לימור לבנת

iKilledKenny

New member
קודם כל תודה על ההתנצלות

וגם הבדיחה שלי על השובינסט הייתה לא במקום- סליחה.

אני לא מבינה מה הבעייה.

גם אני משתמשת בביטוי הזה ("אל תהיה נקבה וכו´) הכוונה היא אל תהיה הסטראוטיפ של נקבה. זה לא הכי פוליטיקלי קורקט בעולם, אבל זה מעביר את המסר ועוד לא נתקלתי במישהי שזה הפריע לה.

iKilledKenny

New member
אין לי בעייה עם זה

זאת הייתה פשוט בדיחה קצת לא במקום אבל בדיחה.

La Gamba

New member
ואתה אומר שזה פוגע חתול?

מה זו בדיוק העמדה השובניסטית הזו?

CANDY MAN

New member
חתול זאת בת.. למקרה שלא..

שמת לב... והיא גם חברה של ענבר אם אתה מדבר עליה בכלל...

La Gamba

New member
פשוט תשכח מכל הנושא

ומקווה שזה לא יהיה קשה מדי למחוק את הוודעה הנ"ל..

yoavl1

New member
אתה צודק. לא עושים ניסויים.

אבל יש לך 2 אופציות. האחת ידועה לך - רה"מ שרון, שבתקופתו הבטחון האישי של כל אחד ואחד מאיתנו ירד פלאים ויש לך את מצנע, שגם מנוסה במלחמה בטרור. אתה יכול לאמר עליו שהוא שמאלן (כבר התרגלנו) יותר מדי, ותגיד מה שאתה רוצה, אבל באמת שלבנאדם יש קבלות. הוא היה אלוף פיקוד מרכז שתקופת האינטיפאדה הראשונה.

CANDY MAN

New member
האופציה הידועה מועדפת מפני ש...

אני יודע מה שרון מתכוון לעשות! וזה בכלל לא נכון שהביטחון של כולנו ירד... אני למשל לפני חומת מגן יכול להעיד שפחדתי לצאת מהבית ואמרתי שעדיף לי לתת לטרור לנצח אותי אישית מאשר להיות "גיבור" ולהתפוצץ. ואז הגיע חומת מגן והכל השתנה! אני לא חושב בכלל אם לצאת לבלות, אני חי את השיגרה כמו לפני האיטיפאדה ואני מרגיש בכלל באופן כללי שאנשים מרגישים בטוח, בטח שהרבה יותר מלפני חומת מגן. אני לא יודע איך מצנע יילחם בטרור, הוא לא מדבר על זה... הוא רק מדבר נגד שרון ועל מה שהוא הולך לעשות כאשר ייבחר (לפנות את עזה, לצאת מהשטחים וכו´), לא שמעתי אותו פעם אחת אומר כיצד הוא מבטיח שלי, תושב תל אביב יהיה שקט כמו עכשיו! אני גם לא מאמין שהוא ימשיך עם הכיבוש שזה הדרך כרגע הכי טובה והכי נכונה כדי שיהיה אצלנו שקט. אני לא ייקח סיכוי שהאיש ימציא את הגלגל מחדש ויביא עלינו אסון. להצביע לשרון עכשיו זאת אחריות לאומית! אין מקום לניסויים ולחסרי נסיון! צריך להמשיך לתמוך בשרון כי הדרך שלו היא הכי נכונה! אפילו אתה בתור תומך שמאל צריך להאמין בו! הוא אמר לך שלא נישאר בשטחים לנצח, הוא אמר לך שהוא בעד תוכנית בוש! הוא אמר לך שהוא בעד מדינה פלשתינאית והוא אמר לך אפילו!! (לפחות רמז) שהוא יפנה התנחלויות במידת הצורך. הוא מתאים לך בדיוק כמו שהוא מתאים לי. זה לא בושה לתמוך בשמאל ולהבציע ליכוד! הליכוד הוא מתון! הוא לא מתקרב בכלל לעמדות של הימין הקיצוני! הבחירה הכי טובה כיום היא שרון ללא ספק.

yoavl1

New member
אוקיי...נצא מנקודת הנחה שאתה צודק..

אז מה היה עד חומת מגן? במשך שנה ורבע שרון ניהל את המדינה. שנה ורבע שבהם פחדת לצאת מהבית....מחקת את זה מהזכרון? ואני לא מדבר על כך שחומת מגן היא "של פואד" כי היא לא. כמו שעל שרון מוטלות המגרעות של הממשלה (ויש המון!!) אז גם את הדברים הטובים צריך לתת לו (ולא שאני חושב שחומת מגן לא הייתה מיותרת,אגב...) אבל מעניין איך אתה פתאום מרגיש בטוח לצאת מהבית...הרי מלבד השבועות הראשונים שלאחר חומת מגן, לא חל שום שינוי במינון הפיגועים. הרי רק בחודש נובמבר שהסתיים לו לפני כשבוע, נהרגו 44 אזרחים ישראלים ב-5 או 6 פיגועים שונים, אז איפה הבטחון שלך? לגבי מצנע - אינך חושב שלצאת מעזה ולהפרד מהם, כולל הפרדה מגודרת, זה מבטיח מניעת פיגועים? אינך חושב שבעזרת גדר נוכל למנוע כ-100% מהפיגועים? אתה אומר שהוא אמר שייצא מהשטחים,אבל לא הבטיח לך כתושב תל אביב שיהיה לך שקט....התשובה הרי נמצאת בגוף שאלתך. לצאת מהשטחים. מלבד זאת, האם שרון הוא זה המבטיח לך שקט? האם לא היו בתקופתו וגם לאחר חומת מגן פיגועים בתל אביב? ולמה אתה לא מאמין שהוא ימשיך עם הכיבוש? אני לא רואה באופק ממשלה בראשותו כשחברים בה ביבי,אפי איתם ומופז, שלא ממשיכה עם הכיבוש. כשאתה צריך לבחור בין מצנע,החתול בשק (לעניות דעתך, אך לא לדעתי) ולבין שרון, החתול שכבר כולם יודעים מראש כי הוא חתול רע (נו נו נו!!!) אז מה עדיף? שרון אמנם אמר שהוא בעד מדינה פלסטינית ואני מברך על כך, אבל בין מעשים לדיבורים יש הבדל. והמעשים מראים את ההפך. מלבד זאת, גם בקמפיין הבחירות הקודם שלו הוא אמר שיש להיות מוכנים לויתורים מכאיבים, ולגנדי ז"ל הוא הבטיח שלא תפונה ולו התנחלות אחת מבודדת לרפואה... אז מה? למי תאמין? לשרון? או לגנדי? הליכוד הוא לא מתון, כל עוד יש בו את אריק שרון המיליטנט, את ביבי נתניהו, את משה פייגלין, את שאול מופז, את גדעון עזרא, את אהוד יתום ואני חושב שכאן כבר מיציתי. מלבד זאת, סיבה נוספת לא להצביע ליכוד - פ נ י נ ה ר ו ז נ ב ל ו ם גיוועלד!!

yoavl1

New member
אל תתחיל עם בולשיט...

הממשלה הייתה בניהולו של אריאל שרון, ואתה יודע מה? גם לאחר חומת מגן העבודה הייתה הסיעה הגדולה בממשלה. אז מה? שרון ידע לפני כן למה הוא הולך.

.המוסד

New member
איזה "בולשיט"?

שרון ניהל את הממשלה, אבל ללא בכורה אמיתית לא היה לו כוח להקים ממשלה יציבה שאיננה שמאלנית, זה כמו שהעבודה תקים ממשלת אחדות מאונס ובאופן מפתיע לא תצליח למכור את ארץ ישראל

EverMan

New member
אם הוא לא יכול להרכיב קואליציה

זה מוכיח שהעם לא מעוניין בו. כל כך פשוט. זה עיקר התפקיד כראש ממשלה - להרכיב קואליציה אידיאולוגיה שמתאימה לו. אם הוא לא מצליח - זה מוכיח שהעם רובו לא בוחר בדרך שלו.

.המוסד

New member
אם תפעיל תראש תזכור ששרון ניצח

בהפרש עצום, ושלא היו בחירות לכנסת

EverMan

New member
זה לא מה שמשנה

שבחרו ככה ראש ממשלה זו בחירה של פרסונה - לא דרך. כי שרון לא הבטיח דרך. זה רק היה בחירה של אותה הדרך עם אדם שינהיג אותה אחרת.

.המוסד

New member
מה הקשר?

אלו היו בחירות לראשות הממשלה בלבד, ולא לכנסת, על כן שרון נאלץ להתנהל עם כנסת ברק

EverMan

New member
היו בחירות רק לראש ממשלה

משום שהעם בחר את הדרך שלו ב99. נקודה. כל כך פשוט.

.המוסד

New member
איזה שטויות אתה מדבר

העם לא זכה להליך דמוקרטי תקין בגלל התרגיל המסריח של ברק שפיזר רק את הממשלה ולא את הכנסת אתם מומחים שם בתרגילים מסריחים, זו לא אמריקה כאן, והיו צריכות להיות בחירות לפני שנה וחצי, אבל כהרגלכם בקודש, שלפתם את הבואש מהכובע

EverMan

New member
כפי שאתה יודע

(או שלא) רק לכנסת מותר לפזר את הכנסת... לראש ממשלה מותר לפזר רק את מי שבחר בו. במקרה הזה זה העם - לכן הוא התפטר. ואין דבר כזה תרגיל מסריח , ככה זה החיים הפוליטיים ! אדם צריך לדעת להרכיב קואליציה ! זה נקרא פוליטיקה ! האדם עם הרוב הקואלציוני בכנסת צריך להרכיב את הממשלה. אם הוא לא יכול - זבש"ו. וכן , העם זכה לתהליך דמוקרטי. הוא זכה לבחור את מי הוא רוצה. את הדרך שלו הוא בחר ב99 , את האישיות ב2001.

למעלה