסים ומאמינים באלוהים,ולא צריכים לחיות לפי החוק של "מה שטוב לאמריקה,טוב לנו". ויש אנשים שייחשבו שזה יהיה יותר טוב,כי אז יישפכו פחות דמים,וכי אם שרון אמר,אז שרון צודק. אני חייבת להגיד,שכל החיילים והשוטרים שאולי מקבלים כרגע מחמאות מראש הממשלה,מהמפקדים שלהם,מהרמטכ"ל וכל החובבנים האלה.אולי מקבלים את המחמאות,אבל בתכלס זה לא ייעשה להם כלום בעוד 20 או 30 שנה.בקיצור,נודה במציאות,הם בעוד כמה שנים לא יזיזו לאף אחד. העניינים של בריטני,פריס וכל השאר יהיו יותר חשובים. -הרבה פה אומרים זאת מדינה יהודית,מדינה יהודית.אבל בשביל לחיות עם האמת,עם כל הפוזה של "אני יהודי".רוב המדינה לא עושה אפילו בקצת מה שיהודי אמור לעשות בפועל. אני יכולה אפילו לנדב את עצמי ולהגיד שהנה,אני מחללת שבת,למרות שאני לא רוצה.אבל כותבת לכם,למרות שזה אסור. ואני לא יודעת אם פה,אבל ככה זה בארץ.והרוב פה חיים,כמו בשאר הארצות,ולא שמים על שום דת,מנהגים ומצוות. למרות שזה תלוי גם למה אתה חילוני.אני אמרתי לאמא שלי לפניי 3 שניםוגם השנה שאני רוצה לחזור בתשובה..וכן מי שרוצה יכול לצחוק על ילדה בת 14,ועוד מת"א,עיר החטאים שמעדיפה לחזור בתשובה,מאשר להתנהג כמו איך ששאר חבריי למשל מתנהגים. אז עד כמה אנחנו מדינה יהודית? -מה עוד נשאר לנו?אוקיי.כמה שמדברים על ההתנתקות בחדשות ומראים כל מיני תמונות קשות כאלה של השוטרים שמכים את המתנגדים...זה באמת עצוב.אבל זה עוד יותר עצוב לתאר שמי שזה לא כ"כ יעניין,ייצפה בזה,וייראה בזה בתור סרט אקשן או משהו.וזה אחד הדברים שממש מכאיבים לי...כי באזור שלי,כל מי שתשאלו על ההתנתקות ייענה לכם:אני בעד/למי איכפת מהמתנחלים האלה?!/למי איכפת מהדוסים-חרדים האלה?!/את מי זה מעניין בכלל ההתנתקות?העיקר שאותי לא מפנים. ולי לפחות זה ממש ממש עצוב לשמוע,ולא יודעת מי פה מאזור ת"א או המרכז...אז אני גרה בצפון ת"א,ואם הגיעו אליכם שמועות על שצפון ת"א הם "צפונבונים/סנובים/חושבים ת'עצמם"..אז אני אומרת לכם עכשיו,השמועות נכונות.וככה זה בעוד כמה אזורים פה במרכז.ואני יכולה לספר לכם על וויכוח עם חברה שלי בקשר להתנתקות,שאמרה לי שזה לא מעניין אותה.אז דיי כעסתי אותה,ושאלתי אותה למה אין לה דיעה?ולא רציתי לנסות לשכנע אותה להיות נגד או בעד,רק לדעת אם איכפת לה מהמדינה שלה?והיא הייתה דוגמה,לכך שכל מי שגר בוילות ובפנטאוזים של הרצליה פיתוח,או כל הערים האלה שנחשבות לעשירות.אל תצפו לתמיכה שלהם.לווא דווקא נגד,אפילו לא בעד..לא איכפת להם אם מחר יהיו הפצצות על שדרות,או על התנחלויות אחרות.הכי חשוב שהם גרים כאן,ואם זה לא קרוב אליהם אז מה איכפת להם?!אבל אם תתנו להם דוגמה של אם ייפנו אותם מהבית,הם ישר יגידו לך שבחיים הם לא ייפנו את הבית המפואר והמקסים שלהם בת"א,ואולי אפילו יישתמשו ככה באלימות.בקיצור יש לנו מדינה.לא אגיד חרא,כי זה לא נכון! אני חושבת שיש לנו מדינה מקסימה,ואני מאוד גאה בה!אני גאה שאי גרה כאן,אבל קשה לי להגיד יהודיה גאה.לא כי אני מתכחשת,כי אני לא יכולה להגיד,כשני יודעת שאני לא נוהגת כמו שילדה יהודיה אחרת בגילי אמורה לנהוג.אבל זאת בעיה שלי ולא שלכם. אבל אני לא גאה בממשלה שלנו,ולא באנשים מסויימים.אני לא יכולה להגיד שאני שונאת את החיילים כי הם עושים מה שעושים..אני לא מכירה אותם ולא יכולה לשפוט,אני יכולה רק לא להסכים איתם.וכנ"ל עם השוטרים.אבל אם מדובר בממשלה שלנו,אני חייבת להגיד שזה לא משהו שאוכל להיות גאה בו...זה הכל זיוף כ"כ גדול,ואנשים במדינה רק סובלים מזה!וזה חבל.כי זה לא חייב להיות ככה,אבל לאף אחד אין מספיק אומץ לעשות משהו..ולמי שכבר יש אומץ,מוצא את עצמו מפוטר ע"י ראש הממשלה הנערץ והמדהים שלנו!. -הסתכלתי כאן על הודעות ודעות של כל מיני אנשים.וזה ממש בלאגן.יכולים להיות לנו וויכוחים ממחר ועד הודעה חדשה,על למה כן צריך לפנות ולמה לא.וגם כל העניין של ימני-שמאלני.תצאו מזה.ימני זה כבר לא מה שהיה וגם לא שמאלני.פשוט לכל אחד ישדעות שונות. -עכשיו בעניין אמונה,וזה כמובן מי שמאמין.ואני למשל מאמינה באלוהים.כי כמה שאנשים אומרים שהחיים שלהם בזבל וכל מיני דברים,לצערי מסתכלים רק על הדברים הרעים שקוראים להם בחיים.ולא על הדברים הטובים שקורים.ולא יודעים להעריך את מה שמקבלים.אז סתם אני ממליצה לכם,באמת מהלב.תעריכו את מה שיש לכם.אני לפחות שמחה על כל יום שאני זוכה לראות את השמש,את המשפחה שלי.ובעיקר את זה,שאני בתור ילדה מאומצת יכולתי עכשיו או לא להיות מתה,או למצוא את עצמי ברחוב.או להיות עם משפחה לא טובה.אבל אני תודה לאל אומצתי ע"י האישה הכי מדהימה שיכולה להיות,שהביאה אותי לארץ,ואני אפילו לא מרגישה שנולדתי בברזיל,אני מרגישה ובעצם בטוחה שנולדתי כאן,ולא איכפת לי מה אומרים.טוב.סליחה על הסיפור המאוד לא מעניין על חיי.אבל הערכה זה חשוב. -עכשיו,אף אחד לא יודע מה יהיה באמת ביום ההתנתקות.שרון מאמין שיינו ויהי מה.מועצת יש"ע אומרת,וגם תושבי ההתנחלויות אומרים שאין מצב שזה קורה. אני אישית לא רוצה להגיד מילים,כי אני באמת לא יודעת מה יהיה..אני מודה שאני מפחדת,או לפחות פחדתי שתהיה מלחמת אחים,אבל תודה לאל שזה נמנע כבר בבית מימון,וזה לא קרה. אני רק יודעת שאני יכולה לנסות..ואני אישית מתכננת ללכת עם אחי,ועוד שתי חברות לעבר גוש קטיף,או לפחות עד לאן שנוכל להגיע.אני יודעת שאני לא רוצה ללכת מכות עם החיילים,לא רוצה להיעצר,ולא רוצה לנסות לשכנע אותם לסרב פקודה..כי הרי ברור שזה לא ייעבוד...ואני אישית לא מוצאת שום סיבה לבזבז זמן על שוטרים וחיילים,שאם אני אגיד להם אל תפנו ייצחקו לי בפרצוף,או ייתחילו לצעוק עליי,או חס וחלילה להכות אותי...לא מוצאת שום סיבה..שכל חייל ושוטר שייעשה חשבון עם עצמו...וינסה לחשוב שוב פעם מה המשמעות של יהודי,מה המשמעות של אהבת ארץ,או מה המשמעות שלו בחיים,ובמה בעצם הוא מאמין?במה שאלוהים רוצה?או במה ששרון וארה"ב רוצים?. אבל ברור שרק אלוהים יודע מה ייקרה באותו יום,ונקווה ונתפלל וגם נקבל את מה שהגורל שאלוהים קבע.אם ייצא מצב שהגוש בסופו של דבר כן ייתפנה,אז אין הרבה האמת מה לעשות,כי ככה כנראה זה צריך להיעשות....אבל עדיף לא להגיע למסקנות,ולנסות לשחק את אלוהים ולנבא כל מיני דברים רק בגלל אגו. אני פשוט רק צריכה לחכות,ולראות מה ייקרה כשאני אלך. ולהוריד קצת פוזה מכל הצדדים,ולהראות ולחשוב מה באמת(ושוב פעם רק למי שמאמין לאלוהים כאן)אלוהים היה רוצה שנעשה..אני לא חושבת שהיה רוצה שיהיה מלחמת אחים,ולא היה רוצה לראות מתנגד שפוגע מילולית חייל ושוטר,או חייל שפוגע פיזית באחד מהאנשים שנגד ההתנתקות. -ושאלתי האחרונה.יש פה מישהו שמתכוון בכלל לנסות להגיע לגוש קטיף בשבוע הבא? ושוב פעם סליחה על המגילה המאוד לא מעניינת שלי