לכל חברי פורום

The Bugi

New member
לכל מה שאמרת כבר נתתי תשובות

אולם, אני חייב להתייחס ל"ביתור הרצועה". עד היום מהלך ביתור הרצועה לשלושה חלקים כדי להילחם בטרור ולפרק את תשתיותיו היה אפקטיבי ביותר. ברגע שנצא מהרצועה-תשכח מביתור הרצועה, חבל על חיי החיילים. הביתור יכול להתאפשר הודות להתיישבות בקטיף. ברגע שהרסנו את הישובים-הרסנו את החיץ. כעת לא יהיה לחיילינו מחסה בעומק הרצועה ו9000 המתיישבים לא יהוו חוצץ בינם לבין ההמון הערבי.

mostt

New member
אם יהיה צורך יכבשו ויהרסו וימחקו

כי התנאים המדיניים יאפשרו זאת. לאחרונה כמעט בצענו זאת אבל התנאים המדניים לא איפשרו מהלך צבאי. בעתיד אני מקווה שאבומאזן יחזיק קצר את כולם ואם לא - הטיפול יהיה שלנו. פשוט לא תיהיה בררה.

The Bugi

New member
עוד פעם אבו-מאזן

מדוע אתה שב ומתכחש לעובדה שהאדם רוצח? מדוע אתה מתעקש לתת אמון באדם צבוע שכזה?

E טי

New member
איזה תנאים מדיניים יאפשרו?

ברגע שרק תכניס חייל אחד, כל האו"ם יקפוץ עליך. לא תוכל לצייץ שם בלי לחטוף טיל מצרפת, רוסיה וגרמניה ביחד.

כינוי1982

New member
ותשובות חזרה

1. גם מדינות עצמאיות לא חיות בואקום, וצריכות (ורוצות) לעמוד בסטנדרדט משפטי מסויים. מדינת ישראל עצמה חתמה על אמנת ז'נבה הרביעית שאוסרת על הקמת התנחלויות בשטחים כבושים. 2. גם מדינות עצמאיות צריכות קשרי מסחר, דיפלומטיה, יחסים צבאיים ועוד, ובמיוחד מדינת ישראל על כלכלתה המתפוררת, היעדר משאבי הטבע שלה והיותה מוקפת אוייבים. זו חוכמה גדולה להוציא לשון לכל העולם, אבל אנשים ריאלים צריכים לדעת שאי אפשר בלי אירופה וארה"ב. 3. הרבה מהפלסטינים התבגרו מאז שנות ה-40 ודברים משתנים ברחוב הפלסטיני כמו הישראלי. אלא שבינתיים הבניה הנמשכת בהתנחלויות מעכירות את היחסים חזרה. ואגב, לא יודע על דיג משותף, אבל לפני אוסלו הייתה אינתיפדאה (צירוף מקרים שזה יצא מעט אחרי הבנייה המאסיבית בהתנחלויות?). 4. נו באמת, ומה ציפית, שהם לא יתנגדו? משאירים אותם תחת כיבוש בלי מדינה ובינתיים - בלי שנותנים להם אזרחות - מספחים להם אדמה אחר אדמה. זו הייתה רק שאלה של זמן עד שיהיה שם מרד. ואז, אפילו זה מרד עממי של מיעוט מהאוכלוסיה - עוצר. ובשביל מה? לא, לא בשביל להגן על המדינה. בשביל להגן על "נווה אלוקים" או איזו התנחלות חדשה שלא הוקמה שם ליד. באמת. 5. גוש קטיף נמצא במערב הרצועה כשמדרומו יישובים ערבים. ההתמגנות היא החשש מפני הסיכוי האפשרי להתגברות הטרור וחופש הפעולה בגלל שצה"ל יוצא משם. לא בגלל ש-8 אלף אזרחים יוצאים משם. 6. יש הבדל בין מה ששלך לפי חוק לבין מה שלא. ההתנחלויות אינן של ישראל מלכתחילה ואין כל הצדקה בטחונית לשמר מובלעות. גילה - אני בספק לגבי הלגיטימציה של ישראל עליה לפי החוק הבינלאומי, אבל לפחות בינתיים אני מאמין שיש סיבה בטחונית. 7. להאשים את אוסלו לבדו, ולא את הבניה המאסיבית שהייתה בהתנחלויות מאז לצד היעדר כל התקדמות בהקמת המדינהה פלסטינית והיעדר פיקוח על ההסתה, זו לא חוכמה. נסה טיעון טוב יותר. יום אחד אנחנו ממילא ניסוג משם. כי אין ברירה. כל העולם יודע את זה חוץ מכם. לא חבל על הכסף והדם? 8. החמאס שולט ברצועה, אבל אם אבו-מאזן יקבל את הגיבוי הישראלי והחופש לפעול שם החמאס ידוכא. בעיקר אם ההתנתקות תעשה בתיאום עם הפלסטינים ואז אבו-מאזן יזכה בקרדיט ולא החמאס. ואנשים משתנים. גם לאנשים שנמצאו לא כשירים לכהן כשר משפטים, שבצעו פעולות תגמול בשנות החמישים באזרחים חפים מפשע, שהפרו חוק בינלאומי כשבנו מאחזים לא חוקיים ושהסיתו נגד ראש ממשלה אין לי אמון. ומה אתה יודע, חצי מהעם הזה בחר איש כזה לראש ממשלה.

פחות חיכוך עם האוכלוסיה הפלשתינית?!

אם אתה חושב שחיילי צה"ל לא יצטרכו לשמור על הגבול (יותר נכון, ייהרגו שם כמו זבובים, כי אסור להם ליטול נשק מחשש ל"פגיעה בחפים מפשע".), אתה טועה. מה גם שעזה תיהפך למרכז להברחת נשק ולמקום אסטרטגי חשוב (טילי קסאם יופנו משם בקלות רבה לעבר אשקלון, שדרות וכו').

e 3 l D i

New member
הודעה שכתבתי בשרשור אחר:

(אין לי זמן לכתוב הכל מחדש - יום שישי היום) ב"ידיעות אחרונות" פורסם בעקבות הרצחה של דנה גלקוביץ' מקיבוץ ברור חיל השבוע: "הפלשתינאים טוענים כי שטחו של הקיבוץ שייך להם..." על כל במה אפשרית שניתנת להם (ויש לי בלווין עשרות ערוצים מארצות ערב) הם מכריזים, שרים, צורחים ומאיימים שעד שכף רגלו של אחרון היהודים (חיילים, מתנחלים וכן כן, אפילו אזרחים "נורמלים") לא תדרוך על אדמתם מהירדן ועד הים, הם לא יפסיקו לרצוח, לפגע ולירות ב"אוייב הציוני". "בדם ואש" הם רוצים לפדות את "פלשתין", אין להם עניין במו"מ, בשולחן דיונים או בלחיצות ידיים. כל העולם הערבי שמדינת ישראל תקועה לו כמו עצם בגרון ומחלקת לו את המזרח התיכון לשניים מצפה מהם ומעודד אותם להמשיך ולהילחם. גם המוסלמים האירופאים שאין להם שום קשר וזיקה לישראל מוציאים פיגועים נגד מטרות ישראליות ותומכי-ישראליות, גם בקאבול מטיפים להרג בשליחות האל וטוענים שמוחמד ציוה להרוג אותנו בג'יהד (למרות שאין לכך שום ביסוס במקורותיהם - ואם היה, האסלאם היה צריך להיות מוכרז כ"ארגון טרור" ולצאת מחוץ לחוק). הסיכסוך שלנו איתם הוא על הרבה יותר מ"פיסת אדמה" או זכות שיבה (המצאה זדונית ושקרית שנועדה להשיג את תמיכת העולם, והשמאל, במדיניות הרצח שלהם) וההוכחה לכך היא פרעות חוזרות ונישנות שנים רבות לפני מלחמת העצמאות ורדיפות של אנשים חפים מפשע בארבעת ערי הקודש שלא "נכבשו" אלא היו בהם יהודים מאז ומעולם. ההתנתקות בשבילם היא אמנם ניצחון, אך נצחון מזערי שרק מעודד להמשיך ולהכות, בכל דרך אפשרית בכמה שיותר ישראלים חפים מפשע, לגרום עוד זעזועים נפשיים לאלפים מדי יום וכך להמשיך ולנצח, פיסה אחר פיסה, באמצעות לוחמה פסיכולוגית אכזרית. שרון אינו "מתקן את הגבולות", משום שתיקון הוא בלתי אפשרי במצבנו הנוכחי, שבו שטח מדינת ישראל מנוקד במאות שטחי A ו B. הוא אפילו לא מציל את חיילינו משירות באיזור קשה, משום שהצלה זו "תבוא לו בהפוכה" כשעשרות תושבים יהרגו בגללה ואנו נשאר חסרי אונים מול לחץ העולם והשמאל. וזה מה שקרה לשרון (במידה ולא מאמינים לסיפור על הדיל של משפחת שרון שכולל התנתקות תמורת העלמת עין מפשעים) - הוא נכנע ללחץ של עמו, שמותש מהלוחמה הפסיכולוגית. וזה מה שמנסים להסביר לכם ה"כתומים", הם זועקים את זה, שרים את זה ומנסים להסביר, אבל אתם לא מוכנים לשמוע, ולכן הם חוסמים כבישים, פורסים שרשרת אנושית, צועדים שלושה ימים, כולל נשים וטף, ושולחים מאות ואלפים לדבר איתכם בבתים. לא, אנחנו לא חוסמים משום שאנחנו שונאים אתכם, ולא מסרבים פקודה כדי להרגיז, אנחנו רק מנסים לצעוק חזק יותר מרוח השלום שנושבת לכם באוזניים, מנסים לזעזע כדי להסביר לכם שהפיגועים אינם תוצאה של דיכוי, זוהי אידאולוגיה שאין לה קשר למצבו הנפשי של המתאבד. הם רוצים לרצוח בנו בכל מחיר, ולא יעזור שנתחנן וניתן להם כמה "פיסות".

mostt

New member
אנחנו צריכים לעשות מה שטוב לנו

המטרה היא להפחית את מספר האנשים מתוכם שרוצים לפגוע בנו. כיום אין לשום צעיר שנולד בשטחים דבר לשאוף איליו. אין תכלית (פועל בנין). אם הם יוכלו להקים מדינה חלק מהם יוכל להסתפק בעשיה במדינה החדשה ופחות לחשוב עלינו. מצד שני - כל תוקפנות מצידם תקבל תגובה חזקה מאוד מצדינו כי אנחנו עשינו את מה שנדרש מאיתנו, עכשיו חובת ההוכחה עליהם. אם ימשיכו לירות לא תיהיה להם מדינה. להפחית לאפס את הירי לא נוכל אבל מצד שני אנחנו גרים היום בתוכם וזה לא עוזר לנו. הם ממשיכים לירות מתי שרק מתחשק להם. היחידי שמצליח להקטין את כמות הירי זה אבומזן. אם תיהיה לו מדינה יהיה לו יותר מוטיבציה להפסיק את הירי. לסיכום, לכן בחשבון קר אני חושב שהסיכויים שבפינוי הם לטובתינו. כלומר לטובת פחות פיגועים.

אני בעד ההתנתקות

כי אין מה לחפש ביש"ע, אני רוצה מדינה עם רוב יהודי. אני נגד ההתנתקות, כי אני שונא את שרון, לא מאמין בו, ובטוח שכל דבר שיוצא תחת ידו נגוע ברשע וטיפשות, לכן כל מעשה שהוא יבצע אני אהיה נגדו.

Hip Hop star

New member
אז אתה בעד או נגד?../images/Emo12.gif

אגב,שלום לכולם!אני אלה,בת 14 מת"א ואני נגד ההתנתקות. ואני אגיד כי: אני עקבתי אחריי החדשות במשך כל השבוע,וראיתי את מה שהמשטרה והחיילים עשו,ומה המתנגדים עשו.ומה בעצם נסגר? -חיילים לא סירבו פקודה,כי בשבילם כסף ושרון ומופז זה האלוהים האמיתי,אבל לא אכליל את כולם,כי יש כאלה כמובן שלא באמת רצו,אבל אם ייסרבו פקודה,זה עלול להשפיע על העתיד שלהם..אז מה הם ייעדיפו? -מה שראינו זה רק אגו על אגו.המתנגדים הראו שיש להם כוח בזה שלבשו חולצות כתומות. החיילים הראו שיש להם כוח,כי הם לובשים מדים שאומרים "צבא הגנה לישראל". השוטרים הראו שיש להם כוח בזה שלבשו מדי משטרה,ואחזו באקדח ובדרגות. ובסופו של יום המתנגדים בלי החולצות הכתומות,החיילים בלי המדים והדרגות,והשוטרים בלי האקדחים והדרגות גם כן.לא שונים ממני מכם,או מאף אחד אחר.הכל היה רק פוזה של כולם. אבל למה?כי מצד אחד יש אנשים שרוצים,מנסים ומאמינים באלוהים,ולא צריכים לחיות לפי החוק של "מה שטוב לאמריקה,טוב לנו". ויש אנשים שייחשבו שזה יהיה יותר טוב,כי אז יישפכו פחות דמים,וכי אם שרון אמר,אז שרון צודק. אני חייבת להגיד,שכל החיילים והשוטרים שאולי מקבלים כרגע מחמאות מראש הממשלה,מהמפקדים שלהם,מהרמטכ"ל וכל החובבנים האלה.אולי מקבלים את המחמאות,אבל בתכלס זה לא ייעשה להם כלום בעוד 20 או 30 שנה.בקיצור,נודה במציאות,הם בעוד כמה שנים לא יזיזו לאף אחד. העניינים של בריטני,פריס וכל השאר יהיו יותר חשובים. -הרבה פה אומרים זאת מדינה יהודית,מדינה יהודית.אבל בשביל לחיות עם האמת,עם כל הפוזה של "אני יהודי".רוב המדינה לא עושה אפילו בקצת מה שיהודי אמור לעשות בפועל. אני יכולה אפילו לנדב את עצמי ולהגיד שהנה,אני מחללת שבת,למרות שאני לא רוצה.אבל כותבת לכם,למרות שזה אסור. ואני לא יודעת אם פה,אבל ככה זה בארץ.והרוב פה חיים,כמו בשאר הארצות,ולא שמים על שום דת,מנהגים ומצוות. למרות שזה תלוי גם למה אתה חילוני.אני אמרתי לאמא שלי לפניי 3 שניםוגם השנה שאני רוצה לחזור בתשובה..וכן מי שרוצה יכול לצחוק על ילדה בת 14,ועוד מת"א,עיר החטאים שמעדיפה לחזור בתשובה,מאשר להתנהג כמו איך ששאר חבריי למשל מתנהגים. אז עד כמה אנחנו מדינה יהודית? -מה עוד נשאר לנו?אוקיי.כמה שמדברים על ההתנתקות בחדשות ומראים כל מיני תמונות קשות כאלה של השוטרים שמכים את המתנגדים...זה באמת עצוב.אבל זה עוד יותר עצוב לתאר שמי שזה לא כ"כ יעניין,ייצפה בזה,וייראה בזה בתור סרט אקשן או משהו.וזה אחד הדברים שממש מכאיבים לי...כי באזור שלי,כל מי שתשאלו על ההתנתקות ייענה לכם:אני בעד/למי איכפת מהמתנחלים האלה?!/למי איכפת מהדוסים-חרדים האלה?!/את מי זה מעניין בכלל ההתנתקות?העיקר שאותי לא מפנים. ולי לפחות זה ממש ממש עצוב לשמוע,ולא יודעת מי פה מאזור ת"א או המרכז...אז אני גרה בצפון ת"א,ואם הגיעו אליכם שמועות על שצפון ת"א הם "צפונבונים/סנובים/חושבים ת'עצמם"..אז אני אומרת לכם עכשיו,השמועות נכונות.וככה זה בעוד כמה אזורים פה במרכז.ואני יכולה לספר לכם על וויכוח עם חברה שלי בקשר להתנתקות,שאמרה לי שזה לא מעניין אותה.אז דיי כעסתי אותה,ושאלתי אותה למה אין לה דיעה?ולא רציתי לנסות לשכנע אותה להיות נגד או בעד,רק לדעת אם איכפת לה מהמדינה שלה?והיא הייתה דוגמה,לכך שכל מי שגר בוילות ובפנטאוזים של הרצליה פיתוח,או כל הערים האלה שנחשבות לעשירות.אל תצפו לתמיכה שלהם.לווא דווקא נגד,אפילו לא בעד..לא איכפת להם אם מחר יהיו הפצצות על שדרות,או על התנחלויות אחרות.הכי חשוב שהם גרים כאן,ואם זה לא קרוב אליהם אז מה איכפת להם?!אבל אם תתנו להם דוגמה של אם ייפנו אותם מהבית,הם ישר יגידו לך שבחיים הם לא ייפנו את הבית המפואר והמקסים שלהם בת"א,ואולי אפילו יישתמשו ככה באלימות.בקיצור יש לנו מדינה.לא אגיד חרא,כי זה לא נכון! אני חושבת שיש לנו מדינה מקסימה,ואני מאוד גאה בה!אני גאה שאי גרה כאן,אבל קשה לי להגיד יהודיה גאה.לא כי אני מתכחשת,כי אני לא יכולה להגיד,כשני יודעת שאני לא נוהגת כמו שילדה יהודיה אחרת בגילי אמורה לנהוג.אבל זאת בעיה שלי ולא שלכם. אבל אני לא גאה בממשלה שלנו,ולא באנשים מסויימים.אני לא יכולה להגיד שאני שונאת את החיילים כי הם עושים מה שעושים..אני לא מכירה אותם ולא יכולה לשפוט,אני יכולה רק לא להסכים איתם.וכנ"ל עם השוטרים.אבל אם מדובר בממשלה שלנו,אני חייבת להגיד שזה לא משהו שאוכל להיות גאה בו...זה הכל זיוף כ"כ גדול,ואנשים במדינה רק סובלים מזה!וזה חבל.כי זה לא חייב להיות ככה,אבל לאף אחד אין מספיק אומץ לעשות משהו..ולמי שכבר יש אומץ,מוצא את עצמו מפוטר ע"י ראש הממשלה הנערץ והמדהים שלנו!. -הסתכלתי כאן על הודעות ודעות של כל מיני אנשים.וזה ממש בלאגן.יכולים להיות לנו וויכוחים ממחר ועד הודעה חדשה,על למה כן צריך לפנות ולמה לא.וגם כל העניין של ימני-שמאלני.תצאו מזה.ימני זה כבר לא מה שהיה וגם לא שמאלני.פשוט לכל אחד ישדעות שונות. -עכשיו בעניין אמונה,וזה כמובן מי שמאמין.ואני למשל מאמינה באלוהים.כי כמה שאנשים אומרים שהחיים שלהם בזבל וכל מיני דברים,לצערי מסתכלים רק על הדברים הרעים שקוראים להם בחיים.ולא על הדברים הטובים שקורים.ולא יודעים להעריך את מה שמקבלים.אז סתם אני ממליצה לכם,באמת מהלב.תעריכו את מה שיש לכם.אני לפחות שמחה על כל יום שאני זוכה לראות את השמש,את המשפחה שלי.ובעיקר את זה,שאני בתור ילדה מאומצת יכולתי עכשיו או לא להיות מתה,או למצוא את עצמי ברחוב.או להיות עם משפחה לא טובה.אבל אני תודה לאל אומצתי ע"י האישה הכי מדהימה שיכולה להיות,שהביאה אותי לארץ,ואני אפילו לא מרגישה שנולדתי בברזיל,אני מרגישה ובעצם בטוחה שנולדתי כאן,ולא איכפת לי מה אומרים.טוב.סליחה על הסיפור המאוד לא מעניין על חיי.אבל הערכה זה חשוב. -עכשיו,אף אחד לא יודע מה יהיה באמת ביום ההתנתקות.שרון מאמין שיינו ויהי מה.מועצת יש"ע אומרת,וגם תושבי ההתנחלויות אומרים שאין מצב שזה קורה. אני אישית לא רוצה להגיד מילים,כי אני באמת לא יודעת מה יהיה..אני מודה שאני מפחדת,או לפחות פחדתי שתהיה מלחמת אחים,אבל תודה לאל שזה נמנע כבר בבית מימון,וזה לא קרה. אני רק יודעת שאני יכולה לנסות..ואני אישית מתכננת ללכת עם אחי,ועוד שתי חברות לעבר גוש קטיף,או לפחות עד לאן שנוכל להגיע.אני יודעת שאני לא רוצה ללכת מכות עם החיילים,לא רוצה להיעצר,ולא רוצה לנסות לשכנע אותם לסרב פקודה..כי הרי ברור שזה לא ייעבוד...ואני אישית לא מוצאת שום סיבה לבזבז זמן על שוטרים וחיילים,שאם אני אגיד להם אל תפנו ייצחקו לי בפרצוף,או ייתחילו לצעוק עליי,או חס וחלילה להכות אותי...לא מוצאת שום סיבה..שכל חייל ושוטר שייעשה חשבון עם עצמו...וינסה לחשוב שוב פעם מה המשמעות של יהודי,מה המשמעות של אהבת ארץ,או מה המשמעות שלו בחיים,ובמה בעצם הוא מאמין?במה שאלוהים רוצה?או במה ששרון וארה"ב רוצים?. אבל ברור שרק אלוהים יודע מה ייקרה באותו יום,ונקווה ונתפלל וגם נקבל את מה שהגורל שאלוהים קבע.אם ייצא מצב שהגוש בסופו של דבר כן ייתפנה,אז אין הרבה האמת מה לעשות,כי ככה כנראה זה צריך להיעשות....אבל עדיף לא להגיע למסקנות,ולנסות לשחק את אלוהים ולנבא כל מיני דברים רק בגלל אגו. אני פשוט רק צריכה לחכות,ולראות מה ייקרה כשאני אלך. ולהוריד קצת פוזה מכל הצדדים,ולהראות ולחשוב מה באמת(ושוב פעם רק למי שמאמין לאלוהים כאן)אלוהים היה רוצה שנעשה..אני לא חושבת שהיה רוצה שיהיה מלחמת אחים,ולא היה רוצה לראות מתנגד שפוגע מילולית חייל ושוטר,או חייל שפוגע פיזית באחד מהאנשים שנגד ההתנתקות. -ושאלתי האחרונה.יש פה מישהו שמתכוון בכלל לנסות להגיע לגוש קטיף בשבוע הבא? ושוב פעם סליחה על המגילה המאוד לא מעניינת שלי

לשאלתך

אני לא בעד בצורה פנאטית ולא נגד בצורה פנאטית. אני כן מתרגז על המתנחלים באופן פנאטי ושונא את שרון באופן פנאטי - זה כן.

מיטלוש8

New member
אני מקווה שהתכוונת

"אני כן מתרגז על המתנחלים באופן פאנטי"- התכוונת לקיצוניים כן? כי המתנחלים דווקא נחמדים, לפחות מי שאני מכירה

mostt

New member
תשובות לאלה

כדי להחליט בנושא כלכך חשוב לאיזה כיוון ללכת צריך לנתח את המצב ללא רגשות אלא בצורה עיניינית: 1. חיילים - אחד הגופים הבודדים שאמורים להיות מחוץ לעולם הפוליטיקה. תמצית העניין שהצבא חייב לבצע את הנחיות המדינה. אם הצבא יתחיל למצע את מה שמתחשק - יש סכנה של הפיכה צבאית. לחיל אין שום שיקול דעת בנושא. גם הדתיים יודעים שאי מילוי פקודה = התפוררות הצבא. 2. הגורפ המדיני - הכנסת שמשקפת את הדעות של כל העם בצורה יחסית לאחוזי הכמות של המגזרים השונים באוכלוסיה. ובכן הכנסת החליטה ברוב דעות ברור, יותר מפעם אחת, שצריך לבצע התנתקות כי זה לטובתינו. 3. מתנגדים להתנתקות - לא מבינים שאת פעולות המחאה וההסברה היה צריך לבצע לפני ההצבעות בכנסת. היום זה מאוחר, וזה בניגוד לחוק. 4. החוק - אסור שיהיה מצב שיקום מיגזר כלשהו ויגיד "אני מעל החוק - אני אקבע את מדיניות מדינת ישראל למרות שהפסדתי בכנסת" דבר זה ישמוט את חוסנה של המדינה כי מחר, לדוגמא, תיהיה מסוריה ותושבי הנגב יגידו: אנחנו לא רוצים להילחם, לא קשור אלינו. השורה התחתונה: החוק מחייב את כולם, גם את המתנגדים לו. 5. ובנוגע לעתיד - המצב כרגע הוא שאין לפלסטינאים מדינה והם תוקפים אותנו בצורה שהולכת ומיתגברת. להשאר במצב הקיים זה אומר להמשיך במתכונת הקיימת. לצאת מעזה, שכבשנו בשנת 67 ממצרים, זה אומר התחלה של דרך חדשה. הם יהיו עסוקים בבנין מדינתם ויעזבו אותנו בשקט. אולי. לכן, מה שנמצא על כף המוזניים זה עתיד טוב יותר לכולם. פחות הרוגים מצדינו - הרווחנו.

E טי

New member
תשובות

ניתוח קר בלי רגשות הוא אחד הדברים המסוכנים ביותר. 1. נכון מאוד, חיילים אמורים להיות מחוץ לפוליטיקה, ולא אמורים לבצע פעולות שיטור. ולכן כל הכנסה של הצבא למחלוקת פוליטית היא פשע חמור כנגד צה"ל. וגם החילונים מבינים שפקודה שנוגדת את ההלכה שניתנת לחיילים דתיים היא פקודה בלתי חוקית בעליל. 2. הכנסת אמורה לשקף את הדעות של העם, אבל אם חלברי הכנסת, נבחרי העם, משנים את דעותיהם, הם כבר לא משקפים את דעות העם. 3. אבל זאת לא דמוקרטיה. לפי הדמוקרטיה חוקי למחות על כל דבר. גם על חוק קיים, גם על חוק מבוצע וגם על חוק שלא קיים. כל פגיעה בזכות זו היא פגיעה קשה מאוד בדמוקרטיה. 4. נכון, אבל זה לא המצב. אף אחד לא אומר שהוא "מעל החוק" הם פשוט אומרים שהחוק לא דמוקרטיה, לא תקני, ולא חוקי בעליל. 5. פחות הרוגים מבחינתנו אולי בטווח הקרוב. אבל אין שום ספק שלא בטווח הרחוק.

adishu

New member
נסיון יפה אך יש כמה אי דיוקים

נקודת הפתיחה חייבת להיות במה שקורה בכנסת לכן אתיחס קודם לסעיף 2. חברי הכנסת וכמוכן ראש הממשלה ניבחרים להנהיג את העם. נכון שיש מצע לפני הבחירות אך אחרי הבחירות צריך להתמודד עם המציאות, חיים אמיתיים. האנשים בשלטון חייבים להפעיל שיקול דעת בכל נושא, גם התנאים מישתנים ולעיתים אתה נחסף לעובדות חדשות שלא ידעת לפני הבחירות. בקיצור, נבחרי העם צריכים להנהיג לפי מציאות ולא להקשר למצע. היכן שהעתיד טוב יותר, לפי שיקול דעתם, לשם צריך להוביל אותנו. וזה מביא אותי לסעיף מס'1: החיילים. ברגע שעברה החלטה בכנסת ברוב קולות, יותר מפעם אחת, ההחלטה חייבת להתבצע. אם גורם כלשהו בעם, מכובד ככל שיהיה, יחליט שההחלטה בכנסת לא תופסת כלפיו אנחנו מקבלים אנרכיה. לכן, תפקיד הגורם השילטוני לשמור על שלמות המבנה החברתי הקיים בכל האמצעים, כולל הפעלת צבא. הסכנה למדינה בביטול החלטה של הכנסת באמצעים כוחניים גדולה לעין שיעור מביצוע ההתנתקות. זה יתן לגטימציה לכל מגזר להתנער ממחויבותיו, אני לא רוצה להוסיף. סעיף 3: מותר למחות על הכול - אסור לנסות לכפות תהליך מדיני באופן שלא מוגדר בחוק. הפגנה כן - התנגדות בכוח לא. 4. זה שמישהו אומר שהחוק לא חוקי זה לא מספיק כל אחד יכול לומר כל דבר בהתאם למה שמתחשק לו. שילכו לבג"ץ שיגישו הצעות אי אמון. אלו הכללים במדינתינו. 5. מאיפה לקחת את הנבואה שיותר הרוגים בעתיד? אולי אתה טועה? אתה יודע למי ניתנה הנבואה?

הממ

אין לי דיעה מגובשת בעניין. בעד
כי אולי זה צעד נוסף לכיוון השלום.
כי יש המון ערבים בלי מקום לגור בו, ואני חושבת שזו התקדמות לפנות ישובים בשבילם. נגד
יכול להיות שהטרוריסטים יראו את זה כנסיגה מצידינו. הם רואים ששרון, ראש ממשלה ימני, נותן להם שטחים, ויכולים לחשוב שזה בעקבות הטרור, ושאם הם ימשיכו, ניתן עוד שטחים (שלא לדבר על העובדה שיהיה להם יותר קל לפגוע בנו אם נפנה את גוש קטיף).

למעלה