לימודים במכללה.

opsimit

New member
מה זה אומר "מלגת הצטיינות"?

האם מדובר בנתוני פתיחה מעולים, כלומר פסיכומטרי וציוני בגרות גבוהים? אם כן, אז הייתי נרשמת לאוניברסיטה בלי צל של ספק. או שמא מדובר במעין הבטחה שאהיה מצטיינת במהלך לימודיי בבין תחומי? הפסיכו' גזל לי כ-3 חודשי עבודה. אני לא יכולה לחזור על זה שוב, במיוחד כשאין לי מושג אם אצליח להגיע לרף של האוניברסיטאות. ברור לי שעדיף לשלם המון על פסיכומטרי מאשר לשלם על מכללה אבל קשה לי להרשות לעצמי לעזוב את העבודה ולהתמסר שוב למשהו תובעני כשבסיומו לא בטוח שאגיע לתוצאות הרצויות. שיפור בגרויות בלבד לא עוזר. כמובן שאפשרות אחרת היא להתחיל ללמוד בעוד שנתיים אבל זה בזבוז זמן משווע מבחינתי. כשאתה אומר ש"לדעתך" שתי המכללות האלה הן באותה רמה, על מה אתה מתבסס? כלומר,מאיפה אתה יודע? כמובן שאני מאמינה לך, אני פשוט סקרנית. תודה רבה!!!

Le Roi

New member
תשובה מסטודנט במרכז הבינתחומי

לנושא החשוב ביותר לאדם העובד והמפרנס עצמו - מלגה יש מלגות בבינתחומי, לא פשוט לקבל אותם. יש מלגה מיוחדת שנותנים לחבר'ה מהפריפריה, וגם בטפסי המלגה הרגילה יש חשיבות לאנשים שבאים מהפריפריה (חולים להם על התחת.. מקשה קצת על חבר'ה כמוני אבל לא נורא קיבלתי תמלגה כבר פעמיים..). אם יש לך קושי סוציו אקונומי אמיתי, יתחשבו בך. רק קחי בחשבון, לעבוד הרבה וללמוד בתואר הכפול בבינתחומי = התאבדות חברתית ולפעמים אקדמית. אז תעשי את החושבים שלך (אני עובד הרבה גם אחרי 2 מלגות מעולות). כן. המכללות שנמצאות ב"טופ" הן הבינתחומי והמכללה למנהל, אומר את זה בלי שום טיפה של ספק. מישרות קו עם אוניברסיטאות? אין לי מושג. חושב שכן.שורה תחתונה זה להתקבל להתמחות. משרדים מסחריים מאוד אוהבים את השילוב עם המנהל עסקים, ואת זה אמרו לי מראיינים שונים. יש משרדים (ואני מדבר רק על הגדולים) שיש מחלקות שלמות בהם הרוב הוא מהמסלול הזה בבינתחומי (תבדקי זה תמיד עוזר). מבחינה חברתית, אם מפריע לך שלחבריך לכיתה יש אבא\אמא עשיר, אז יש לך בעייה רצינית. כן, אני מבין את הפחד מפלצנות... אבל כמו בכל מקום, תמצאי לך את הנישה שלך ויהיה בסדר. שורה תחתונה, זה אקדמיה פה, ואם יש מקום טוב לעשות בו קשרים זה המקום הזה.

opsimit

New member
מי אלה "חבר'ה כמוך"?

יש לה בעיה אמיתית רק שאתה לא גר בפריפריה? איך הצלחת בכל זאת לקבל מלגה? כיצד מתבטאים כל נסיונות השכנוע האלה? העלית נקודה חשובה- בבין תחומי חובה לשלב את התואר המשפטים עם מנהל עסקים או עם חוג אחר שהם מציעים? האם בסופו של דבר אתה חושב שההשקעה של עשרות אלפי השקלים שסטודנטים במכללות משלמים מתוגמלת אח"כ?

dylan2

New member
כל השיקולים

לדעתי כל השיקולים שהועלו פה נכונים, אבל בסופו של דבר מה שבאמת חשוב הוא התואר איתו יוצאים, והתואר שיוצאים מהבינתחומי נחשב מאוד טוב...

Le Roi

New member
"חבר'ה כמוני" :)

הכוונה היא לאנשים שצריכים מלגה אבל לא מהפריפריה :) (נאמר בצחוק)... לגבי השילוב, או מנהל עסקים או ממשל. יש שמועות שאפשר ללחוץ על המזכירות ולעשות רק משפטים - עם זאת, לא שווה בעליל לדעתי (אתה משלם אותו דבר כמו במסלול לשני תארים). לגבי השאלה השנייה לגבי הכדאיות. האם שווה לשלם עשרות אלפי שקלים לשנה? שאלה מורכבת שאין לי עליה תשובה חד משמעית. חלק יגידו שלא כי זה המון כסף לחבר'ה צעירים כמונו (למי שלא מממנים לו לפחות חצי תהיה בעייה בלי לעבוד הרבה). חלק יגידו שזה כן שווה ושבמקומות כמו ארה"ב סטודנטים למשפטים לוקחים הלוואות ענק. לגבי המכללות - ללכת ולשלם סכומים גדולים למוסדות שהם לא הבינתחומי או המכללה למנהל (במידה את רוצה לעסוק בעריכת דין ולהתמחות במשרד נורמלי) - לא ממליץ. שוב, לא רוצה לפרט או לפגוע במישהו. אבל יש עובדות וחבל לזרוק כסף סתם.תכנסי לאתרים של 100 המשרדים המובילים תראי איפה למדו עורכי הדין בכל משרד ותביני לבד. ושוב, תואר כפול בבינתחומי (במיוחד שילוב מנהל עסקים) שונה שמיים וארץ מתואר במשפטים בלבד. אז תבדקי טוב טוב מה מתאים לך. מקווה שעזרתי ובהצלחה

sezton

New member
חוות דעת מזווית אחרת

אהלן, אני סטודנט למנהל עסקים בכלל, אבל יש לי חבר טוב שלומד משפטים במכללה למינהל. לפי מה שאני יודע במכללה למינהל ניתן ללמוד תואר רק במשפטים אלא אם את בוחרת באחד מהמסלולים המשולבים שיש להם, אני לא זוכר בדיוק איזה אבל את המידע הזה את יכול למצוא באינטרנט. בנוסף, היום זה מאוד קשה (אך לא בלתי אפשרי) לקבל מלגה במכללות אם את לא באמת במצב סוציואקונומי נמוך. אפשר לקבל מלגות הצטיינות שמצריכות עבודה קשה, או מלגות חיילים משוחררים שזה דבר אחר. חבר שלי בחר ללמוד במכללה למינהל כי התואר במשפטים באמת נחשב מאוד יוקרתי בו, יש הכוונה למשרדים הכי טובים בארץ ולו למשל יש כבר מקום שמור באחד המשרדים הטובים והוא עכשיו בשנה ג'. אני חושב ששווה להשקיע כסף בלימודים איכותיים וטובים כי אני חושב שבסופו של דבר ההשקעה הזאת תחזור אלייך, מה שאת משקיעה עכשיו בכסף יחזור אלייך יותר מאוחר, קצת דומה להשקעה בבנק - את הריבית תראי בעתיד. בהצלחות ושממחות.

seraboom

New member
אוייי שוב מלגות מלגות

תמצאי עבודה ותעבדי תוך כדי. דיי לפינוק ! פעם בעבר, כל הסטודנטים עבדו תוך כדי הלימודים ויצאו עם עבודה ביד בסיום התואר, היום כולם מתפנקים. לא יקרה לך כלום מותק, תעבדי תוך כדי כמו מיעוט סטודנטים שעושים את זה. אני מצטערת על הבוטות אבל אני לא אוהבת סטודנטים שלפני שהם מתחילים ללמוד בכלל בונים על מלגות - "מישהו אחר" שיממן להם את התואר.

nicolosh

New member
למדתי במכללה למנהל

קודם כל אם קשה לך כלכלית, לדעתי כדאי לך מאוד לגשת לפסיכומטרי ולנסות כן להוציא ציון טוב יותר ולהתקבל לאוני' כלשהיא. ישנה סטטיסטיקה של שיפור ב50 נקודות מבחינה לבחינה. מבינה אותך ואת התסכול מאוד קשה להתקבל היום למשפטים באוניברסטאות. גם אני למדתי במכללה למנהל עם פסיכומטרי גבוה וממוצע בגרויות גבוה שהספיקו רק לחיפה... האמת שאחרי שהכרתי לא מעט אנישם מהבינתחומי וגם יצאתי עם אחד כזה אני מסכימה איתך שיש הבדל באוכלוסיות בשתי המכללות. בבינתחומי ישנם סטודטים רבים שאינם עובדים ומבלים כמעט כל ערב (כמעט כל היחצנים בת"א לומדים בבינתחומי ומזמינים את חבריהם) וזה בהחלט יכול להשאיר לבחורה שצריכה לעבוד קשה ע"מ לממן את התואר תחושה לא נעימה. במכללה למנהל מרבית האוכלוסיה היא "עממית" יותר למרות שכר הלימוד. עם זאת זה לא שיקול. אני בטוחה שתמצאי שם גם לא מעט חברים שדומים לך בבינתחומי. עלויות של דלק או תחבורה ציבורית לראשל"צ יהיו לך יקרות מדי ויגזלו זמן רב ולכן אם את גרה ליד הבינתחומי אין פה התלבטות אמיתית תלכי לשם וזהו. אצלי במכללה רבים מימנו את התואר בכוחות עצמם מעבודה (ומלצרות וטלמרקטינג הן לא מילות גסות). לגבי מלגות הצטיינות- מלגות הצטיינות מראש (חינם אין כסף) ניתנות לבעלי ציוני כניסה גבוהים בהרבה משלך וכל שנה מאריכים את המלגה רק אם עומדים בממוצע מסוים. בסוף כל שנה השניים שלושה הראשונים בכל כיתה מקבלים מלגת הצטיינות אבל בד"כ היא זניחה. יש בערך 4-5 סטודנטים מכל תלמידי המכללה למנהל שמקבלים במהלך התואר מלגות הצטיינות משמעותיות (קרי לא משלמים). אבל זה זניח לא הייתי בונה על זה. הבנתי שזה דומה גם בבינתחומי. מלגות נוספות- לא מעט סטודנטים מקבלים. יש אלף ואחד קרנות סיוע באינטרנט. בודקים מצב סוציואקונומי, שירות בצבא, ישוב וכו' גם המכללה עצמה יכולה לתת מלגות סוציואקונומיות שונות. אבל את צריכה להיות כנה לגבי עצמך האם באמת מגיע לך. קחי בחשבון שרוב התלמידים לא מקבלים מלגות. מבחינה אקדמית ותעסוקתית- אצלנו הייתה רמה אקדמית גבוהה. לא יודעת אם כמו באוני' לא למדתי שם. בכל מקרה היו לי ציונים טובים בסוף שנה א' ולא חויתי קושי למצוא התמחות. להפך משרדים רבים הגיעו למכללה לראיין את הסטודנטים הטובים במכללה וחברת ההשמה המובילה בשוק צרפה אותי לפרויקט השמה וסיורים במשרדים הגדולים (אם זה אומר משהוא אז מבין תלמידי המכללות רק תלמידי הבינתחומי והמכללה למנהל יכולים להצטרף לפרוייקט הזה). עם זאת הרבה סטודנטים אצלנו טענו שמצטייני שנה א' "נחטפו" אבל הסטודנטים הממוצעים חוו קושי מסוים למצוא התמחות ראויה. סיימתי את התואר, הצלחתי כל התקופה גם לעבוד. אציין שלא שלמתי על התואר (תודה לעבודה של אמא) אבל הרווחתי סביר במהלך התואר ואני מאמינה שהייתי יכולה לשלם אותו גם מכיסי הפרטי. (כמובן שרמת החיים הייתה יורדת בהתאם). בהצלחה.

לא פינוק, אני סטודנטית ולא עובדת

כן ניסיתי לעבוד בזמן הלימודים ואחרי חודש פשוט קרסתי... לי, אישית קשה לשלב עבודה ולימודים... באמת שכל הכבוד לאלו שכן מצליחים לשלב עבודה ולימודים אבל לא כולם יכולים. אני לא חושבת ששווה שאני אשיג ציונים פחות טובים בגלל שחלק מהזמן אני בעבודה. וגם לא חושבת ששווה לי לסכן את הבריאות שלי ולישון 4 שעות בלילה בשביל עבודה ולימודים.... אני לא אשקר, נכון שעבודה זה חשוב והלימודים עולים הרבה כסף, אבל אני חושבת שהמצב הכי טוב זה להשקיע את כל כולך ללימודים, זאת תקופה של 3 וחצי שנים ואח"כ נתחיל לעבוד כעו"ד... לא דווקא נובע מפינוק, יש אנשים (כמוני) למשל שפשוט לא מסוגלים לתפקד שישנים מעט מידי.

dafnalle

New member
הלוואות

קודם כל, אני לומדת במכללה למינהל, מאוד נהנית, במיוחד מהעובדה שמבחינה חברתית יש שם המון קצוות- לא רק עשירים כמו שכולם חושבים, להפך אפילו. אני יודעת (ורק משמועות) שבבינתחומי לעומת זאת המצב הכלכלי של הסטודנטים הוא יותר גבוה (גם בגלל המיקום- אנשים מפריפריות הדרום- רחובות, אשדוד, אשקלון, גדרה....) לא ילכו ללמוד בהרצליה.... לגבי הרמה אני חושבת שהיא זהה, התואר שמתקבל בשני המוסדות הוא שווה ערך (אבל ברור שלא כמו תואר במשפטים מאוניבריסטה) אני יכולה לומר לך שקיבלתי מלגה מהמכללה והיא הייתה ממש עלובה לעומת שכר הלימוד (משהו כמו 3000 שקל, אחרי שעשיתי סלטות באוויר בשביל כל האישורים שהם רצו ממני) ועדיין יש לי 25 אלף לשלם (לבד). אז כן אפשר לעבוד משמרות שלוש פעמים בשבוע, ואני גם לקחתי הלוואה קטנה מהבנק- שלפחות בזמן הלימודים יהיה לי מעט שקט, אני בכל זאת גם רוצה חיים- לצאת, קצת קניות... את יודעת. דווקא הבנקים נותנים הלוואות די נוחות לסטודנטים. אני במזרחי טפחות- עשיתי חשבון סטודנט וקיבלתי הלוואה עם ריבית ממש נוחה. (עם חלק ממנה גם הצלחתי לקנות אוטו...) אז אל תפסלי את זה, שווה לך לבדוק כי המלגות לא יצילו אותך (אני לא יודעת מה מצבך הכלכלי אבל לדעתי אין מלגה שתכסה לך את כל התואר)

seraboom

New member
יפה, כל הכבוד.

אני מחזקת אותך שאת מוצאת פתרונות יעילים וטובים לתקופת הלימודים. מי שיכול כמובן לעבוד שיעבוד או שימצא פתרונות כמו שאת מצאת. מי שמרגיש שהוא לא יכול לשלב אז שלא יעשה את זה אבל שגם לא יבוא בטענות שקשה לו. ד"א, הנה עוד פתרון - אני נעזרתי בתנאי המימון שהמכללה למינהל מציעה, זאת הלוואה חד פעמית שאני מחזירה כל חודש ללא ריבית וזה יופי של פתרון.

למעלה