לימודים בארה"ב

Davidel16

New member
לימודים בארה"ב

שלום לכולם,
אני בן 16 ואני רוצה ללמוד בארה"ב בבית ספר למשחק, ויש לי כמה שאלות:
1. סטודיו למשחק נחשב ואפשר להוציא לסטודיו ויזת סטודנט או שחובה אוניברסיטה?
2. במידה ואני לא עושה צבא יכולים לעשות לי בעיות בקבלת ויזה? כי אני לא להוט על צבא בגיל הזה ואני רוצה להתחיל ללמוד שם כבר בעוד שנה.
3. במידה ובאמת אני מצליח ללמוד שם ומתחיל, כמה אני יכול לעבוד? הבנתי שלסטודנטים יש כמה שעות בשבוע לעבוד ומישהו אמר לי שאפשר לעשות 700$ בכמה שעות שמותר לעבוד, זה הגיוני?
4. כשאני אתחיל ללמוד, אני יכול למצוא מעסיק שיוציא לי ויזת עבודה ולעבוד אצלו או שזה אסור? וביותר כלליות - להוציא ויזת עבודה כשאני כבר בארה"ב באופן חוקי זה יותר קל מלהוציא מהארץ?
5. שמעתי שיש סוגי מלגות שאפשר לקבל, זאת אומרת לא רק מלגה שמשלמת על לימודים, אלא גם על מחייה, זה נכון? במידה וכן מה הסיכוי שלי לקבל מלגה?
תודה רבה מראש :)

Philip Jr

New member
תשובות

1. תלוי איזה סטודיו אבל בהחלט יש כאלו שמוציאים ויזה.

2. אין קשר בין הדברים, אם תקבל פטור.

3. לא תוכל לעבוד כנראה, מכיוון שיש מגבלה גם מבחינת השעות וגם מבחינת איפה העבודה. לא יודע מאיפה הגעת למספר שציינת, אבל המשכורת תלויה העבודה כמובן.

4. תאורטית אתה יכול למצוא מעסיק, אבל זה מאד לא סביר בתור סטודנט למשחק. בתוך ארה״ב לא מוציאים ויזה אלא משנים סטטוס, וכן - זה אפשרי.

5. המלגות שאתה מדבר עליהן רלוונטיות בעיקר לסטודנטים כמוני, דוקטורנטים. הסיכוי לקבל מלגה כזו בתור סטודנט למשחק שווה בערך לסיכוי שחזירים יעופפו..

Davidel16

New member
תודה רבה

1. הבנתי, פשוט למצוא סטודיו / בית ספר למשחק שמאושר לו להוציא ויזות.
2. שמעתי שהם מעדיפים בנאדם ש"ממלא את חובותיו כאזרח ולא מתחמק מהם" מהמורה שלי.

3. בדרך כלל איזה עבודות אלה? לנקות את המקום או לעשות משמרות בסטודיו?

4. למה זה לא סביר לסטודנט? והשינוי סטטוס זה בעצם לוותר על ויזת סטודנט או שאני יכול לעבוד עם אישורים ולשמור עליה?
ולשנות סטטוס זה בדיוק אותו תהליך כמו למצוא עבודה מהארץ? כי מהארץ זה המון כסף ולהוכיח שאין אחד שיכול לעשות את זה, אם אני כבר אהיה שם חוקי זה מקל על התהליך או שזה אותו דבר?

5. הבנתי, תודה.

ועוד שאלה
6. אני רוצה לנסוע לבת דודה של אמא שלי (גרה בקליפורניה) ומישהו אמר לי (אזרח) שאם היא האפוטרופוס שלי שנה אחרי גיל 18 אני יכול לקבל גרין קארד (או לפחות להגיש בקשה) וככה בעצם בגיל 19-19 וחצי אני יכול להיות עם גרין קארד.

Philip Jr

New member
תשובות

1. לא הייתי מכניס את המילה "פשוט" למשפט הנ"ל, כי זה לא פשוט. מעבר לכך שצריך למצוא מוסד מתאים, גם צריך להתקבל אליו.. וזה לא פשוט בכלל..

2. אכן, רבים (כולל אני) מעדיפים אנשים שממלאים את חובותיהם, ויתרה מזאת אני חושב שהשירות הצבאי זו חוויה חשובה ובונה CHARACTER, משהו שחשוב למדי לשחקן המתחיל. בכל מקרה אין בתהליך הוצאת ויזת לימודים סעיף באיזה מסמך אצל הקונסול שם "האם שירת שירות צבאי או לא", זה לא רלוונטי. כמובן שתצטרך להוציא פטור מסודר, אחרת לא תוכל לצאת מהארץ כי יתכן מאד שיעצרו אותך בשדה התעופה..

3. לויזות לימודים יש הגדרות ברורות, הכוללות את התנאי שהעבודה צריכה להיות בקמפוס, לפחות בשנה הראשונה. בכל מקרה על ויזות כאלו אתה מאד מוגבל במה תוכל לעבוד, ואיפה.

4. למה זה לא סביר? קודם כל אתה תהיה (אולי) סטודנט למשחק בבי"ס למשחק, לא סטודנט להנדסת חשמל ב - MIT.. אז אף מעסיק לא הולך לרדוף אחריך "לקטוף" אותך מהלימודים לחברה שלו. שנית, יש תנאים להוצאת ויזת עבודה (H) ואתה לא תעמוד בהם. לכן, לא תוכל לשנות סטטוס תוך כדי הלימודים ושאר השאלות שלך לא רלוונטיות.

6. אין לי מושג, מוזמן לשאול בפורום אחר כגון "עוברים לארה"ב". נשמע לי הזוי, למה שבת-דודה תרצה ותסכים להיות האפוטרופוס שלך, וזאת בהנחה שבכלל תקבל כך GC?

Davidel16

New member
שוב תודה :)

1. אני מאמין שיש בתי ספר שיחסית קל להתקבל אליהם, אחרי הכל ארה"ב היא ענקית עם מגוון בתי ספר.

2. אני די בכיוון של אם כבר לעשות צבא אז רק תיאטרון צה"ל או משהו שיאפשר לי לצבור ניסיון בקולנוע, אבל אחרי הכל אני לא מחליט..

3. וכל העבודות האלה בכל המקומות זה אותו דבר? זאת אומרת, אתה לומד מקצוע X אז יש לך עבודה X בקמפוס ואם אני משחק אז אני יכול לעשות רק מה שהקמפוס מאפשר?

4. אני מדבר על עבודות כמו מלצרות או דברים כאלה, שיכניסו קצת כסף, לא משהו רציני, בטוח שזה אותו דבר?

6. בת דודה של אמא שלי אמרה שהיא תחשוב על זה כי אחרי הכל זה עוד ילד, וכמה כסף אמא שלי כבר תוכל לשלוח?
והנושא עם האפוטרופוס הבנתי שהוא לא נכון, אפשר לרדת מזה.

Philip Jr

New member
תגובה

קודם כל באופן כללי אם קל להתקבל אז מדובר במקום שאין לו ביקוש. כנראה מפני שהוא לא נחשב במיוחד. האם זה מקום שהיית רוצה ללמוד בו?

לגבי הצבא, אתה טועה אם אתה חושב שרק ניסיון משחק בצבא יקדם אותך כשחקן. יש הרבה אלמנטים בשירות הצבאי שבעיניי יכולים לקדם אותך.

לגבי עבודה שכח מזה, אתה בכלל לא בכיוון. אתה לא עומד בתנאים לויזת עבודה, ואם תעבוד בכלל זה יהיה במשרה חלקית מאד בקמפוס לאור המגבלות של הויזה ומגבלות של זמן. כל ההרפתקה הזו תתקיים רק אם תמצא דרך לממן אותה, כי מעבודה זה לא יהיה.

aynatk

New member
הבהרה

6.אופוטרופוס זה למי שאין לו הורים או הם לא כשרים לקחת אחריות על הילד. תשכח מזה. תהיה בן 30 עד תצליח חוקית לעשות את דודה שלך אופוטרופוס.
לא יודעת מי אומר לך כאלו שטויות.

4. אין שום שינוי סטטוס לבן 18, אף אחד לא יקח אותך לעבוד בעבודה מסודרת, אין לך ניסיון, אין לך ידע בשום דבר. בשביל לנקות ריצפה מעסיקים בעלי אזרחות.

לפני בכלל שתגיע לארהב, בשביל לקבל ויזת סטודנט תצטרך להוכיח שיש לך אפשרות לממן לימודים ומחיה, אחרת לא תקבל ויזה.
כול מה שאתה כותב זה בגדר לא ריאלי בכלל, אולי כדאי להכין תוכנית חילופית במידה וקריירה במשחק בהוליווד לא יתגשם? דווקא לעשות צבא ולקבל איזה שמקצוע נשמע לי אחלה.

Davidel16

New member
גם אם אני רוצה לעבוד בעבודה פשוטה כמו מלצרות

אני לא יכול לבצע שינוי סטטוס? או שלנקות רצפה היה ביטוי?
ואני מודע לזה שיכול להיות שזה לא יצא לפועל וזאת הסיבה שאני שואל את זה בגיל צעיר, כדי שבגיל מבוגר יותר (נגיד אחרי צבא) אני לא אתחיל לחקור ואבזבז זמן יקר..
אגב, אני עובד מעכשיו (מלצרות) ואני מקווה להמשיך גם בצבא ולחסוך ללימודים, ככה שעם הכסף שאמא שלי תיתן לי וחסכונות וסבא וסבתא שלי, יש סיכוי שאני אצליח לממן הכל (אם אני אצתמצם כמו דירה עם שותפים וכו').

aynatk

New member
תשכח משינוי סטטוס

שעמת משהו שלא הבנת בכלל. אתה באה בסטטוס סטודנט ותהיה בו עד סוף הלימודים.

אתה תהיה מוגבל באפשרויות עבודה-זאת תהיה עבודה בקמפוס עם שכר נמוך יחסית, לא תוכל להיות מלצר לפחות עד גיל 21, במקומות שמגישים בהם שתיה חריפה.

צר לי אבל רוב התיכנונים שלך לא ריאלים, מאוד חבל להוציא הרבה כסף על משהו הסיכוי שלו קלוש. תחשוב על דרך חילופית, איזה שמקצוע ביד שתוכל לפרנס אותך בנתיים עד קריירה בהוליווד. מלצרות זה טוב, רוב השחקנים עושים את זה כול החיים אבל עדיין אולי אפשר לחשוב על משהו יציב יותר?

Davidel16

New member
אני מתכנן לטוס בגיל 21 אחרי צבא

גם בגלל שאני מרגיש שזה סוג של חובה בשבילי, וגם בשביל לנצל את השלוש שנים האלה לעשות קצת כסף / ללמוד בבית ספר למשחק (וככה יהיה לי סוג של בוסט בקבלה)
ככה שהתכנון שלי הוא כזה:
גיל 21 ללכת ללמוד, אני מאמין שבגיל 24-25 אני אסיים ואני אחפש עבודה בשנים האלה עד גיל 30 בערך, אם אני אראה ששום דבר ממש לא זז ואני מקבל תפקידי אורח בסדרות או גופה ג' בסרט, אז אני חוזר לארץ ואעבוד אצל אחד הדודים של אמא שלי / אחי הגדול או כל דבר כזה (בית יהיה לי)
אני חשבתי על זה, אחרי הכל זה זמן להוצאת תואר ולעבוד בארץ, זה לא צחוק.
בגיל 21 אני יכול לעבוד בעבודות כמו מלצרות, ברמן, או כל דבר קטן כזה? לא משהו בחברה, משהו שיכניס כמה דולרים.

aynatk

New member
הבעיה

אתה לוקח הדברים הטובים מכול מסלול ואיכשהו מערבב בינם.
איך תלמד 3 שנים בסטוידיו? זה לימודים הרבה יותר קצרים
איך עד גיל 30 תקבל תפקידי אורח...לאחר הסיום תצטרך לחזור אם אין לך ויזה.
על איזה מלגות מחיה אתה מדבר אם תלמד בסטודיו פרטי? לא קיים דבר כזה.

קיצור לך לצבא בנתיים, עד שתבין בכלל מה אתה רוצה.
דרך אגב, אם לא עובד לך בארהב ואתה חוזר לארץ לעבוד אצל דוד....זה אומר שבקריירה במשחק לא מעניינת אותך בארץ? חחח, כנראה גם אתה לא ממש רוצה את זה.

Davidel16

New member
3 שנים בבית ספר למשחק, לאו דווקא סטודיו

תלוי מה ייתן לי ויזה ולימודים מלאים.
אחרי הלימודים יש לי שנה נוספת - משמע אני 4 שנים בארה"ב ואני מאמין שאני אמצא מישהי להתחתן איתה, חברה טובה מהלימודים, או בת זוג שתסכים להתחתן איתי בשביל גרין קארד כדי שאשאר גם אם היא לא רוצה כלכך אבל רוצה שאני אשאר. ואין לי בעיה אפילו עם אזרח, נשבע

ואם לא הולך לי בארה"ב אפילו בשביל להחזיק דירה לבד ולחיות, כנראה שאני לא ממש כישרוני כמו שאני חושב ויכול להיות שגם בארץ לא ילך לי, אחרי הכל לא תמיד מצליחים במה שרוצים, אז עבודה אחרת, למה לא.

Philip Jr

New member
אתה נכנס פה לעניינים לא חוקיים

למקרה שזה לא ברור לך. חתונה פיקטיבית למען גרין קארד זה מעשה חמור שעלול לסבך אותך מאד.

אני חושב שמיצינו ידידי.. המידע ברור לך לדעתי, וכעת יש לך את הזמן לפעול, או לוותר ולהמשיך הלאה לתוכניות אחרות. בהצלחה!

Davidel16

New member
התכוונתי להתחתן עם חברה שלי

לא משהו פיקטיבי בכלל
חברה תאכלס, אבל אם נהיה ביחד והיא לא להוט לה להתחתן אבל אני אצטרך לעזוב, אז נתחתן, לא פיקטיבי עם מישהי שאין לי כלום איתה ולה אין כלום איתי.
אני יודע כמה זה יכול לסבך אותי ואני ממש לא רוצה להיות מגורש מארה"ב, אם הייתי הולך על דברים לא חוקיים לא הייתי שואל פה כלום ופשוט עובד בצורה לא חוקית

Philip Jr

New member
מה שכתבת

זה בדיוק ההגדרה של נישואים פיקטיביים. ואנחנו מנסים להיות מנומסים אבל אתה מוכרח להבין: אתה לא בסיטואציה בחיים ובשלב להגשים את המטרה הזו. פשוט לא.

Davidel16

New member
אני לא מכוון לעכשיו, ברור.. אני פשוט רוצה

להיות מוכן לעתיד, ולדעת אם ללכת על זה בכל הכוח או ללכת על משהו אחר, כי זה הרבה זמן יקר וכסף, שחבל שאני אעשה טעות (ובנינו קצת מוציא אותי מריכוז בבית ספר)
ולהתחתן עם חברה שלי זה נישואים פיקטיביים? אפילו אם היא חברה שלי? קצת מוזר אבל אם אתה אומר..

Philip Jr

New member
שמעתי כבר את ההסבר שלך

וקיבלת תשובה ממספר אנשים, גם אם אתה לא מוכן לפקוח את עיניך ולקרוא אותה.

כנ״ל לגבי חתונה עם חברה, שלא ממש רוצה להתחתן איתך, אבל עושה זאת כדי שיהיה לך גרין קארד. כן ידידי, זו בדיוק ההגדרה של חתונה פיקטיבית.

Davidel16

New member
אם זה נקרא פיקטיבי אני יורד מזה

מזל ששאלתי פה אחרת יכול להיות שהייתי מגיע לגיל מאוחר יותר ומסתבך, תודה לך :)

ועל איזו תשובה אתה מדבר במשפט הראשון? (אלא אם כן אתה מדבר על החתונה, כי את זה הפנמתי בהודעה קודם לכן
ותודה על המענה D:

כל מה שאתה כותב לגבי הבחור נכון מאוד

אני מסכימה עם כל מה שנכתב (כמעט לגמרי, פירוט למטה) ואפילו הייתי מדגישה שיותר מהכל הבחור צריך להבין את המקצוע שהוא מתעניין ללמוד אותו, לקחת קורסים בבית ספר מקצועיים למשחק ובמה ולהבין במה באמת מדובר, כי זה הרבה יותר חשוב מהבנה של ענייני הגירה. אם הוא מעוניין להגר בלי קשר זה סיפור אחר אבל לא שייך בכלל לשירותי משחק.

הדבר היחיד שאינו מדוייק הוא שזו ההגדרה של חתונה פיקטיבית. בדרך כלל מדובר בחתונה שאינה מתבססת על מערכת יחסים אמיתית. אם אני (שבאופן כללי איני מעוניינת בחתונה ושוהה באירלנד על בסיס מערכת יחסים דה-פקטו) אחליט שיותר נוח לי להתחתן מאשר הויזה הנוכחית, ואתחתן עם שותפי לחיים, זו אינה חתונה פיקטיבית בעיני, אלא חתונה שבה התפשרתי על עקרונותי משיקוליים פרקטיים, שזה מצער אבל לא פחות אמיתי מנישואים לצורך משכנתאות נוחות/חדלון נדנוד מההורים.

איך רואים שאני מבועסת מהלימודים כרגע, בחיי שלא היה לי כל-כך הרבה להגיד. יאללה, אין מוצא.

Philip Jr

New member
הבחור כתב

אלא אם הבנת הנקרא שלי לקויה, שהוא מוכן להתחתן אפילו עם אזרח (כלומר גבר) בשביל גרין קארד.. שהוא מוכן להתחתן עם חברה מהלימודים בשביל גרין קארד.. מהם נישואים פיקטיביים אם לא זה? כל נסיון להונות את רשויות ההגירה באמצעות חתונה עם אזרח או אזרחית אלו נישואים פיקטיביים.

למעלה