לכל הדתיים

lulu80

New member
לכל הדתיים

אם תשימו לב, אנחנו (החילונים) לא מנסים להכתיב לכם דרך חיים. אתם כן. אתם אלה שבוכים על כל פירסומת של בחורה עם מיני ועל כל ערוץ פורנוגרפי (שאם לא בא לכם, אל תזמינו), ועל תחבורה בשבת ועוד ועוד ועוד ועוד. אין סוף לתלונות שלכם. האם אתם שומעים מאיתנו בקשה שלא תשמרו שבת? האם אנחנו מכריחים אותכם לנסוע בשבת? האם אנחנו דוחפים לכם לפה בכוח בשר חזיר? תנו לנו לחיות בדרך שלנו ותעזבו אותנו בשקט! קרציות עלוקות מתי יהיה הסוף לטרור שלכם?

begone

New member
גברת לולו

קראתי את דברייך בעיון, ולמרות שאני חילוני ולא דתי, החלטתי להגיב: אי אפשר להסתתר מן המציאות: מדובר במלחמת-דת. יש כאן חילונים מול דתיים. יש כאן מאבק על דמותה של המדינה. כולם מנסים לכפות על כולם את דרך חייהם. החילונים חמושים במדע, בטכנולוגיה, בליברליזם, בדמוקרטיה ובתרבות המערב. הדתיים חמושים בתנ"ך, בלאומנות, קנאות, פרימיטיויזם, גישה שמרנית לחיים המתבססת על תרבות המזרח. מדינת ישראל היא מכשיר חילוני לקידום מטרות חילוניות. היא איננה מדינה דתית בבסיסה. המאבק על דמותה הוא מלחמת-דת קלאסית. ואם את חושבת שהחילונים לא כופים את דעותיהם על הדתיים, את מתעלמת מן המציאות העובדתית. אנו בהחלט מעונינים לכפות את הגישה החילונית על הדתיים, מפני שאנחנו משוכנעים שהיא הגישה הנכונה. חבל על ההיתממות ועל הנסיון להרגיע את הרוחות. יש כאן מדע ורציונליזם מול מיסטיקה ואמונה.

איילת1974

New member
אל תשכח מאבקי כוח ותקציב.

לדעתי אחת הסיבות העיקריות להתנגדות לרפורמים ובינהם: גיוס רפורמי, נישואין רפורמים וכד´, הוא שליטה על תקציבים מאוד גדולים. אחת הראיות לכך שהם כן מקבלים גיור רפורמי שבוצע בחו"ל. לא הכל נובע משיקולי דת גריידא, אם כי ההצגה היא כזו.

קפקא

New member
שום קשר לתקציבים!

אמנם החילונים חושבים שכל מה שקשור בדת קשור בכסף אך בנושא הזה אין עוררין הבעיה היא הלכתית גרידא. אדם דתי אינו יכול להתחתן עם בחורה רפורמית אשר יהדותה נקבעת ע"י אביה מכיוון שילדיהם יהיו ממזרים, ובעיה זו היא חמורה הרבה יותר ממה שנראה לכם! אז תפסיקו בבקשה עם ההסתה הפרעית!

איילת1974

New member
מן הסתם בן אדם דתי...

גם לא יתחתן עם מישהי ליברלית שאינה מקיימת את מצוות הדת ולהיפך. תן לי סיבה אחת מדוע שני אנשים, שחפצים בכך, לא יכולים להנשא נישואין רפורמים, קונסרבטיבים, אזרחיים וכד´? הכל עניין של כסף ותו לא. מי אתה שתקבע מי יהודי טוב יותר או פחות?

קפקא

New member
מיהו יהודי?

הבעיה אינה בין בני הזוג האלו שבחרו להתחתן ביחד, שיהיה להם לבריאות, אלא עם ילדיהם, ילדיהם לא יהיו יהודים אם אמם אינה יהודיה כל זאת לפי הדת היהודית, אך הרפורמים קבעו על דעת עצמם שיהדות יכולה להקבע גם ע"י האב. טעות בידך לחשוב שגם ילדיהם יהודים אפילו אם הם חושבים ככה, הם אינם! ואיך אני קובע קביעה כזאת? ע"י ההלכה! איני קובע מיהו יהודי יותר טוב או פחות טוב אלא מיהו יהודי! יהודי הוא בן לאמא יהודיה שעבר ברית מילה. אך ילדי רפורמים אשר נקבעה יהדותם ע"י אביהם אשר מתחתנים עם יהודים אחרים יוצרים בעיה של חוסר וודאות ,התבוללות וממזרות ולכן כדאי לעקור את הבעיה הזאת עוד בתחילתה. דרך אגב הקונסרבטיבים הרבה יותר קרובים לדתיים מאשר לרפורמים, רק חבל שכאן בישראל הדביקו לכולם אותה תוית.

פלסטיק

New member
הצחקת אותי

1. אתה לא יודע מהו ממזר. סתם בשביל הידע שלך: ילד שנולד לאם יהודיה נשואה מאדם יהודי שאיננו בעלה. 2. אדם חרדי לא יתחתן עם בחורה יהודיה כשרה למהדרין עם אילן יוחסין יהודי 50 דורות אחורנית שהיתה חילונית וחזרה בתשובה. 3. תפסיק לחשוב שאנחנו מטומטמים (בבקשה).

קפקא

New member
לא מצחיק בכלל!

1. ממזר הוא באמת אחד שנולד לאם יהודיה מחוץ לנישואים, אך זהו גם אחד שנולד לגבר יהודי מאם שאינה יהודיה. 2. בכלל לא נכון, אדם חרדי יתחתן באבו אבוה יתחתן עם אחת שחזרה בתשובה, ישנם אמנם כאלו שלא יתחתנו בדיוק בגלל בעיית אילן היוחסים ופחד ממזרות, אך רוב רובם של החרדים יתחתנו עם חוזרות בתשובה, וישנן מספיק דוגמאות לכך שאני מכיר אפילו אישית. 3. אני לא חושב שאתם מטומטמים, אני חושב שאתם מחרחרי ריב ומדון אשר לא מחפשים תשובות, אני מבקש ממך להפסיק לחשוב שאני מטומטם שאני תומך באנשים האלו ש"גונבנים מהמדינה", שכופים על כולם את דתם ושמשתמטים מכל תרומה למדינה. בבקשה ממך!

פלסטיק

New member
בפרשה של השבוע שעבר

כתוב בדיוק איך יקח לו אדם יהודי אישה נוכריה (בלי גיור ושאר טקסים). את התנ"ך לחרדים יש בעיה לשנות (כל מה שנותר להם הוא לקוות לבורות של חילונים)

gershon17

New member
ברור שזו בעיה חמורה

אני רק חושב שהיא פחות חמורה מהבעיה שבגלל אותו אדם דתי מכריחים אותי להתחתן עם רב. מה קרה? קצת התחשבות ברגשותי!

רון סי

New member
מי זה "אנו"?

ואילו דעות חילוניות "אנו" האלה רוצים לכפות על הדתיים? איך הכפיה הזו מתיישבת עם ליברליזם ודמוקרטיה?

a_goa

New member
מתי תבינו שכל החרדים הם מושחתים?

הרי כל חרדי מסריח שהוא בעל תפקיד כוח(לדוגמא דרעי שהיה שר בממשלה)הוא מושחת ולוקח שוחד זה לא יאומן רק שלשום הייתה כתבה על בכיר(שהוא חרדי) שלקח שוחד במשרד הפנים זה לא יאומן איך כל החרדים מקבלים תפקדיי כח בכנסת(כמו החרדי הזה שהוא שר הבריאות שכחתי את שמו) אני רואה יותר מדיי חכי"ם ושרים חרדיים שלא עושים כלום ורק עושים שחיתויות יש איזה ח"כ חרדי שרוצה לעלות את הקצבה למשפחות מרובות ילדים(מעל 5)וזה למה??כי הרי ברור שבכל בית חרדי יש לפחות 4 ילדים והאוכלוסיה החרדית היא מרובת ילדים וככה הוא מזרקים יותר כסף לאוכלוסיה הזאת ... אבי

begone

New member
זו הסתה פרועה

דברייך נגועים בהסתה פרועה ומשתוללת, הם שקריים וגורפים. השחיתות אינה תופעה מגזרית אלא כלל-אנושית, ואסור לטעון כלפי מגזר שלם שהוא מושחת. דבריך מעידים על מחשבה פוליטית פשטנית, שיטחית ושיקרית.

begone

New member
אנו החילונים-מרצון, חילונים מודעים

"ואילו דעות חילוניות "אנו" האלה רוצים לכפות על הדתיים?" דעות לדוגמה: שוויון בין הגזעים, שוויון בין המינים, דמוקרטיה, קידמה טכנולוגיות ותרבותית, גישה גלובלית ולא שיבטית, הכרה בחשיבות המדע והרציונליזם, סובלנות וסבלנות. "איך הכפיה הזו מתיישבת עם ליברליזם ודמוקרטיה?" הליברליזם לא סובלני כלפי שקרים ולא סובלני כלפי גישות המעונינות לחסל את הדמוקרטיה. אם דת מסוימת טוענת שהעולם נוצר על ידי אלוהים, זהו שקר שאי אפשר לסבול אותו. כנ"ל לגבי דמוקרטיה - אם דת כלשהי פוסלת את הדמוקרטיה, המדינה הדמוקרטית לא תהיה מוכנה לסבול דת כזאת. אגב - שים לב שגם כיום, חוק יסוד הכנסת אוסר על קיומן של מפלגות המעונינות לפגוע בדמוקרטיה הישראלית. זו הסיבה שש"ס מסתירה מן הציבור את דעותיה בעניין חיסול הדמוקרטיה - היא פשוט יודעת שהמפלגה לא תורשה לרוץ בבחירות. זו ´כפייה´ דמוקרטית מובהקת. הליברליזם איננו מירשם להתאבדות. הוא מתיר לבני אדם לעשות פעולות רבות וחופשיות, אך במסגרת כללי משחק הכפופים להגיון בריא ושכל ישר, ולא להזיות שיבטיות מתקופת האבן.

רון סי

New member
חילונים מרצון ומודעים

כדאי לך לבדוק. לא כל החילונים מרצון ובהכרה נמצאים בדעתך לגבי היחס לדת ולדתיים. אפילו רובם לא. לדעתי אתה מתיימר לייצג קבוצה גדולה מדי, ולא בצדק. שויון בין המינים: ואם בתוך החברה הדתית המינים מרוצים מאי השוויון בינהם? תכריח אותם לשנות את אורח חייהם למשהו שהם לא רוצים? הרי המטרה של שויון בין המינים היא להגדיל את שביעות הרצון שלהם, לא להוריד אותה... קידמה טכנולוגית: אחלה. הדתיים בודאי לא מתנגדים לה גם אם הם לא בהכרח מעוניינים להשתתף בה. אבל זה רוב האוכלוסיה, כולל החילונית. תרבותית: ליברליזם בעצם הגדרתו אמור להיות סובלני (ליברלי) כלפי תרבויות שונות. חשיבות המדע: המדע חשוב רק ככלי להגדלת הבריאות, נוחיות ואושר של בני אדם. אין לו חשיבות בפני עצמו. הדתיים לא מתנגדים לאספקט השימושי של המדע. רציונליזם: זהו כלי להשגת מטרות, ורוב בני האדם - כולל החילונים - לא משתמשים בו בדברים החשובים באמת בחייהם. סובלנות וסבלנות: נפלא. רק חבל שאתה לא מסוגל לתת דוגמה אישית לזה, והודעתך היא דוגמה לכך. הליברליזם לא סובלני כלפי שקרים: באמת? זה כנראה ליברליזם שאתה המצאת. שוב אתה מוצא את עצמך במיעוט זניח. הטענה שהעולם נוצר ע"י אלוהים היא שקר: אין לך שום סיכוי להוכיח את זה, או אפילו לשכנע בזה מספיק אנשים. המדינה הדמוקרטית לא תהיה מוכנה לסבול דת שפוסלת את הדמוקרטיה: אז היא לא תהיה דמוקרטית אלא משהו אחר, שביגון המציא. הליברליזם אינו מרשם להתאבדות: נכון מאד, ולכן עליו להתנגד לרעיונות שיעודם חיסול חברות רק בגלל דעותיהן.

begone

New member
רון סי, זה אתה?

חשבתי שחמשת החושים שלך לא מספיקים בשביל לנתח את המציאות. פתאום אתה מרשה לעצמך לנתח את המציאות?

רון סי

New member
אתה פוחד מדיון איתי, מה...

בצדק. טוב עשית שנטשת בשלב הזה. למרות שכבר בשלב הזה הראיתי מספיק טוב שאתה לא מסוגל להביע מערכת דעות קוהרנטית. תמשיך לחבר הודעות טפשיות כמו זו, אבל קח בחשבון שאם יתחשק לי, לא אהסס להגיב בהתאם.

begone

New member
ממש משקשק - פחד מוות

מה אני אגיד לך, רון, אני ממש ´חושש´ להתווכח עם בן אדם שהודה בפומבי שאין שום אפשרות לנתח את המציאות בעזרת חמשת החושים שלנו, ובאותה נשימה גם אמר שאלוהים נמצא מחוץ למציאות. אתה ממש גאון פנומנלי. אתה קוהרנטי - בדיוק כמו שהרב עובדיה יודע לשחק שחמט.

למעלה