לכל המומחים:

Yoni 20

New member
לכל המומחים:

טוב איך נתחיל? ככה- אין לי שום נסיון! בחיים לא רכבתי על אופנוע משום סוג (חוץ מטוסטוסים וזה לא נחשב). מה שכן- יש לי הרבה מאוד נסיון וברמה מאוד גבוהה על טרקטורונים (ושטח בכלל), הבנה ברמה גבוהה בכל הפן המכני של מנועים ואופנועים, ואפשר להגיד (במלוא הצניעות) שגם יש לי כישרון מכני לא רע, קריאת שטח סבבה ובכלל אני "מסתדר" טוב עם נהיגה באופן כללי. אני רוצה אופנוע. לא, אני לא איזה ילד מתלהב ש R1 חתך אותו במליון קמ"ש בכביש וחושב "וואי וואי גם אני רוצה לעשות VOOOON VOOOON ולנסוע מהר", אני גם לא מקל ראש בעניין האופנוע ולא חושב שזה משחק או עסק פשוט. בכלל לא. אבל אני רוצה ללמוד, ולקנות לי אופנוע שישמש אותי גם לפאן וגם לנסיעות (לא רחוקות מידי). חשבתי והתלבטתי בין כביש לשטח (אחרי הכל, בגלל הנסיון על טרקטורונים טבעי שאני אמשך לשטח) אבל אני דווקא נוטה לכיוון הכביש- בעיקר בגלל שאני צריך אופנוע שיהיה גם פרקטי ושימושי לנוע ממקום למקום. בקיצור: על מה אתם ממליצים? שניה! אני כבר רואה את גל הודעות ה"תתחיל מ.....", "תנהג קצת על....", "קודם תשתפשף עם...." וכו'. אין חבר'ה, אני לא מליונר ולא בן של מליונר, והאופנוע שאני אקנה עכשיו הוא כנראה גם האופנוע שלי לשנתיים-שלוש הקרובות, ככה שאני לא אקנה עכשיו איזה 50 סמ"ק בשביל "ללמוד עליו". אני מעדיף לקנות כבר משהו משהו רציני כמו היאבוסה (סתם נו!) ולהתחיל איתו לאט לאט, מאשר להיתקע עוד חצי שנה עם איזה צעצוע. נשמע יומרני, אבל לא. ממבט מהיר ולא מעמיק בלוחות (ועוד לא סיימתי לחפש) קלטתי דבר ראשון את ה GPX 250 של קוואסאקי - יש לכם משהו לספר לי עליו? אני לא הולך על GS או EN או משהו מכוער כמוהם עם לוק של קאסטום. אני רוצה אופנוע שהוא גם יפה וגם אופה (?) קיצר- שפכו לי מידע, כולי אוזן. תודה מראש, יוני (איזה מגילה, כבר התחלתם להזיע הא?)

yarivos

New member
צ'מע יא נקניק...

פתחת ת'פה על "משהו מכוער עם לוק של קאסטום" דהיינו EN ?!? (על GS לא אכפת לי.. למרות שאין לו לוק של קאסטום..) אז אולי באמת תחפש לך איזה GPX.. אם תמצא תודיע לי. טוב, נרגעתי. עכשיו אפשר חברי הפורום מוזמנים לכתוב דברים רציניים. לילה טוב.

תשמע טוב טוב../images/Emo123.gif

שלא תעז לרדת על שום אופנוע יותר לעולם!!! אין דבר כזה אופנוע "קטן" יש רוכב קטן! יופי זה עיניין של טעם וריח ולי יש GS שאני מאד אוהב כמו ילד אז לאחר שהבהרנו את הדברים: כיוון שיש לך נטיה לשטח ואתה נמשך יותר לכביש ואתה מתחילואתה רוצה אופנוע לשנתיים לך על דוש" משמע הייתי מציע לך DR350 יהיה לך ממש יעיל גם לכביש וגם שטח בהצלחה!

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

קודם כל,ברוך הבא...

אני חושב שרצוי שתציין את תקציבך וכמה באמת אתה הלך לרכב ואיפה?(עירוני,בין עירוני)... מעבר לזה. סתם רעיון... דו"שים למינהם(DR350 DRZ XT ובטח עוד כמה),שע"פ המומחים/ותיקים הם גם מעולים למתחילים וגם...תוכל לטעום איתם קצת שטח. בהצלחה..

Yoni 20

New member
קטן זה טוב לי

נראה לי. אני לא כבד ולא גבוה מידי. כוח לא חסר לי (אין הגה כוח לאופנועים נכון?) נראה לי שאני אסתדר איתו מצויין. איך הוא מבחינת כוח מול משקל? איך הגיר? איך האמינות? בעיות מיוחדות? קלטתי שיש פה כמה מומחים אמיתיים לתחום. אז אתם תענו לי, ואני אענה לכם על כל דבר שתרצו בתחום האמל"ח והסיור (פחחחח) אנחנו זן נדיר, ציפור משונה עד מתי יטחן צוות ת' ניווטים עד מתי?

Tazz

Active member
תראה אני לא מומחה

יש לו באיזור ה30+ כוחות סוס ומשקל יבש 138 ק"ג ובכללית הוא אופנוע מומלץ למתחילים ועוזר ללמוד רכיבה ספורטיבית, אמרת שאתה לא רוצה אבל איכשהו בכל זאת יצא לך אופנוע מעבר/מתחילים
בנוגע לאמינות ובעיות מיוחדות אני לא יודע על כאלה אבל אני גם לא ממש בדקתי בכל אופן מצורף קישור למבחן שעשו עליו (באנגלית)

Yoni 20

New member
רב הפורום

שמע חשבתי על זה, אבל לפעמים נראה לי שעם דו"שים אתה מפסיד משני העולמות- גם לא חיית שטח כמו אופנוע שטח אמיתי וגם לא חיית כביש כמו אופנוע כביש אמיתי. שיהיה ברור לך ולכולם: אני חושש שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב: אני לא אהיה עוד אדיוט לסטטיסטיקות, ולא בגלל אנשים כמוני נהגי מכוניות יסננו "אויישש האופנועים האלה..". אני לא מחפש כלי לעשות איתו השכבות חראקות והרמות גלגל מול הבית של החברה, אלא כלי שאני גם אהנה מהנסיעה עצמה (ואני אוהב לנהוג על כל דבר שזז וגם משתדל לעשות את זה כמה שיותר) וגם אשתמש בו במקום לקחת את האוטו של אמא. אני בן 20, כמה אני הולך לרכב? מממ... אני חייל בקרבי, ככה שאני לא יכול להבטיח לכלי יציאה כל שבוע, אבל אני לא עושה קוים ולא טוחן שבתות, והיציאות שלי טובות יחסית, ככה שהוא גם לא יעמוד ויחליד במחסן. אני מדבר על נסיעות לחברה שלי למשל (משהו כמו חצי שעה נסיעה במהירות סבירה) וטיולים בכבישי הארץ... אז כמו שאמר איש גדול אחד: "קדימה חבר'ה, לעבודה." תנו לי מידע על ה GPX 250 בעיקר, ועל כל אופנוע עד 500 סמ"ק בכלל, (למרות שעם תקציב כמו שלי, רצוי שיעלה פחות מ 20 אלף שקל- ואני יודע שזה לא הרבה..)

ixmix

New member
מצטער יוני,

אבל לדעתי בתקציב הזה האופציה השפויה ביותר היא GS... תשקול שוב את החלטתך. לגבי הGPX יש חבר פורום שמוכר אחד יפיוף - "ציון טיטו" - נסה אותו במסר אישי.

ixmix

New member
YYYY מזל טוב...

חשבתי שאני אהיה זקן... אם אתה זוכר התענינתי בו לפני ה GS, נאמר לפני כשנה...

Mshapira

New member
לפי הסבריך להלן הצעתי:

היות וראיתי שאתה חייל עברת כבר את גיל הטיפש עשרה אתה רוצה משהו לנסיעות לא ארוכות ואתה אוהב שטח אבל רוצה משהוא לכביש לכן התחום של הוא 350 סמ"ק (יד שניה כי אין לך הרבה מרשרשים) DR650 של סוזוקי גם הולך רק תזכור כביש זה לא שטח בכביש יש הרבה אויבים אז תיזהר! בהצלחה ואל תקמץ במיגון!
מאופנוע נופלים יותר מטרקטורון

Yoni 20

New member
MSHAPIRA וכל השאר

קודם כל ממש תודה על התגובות המהירות בכזאת שעה.. דבר שני: אני מכיר את ה DR 350, והאמת שאני מכיר די טוב את רוב אופנועי השטח בשוק (אני מושבניק ולכל החברים שלי יש כל מיני כאלה חרגולים למינהם) אבל חשבתי על זה ול... לא. לא נראה לי. אני לא צריך לספר לכם שאופנוע זה לא אוטו ואי אפשר בלי ה"קליק". אני רוצה אופנוע כביש. נראה לי שה GPX 250 די תפור עלי- גם לא גדול ולא חזק ולא מהיר מידי (אני אכן מתחיל..) וגם עדיין לא איזה DT ויש לו מה לתת (אני מקווה-תגידו לי אתם). ובקשר למה שאמרת על הטרקטורון ("מאופנוע נופלים יותר..")- אז חביבי- זה הכל פונקציה של מה שעושים עם הכלי, ומה שאני עשיתי עם טרקטורון מעטים עשו עם אופנוע (יופי, עכשיו כולם פה ישנאו אותי על מה שאמרתי..) :)

למעלה