לכל הדתיים

UD1

New member
Equal rights

I believe that you should look at ´equal rights´ rather than just ´equality´ The orthodox Jews may indeed enjoy equal rights but not pursue it in their daily life

roncho

New member
הליברליזם לא מקשה אחת הוא

אתה צודק אכן יש מלחמת דת. אבל ראוי להבחין, אנחנו מוכנים להניח לחרדים לחיות את חייהם כפי שהם רואים לנכון - כל עוד זה לא פוגע בנו. זו הגישה הליברלית הקלאסית - "אדם כותב את סיפור חיו" ולא מכתיבים לו אותו. לקבוע כי אנחנו כופים עליהם משהו זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. לא אובייקטיבי. כפיה מוגדרת במילון אבן שושן כ" הכרח, אילוץ אונס" הכרחת פעם איזה חרדי לנהוג בשוויון כלפי מישהו? בוא נגיד, יותר משהיו מכריחים אותו בחו"ל? בברוקלין? אנטוורפן או מנצ´סטר? הם אפילו לא משרתים בצבא, כך שגם את השוויון לא כופים עליהם. הם לא משלמים מיסים כי הם לא עובדים ותורמים לכלכלה. חלקם הגדול שונא את המדינה הציונית וחש בוז עמוק אלינו הלא דתיים. אני יכול לתת לך אלף דוגמאות. אני חושב שמדינה נורמלית לא רק שלא הייתה מפלה לטובה ציבור כזה אלא היא הייתה מפלה לרעה. זה לא נכון לומר שמדינת ישראל היא לא דתית, כנראה שלא נאלצתם עדיין להתחתן, להוליד ילדים או -שלא נדע - לקבור אדם קרוב או להתגרש. אך מדינת ישראל היא גם לא דתית בהרבה מובנים. הליברליזם המודרני איננו מאמין בכפיית אורח חיים על אוכלוסיות שונות בחברה, מה שנקרא ליברליזם רב תרבותי. וכאן אכן יש מתח בין הרצון של הליברליזם לאפשר לכל פרט בחברה להתפתח איך שיחפוץ לבין הרצון של הליברליזם להעניק חופש תרבותי לחברות שונות להתפתח ולחנך את הפרטים שבהן כיצד שיראו לנכון. זו הגישה השלטת היום, הרב תרבותיות. גם לליברליזם הקלאסי אין רצון לחנך את בני הדתות השונות, אך הוא מכיר יותר בכפיה של חוקי המדינה על חוקי התרבות - כמו האיסור על שחיטה כשרה שהוטל במספר מדינות. ש"ס ולא רק היא מסתירות את הדעה הזו מכיוון שהן מודעות לסעיף 7א לחוק יסוד הכנסת האוסר על מפלגות השוללות את היותה של מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית האם זו כפיה? אף אחד לא מכריח אותם להשתתף במשחק הדמוקרטי, זו לא כפיה, הם משתתפים מרצונן החופשי. הם פשוט יודעים שאם ישתתפו יוכלו לקבל יותר כסף. גם המפלגות החרדיות בעבר לא השתתפו בבחירות לכנסת, ואילו כיום זה הרבה יותר מקובל שם. ליברליזם אכן איננו מרשם להתאבדות. "אין דמוקרטיה צריכה לאבד עצמה לדעת בכדי להוכיח את חיותה" אמר אחד משופט ביהמ"ש העליון בפ"ד חשוב מאוד (קול העם) ודמוקרטיה אכן רשאית להפר את חוקי המשחק הדמוקרטי בכדי להגן על עצמה. אך מה נעשה ביום שיהיה פה רוב שלא חפץ בדמוקרטיה? היום הזה קרוב מאוד. מי שחושב אחרת - חי בסרט. רוב התלמידים בשנתון כיתות א´ של שנה שעברה למדו במערכות חינוך שאינן מחנכות לדמוקרטיה -דתיות/חרדיות וערביות. העוד שחרדית ממוצעת יולדת במומצע למעלה מ8 ילדים, והממוצע רק הולך ועולה, בכל שאר המגזרים הנשים יולדות הרבה פחות וזה רק הולך ויורד - לדוגמא אישה לא דתית יולדת במומצע 2.4 ילדים. בכל מקרה - לא להתבלבל! ליברליזם לא כופה שום דבר. אם מישהו רוצה להשתתף במשחק - שיציית לכללים. וחלק מהם גם הכללים שקובעים איך משנים את הכללים.

begone

New member
מסכים - הליברליזם לא מקשה אחת

"אנחנו מוכנים להניח לחרדים לחיות את חייהם כפי שהם רואים לנכון - כל עוד זה לא פוגע בנו" ניסינו את זה - אבל החרדים רק ניצלו את טוב הלב הזה. עברו הימים, אי אפשר לחזור אל העבר. כאן זה לא ארה"ב והמלחמה כבר החלה. "הכרחת פעם איזה חרדי לנהוג בשוויון כלפי מישהו?" לא אני מכריח - זה השלטון החילוני מכריח. "הם לא משלמים מיסים כי הם לא עובדים ותורמים לכלכלה" זה לא מדויק בכלל - חלק כן, חלק לא. "חלקם הגדול שונא את המדינה הציונית וחש בוז עמוק אלינו הלא דתיים" זו עוד סיבה למה הליברליזם דופק את עצמו. "כנראה שלא נאלצתם עדיין להתחתן, להוליד ילדים או -שלא נדע - לקבור אדם קרוב או להתגרש" להתחתן - אפשר אזרחית, זה רק עולה כסף (זו אפליה כלכלית!). להוליד ילדים - לא חייבים לעשות ברית. לקבור אדם - לא חייבים לקרוא לרב בהלווייה ואפשר להיקבר בקיבוץ תמורת כסף. להתגרש - בתי הדין לעניני משפחה עושים עבודה מצוינת ומאפשרים לעקוף את בתי הדין הרבניים. "אף אחד לא מכריח אותם להשתתף במשחק הדמוקרטי, זו לא כפיה" זו כפייה - בלי השתתפות במשחק הדמוקרטי, מצבך גרוע. " "אין דמוקרטיה צריכה לאבד עצמה לדעת בכדי להוכיח את חיותה" אמר אחד משופט ביהמ"ש העליון בפ"ד חשוב מאוד (קול העם)" אתה מתכוון לפסק הדין ירדור. "אך מה נעשה ביום שיהיה פה רוב שלא חפץ בדמוקרטיה? היום הזה קרוב מאוד." בגלל זה אני אומר - הגיע הזמן להכריז בקול ברור: נגמר סיפור החינוך העצמאי. זו היתה טעות היסטורית טרגית. הגיע הזמן למאבק ערכי עמוק. "חרדית ממוצעת יולדת במומצע למעלה מ8 ילדים, והממוצע רק הולך ועולה" עוד סיבה למה הליברליזם המתון יורה בעצמו ברגל. "לא להתבלבל! ליברליזם לא כופה שום דבר" לא קונה את זה. הליברליזם הוא מוצר מערבי, והוא כופה חשיבה מערבית על כל מי שרוצה להשתמש בו.

איילת1974

New member
אני מסכימה

ובואו לא נשכח שחרדים רבים קוראים את בגדיהם היום העצמאות לאות אבל, לגבי המדינה שקמה לא בציווי ה´ ולפני ביאת המשיח. (הם רק לא יודעים שהמשיח כן בא- הוא בא כל יום בחירות לבני ברק). בכל אופן התנהגות זאת אינה אופיינית רק לנטורי קרתא, אלא לעוד מגזרים מן המגזר החרדי ששולים את הציונות והקמת המדינה, אך ביטוח לאומי הם מסכימים לקבל ממנה, וכך למשל נוהגת "העדה החרדית".

קפקא

New member
לא מסכים!

כואב הלב לקרוא את מה שאת כותבת! חוסר הידיעה שלך לא מפריע לך להסיט כנגד כל המגזר הדתי. אם יש לך בעיה עם קריעת הבגדים ביום העצמאות להם יש בעיה שנוסעים להם בשבת ברחובות, אבל סליחה זו כפיה דתית בכלל להזכיר את הדרישה לסגירת רחובות לנסיעה בשבת, נכון?

zazaza

New member
השוואה שגויה

אני מחויב להזכירך : 1. הם לא עומדים בצפירה (יום השואה) 2. הם לא עומדים בצפירה (יום הזכרון לחללי ישראל-מלחמות חובה ולא זכות) 3. הם מקבלים כסף מהמדינה. 4. הם לא משרתים בצבא. איני יודע האם הם קורעים או לא קורעים בגדים, אבל זה לא יפתיע אותי. מכאן רק ניתן להסיק כי מדובר בחבורת עלוקות כפויי טובה, חיים על חשבון מדינה אותה הם "לא מקבלים" (הם "מקבלים" רק צקים והפקדות בחשבון), הם לא מוכנים לשמור דקת דומייה בעבור כל אותם שמתו על מנת לאפשר להם לחיות כאן.

קפקא

New member
השוואה לא שגויה בכלל!

איני חושב שההשוואה הייתה שגויה, הבעיה כמובן אינה נעוצה בכך שהם קורעים בגדים ביום העצמאות, אלא בכך שהם מקבלים כסף. סלח לי - לא הכל כסף בחיים, איני חושב שהם עלוקות, אני חושב שהם עוזרים לחברה יותר ממה שנדמה לך. זה לא מתקבל על דעתך שעקב לימוד התורה שלהם הם מחזיקים את הנר של העם היהודי וימשיכו להחזיק בו גם בעתיד. זה בהחלט מובן לי שאתה לא יכול לקבל את זה, אני גם לא מתכוון לנסות להסביר לך את זה כי זה לא יעזור. ואני מדבר בתור אחד ששירת בצבא בקרבי ומשלם מס הכנסה אך גם דואג לעתידה של מדינת ישראל כמדינת היהודים.

zazaza

New member
הם הגורם מס 1 לחזרה בשאלה

הם גורמים לקרע בעם, הם עלוקות גם בכסף וגם בדם חיילינו - בנוסף על אופן התנהגותם. מעולם, למיטב ידיעתי, לא היה מצב כזה בהיסטוריה.

קפקא

New member
ממש קל להאשים אותם!

הגורם לפי דעתי הוא מי שמאשים אותם בכל דבר אפשרי. וכדאי שתלמד הסטוריה, אנטישמיות יהודית הייתה לאורך ההיסטוריה כולה

zazaza

New member
בוא נשמע תשובה הגיונית

למה הם לא מסוגלים לעמוד בצפירות כמו שכל יהודי צריך ? לזכר כל מיליוני היהודים שמתו בשואה ? לזכר כל אותם החיילים שנהרגים כל יום בשביל לשמור עליהם כשהם משחיתים את זמנם לריק על הישבן הלא משכיל שלהם ? למה ? למה ? למה ? אחרי שתענה על אלו יש לי עוד 1000000 שאלות אחרות.

קפקא

New member
שניה לפני הכל

לפני כן יש לי שאלה אחת בשבילך - אתה באמת מחפש תשובות או שאתה רק שואל שאלות?

איילת1974

New member
איזה חוסר ידיעה?

כתבתי שחלק גדול מן החרדים. לא כתבתי כל החרדים. כמו כן, אני סבורה שזכותם להתנגד למדינה לפני ביאת המשיח, אך לא זכותם להתנגדלמדינה אך לקחת קצבאות ביטוח לאומי שממומנים מן "אנשי הרשע החילונים" שעובדים קשה בשביל זה. זכותם להתפלל על איזה נושא שהם רוצים, אך לא לכפות עליי לנהוד בהתאם לאמונות שלהם. הגיע הזמן שכל הדתיים יבינו- ככל שתנסו יותר בכוח- כך נברח מהדת ולא נרצה לשמוע. אולי תאמצו גישה אחרת...

קפקא

New member
איזו גישה?

אני חושב שמה שאת עושה זה בעצם כפייה חילונית, קשה לקבל את זה אבל זאת ההרגשה שלי בתור בן אדם דתי. אני לא חושב שאני ושכמותי מנסים בכוח (אגב מה מנסים? להסביר לך? לכפות עלייך? לחיות?), וגם אין לי שום מטרה שתתקרבי לדת, המטרה שלי או יותר הבעיה שאנו עומדים בפניה הרבה יותר חמורה מעוד אדם דתי או פחות אחד. אני מרגיש את השנאה לדת כסימפטום של מחלה הרבה יותר חמורה, אנטישמיות יהודים היא בעיה חמורה שהתחילה עוד לפני 3000 שנה ביציאת מצריים (אני מקווה שאת בכלל מאמינה שזה קרה) והבעיה הזאת גורמת לרצח אופי של עדה שלמה בעם היהודי, לבריחה לתרבויות המערב שחולות במחלות הרבה יותר קשות מאמונות דתיות ובעצם ע"י כך גורמים להתאבדות של העם היהודי. חבל מאוד. אני לא מוצא גישה אחרת למה שאני עושה, אולי יש לך רעיון?

zazaza

New member
הגדרות אידיוטיות

הרצון שלנו לחיות חופשיים נקרא אצלך "כפיה חילונית", בעיה ניסוחית קשה יש לך. יש לך בעיה קשה נוספת - אתה שקרן : אתה מצד אחר טוען שאתה לא מנסה בכוח לדחוף אותנו לדת ומצד שני אתה נותר בעמדתך שצריך כפית נישואים דתיים וכו´. תחזור בך מאחת ההצהרות - הן מנוגדות לחלוטין.

קפקא

New member
אני יותר גרוע משקרן!

אבל אתה צריך להירגע! אני לא רואה ניגוד במה שאמרתי, זה אולי מנוגד למה שאתה מכיר ושמעת כל החיים אבל מבחינתי שני הדברים יכולים ללכת ביחד! אני לא רוצה להחזיר אותך בתשובה אין לי שום כוונת זדון כזאת, ובכל זאת אני גם חושב שיש כפייה חילונית, ברור לי שזהו מושג בעייתי מנקודת המבט שלך אבל כנראה שזו הבעיה שלך אתה מסתכל רק מנקודת המבט שלך ולא של אף אחד אחר. אני אחסוך לך - אתה לא חייב להאשים את הדתיים באותה האשמה, גם להם לא חסר מהבעיה הזאת. אבל מישהו חייב להפסיק עם זה, ולא סופנו יהיה רע ומר!

zazaza

New member
אנחנו מדברים בשפות שונות

אני לא יהודי. אני רוצה להתחתן ברישום אזרחי ולהנות מזכויותי כאיש נשוי. אני רוצה להקבר ללא מילמולי וודו של רב שרלטן. אני רוצה לגדל/לייבא/להכין ולמכור בשר חזיר. אני רוצה לנסוע לים ביום שבת באוטובוס. האם הרצון שלי לחופש הוא כפיה עליך ?! האם אתה מבין את הפרדוקס הטיפשי שבדבריך ? האם יש לך זכויות שלי אין ? האם אתה אזרח יקר יותר כי אתה מאמין באלוהים ? האם דמך אדום יותר ? אתה לא מבין דמוקרטיה מהי.

קפקא

New member
יהודי או דמוקרט?

דבר ראשון אני לא דמוקרט! אני יהודי בניגוד אליך ולכן יש לי מערכת חוקים טיפה שונה משלך! וכן, מכל השטויות שכתבת הדבר היחידי שהזיז לי זה ההוספה של דברי הוודו של הרב, אם לא היית מוסיף את זה עוד הייתי מתייחס אליך ברצינות! וכן, חלק מהדברים שרשמת שם הם כפייה חילונית! אם רע לך עם הדעה הזאת תעזוב את הארץ! הרי יש 200 מדינות אחרות בעולם מתוכם מספר גדול של דמוקרטיות שבטוח יסכימו לקבל אותך ואת כל רצונותיך, אבל מדינת ישראל יש רק אחת ואנחנו כעם יהודי (אם אתה שייך לו או לא) צריכים לשמור על מדינת היהודים עם איזשהו ציביון יהודי, ואני לא רואה שום פסול במספר חוקים "דתיים" שיבדילו אותנו משאר מדינות העולם ה"מושלם" הזה!

zazaza

New member
כל עוד אתה מודה

שאתה פרימיטיב לא דמוקרטי אז אין בעיה. אתה מוזמן לעבור לגור באיראן או בעירק, שם מקבלים אנשים כמוך בזרועות פתוחות. אני שמח לראות שאתה חושב שחופשיות אישית שלי זו כפיה עליך, עכשיו אני מבין עם מי אני מדבר - עם ילד בכיתה ד´ שאין לו מושג מהחיים. אתה פנאט דתי שתלטני שחושב שצריך שתל אביב תהיה טהרן.

קפקא

New member
אני מודה! אני יהודי!

כל מי שאינו דמוקרט הוא פרימיטיב הא? אז טעות בידך, ילד בכיתה ד´ או לא זה לא משנה, כל עוד תמשיך להתנשא לא תקבל שום תשובה, וחבל. אני לא פנאט ולא חושב שתל אביב צריכה להיות טהרן, אבל כנראה שאני מתמודד עם אחד שיודע רק לזרוק ססמאות לאויר אז לכן אני פשוט אכנע. יש לי מספיק מושג מהחיים בשביל לדעת שאין סיבה להתמודד איתך, אני לא בא לריב אני בא להסביר את עמדתי אך כל עוד אתה רק מחפש לריב תחפש גם את החברים שלך. חבל שאפילו במדינת היהודים איני יכול להתגאות ביהדותי - זה נשמע מאוד קרוב למשהו שקרה לא מזמן במאה הקודמת...

גוססי

New member
אתה רשאי להתגאות ביהדותך

אין שום חוק נגד זה, אבל גאוה הנובעת ממוצא לאומי היא גאוה ריקה מתוכן. אין כאן שום הישג שיש להתאמץ עבורו.

למעלה