לימודים בארה"ב

לדעתי כשהוא כתב "חברה תאכלס"

הוא התכוון לבת-זוג, אבל אני מודה שאני לא דוברת בן16ית שוטף. מילא.

Davidel16

New member
בדיוק לזה התכוונתי

להודעה הזאת והקודמת שלך, אני מודה שקצת נסחפתי עם האזרח

little junebug

New member
ההשוואה לא נכונה בין הארץ לחו"ל

לשחקנים ישראלים מאוד קשה למצוא תפקידים בגלל המבטא ולפעמים גם המראה.
אתה יכול להיות שחקן מאוד נאה ומוכשר אבל אין תפקידים בארה"ב שירצו ללהק אותך אליהם כי שומעים שאתה זר ואין הרבה תפקידים לזרים.
עולם המשחק זה ממש לא-אם אני מוכשר אני יצליח. זה ילדותי לחשוב ככה...אשטון קוצ'ר שחקן טוב? ג'סיקה אלבה שחקנית טובה?

בתור סטודנט, על ויזת סטודנט

אתה לא יכול לעבוד מחוץ לקמפוס, וגם בתוך הקמפוס זה מוגבל.
אין אפשרות חוקית לעבוד גם לא בתור מלצר, שוטף כילים או ברמן. כלום. רק ללמוד ואולי כמה שעות עבודה באוניברסיטה אם התמזל מזלך.

GeJuFan

New member
אוקי. הנה הכי ישיר שאפשר

ממי שעושה תואר ראשון...

נתחיל מהטוב: קודם כל פיליפ לא טועה אבל הוא גם לא לגמרי צודק, זה שמוסד מסוים הוא קל להתקבל אליו לא אומר שהוא לא מבוקש. האוניברסיטה שבה אני לומדת היא אומנם לא בטופ 50 (או 100) אבל בתחומה היא מהטובות ביותר שיש, ובתחום אותו אני לומדת יש כל שנה רשימת המתנה מפה עד לטימבקטו. אבל כן רצוי לבדוק בפינצטה כל מוסד לפני שמתקבלים, כי בכל זאת לימודים בארה"ב זה יקר, אבל מה זה יקר, יקר אש.

וזה החדשות הרעות, מה שכולם מנסים להגיד לך זה שהחיסכון מהמלצרות בארץ, והקצת כסף מאמא ומהסבים והסבתות סביר להניח לא ישאיר dent בעלות הכוללת של השכ"ל ועלויות המחייה.
אני משלמת 27 אלף דולר לשנה שכ"ל וזה הרבה לפני עלויות מחייה, שמקפיצות את זה בשקט לאיזור ה-40 אלף דולר בשנה.

כמו שנאמר לך, על ויזת F-1 אפשר לעבוד רק בקמפוס, ורק 20 שעות בשבוע, ואולי, אולי תרוויח משהו באיזור ה-600$ לחודש תלוי מה השכר מינימום בסטייט שבו תלמד, כלומר מדובר בכסף שבמקרה הטוב יכסה לך שכ"ד ואוכל (כמובן שכל זה כנראה לא יהיה תקף עם תלמד בניו-יורק או לוס אנג'לס כי אלו שני ערים מאד יקרות.
עכשיו לפי החוקים קיימת אפשרות לעבוד מחוץ לקמפוס אחרי השנה הראשונה, אבל זה רק תחת תנאים מסוימים (וסביר להניח שלא תעמוד בהם).
אבל חוץ מזה שלמה תרצה לעבוד מחוץ לקמפוס? כמי שעכשיו התחילה עבודה בקמפוס זה קודם כל כזה נהדר לעבוד עם חבריך לספסל הלימודים, והכי נהדר זה שהבוסים (טוב רובם) מבינים כשאתה עושה ש"ב בזמן העבודה (כשאין אנשים שצריך לטפל בהם) מצד שני אני עובדת בספרייה אז יכול להיות שבמקומות אחרים לא יקבלו את זה בברכה.

ועכשיו עושה חוזרת ללמוד

Philip Jr

New member
לא הבנתי

איך אני לא צודק, כאשר הדוגמא שלך רק מחזקת את דבריי.. את לומדת במקום מצוין בתחום שלך, ומאד קשה להתקבל.. לכל מוסד / תוכנית טובה קשה להתקבל, עניין פשוט של היצע וביקוש.. עכשיו, כדי להיות שחקן מצליח כלל לא צריך ללמוד.. אבל בהחלט יכול לעזור אם לומדים בסטודיו מצוין.

לגבי עבודה, בסטודיו למשחק העבודות בטח מאד מאד מוגבלות ביחס לקמפוס אוניברסיטאי, כך שרוב האפשרויות שיש לך ולי לא יהיו לו.. מה שרק מקשה עוד יותר.

GeJuFan

New member
כן ולא.

מה שהתכוונתי זה לא לגבי רשימת ההמתנה, אלא לגבי כל התהליך. המבחנים שצריך לעשות, המלצות וכו', כל אלו מלבד הטופל האויברסיטה שבה אני לומדת לא ביקשה. ככה שמהבחינה הזו הקבלה הייתה מאד קלה. רק מבחן טופל וכמובן ציוני בגרות במינימום מסוים.
וזה בניגוד לרוב האוניברסיטאות, לפחות אלו שרוב הישראלים שרוצים ללמוד בחו"ל שואפים אליהם.
רשימת ההמתנה זה כי יש יותר אנשים שרוצים להירשם מה שיש מקום בשנה ממוצעת. מצד שני באוניברסיטה שלי אפשר להתחיל ללמוד בכל אחד מארבעת הסמסטרים.

Philip Jr

New member
נראה לי שבמקרה שלך

זה יותר קשור לתוכנית הספציפית שאת בה, שהיא חריגה יחסית בנוף של הפורום והלימודים בחו"ל. כנ"ל לימודי משחק, שגם שונים מהותית מהתחומים האקדמיים יותר שאנו עוסקים בהם פה.

אני עדיין טוען שאם תבחרי תחום (פסיכולוגיה / תקשורת / מתמטיקה / הנדסת חומרים / ביולוגיה מולקולרית, WHATEVER) ככל שתרדי בדירוגים של המוסדות והתוכניות, כך יהיה קל יותר להתקבל, כי התוכניות יהיו פחות סלקטיביות. יתרה מזאת, זה כתוב בכל מדריך ל - GRAD SCHOOL, לבחור תוכניות פחות טובות שהן BACKUP SCHOOLS, כאלו שתתקבלי אליהן די בוודאות, פשוט כדי שיהיה לך משהו ביד.

GeJuFan

New member
לא בהכרח

מכללה אחרת, טוב כמו זו שאני לומדת בה, באותו תחום לימוד דורשת את כל הדברים הללו: המלצות ו-SAT וגם חצי שנה ניסיון בתחום.

Philip Jr

New member
ושוב - ראי את תחילת ההודעה הקודמת

התחום שלך חריג יחסית בנוף האקדמי, בדומה ללימודי משחק. ובנוסף אני מקבל שבכל תחום כולל שלך יש מקרים בהם לשתי תוכניות יהיו דרישות שונות, ושרמת הדרישות לא תהיה ביחס ישר לדירוג של התוכנית.

אבל המגמה ברורה, וניתן למצוא אותה בנתונים הגולמיים או במדריכים לקבלה ל - GRAD SCHOOL - ככל שיורדים בסולם הדירוג וה - "שם", כך יותר קל להתקבל לתוכנית. זה כלל די בסיסי, גם אם יש לו חריגים כמו לכל כלל.

במקרה של פותח השרשור, אני בכל מקרה ממליץ לו לא לנסות להתקבל, לא למקום מצוין, ולא למקום בינוני..

GeJuFan

New member
וזה העניין

אתה חושבת במונחים של grad סקול, שזה לא - בהכרח- תקף לתחום שהוא בחר.

טוב נראה לי כבר עשיתי סלט מהכל, בעיקר לי.. אני חושבת.

יאללה, הלכתי להרוויח את לחמי..

Philip Jr

New member
לא נכון

גם לתואר ראשון יותר קל להתקבל לקומיונטי קולג׳ או קולג׳ סוג ב׳ לעומת אוניברסיטה פרטית יוקרתית.. ולגם לבית הספר למשחק של חדוה כהן יותר קל להתקבל מאשר לבית הספר לאמנויות בניו-יורק.. אפשר לדון ולהתווכח על הרבה דברים, אבל זו ממש אקסיומה שהיצע וביקוש ודירוגים כאלו יקבעו את המגמות של הקושי להתקבל וספי הקבלה.

אגב, זה גם משהו שמטיפים לו כאן בתיכון

כשהחברה בוחרים קולג'-
עושים רשימה-
match, reach and safety schools

בדיוק מאותה הסיבה- כמה בתי ספר ברמה שלך, כמה מתחת וכמה מעל כדי שבסופו של דבר ממקבל לפחות למשהו אחד.

Davidel16

New member
כל עוד המוסד ייתן לי ויזה ותואר, אין לי בעיה

ללמוד בו גם הם הוא לא הכי נחשב (למרות שאני אנסה להתקבל לכאלה עם שם), אני די מכוון על LA אבל אם אני לא אמצא משהו שמתאים לי כנראה שפלאן בי זה ניו יורק או ניו אורלינס.
איפה את לומדת אם אפשר לשאול?

אפשר לדעת איזה תנאים ולמה אני לא אעמוד בהם? אחרי הכל כמו שאמרתי אני רוצה עבודות פשוטות, לא משהו רציני.

אגב בהצלחה בלימודים

Philip Jr

New member
לא תקבל ויזה

אם לא תוכל לממן בעצמך ומראש את הלימודים והמחייה, ולא תקבל מלגה לכך.

לא תוכל לעבוד מחוץ לקמפוס, גם לא בעבודות פשוטות כי זה מנוגד לתנאי הויזה. וגם אחרי שנה כאשר יש אפשרויות מסוימות לעבוד מחוץ לקמפוס כנראה שאלו לא יהיו רלוונטיות עבורך.

GeJuFan

New member
תראה, אני לא יכולה להגיד לך

מה לעשות, אבל אני כן יכולה להגיד לך, שלדעתי האישית אין טעם לנסוע עד לארה"ב ולהוציא כמה מאות אלפי דולרים בשביל ללמוד במוסד מדרגה ז'.

אני לומדת באוניברסיטת ג'ונסון ווילס בקמפוס שלהם בפרובידנס. שזה לא יעזור לך הרבה כי אין להם לימודי משחק.

לגבי העבודה: תעשה חיפוש בגוגל על: can I work on F-1 visa ופשוט תקרא, תקרא את כל התנאים לקבלת הויזה, ואת כל הזכויות שמגיעות לך תחת אותה ויזה ומהם החובות שאתה צריך לבצע בשביל לשמור על הסטטוס של הויזה ולא לאבד אותה, ומה קורה כשאתה מאבד אותה.

אתה רוצה ללמוד בחו"ל? זה השלב הראשון לתת לאצבעות ללכת ולקרוא. זה חלק מהלימודים בחו"ל, צריך להיות אקטיבים וללמוד, להבין ולפעמים צריך לעשות את זה ללא עזרה. אז תתחיל בלחפש ולחקור. אחרי שתקרא קצת: אילו מוסדות קיימים, איפה, מה הויזה שאותו מוסד ייתן לך, מהם התנאים של אותם ויזה. אז! תחזור לפה אם עדיין יהיו לך שאלות.

Davidel16

New member
בעצם את אומרת שלא כדאי לי ללכת למוסד שהוא

נחשב לטוב? אחרי הכל את צודקת ואם כבר אז כבר.
ואני קורא פה: http://www.immihelp.com/visas/studentvisa/working-parttime.html
בגדול הבנתי שאני יכול לעבוד 20 שעות בשבוע ובחגים, הפסקות, וחושפת קייץ לפעמים גם 40 בשבוע, ואחרי שנה יש אופציה לעבודה מחוץ לקמפוס, אבל כתוב עבודות שלא חוקיות וכתוב בסוף ETC, זה כאילו חברה בע"מ?
תודה רבה לך! ואני חושב ללכת לבית ספר שאגם רודברג הלכה אליו, מאחר והוא נחשב טוב ואפשרות להוציא ויזה, אבל אני מחפש פתרונות טיפה יותר זולים, לאיזה ה-17,000 לסמסטר או פחות, אבל עדיין איכותיים.

GeJuFan

New member
לא יודעת מה זה האתר

הזה שנכנסת אליו- למרות שבכללי ממה שאני רואה המידע בו יחסית נכון אבל למען הסדר הטוב כשאני מחפשת משהו שהוא רשמי ושקשור למדינה כלשהי אני נוטה ללכת לחפש את האתר של הממשלה:
http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1268.html

אין לי מושג לאיזה מוסד הלכה אגם רודברג, וכמה זה עולה. אני לא ממש מכירה מוסדות שמלמדים משחק מלבד אולי איזה שניים שלושה.
לגבי פתרונות זולים.. תצטרך לבדוק לעומק מה האיכות של המוסד.
מצד שני.. המקצוע שאתה רוצה לעסוק בו הוא הפכפך זה שיהיה לך תואר במשחק ממוסד הכי מעולה שיש לא בהכרח אומר שזה יעזור לך. גם ההפך הוא הנכון.
אישית אני הייתי מחפשת מוסד שמלמד לא רק משחק אלא גם ביום והפקה וכתיבה, בקיצר מוסד שילמד אותך את כל החבילה. וגם לא הייתי פוסלת את האוניברסיטאות הרגילות. למשל אם אני לא טועה לייל (אוניברסיטה מאד נחשבת) יש מגמת תאטרון מאד טובה שממנה סיימו כמה מהשחקנים היותר ידועים כיום - ככה בשליפה (בהנחה שאני זוכרת נכון) מריל סטריפ לדעתי סיימה משם.

למעלה