לימור לבנת

.המוסד

New member
תתפלא, לפי החוק הישן ראש הממשלה

יכל, אבל למי אכפת מהאמת, אתה מעריץ תעבודה, לגבי "רה"מ יכול לפזר רק את מי שבחר בו" המשפט הזה כל כך לא ברור שאני אפילו לא אתעכב עליו וזה היה תרגיל מסריח, ברק ידע שהימין היה דורך על העבודה המדממת בדרך לשלטון, אבל לא, הוא כמו פרס של 90 והתרגיל המסריח, לא יכול להסכים להכרעת("צריך להחחליף את...") העם מילא היית יוצא גבר ומודה שזה היה תרגיל מסריח, אבל לא, אתה מתחבא מאחורי הצביעות הישנה נושנה, ואתה יודע, גם זה סוג של, "תרגיל מסריח"

EverMan

New member
אני לא מעריץ את העבודה

ואף חשבתי על לפרוש אם פואד היה נבחר בפריימריז. אני מעריץ את הדרך , לא את המפלגה - המפלגה היא לא המטרה שלי , הדרך היא כן. בקיצור - תרגיל מסריח זה לא תרגיל מסריח. זה משחק פוליטי. מי שלא יודע לשחק אותו - שלא יהיה בפוליטיקה. אין פה שום דבר מלוכלך , ככה זה. רק אדם שיכול להרכיב קואליציה הוא ראש ממשלה - אם הוא לא יכול - בעיה שלו. אין פה דבר מסריח.

Johnny the Doe

New member
עוד פעם אתה מיתמם?

אין פה שום דבר מסריח? זה שזה חוקי לא אומר שזה לא מסריח. אמרת בעצמך שבעל הרוב בכנסת צריך להרכיב את הממשלה אבל ברק השאיר את שרון בלי רוב אז איך הוא היה יכול להרכיב את הממשלה? זה בכלל נס שממשלת האחדות שרדה כל כך הרבה זמן כאשר מפלגתו של רוה"מ לא היתה הגדולה ביותר בכנסת! בקיצור ענבר, זה היה תרגיל מסריח, אמנם חוקי (בניגוד לתרגיל המסריח של תחילת העשור הקודם) אבל עדיין מסריח. זה לא היה קורה אם שיטת הבחירות הישנה היתה תקפה.

EverMan

New member
אם בעל הרוב לא מצליח

להרכיב קואליציה. וגם המקום השני ... יש בחירות לכנסת מחדש. זה לא מסריח. ככה זה. דר"א - גם התרגיל מהעשור הקודם היה חוקי , ולא ממש מסריח.

.המוסד

New member
המקום השני לא יכל לנסות להקים

ממשלה כי שרון נבחר בבחירה ישירה, על כן כמעט והלכנו לבחירות חודשיים לאחר הבחירות שכפה עלינו התרגיל המסריח של העבודה והתרגיל בעשור הקודם היה אפילו מסריח עוד יותר(אני חושב שאלילך טבע את המונח "תרגיל מסריח") שם פרס ניסה להדיח ממשלה מכהנת באמצעות תרגיל מצחין, שהאמת, חבל שנכשל, כי לו היה מצליח הייתם מקדימים בעשור את מותה של העבודה וזכור מה אמר רמון על התרגיל הזה של פרס

EverMan

New member
דבר ראשון - מי שטבע

את המונח "התרגיל המסריח" היה רבין ז"ל. המקום השני יכל להקים ממשלה (במקרה הזה זה היה שרון) והוא היה יכול לנסות ולהיכשל. הבחירה הישירה לא שיטה טובה. תחליטו : או שיטה נשיאותית או שלא ! לא היה בזה דבר מסריח - הוא היה יכול להיבחר ולפזר את הכנסת... ופרס ניסה להדיח ממשלה מכהנת ?! אז מה אופוזיציה עושה ?! הא ?! תגיד לי ? שראש ממשלה לא מתפקד - והקואליציה שלו בוחרת לא ללכת איתו... זה אומר שהוא ראש ממשלה גרוע ! ת´כלס ! נקודה ! אין פה דבר מסריח ! ודר"א - רמון אמר על התרגיל הזה של פרס שהוא גאוני ... מה עוד שרמון היה אחד מהמארגנים שלו.

.המוסד

New member
כמו שאמרתי

אלילך טבע את המונח הזה, המקום השני בבחירות היה ברק, ובחוק הבחירה הישירה(שלפיו נבחר שרון) המקום שני לא יכל לנסות להקים את הממשלה טעות קלה בניסוח, פרס ניסה להשתלט על הממשלה בדרכים מסריחות, והוא בכלל לא בטוח שהיה באופוזיציה, אלא שותף בממשלת אחדות, שניסה להשתלט את הממשלה, אך התרגיל סוכל ברגע האחרון, וחבל, ורמון אמר בראיון שאם זה היה מצליח, זה היה אסון גדול גדול לעבודה

EverMan

New member
ככה , אל תתווכח עם עובדות

מי שהטביע את המונח היה רבין. מקום שני מבחינת סיעה , לא ראש ממשלה. שיטת הבחירה הישירה דפוקה במובן הזה. אי אפשר לערב שיטות בצורה הזו - זה פשוט טיפשי. פרס ניסה להשתלט על הממשלה - זכותו. מה מסריח במה שהוא עשה תגיד לי ? שהוא עשה הסכמים קואליציונים חיצוניים ?! מה מסריח בזה ? והוא היה באופוזיציה אידיאולוגית. הכניסה לממשלת האחדות הייתה בגלל האינתיפאדה - לאחר ששמיר המשיך לפעול לא כהלכה - פרס ניסה להפוך את השלטון. זכותו של כל ח"כ בשיטה הרגילה לעשות את זה. וזה הסיבה דר"א שרצו להחליף את השיטה. זו הבעיה העיקרית עם השיטה הזו. רמון אמר שזה היה אסור גדול למפלגה - כי אז היינו מקבלים את ישראל במצב אינתיפאדה והיו תופסים אותנו אשמים ולא את הליכוד כמו שזה אמור היה להיות. זה אסון מבחינה פוליטית לא לאומית.

.המוסד

New member
אמרתי שרבין הטביע את המונח הזה

לגבי התרגיל המסריח של ברק, אתה מדבר על עניין אחר לגמרי, זו השיטה שהייתה וזה הכל, ברק ניצל אותה כדי להצחין את הבחירות לגבי פרס, הוא היה שותף בממשלה וניסה להפוך את דין הבוחר באמצעות שוחד פוליטי, רמון אמר שזה היה נזק בגלל החוסר דמוקרטיות שלה, ואתה בפירוש לא קראת את הראיון הנ"ל, אז אל תנסה להמציא כהרגלך

CANDY MAN

New member
זה שקט יחסי כמובן...

אי אפשר להבטיח שקט מושלם במצב של מיני-מלחמה. הטרור תוקף אותנו ללא רחמים ומה שצה"ל עושה זה מעל ומעבר, כמובן שיש פיגועים שמצליחים אבל אי אפשר להצליח מאה אחוז כל הזמן... העניין הוא שאני פשוט לא סומך על מישהו חסר נסיון כמו מצנע שהוא יצליח יותר טוב לחסל את הטרור, הפלשתינאים רק ינצלו את זה שהוא יותר מתון והחמאס והג´יאד וכל אירגוני הטרור שיש להם אינטרס שתמשיך האינטיפאדה יקרעו אותנו! אני לא מוכן להשתתף בניסוי! ואתה? לפי דעתי שרון יהיה חייב לעמוד מאחורי הדברים שלו, דבר ראשון זאת הקדנציה האחרונה שלו והוא לא יפסיד את הזדמנות לעשות שלום בגלל עקרונות מפגרים. בנוסף מאחורי הדברים שלו עומדת ארה"ב עם תוכנית בוש, ארה"ב רוצה שיהיה פה שקט לקראת התקיפה בעירק והיא לא מתכוונת לוותר לשרון בכלל! בנוסף לאחרונה שרון אמר שאם נצטרך אנחנו גם נפנה התנחלויות, תשים לב שלאט לאט הוא גם מבין שיש דברים שחייבים לעשות, שרון הוא מספיק מתון בשביל רוב העם ולכן הוא צובר כל כך הרבה תמיכה, מצנע מצד שני הוא שמאלני מידי וכמו שאתה יודע ורואה רוב העם הוא מרכז ימינה.

.המוסד

New member
היא הורתה להוציא מתוכנית הלימודים

ספרים גרועים ביותר, אבל אם את אומרת את הדברים הללו בבטחון רב כל כך, אולי תגידי לכולם איזה בדיוק עובדות היו שם שהכעיסו את הגברת לבנת ואיך בדיוק היא הופכת לבמה של מטרות פאשיסטיות ו"אפלות", רק לפני שתשלפי הציפורניים ותתכוני להסתער על המקלדת, זיכרי שבארצות הברית נשבעים יום יום למדינה כבר מחכה לתשובה

EverMan

New member
היא הוציאה ספרי היסטוריה

ממחזור הלימודים משום שהם לא מציגים לפחות 30% נשים ! אם כל הכבוד גברת לבנת היקרה - בהיסטוריה אין 30% נשים ! זאת עובדה ! אי אפשר להמציא את ההיסטוריה מחדש ! הגברת לבנת שהיא מכניסה להצדיע לדגל כל יום בבוקר - ללא כל הסבר - הופכת את המדינה לפאשיסטית. אסור לנו במדינת ישראל להצדיע לדגל ללא כל הבנה. ואף בצה"ל עושים לך שיעור דגל בקורס קצינים לפני שנותנים לך בכלל להצדיע לו !

iKilledKenny

New member
ענבר

בקשר להיסטוריה יש 30% נשים פשוט גברים הם אלה שכתבו ספרי היסטוריה. זה בטוח לא 50% אבל תאמין לי שיש קצת יותר מ 30%.

בדר ראשון אני אתקן ואומר שמדובר

על 35%. דבר שני, זה לא שגברים כתבו את ספרי ההיסטוריה, אלא שבהיסטוריה גברים שלטו בעולם. ככה זה. מה לעשות. ועל כן אין 35% נשים בהיסטוריה. ואין סיבה לגרוס ספרי לימוד בגלל זה. תסלחו לי על ההשוואה, אבל זה מזכיר לי את המשפט "במקום שבו שורפים (היום זה גורסים) ספרים ישרפו (היום - יגרסו?) גם אנשים".

.המוסד

New member
עכשיו הבנתי, אלו "העובודת"

ותהיי בטוחה שלא בגלל זה הוציאו את הספרים מבתי הספר אבל מה קרה לך? אמרת שהיא ניסתה להפוך את משרד החינוך לבמת לרצונות "אפלים" ו"פאשיסטיים" וה"עובדות" הפכו לעובדה אחת שולית, אבל מה את עושה כשאין לך מה לומר? מדברת לא לעניין ומסיימת במשפט מטומטם להחריד, אבל תודה שהרחבת את אופקיי, פעם חשבתי ששומרים את כל הספרים

מה יש לך לעזאזל???

הגבתי על הודעה בנושא גריסת ספרי הלימוד ולכן הודעתי היא על גריסת ספרי לימוד. אודה לך אם לא תתערב ע"י כתיבת שטויות. אם יש לך משהו להגיד, אמור אותו. אם אין, תעשה טובה לכולנו ותתרחק מהמקלדת.

.המוסד

New member
לא יודע, חשבתי שאמרת

שהיא גרסה ספרי לימוד בגלל "עובדות" שלא אהבה, ואמרת רק עובדה אחת שולית, חוצמזה אמרת גם שהיא הפכה את משרד החינוך לכלי להפצת רעיונות "אפלים" ו"פאשיסטיים", ולא הזכרת אותם ועוד משהו, נראה לי ששכחת סימן שאלה בכותרת

היא גרסה ספרי היסטוריה

בגלל שלא היו בהם 35% נשים. זו לא עובדה שולית. זה שיכתוב ההיסטוריה. אינני יודעת אם היא הורתה לגרוס גם ספרים אחרים שלא עלו בקנה אחד עם דעותיה, אבל סביר שכן. היא בהחלט הפכה את מערכת החינוך לבמה לקידום אינטרסים אפלים ופאשיסטים. החל משכתוב ההיסטוריה (משנה המעשה - לא הנושא), דרך הצדעה ודגל בלי לדעת מה הוא אומר. דוגמא - חלק מערביי ישראל חושבים שהדגל מייצג את מדינת ישראל מהפרת ועד הנילוס (שני הפסים -הנהרות וישראל באמצע) ואף אחד לא טרח ללמד אותם אחרת - אתה מצפה שלדגל הזה הם יצביעו? אולי תסביר להם קודם מהו באמת אומר? וכלה באיומים על עובדים בגלל שהשקפות העולם שלהם לא זהות (יש לי עדות ממקור ראשון).

.המוסד

New member
מעניין

אני הייתי בגדנ"ע כמעט וכל יום הצדעתי לדגל פעמיים אפילו לא טוראי

למעלה