לכל המומחים:

aloner5

New member
תתחיל עם איזה GS או ER...

ואז תעבור למשהו יותר יפה... תשמור על הER או הGS רק למשך שנה וצורך לימוד. ואם היופי ממש חשוב לך אז לך על GPZ, למרות שהוא כבר פחות מומלץ למתחילים. זו היתה גם הדילמה שלי והלכתי על הER למרות שהוא פחות יפה אבל גם 10000 שקל פחות במחירון אז חבל ליפול (טפו טפו לא קרה ואני מקווה שלא יקרה) עם כל כך הרבה פלסטיקים יקרים.

ברוך הבא לפורום!../images/Emo140.gif

מקווה שתהנה מהאופנוע שתבחר

חביבוס

New member
אם זה מה שאתה רוצה

תקנה אותו...אין לאף אחד מילים רעות עליו... נראה לי שעם היתיי פונה לכביש זה גם מה שהיתיי קונה.. אח שלי רוצה אחד כזה למרות שאני מנסה להסית אותו לדו"ש...

Pumi

New member
משהו קטן

אתה אומר "אני לא אהיה חלק מהסטטיסטיקה" וכדומה. את האמת, אף אחד פה לא רוצה ולא רצה להיות חלק מהסטטיסטיקה. היא פשוט תופסת אותך. רכב שלא רואה אותך ונכנס לך לנתיב, רכב שפונה שמאלה וחוסם לך את הדרך. יש 1001 דוגמאות. בכל אופן, אם אתה מחפש אופנוע, GPX הוא אופנוע טוב להתחלה, אבל יש כמה הסתייגויות. יש לו פול-פיריג, שזה אומר שבנפילה על בטון חו"ח, הפלטיקה תשבר. במקרה של GS, ER או GN/TU אפילו, כל נפילה לא תגרום לעומק בכיס. GS ו ER הם לא אופנועי "קאסטום" כמו שרשמת, אלא יותר אופנועים עירוניים (בערך). אופנועים שנותנים פאן משלהם. גם ל GS אתה יכול למצוא או לקנות אחד עם הפלסטיקה מלאה אחרי שתצבור עליו קצת נסיון, במקרה ובגלל זה אתה רוצה גם GPX, בשביל הפלסטיקה והיופי. אני התחלתי עם GPZ, שהוא אופנוע חזק, עם הרבה פאן. אופנוע יותר יקר מה GPX או מה GS/ER, אבל יפה יותר לדעתי, אמין מאוד.

Yoni 20

New member
ממש תודה על כל הדעות - תנו לי עוד!

תראו חבר'ה- אני בחיים לא קניתי אופנוע. כל מה שיש לי "ביד" זה יכולת נהיגה שרבים היו מגדירים אותה כטובה (יכולת כללית-אתם יודעים למה אני מתכוון) והרבה נסיון ברכיבה טכנית קשה על טרקטורונים (תאמינו לי שלזמרות שאתם מזלזלים, אין לכם מושג מה עושים עם הכלים האלה- ולא שאני מתיימר להשוות אותם לדו-גלגלי), והבנה לא רעה בכלל בכל עסקי הקישקע (מכניקה). זהו, חוץ מזה אין לי שום נסיון, מעולם לא קניתי אופנוע ולא רכבתי על שום אופנוע, ואני מפחד מקניה לא טובה שתכאיב לי גם בכיס וגם סתם תגרום לי לאכזבה וכאבי ראש. ביקרתי היום בסוכנות אופנועים ("טרייל אופנועים" בחיפה- ממש נחמדים שם אגב!) ודיברתי קצת עם המוכר, שחוץ מכמה הערות על השילדה ("ספגטי"?!) ועל הפייריניג ("ילכו קיבינימאט") לא היה לו שום דבר רע להגיד. גם הוא ניסה להניע אותי לכיוון GS אבל אני חושב שגם לרמתי וגם לכיסי יותר מתאים 250 סמ"ק. שאלה: אם הGPX 205 כל כך טוב, למה הוא כל כך זול??? "שנת 95- 13,000?? מה זה DT? ואפרופו: מוצע לי כרגע GPX 250 ב(שימו לב) 5000 שקלים חדשים. דיברתי עם המוכר- הוא אומר שהאופנוע "בסדר גמור", הסטרטר נדפק ומניעים ע"י קיצור, המושב קצת קרוע והאופנוע לא נסע ב 4 חודשים האחרונים. הוא ממהר להיפטר ממנו ואין לו כוח להתחיל להתעסק, ולכן המחיר כ"כ נמוך. מה אתם אומרים? גם אני חשבתי מיד שמדובר בכלי גנוב אבל הוא טוען שהכלי נקנה ממוטרד והסטארטר הלך בגלל שלא נגעו בכלי 4 חודש. הוא גם אומר שחבר שלו שעובד במוסך מאמין שתמורת 1000-2000 ש"ח אפשר "לדנדש את הכלי" שוב- מה אתם אומרים?

C O L T

New member
אני אומר להזהר

אם בחרת GPX, וזו בחירה טובה, חפש אחד שמור. באמת שהמחירים לא בשמיים, ומסיבה טובה - זה אופנוע קטן, העובר חיים קשים בידי רוכבים מתחילים חסרי נסיון, חובבי נפילות ומזניחי תחזוקה כרוניים. גם תיקונים עלובים בגלל חוסר תקציב לא נדירים, כולל נזקי שלדה. כמובן לא כולם, יש אופנועים טובים, אבל קשה לדעת בלי בדיקה רצינית ביותר ויקרה למדי במוסך רציני, של קשור בשום דרך למוכר. מכלים שנקנו ממוטורד אני אישית הייתי מתרחק, לי ולעוד כמה חברים היה נסיון רע עם עבודה חובבנית של מוסך זה. לכל הפחות לבדוק בשבע עיניים, האופנוע נראה ממש מוזנח, אולי תוכל למצוא משהו טוב יותר.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

Shuchman

New member
לא הייתי נוגע...

קודם כל, אני יוצא מנקודת הנחה שיש לך רשיון לאופנוע, נכון? עכשיו ל"מועמד": לא ציינת מאיזו שנה הוא, כמה ק"מ הוא עשה, איזה יד הוא, איפה טופל, מה הוחלף לו ומתי. אבל בסך הכל יש כאן יותר מדי נורות אזהרה. המחיר נמוך - כמו של מי שמת להפטר מאופנוע נבלה. האופנוע נראה מוזנח - וזה תמיד סימן רע. האופנוע לא נסע ב - 4 החודשים האחרונים - לא ברור למה - הרי אפשר להניע אותו, לדברי המוכר. בכלל, המוכר נשמע חמקן - מודה בעצמו שרוצה להיפטר מהכלי, מספר על "חבר במוסך" שצופה הוצאות של 1000-2000 ש"ח כדי "לדנדש" את הכלי... אוף כמה שזה נשמע רע. אל תהיה פתי, ואל תקפוץ על כל מציאה. יש הרבה כלים בשוק. הסבלנות בענין זה משתלמת. אם אתה ממש ממש לא יכול לדחות סיפוקים ואתה חרמן על הכלי - אז תוודא שיש לו את כל הרשיונות המקוריים וקח אותו לבדיקה מעמיקה במוסך אמין. לדעתי תגלה שם שחבל על הזמן ועל הכסף של הבדיקה, אבל לפעמים צריך לשלם לרב כדי ללמוד.

Yoni 20

New member
לשוכמן ורוקר

*שוכמן מצוות שוכמן פלס"ר נחל אוקטובר 0? לא משנה. בכל אופן- ראיתי את שני המודעות שROCKR השאיר בלינק, אחד מהם (לימור) זה האופנוע הנ"ל. עם הבחור השני (אבירם) דיברתי עכשיו. הוא אומר שהכלי "יפיפה", שהוא עצמו לא נסע עליו בכלל (החליף אותו ב DT600 למטרת מכירה בלבד). הכלי יד רביעית שנת 96 (ולא 94 כמו שכתוב) ולא ידוע לו על שום טיפולים שעבר אצל ידיים אחרות. יש מצב שמחר אני אסע לראות את הכלי. והנה הבעיה (אני צופה התנפלות כללית): אין לי רשיון. אני חושש בכלל לנסוע אל המוכר, כי אני לא אוכל לעשות סיבוב בדיקה (לא רק כי אין לי רשיון, אלא כי לא נראה לי שסיבוב כזה הוא בדיוק המקום להתנסות ראשונה בנסיעה דו-גלגלית, ולא בא לי להתפדח בלנסות לשלב לראשון בלי לכבות את הכלי). אולי אני אביא איתי איזה חבר שיש לו נסיון, אבל לא בטוח. בדיקה במוסך: כמו שאני מכיר מוסכניקים של ג'יפים)- הם ימצאו תמיד תקלות ובעיות שמצריכות יבוא אישי של חלפים מעיראק הכבושה, וזה יעלה לי תמיד הרבה כסף. איזה אינטרס יש למוסכניק שבודק את הכלי להגיד לי "וואלה זה כלי "10", תשמור עליו טוב וסע לשלום"? נראה לי יותר סביר לשמוע "שמע, הכלי בסדר- תמורת 1500 שקל אני שם לך מצמד צנטרפוגלי של GALI, צריך להחליף גל זיזים, ולשייף את החלל הוונטורי מחדש..." וכו' וכו'. בקיצור, אני לא רוצה קלאצ' צנטרפוגלי של GALI, ולא רדיו ולא כלום- איך אני אלך למוסך לבדיקה (וכמה בכלל עולה בדיקה?)

Pumi

New member
מבחינת בדיקה ראשונית שלך כשאתה

הולך לראות את האופנוע, תמיד טוב, ואפילו מומלץ להביא חבר שמבין באופנועים ויודע מה לחפש, ואז גם תהיה לך הערכה, לפחות חיצונית של האופנוע, האם שווא לך ללכת עליו, למרות שהיא כמובן לא קובעת. ולמוסך תמיד יש אינטרס למצוא בעיות אלו ואחרות, עד כמה שזה נשמע מסריח. לרוב הוא ירצה שיהיה לך שווא לך לקנות את האופנוע במחיר לא רע, ואז לעשות כמה "תיקונים קלים" אצלו אחרי הקניה. הבעיה היא רק למצוא מוסך מספיק אמין (והציעו לך על אחד או שניים). גם את התוצאה של הבדיקה כמובן שווא להעביר דרך חבר שמבין קצת באופנועים שיגיד לך האם לדעות הגיוני או לא למצוא את הבעיות. בדרך כלל, אחד הדברים הקובעים בבדיקות הוא השילדה. עדיף לסגור מראש עם המוכר, שאם השילדה לא תקינה, שהוא ישלם על הבדיקה (וזה לדעתי). מבחינת מחיר בדיקה, בדרך כלל זה 300+- שקל.

Yoni 20

New member
יו אני הולך לצאת פה צעיר....

טוב אני הולך להשפיל את עצמי קצת. הסתכלתי אחורה הרבה עמודים בפורום וקלטתי שיש פה חבר'ה עם המון נסיון. החלטתי להעזר בכם גם אם זה אומר לשאול שאלות פעורות ובסיסיות לחלוטין, שיגרמו לכם לפקפק בכדאיות של נתינת כלי דו"ג בידי. חפיף. בקיצור- דוגרי החלק שאני הכי חושש ממנו בכל עניין הנהיגה הוא ההילוכים. אני רגיל ל"חצי אוטומאט" (לקאצ' חיכוך/דיסקאות) שההפרדה בו היא חלק מתנועת הרגלית (מערכת חכמה ופשוטה להחריד, שאני מתקשה להבין איך לא שמו אותה עדיין באופנועים לכל הרוחות). וגם (למרות שזה פחות קריטי ויותר עניין של להתרגל) לקלאצ' צנטריפוגלי שמאפשר לעמוד בהילוך, ככה שאין לי אינטינקסטים של פנתר בכל הנוגע לקלאצ' של אופנוע. אז מה העניין? ספרו לי קצת על הטכניקות הנכונות של שימוש בקלאצ'... מזינוק מעמידה (כלומר התחלת נסיעה), העלאת והורדת הילוכים בכניסה ויציאה מפניות, העלאת/הורדת הילוכים בנסיעה רגילה, בעצירה וכו'... שפכו מהנסיון שלכם חבר'ה- אני שותה את זה. יוני

Pumi

New member
אם אין לך רשיון בכלל

של עד 500, אז תתחיל ללמוד, ילמד אותך המורה. אין טעם שתתחיל לקבל הסבר עכשיו ותתחיל להתבלבל עם המורה בשיעורים. בשביל זה הוא שם. אם תוך כדי השיעור יהיו לך עוד שאלו, נשמח לעזור (או לפחות שאני אנסה לעזור ואז עומר/אנטי/איקסמיקס יגידו לי כמה הם חושבים שאני לא יודע). ואתה מכיר גלאצ' של אוטו? של אופנוע עושה את אותה הפעולה, רק עם יד שמאל במקום עם הרגל (וזה על חצי בוהן).

Yoni 20

New member
PUMI

שמע אחי, אני הולך לעשות רשיון מיד כשאני אקנה אופנוע. למה אחרי הקניה? כי אני לא מעוניין להסתובב כמו כמה חברים שלי, שבמשך שנתיים מסתובבים עם רשיון אבל נוסעים על אופניים. קודם כל שיהיה לי אופנוע, שיעמוד אצלי ואני אוכל לטפל בו ולדאוג לו כמו בנאדם, ואז נעשה רשיון. כמובן שישנה הבעיה של הצבא- יש שיעורים בימי שישי? אין ספק שאני חייב רשיון ואין מצב שתתפוס אותי נוסע מטר לפני הרשיון או בלי ביטוח או קסדה (עוד תחשבו שאני איזה סיסי) אני יודע בדיוק איך ומה עושה הקלאצ'- זאת לא הבעיה. אני מחפש טיפים לעבודה נכונה איתו, כי יש לי נטיה לבחוש ולשחק עם ההילוכים יותר מידי כדי "לא להכביד" על המנוע..

Pumi

New member
משחקים עם הקלא'צ מותאמים

לאיזה אופנוע אתה קונה, איך אתה נוסע (רגוע או באטרף). אבל נראה לי שאני אתן לעומר/אנטי להסביר לך כדי שלא תהיה להם סיבה להתלהב/ם.

Yoni 20

New member
גם אין לי תקציב וגם לכל הדעות (מוטו

אופנוע אפרורי משעמם ו... טוב אמרו לי לא לרדת על אף אופנוע אז נסתפק בזה. חוץ מזה- אני לא יכול להסתפק ב 250 סמ"ק?

C O L T

New member
אפרורי? משעמם?

זה בדיוק מה שאומרים הקוראים על מוטו, אתה בטוח שאין כאן טעות? טבעי לטעות. KLE אופנוע מצויין, מרגש בלי סוף לרוכב המתחיל, לעיתים יותר מדי, אפילו. תראה שההבדל בינו לבין ה-GPX הוא לא רק ביתרון הכח, אלא גם ביכולת לרדת מדרגות ולשאת זוג לוחמי משטרה. זה משעמם? זה אפרורי? אין תקציב, זה משהו אחר... מוטו בכלל בוחנים אופנועים בצורה די מוזרה - הכל עובר השוואה סמויה ל-R1 או R1000, כך נראה, לכן הכל נראה להם חלש, או רך, או לא יציב בפניות. עזוב...

Yoni 20

New member
1,2,3 ו... (כולם ביחד)

תעזרו לי אני חייב מקררררררררר!!!!!!!!!!!! או אופנוע. בבקשה תהיו נחמדים (אל תשכחו מה סבתא שלי תרמה פה הא?) אגב- כמה שיעורים (מינימום) צריך בשביל רשיון עד 500 סמ"ק? כמה זמן זה שיעור? כמה עולה כל שיעור? כמה עולה טסט? (נכון תלוי איפה- אז בממוצע או ע"פ מה שעלה לכם). בבקשה תענו לי פה או באי מייל (שדרך אגב, גם אותו סבתא ש'לי תרמה!)

Pumi

New member
מה יהיה?

למה הכל חייב להיות עכשיו, מייד? תן לאנשים לנוח מכל השאלות, לישון קצת, לצאת לאיזה מפגש או שניים (שאז אולי יותר אנשים יוכלו לענות לך תשובות מיידית).

למעלה