לח"כ פריצקי

אנדרי ז

New member
תוספת לשאלה השנייה

מר פריצקי, בנושא תורתו אמונתו, במידה ויעמוד לרשותך הזמן, אבקש התייחסותך לטענות שהועלו ע"י גולש דתי בשתי ההודעות המקושרות כאן. כדאי לנו להצטייד בכלים טובים להתמודדות עם טיעונים כאלה. תודה.

דעת אמת ו"תורתו אומנותו"

"דעת אמת" היא עמותה שאינה קשורה ל"שינוי" אם כי כמה וכמה מפעיליה - חברי שינוי. כפי שהבנתי, אנשי "דעת אמת" פועלים בתוך החברה החרדית ומנסים להראות לאנשי הקהילה החרדית את האמת - לפי דעתם ואמונתם. כמובן ש"שינוי" כמפלגה חילונית, ליברלית ופלורליסטית, התומכת בחופש הביטוי והדיבור - צריכה לתמוך בכל פעולה של ארגון חוקי שמטרתו לגרום לשיח אמיתי בין פלגי החברה השונים. הסדר "תורתו אמנותו" אכן אוסר על מי שכלול בו לעבוד. ההסדר הוא שהאברך המקבל דחייה משירותו בצה"ל - לומד לפחות שמונה שעות ביום ואינו עובד כלל. כמובן שהאיסור לא נשמר ולכן מרבית אלה הכלולים בהדר עובדים ב"שחור". תודה רבה

urizv

New member
גיור רפורמי

האם שמעתם שבג"צ אישר רישום בתעודת זהות למאומצים המתגיירים רפורמית אבל משרד הפנים לא מסכים לרשום אל אף החלטת בג"צ

אנדרי ז

New member
אני מנסה עכשיו לברר

האם אפשר לתבוע את אלי ישי על ביזיון בית המשפט ואיזה עונש הוא יכול לקבל. כל בעל רקע משפטי מוזמן לתרום לנושא. אם אני לא טועה זה גם הרקע של ח"כ פריצקי, אז אני אשמח אם הוא יוכל לעזור לי בזה הערב. אנחנו צריכים להזדרז, עוד כמה חודשים לא יישאר אף בכיר של ש"ס בכלא!

urizv

New member
שאלה לח"כ

איפה שינוי למה לא שומעים את כולה בתקשורת, בכל הנושאים שעל סדר היום

איפה "שינוי"

את הטיעון הזה "איפה שינוי, אני שומע השכם והערב. ובכן - מה לעשות - אין לנו בעלות באמצעי התקשורת. אין לנו תחנת טלויזיה משלנו, העיתונאים לא ב"כיס" שלנו ואנחנו נלחמים על מקומנו התקשורתי כמו כולם. יחסית לסיעת אופוזיציה של ששה ח"כים סך הכל - אנחנו מצליחים לא רע, אם כי תמיד, תמיד, תמיד - אפשר וצריך יותר (זו דרך אגב, אחת הסיבות שאני כאן הערב).

אנדרי ז

New member
שאלה נוספת לח"כ פריצקי

אם זכרוני אינו מטעה אותי אתה משפטן במקצועך. האם ככזה תוכל לומר לנו מהן אפשרויות הפעולה כלפי ביזיון בית המשפט מצד שר הפנים אלי ישי בנושא הגיור הרפורמי? איזה עונש הוא יוכל לקבל אם יישפט על זה? האם נדרשת הסרת חסינות והאם זה יהווה בעיה? והאם שינוי מתכוונת לפעול בעניין?

גיור רפורמי

אכן, אי מילוי החלטה של בית משפט (כל בית משפט ולא רק בית המשפט העליון) מהווה בזיון בית המשפט. ניתן לכפות ביצוע הצו על ידי מאסר או קנס. נראה לי כי במקרה של רישום הגיור הרפורמי יש לחכות עד לתום האורכה שבג"צ נתן ליועץ המשפטי לממשלה. בכל מקרה, אני מנסה להוביל מהלך למחיקת סעיף הדת והלאום מתעודת הזהות. כך תיפתר הבעייה.

cGaL

New member
שאלה

מאחר והנושא הזה עלה לדיון בפורום, מהי דעתך האישית לגפי שידורי הפורנוגרפיה בטלויזיה?

פונוגרפיה בטלויזיה

אני נגד איסור שידורי פונוגרפיה. איסור כזה קיים רק בתיאוקרטיות חשוכות. במדינה דמוקרטית - לא מגבילים את חופש הביטוי. מה לעשות - גם פונוגרפיה היא חלק של חופש הביטוי. אין כופים על אדם לרכוש או לצפות בערוצים פונוגרפיים. מי שרוצה - קונה. בקיצור - הנסיון להוריד את שידורי הפונוגרפיה מצעיד את מדינת ישראל בצעד נוסף לכיוון הרפובליקה ההלכתית (בדומה לרפובליקה האיסלאמית של איראן).

ה נ ע ר ה

New member
איפה הדמוקרטיה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

רק במדינה כמו שלנו יכולים להמציא איסור מטופש שכזה! צריך להציל את הדמוקרטיה לפני שיהיה מאוחר מדי!

all

New member
במשך 54 שנות קיומה של מדינת ישראל

ובמיוחד בזמן האחרון - צורת הבחירות אינה מייצגת את רצון העם. והרי לטוב או לרע דמוקרטיה היא שלטון העם, גם עם העם הוא עם "חוטא" או עם מטומתם. האם לא הגיע הזמן לפעול ע"מ ליצור צורת בחירות שתייצג את רצון העם ולא איזה "לשון מאזניים" המייצגת 15%-20% מכלל הבוחרים? לדעתי זו מטרה חשובה אף מהגדלת כוחה של "שינוי", מכיוון שהמצב נכון להיום הוא אינו דמוקרטיה - הנבחרים שזכו בבחירות בראב הקולות, אינם מסוגלים לבצע את מה שלשמו בחרו בהם. הווה אומר כל העניין של הבחירות הוא "מחזה דמה" יקר וחסר תוכן, כי בכל מקרה השלטון היה ונשאר בידי המחזיק בלשון המאזניים מאז 1948 ועד היום.

ינקל

New member
בזיון אי שמירת החוק ע"י גופים חרדים

בודדים ואירגונים חרדים מפירים חוקים. למשל (רק אחד מיני רבים): "ערוצי הקודש" הפירטיים. עצם השידור איינו חוקי, אך גם התוכן לפעמים מבעית. ההסתה נגד המדינה וחוקיה, נגד בתי המשפט ועוד מהווה סכנה של ממש לדמוקרטיה, שלא לדבר על עוצמת ההחזרה בתשובה המשודרת ללא הרף (אריה דרעי ערב כניסתו לכלא: "תנו לי ילד חילוני לכל יום שאני בכלא"). נפשו של הציבור החילוני נקעה ורבים יזדהו אם אנחנו בשינוי נעשה יותר. אנא התיחסותך לנושא ובמיוחד לאפשרויות מעשיות של אכיפת החוק.

שאלה לחבר הכנסת - אופנועים

הרפורמה בביטוח הרכב (חובה) בישראל דינה להביא למצב בו תעריפי הביטוח לרכבים כבדים (משאיות, גיפיפ, כלי שטח) ירדו בצורה משמעותית, בעוד שנטל הביטוח על כלים רכים (אופנועים, קטנועים ומכוניות מסוימות) יעלו באופן בלתי נסבל, המוציא את הביטוח מהשג ידם של בעלי כלי הרכב האלו. מקובל כי מטרתו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים היא סוציאלית, ואולם הפעלתו במתכונת של שוק חופשי סותר את כוונותו המקורית של המחוקק, תוך שהיא מעמיסה על ציבור המבוטחים מעמסה שהציבור אינו יכול לעמוד בה: - לא יתכן שמדינת ישראל תגרום לכך לבעלי כלי רכב דו-גלגלי לא יוכלו עוד להשתמש ברכבם, על כל המשמעויות הנלוות לכך לפרט ולמשק. - לא יתכן שמדינה תחייב אזרחים לרכוש ביטוח שאפשר ואינם מעוניים במלוא הכיסוי אותו הוא מספק במחיר שאינם יכולים לעמוד בו. - לא יתכן ליצור מתכונת ביטוחית סוציאלית המעדיפה בעלי הכנסה גבוהה, ופוגעת באלו שהכנסתם נמוכה. - לא יתכן כי ההגיון שלפיו משלמים אזרחי מדינת ישראל ביטוח בריאות ממלכתי בשיעור היחסי למשכורתם, וזאת ללא קשר לסיכונם לחלות במחלות מסוימות, לא יחול גם על ביטוח החובה (מדוע לא ישלמו מעשנים ביטוח בריאות ממלכתי מוגדל, למשל, והרי העישון מוכר כגורם סיכון?) - לא יתכן כי המדינה תפעיל שוק ביטוחי הנכפה על האזרחים באמצעות חברות פרטיות העושות לביתן, תוך הטלת עלות המימון על הציבור. תכליתו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים היא טובה לכל הדעות. אולם אין מנוס מלהתיחס באופן אמיץ למכשלותיו, ולפעול לכך שמדינת ישראל לא תהיה המדינה היחידה מבין המדינות המערביות בה לא יתקיים שוק כלי רכב דו-גלגלי מפותח, לטובת המדינה ותושביה. אודה לך על התיחסותך לכל הנקודות, וכמו כן לאמצעים לפתרון הבעיה. (הכותב הינו חבר ועד מועדון האופנועים הישראלי)

אופנועים

פנו אלי מספר לא קטן של בעלי אופנוע והצדק עמכם. כחבר הוועדה לביטוח רכב מנועי - אעלה את נושא האופנוענים לדיון בהקדם. לא הגיוני, לא צודק ולא ראוי לחייב את בעלי האופנוע בפרמיית ביטוח חובה יקרה כל כך. תודה יוסי פריצקי

למעלה