לימודים במכללה.

opsimit

New member
לימודים במכללה.

לא קיבלתי בפסיכומטרי את הציון שייחלתי לו, ולכן אאלץ כנראה להירשם לאחת המכללות. הבנתי מפורום זה ששתי המכללות שנמצאות בטופ הן המרכז הבין-תחומי והמכללה למנהל. המכללה הראשונה קרובה אליי יותר מבחינה גיאוגרפית אבל הידיעה שכל בני העשירים לומדים בה מפריעה לי. האם אני, בתור מישהי שגרה בעיר שדי נחשבת פריפריה וצריכה לעבוד קשה מאוד בשביל כסף, אוכל להסתדר שם חברתית ולימודית? ובנוגע להיבט היותר פרקטי- עד כמה המלגות שם יוכלו לעזור לי? אשמח שתציינו מספרים.

n i e m a n d

New member
את תמיד תוכלי להסתדר

לא רק בני עשירים לומדים שם, אלא גם אנשים עובדים וגם בני העשירים כדברייך, הם בני אדם ואין סיבה שתרגישי "בחוץ". הגם שבמכללה למנהל לא חסרים אנשים שמגיעים עם ב.מ.וו ספורט למתחם האקדמי. יחד עם זאת, הייתי מציע לך לשקול אפשרות של לחכות עם זה שנה, לחסוך כסף ולהתקבל בסופו של יום לאוניברסיטה. זה גם יפתור לך את הבעיה הכלכלית (איך שלא תסתכלי על זה, לימודים במכללה עולים ה-ר-ב-ה יותר) וגם יעניק לך יתרון גדול יותר בשוק שנכון להיום, תואר אוניברסיטאי שווה בו יותר (לפחות במשפטים). באשר למלגות, ככל שאני יודע דווקא המלגות בבינתחומי נדיבות יחסית, ברם בהיעדר פסיכומטרי גבוה וממוצע בגרויות גבוה גם כן, לא סביר ששכר הלימוד שתשלמי יהיה שקול לשכ"ל אוניברסיטאי ועדיין יהיה גבוה יותר.

saylin11

New member
לימודים במכללה

את יכולה לקחת בחשבון גם את הקריה האקדמית אונו. היא נמצאת במרכז, והאנשים שלומדים שם הם סבבה לגמרי. יצא לי להכיר כמה והם אחלה אנשים. אני יודעת שיש אפשרות למלגות על בסיסים שונים (ארץ מוצא, מקום מגורים) את צריכה לעשות בירור. שיהיה לך בהצלחה והכי חשוב זו התקופה לעשות חיים!

seraboom

New member
סטודנטית במכללה

אני מבינה את ההתלבטויות שלך וחושבת שלימודים במכללה עדיפים על לימודים באוניברסיטה ואני לא חושבת שאת צריכה להמתין עוד שנה ולנסות לשפר כי חבל על הזמן. אני יודעת שבמכללה למינהל יש מגוון רחב יותר של אנשים מאשר בבינתחומי, את יכולה למצוא במכללה למינהל אנשים מכל השכבות. בבינתחומי זה קצת יותר מרוכז לאלפיון העליון ו"לילדים של". גם אני עובדת בשביל לממן את התואר וזה מאוד קשה, לא קיבלתי מלגה. גם בבינתחומי וגם במכללה למינהל יחסית קשה לקבל מלגה, אלא אם כן באמת מגיע לך מלגה לפי המצב הסוציו-אקונומי או שיש לך ציונים ממש גבוהים ואת מקבלת מלגת הצטיינות. אני למשל נעזרת בהסדר מימון של המכללה למינהל שזאת הלוואה שמחזירים כל חודש 250 ש"ח.

saylin11

New member
וואלה, seraboom צודקת, לעבוד זו גם אופציה

לדעתי כדאי לך לעשות בדיקה מקיפה בעניין המלגות, תכנסי לאתרי סטודנטים, לאתרים של מכללות/ אוניברסיטאות, רק בשביל לבדוק מהם האופציות שלך לקבלת מלגה מסיבות שונות. אם המלגות לא יספיקו לך את בהחלט יכולה למצוא עבודה חלקית ולהתפרנס בכבוד במקביל ללימודים. מהניסיון האישי שלי בקריה האקדמית אונו, אני יודעת שיש אפשרויות טובות לשילוב לימודים עם עבודה. אבל את בהחלט יכולה לבדוק מכללות נוספות שמאפשרות את זה. ויאללה לעבודה (ולימודים). אין הרבה מה להתלבט, אלא להתחיל:)

opsimit

New member
כמה שאלות אלייך.

1. למה את חושבת שלימודים במכללה עדיפים על לימודים באוניברסיטה? מבחינת נוחות? כי קל יותר לשלב עבודה? או שיש עוד סיבות? 2. וואו זה ממש מפחיד אותי לא לקבל מלגה בכלל! ז"א כמוך... את לא עושה אפילו פר"ח?

B L I M P

New member
כמה דברים

כמו שציינו פה - אם את יחסית קרובה לציון הנדרש או שווה לחכות שנה ולשפר פסיכומטרי/בגרויות? גם יקל עליך כלכלית, וגם יאפשר לך לעבוד שנה בשביל לחסוך, וגם יתן לך נקודת מוצא יותר טובה. שנית, אני חושבת שדווקא אותם "בני עשירים" הם חברה לא רעה בכלל ללמודים. בסה"כ כולם בני אדם, גם אם הם נוהגים בב.מ.וו, וזה נותן לך בסיס מעולה ליצירת קשרים לעתיד. אני אגב מכירה אישית כמה חבר'ה שלמדו שם, והם ממש לא העשירון העליון. אומנם לכולם יש כסף, אבל הם אנשים כמוני וכמוך, ולמיטב זכרוני הם כולם עבדו לממן את התואר. לגבי הכסף- זה מאוד אינדיבידואלי - ממליצה לך לדבר עם המכללה. הם צריכים פרטים ספציפיים שלך כמו רמת הכנסה, מצב משפחה וציונים בשביל לתת לך תשובה.

opsimit

New member
תראי..

יש לי פסיכו' 644 וממוצע בגרויות 99.6. עד כמה זה קרוב לקבלה לאוניברסיטה? לא הכי :( שלא תבינו אותי לא נכון - אין לי שום דבר נגד אותם "בני עשירים"! אני לא אומרת שהם לא בני אדם לכל דבר.. אני פשוט אומרת שאולי הפערים האלה יגרמו לי להרגיש לא שייכת.

levyyael

New member
אל תהיי נעולה על סטיגמות

אהלן, אל תתפסי בעצמך על סטיגמות, וכמו שאת לא רוצה שיגידו שבגלל שאת מהפריפריה את ענייה, אז גם לא כל מי שלומד בבין תחומי הוא בן עשירים... :) שתי המכללות טובות, אני מתכונת להרשם למכללה למנהל - יותר קרוב לי (ואין לי כסף לשכר דירה...). לגבי מלגות - חברה שלי קיבלה 50% מלגה בבין תחומי (שזה די יפה...) אחרי לא מעט מאמצים ומכתבים. שימי לב שגם יש מחויבות לציון מסוים כדי להמשיך לקבל את המלגה גם אחרי השנה הראשונה. בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות - בכיף :) יעל נ.ב. צרפתי לך לינק ששלחו לי - משאירים טלפון ובוחרים איזה מכללות מעניינות אותך והם מתקשרים. לא ממליצה לסמן את ספיר (רחוק..) אבל כדאי לך לשקול את אונו - שמעתי שהם גם אחלה ומאוד בעד הסטודנטים!

opsimit

New member
וואו

50% זה המון!!!! על מה המכתבים שלה התבססו? מצב סוציו-אקונומי? האמת היא דהמכללה שהכי קרובה אליי גיאוגרפית היא מכללת נתניה, אבל משום מה אני לא רואה את עצמי נרשמת אליה. אני חושבת שאם אני כבר מתפשרת על מכללה (וכן, מבחינתי זו חתיכת התפשרות לא ללמוד באוניסרסיטה) אז אני רוצה ללמוד במכללה הכי טובה!!! שאלה נוספת- עד כמה ההגעה ליום הפתוח חשובה?

doittome

New member
המלצה ללימודים

למה לא רואה את עצמך? יש מצב שבגלל השם "מכללה נתניה" יש תחושה על מכללה אזורית כזו, אבל לא זה הסיפור אני שנה שלישית במסלול המשולב עם מנהל עסקים, ואני לא מהאזור בכלל אלא גר שם במעונות, מי שמהאזור חייב לקחת את המכללה בתור אופציה. מבין המכללות היא נחשבת מבין 3 המובילות עם סגל אקדמי חזק. עוד מעט מתחילים ימים פתוחים.. אל תעשי החלטות לפני שאת מפנה לך 3 ימים לימים פתוחים לכל המכללות ואח"כ עושה החלטה

hartnet

New member
תשובה ל-לימודים במכללה

אני רוצה להסתייג, מעבר לכל מה שאומרים לך, אני התחלתי ללמוד השנה במרכז הבינתחומי וכל יום אני מודה מחדש שזו הייתה החחלטה שלי. זה נכון שלא חסר "ילדים של", אבל מה רע בזה? מי אמר שהם לא בני אדם...אני יכול להגיד לך ממקור ראשון שמדובר באנדים יותר צנועים מהרבה "מעמד ביניים" שיצא לך להכיר במרכז. באם הבינתחומי הוא הקרוב אלייך ביותר, אז רק תודי לאלוהים. אם ההתעניינות היא למשפטים אין מה להשוות בכלל, החל מהמרצים ועד לתנאים ולרמה. יכולתי להתקבל לאונ' והחלטתי הבינתחומי, מקווה שתגיע להחלטה הנכונה...אשמח לענות על עוד שאלות.

Drunk Bullet

New member
התכוונת ל"התחלתי לעבוד בבינתחומי השנה"..

די כבר עם ההודעות הפאתטיות האלה.

hartnet

New member
תגובה לdrunk bullet

אתה כנראה באמת שיכור, ממש לא לעבוד ואם המקום לא קיבל אותך או יש לך תסביכים עם אנשים מצליחים זה כבר נושא אחר ואני מוכן להמליץ לך על אחלה מטפל וגם לא יקר...

Drunk Bullet

New member
צודק, "התפשרתי" על את"א..

שנה ג', ואחלה מקום התמחות סגור. כישלון שכמוני. ועל "הסטודנטים המרוצים ממכללה X" שבמקרה חשים צורך לפאר אותה בהודעה וחצי שלהם בפורום, כבר עלו כאן מזמן.

Great King Rat

New member
צא מהסרט, אתה לא איש מצליח.

אתה כולה סטודנט שנה א' בבינתחומי שעוד לא עשה בחינה אחת במשפטים בחיים שלו. אין לך מושג לגבי כלום בלימודי משפטים, בטח לא מספיק כדי לעשות השוואות בין האוניברסיטה לבינתחומי. תסיים שנה א', תסיים שנה ב', נדבר ונשמע. עד אז - סתום את הפה ותן כבוד.

Lady McBeth

New member
יפה מצידך שנרשמת לתפוז

רק כדי להגיד לנו עד כמה אתה מרוצה בבינתחומי.

Great King Rat

New member
על מלגות וקבלות

למיטב ידיעתי, מלגות הצטיינות בבינתחומי מכסות 75% משכר הלימוד. הקאץ' הוא שאת צריכה לשמור על ממוצע גבוה במהלך הלימודים, וזה לא תמיד קל. לגבי ציונים, אם את גם ככה מתכוונת להתחיל בשנה הבאה יש לך עוד זמן לשפר פסיכומטרי ולהיכנס לאוניברסיטה בכל זאת. הנימוק הפיננסי חזק כאן; במחיר של קורס פסיכומטרי את יכולה לחסוך עשרות אלפי שקלים מבלי להתפשר על רמת ההוראה. לגבי הבדלים בין מכללות ואוניברסיטאות - וואלה, המכללה למנהל והבינתחומי הן באותה רמה כמו האוניברסיטה לדעתי. זה בטח לא יפגע בסיכויים שלך להשתלב ובטח לא יפריע למצוא התמחות. מדובר בשתי מכללות מאוד נחשבות שהן אוניברסיטאות הלכה למעשה [שוב, לדעתי]. אני בטוח שיש יועצות הרשמה לשני המוסדות. תדברי איתם במיילים, תסבירי את המצב, תשמעי הצעות. כך או כך - זה לא מוסד הלימודים, זה האדם. מי שרוצה ללמוד ולהצליח יגיע לזה; סגרו את הדלת? תיכנסי מהחלון. לילה טוב!

למעלה