לח"כ פריצקי

ביום שבת יתארח ח"כ פריצקי בפורום

ח"כ יוסף פריצקי יגיע לפורום בתאריך 2/3/02, במוצאי שבת בשעה 21:00 ויענה על שאלות הגולשים. אתם מוזמנים לשרשר שאלות מתחת להודעה זו. תודה מראש, גרשון צור

זייליג

New member
בנחת../images/Emo39.gif

ח"כ נכבד, אני מקשיב מפעם לפעם לדבריך ואני חייב לציין שדבריך נאמרים בדרך כלל בטוב טעם, בנחת ובהיגיון. האם תוכל ללמד את ידידיך בשינוי (חברי הכנסת ואוהדים) שאפשר לדבר ולהציג עמדות ברוח הדברים שציינתי לעיל? למותר לציין שברוב המקרים אינני מסכים אם דיעותיך

שאלה לחבר הכנסת פריצקי

כישראלי שאיננו מאמין ואיננו מקיים מצוות ותומך, נדמה לי בדומה לכם, במדינה בעלת רוב יהודי, אני מתלבט בהגדרתו של אותו יהודי, שכמובן יהפוך לישראלי עם עליתו ארצה, על פי תפיסת עולמך ועל פי תפיסת מפלגת שנוי. כמובן שלא מקובלת עלי ההגדרה על פי ההלכה ולא תמיד זו שעל פי חוק השבות. מהו בכלל, לדעתך, "כרטיס הכניסה" לקבלת אזרחות ישראלית. גם כאן לא ניראית לי הקבלה האוטומטית כפי שהיא נהוגה כיום על פי חוק השבות. תודה עבור תשובתך המלאה והמפורטת. דן

pilovich shahaf

New member
לח"כ פריצקי מה דעתך על שתי הצעות../images/Emo104.gif

החוק שהגישו האישים האלה שאחד מהן הוא חבר סיעתך לכנסת...:- ח"כ צבי הנדל מהמפד"ל, ח"כ אריה גמליאל מש"ס, וח"כ אליעזר זנדברג משינוי!! שתי הצעות החוק מדברות על פרשת "היעלמותם של ילדי תימן"..."!! האם תצביע בעד הצעות החוק בכנסת לכשהן יעלו בקרוב להצעה טרומית בכנסת ישראל...?? האם כל סיעתך-"סיעת שינוי" תצביע בעד, ותגבה את מגיש הצעות החוק {אחד מגישי ההצעות..} בכלל וח"כ יהודית נאות בפרט...?? אודה לך אם תענה לי על שתי השאלות הרשומות לעיל, וכמו שאני מכיר אותך כאחד בעל יושרה ציבורית בנושא זכויות האזרח בכלל ואומר את דעתו ללא כחל וסרק בפרט...תודה. מבחן התוצאה. פילוביץ שחף פ"ש.

שתי הצעות

טאינני יודע על איזה הצעות חוק אתה מדבר. הצעות חוק אלה לא הובאו לדיון בסיעת "שינוי, ולכן - איני יכול לחוות עליהן דעה לפני שאקרא אותן. לא ברור לי על איזה הצעה שניה אתה מדבר. לדעתי צריך לשים סוף לענין זה של "ילדי תימן". נדמה לי שאי אפשר לחקור באמת את הפרשה הכאובה הזו עד תום. כדאי להניח לענין סוף סוף ולתת לזמן להעלות מרפא וארוכה על הפצע הזה. תודה רבה

pilovich shahaf

New member
ח"כ פריצקי הניכבד, תכנס לקישורים../images/Emo45.gif

...שהבאתי בהודעתי אליך בכלל וכמו כן תשאל את חבר סיעתך ח,כ מודי זנדברג שמופיע וחתום על הצעות החוק, שחור על גבי לבן. אני ורבים שכמותי לא מסכימים למה שאמרת, תראה מה קרה בדרום אפריקה, אוסטרליה, אמריקה, קנדה, שם השיכלו לפתור בעיה חברית קשה מאוד. אוי ואבוי לנו כמדינה וחברה אם לא נרפא את הפצע הזה. אני מתפלא על גישתך לעינין כחבר כנסת כפי שאתה מתבטא, וזה אומר דרשני
מבחן התוצאה. פ"ש. קשר השתיקה יופר גם יופר. אני אישית אשלח לך את שתי הצעות החוק בכדי שתיוכח שיש הצעות כאלה, מאוד מוזר שאתה לא יודע ועוד כחבר סיעת שינוי....

ילדי תימן

אכן עיינתי בקובץ ומסתבר, על פניו, שאתה צודק. שאלה לי אליך, האם אתה באמת סבור שאחרי כמעט ארבעים שנים ושתי וועדות חקירה - אפשר יהי באמת לפתור את התעלומה הזו האם באמת נעלמו ילדי תימן, כמה מהם נעלמו ומה עלה בגורלם? אני חושש שאי אפשר. תודה

מיהו יהודי

הבעייה של "מיהו יהודי" לצורך חוק השבות - היא בעייה כלל לא פשוטה. אני מעדיף את ההגדרה המקורית של חוק השבות לפיה "יהודי" הוא מי שמצהיר, בתום לב, על יהדותו ואינו בן דת אחרת. שאלה אחרת הטעונה ליבון היא האם זכאי יהודי, באופן אוטומטי לאזרחות מיד עם עלייתו ארצה או שמא יש להמתין קמעא, לתת לו או לה מעמד של תושב קבע ואז, לאחר ידיעת מה של השפה העברית וידיעת ההיסטוריה והאזרחות - לקבל אזרחות. אני סבור שצריך לערוך איזשוהיא רוויזיה בזכויות הניתנות כיום באופן אוטומטי לכל יהודי שעולה לארץ. תודה

ולדי

New member
צריך לדעתי לעשות "תקופת צינון"...

אותי אישית כעולה ותיק יחסית (10 שנים בארץ) די מעצבן הניצול של ציבור העולים על ידי ליברמנים למיניהם, שמשתמשים בהם לצרכים פוליטיים, ובין השאר גם מבצעים שטיפת מוח די רצינית דרך אמצעי התקשורת בשפה הרוסית. אחרת קשה קצת להבין למה עולה שהוא בקושי שבוע בארץ כבר צועק ש"זו הארץ שלנו, 2 גדות לירדן, וצריך לשחוט את כל הערבים כמו שהם שוחטים אותנו" (ובאמת פגשתי מקרים כאלה). אני חושב שכדאי לתת את האזרחות לעולים מיד (משום שזוהי מולדתם ההסטורית וצריך לתת להם לחוש בבית), אך עם זאת להקפיא את רישומם בפנקס הבוחרים למשך שנתיים מיום העליה. במשך תקופת הצינון הזו, העולה אמור לקבל איזו נקודת מבט משלו על מה שקורה בארץ, וההשפעה של "ישראל בעליה" ו"האיחוד הלאומי - ישראל ביתנו" תקטן. חוץ מזה, ברצוני לציין בפורום זה כי מפלגות העולים בגדו בצורה החמורה ביותר האפשרית בבוחריהם, בייחוד בנושא הדת/גיור/כשרות/משרד הפנים. נתן שרנסקי, הן בהיותו שר התמ"ס והן בהיותו שר הפנים, לא עשה דבר על מנת להקל על ציבור העולים, אלא רק הקשה, כמו לדוגמא בחוק שאוסר יבוא בשר חזיר לישראל. "נאש קונטרול" לא היה שווה כלום. לכן, אני חושב שעל שינוי לקחת את ציבור העולים החדשים כמטרה, ולנסות להעביר את תמיכתם מהמפלגות הסקטוריאליות ל"שינוי".

ולדי

New member
כבר התחלתי (בפתח-תקווה לפחות)

עשינו ניסיון שעלה די יפה להביא את ח"כ פריצקי לאירוע של ותיקי מלחמת העולם השניה, וארגנו באותו האירוע חלוקת עיתונים כיבוד ופאנל שאלות ותשובות עם הח"כ. הבעיה שליברמן תופס אצלם די חזק, ולכן עבודה רבה עוד לפנינו... אני בכל מקרה מעלה את זה בכל הזדמנות אפשרית. לפחות את המשפחה שלי העברתי ל"שינוי".

nirdagan

New member
מי עבר שטיפת מח יותר יסודית?

מי עבר שטיפת מח יותר יסודית? עולה חדש שחשוף בזמן קצר לכלי התקשורת הישראלים ברוסית, ובאותו זמן גם לכלי תקשורת זרים בשפות שהוא מבין, או ישראלי שמבין רק עברית, שחשוף רק לכלי תקשורת ישראלים, ושטחנו לו את המח עם סדרת ספרי התעמולה הציונית "מקראות ישראל" במשך כמה שנים טובות בילדותו? נראה לי שצריך לתת לבנאדם אזרחות ישראלית רק אחרי שהוא גר לפחות שלוש שנים בחוץ לארץ בזמן שהוא מעל גיל 18. הרעיון להפריד בין אזרחות ומתן זכות בחירה נראה לי מאוד מסוכן ופתח לחיסול הדמוקרטיה. למה לייצר סוגים רבים של אזרחים? ניר

ולדי

New member
שניהם עברו שטיפת מוח רצינית ביותר

ובזאת אני מסכים איתך. מצד שני, לפחות רוב האנשים החושבים בארץ מבינים ששטפו להם את המוח. אני בכל מקרה מבין, וגם אני זכיתי לטעום מ"מקראות ישראל", ובכל זאת נשארתי ציוני גאה עם יכולת מחשבה עצמאית והחלטה אובייקטיבית בין טוב ורע. כמובן, אחרי שבנוסף לקריאת "הארץ" אני קופץ גם לאתרי חדשות רוסיים, אמריקאים, בריטים וערבים, ומרכיב מזה תמונה יחסית אובייקטיבית. לפעמים אני אפילו מציץ לאתר סיני חביב באנגלית. ומצד שני, הייתי מצפה מבני אדם מבוגרים, שתפסו ברובם משרות די בכירות בארץ מולדתם, ומחזיקים בתארים אקדמיים די מכובדים, שיבינו היכן קבור הכלב בעיתונות המכורה שהם נאלצים לקרוא. ועם זאת, לצערי הרב מאוד, רובם עדיין לא התגברו על תסמונת "פראבדה", ומתיחסים לכל שקר שכתוב בעיתון כאילו הוא אמת צרופה ואובייקטיבית, וכל מי שמנסה להכניס להם דעה שונה לראש הוא במקרה הטוב משת"פ של הKGB. ההבדל הוא, שבפראבדה פרסמו דברי הלל לשלטון הקומוניסטי כי לא הייתה ברירה, ובכל מיני "וסטי" ו"נובוסטי" משבחים את ליברמן כי יש ברירה, שנמצאת בידי העורכים המשוחדים. מה לעשות - שפות זרות לא הרבה רוסים יודעים, גם בעברית ברמה של קריאת עיתונים רציניים לא כולם שולטים, ולכן הם בולעים את הבולשיט שכתוב בעיתונות שלהם. והבולשיט בוקע מכל פינה, וחוסר ההשקעה בהגהה פשוטה אפילו גם היא ניכרת. בעיתון רוסי עוסקים רוב הזמן בהעתקה עילגת של ידיעות מהעיתונות העברית, תוך שיבוש כל השמות האפשריים, וללא שמירה על זכויות יוצרים. תחת תמונה של הרב מרדכי אליהו הם יכולים לכתוב שזה עובדיה יוסף (לא שאכפת לי משניהם!). בין הידיעות האלה שזורים מאמרים בארבעה נושאים/סוגים עיקריים: 1. "חדשות הצרכנות" שהם בעצם פרסומות בלי יותר מדי הסוואה עיתונאית. 2. ראיון עם איש השבוע איווט ליברמן/כתבה על איווט ליברמן/עוד דעות מפי איווט ליברמן. 3. נבואה אסטרולוגית - אם ביבי לא יחליף את שרון עד סוף יוני, סוף העולם יגיע באמצע יולי. 4. מחיי ה"מרוקאים" - כל ישראלי, לא משנה מאיפה הוריו הגיעו, ייקרא מרוקאי אם הוא לא שולט ברוסית. לאחר קריאה בעיתונים כאלה קשה מאוד לקבל זווית אובייקטיבית על המתרחש. אפילו העיתון של נמרודי יותר אובייקטיבי מזה. לכן, הצעתי היא שקודם ילמדו עברית, ואם לא אז לפחות שיתעדכנו במה שמתרחש כאן ולאן כל אחד מושך, ואחר-כך מצדי, אחרי כמה שנים, שיצביעו עבור ליברמן או כל אחד אחר. ומי שלא מוצא חן בעיניו - שיעוף לקנדה, ממילא הם עושים את זה בכמויות די גדולות, לאחר שכילו את "סל הקליטה" והבינו שהעתיד שלהם כנראה לא כאן. חבל, אגב, מאוד חבל... אז להפריד בין אזרחות למתן זכות בחירה נשמע רעיון די טוב. או לחילופין להנהיג איזה "גרין קארד" ורק לאחר תקופת זמן כלשהי לתת אזרחות. משום שאני יודע, מהדוגמא האישית שלי, שחודש אחרי שהגענו לארץ היו הבחירות של 1992, והמשפחה שלי הלכה והצביעה עבור מפלגת "התחיה", רק משום שנציגי המפלגה המנוחה הזו זיינו להם קצת את השכל באולפן. ולדי

nirdagan

New member
תודה על סקירת העיתונות הרוסית בארץ

אני כמובן בור ועם הארץ ולא יודע רוסית, ולכן לא ידעתי את המצב הקשה בעיתונות הזאת. ניר

ולדי

New member
רגע, רגע...

האם ציניות חלפה כאן? כי בשום אופן לא התכוונתי לומר שאתה בור ועם הארץ. ואם זה מה שהשתמע - I´m sorry! ואם כבר - ללמוד קצת רוסית לא מזיק. שפה חביבה, אם כי הרבה יותר קשה מעברית או אנגלית.

nirdagan

New member
לא היתה כוונה צינית

או בלשון העיתונות הרוסית, אני מרוקאי! ניר

ולדי

New member
זה בסדר, גם אני מתקרב...

לדעת די הרבה רוסים, גם אני מתקרב יותר מדי ל"כל מיני ישראלים".

דברי חכמים בנחת נשמעים

תודה על המחמאות. כדאי להקשיב גם לחברתי, פרופ´ יהודית נאות כמו גם לח"כ אברהם פורז. קשה לטעון שהם אינם מדברים בטוב טעם, בנחת ובהגיון. גם דבריו של טומי לפיד הם הגיוניים למדי. סגנונו שונה משלנו. תודה לאל שזה כך אחרת היינו כולנו נשמעים ונראים אותו הדבר. יוסי פריצקי

אנדרי ז

New member
שתי שאלות לח"כ פריצקי

שלום מר פריצקי. השתתפתי בכנס בשפיים בשבת האחרונה ונהניתי מאוד מדבריך, וגם שאלתי אותך שאלה על מרצ. שאלותיי להיום הן אלה: 1. מה לדעתך צריכה להיות עמדת שינוי כלפי ארגון דעת אמת? 2. בנושא תורתו אומנותו, עולה מדי פעם הטענה שההסדר מונע מהחרדים לעבוד, ובכך מנסים להצדיק את הסתמכותם על משלמי המיסים כדי שיפרנסו אותם. מה דעתך על טענה זו, והאם תוכל להביא את הנוסח המדוייק של לשון ההסדר?

smile2life

New member
שאלה לאנדרי

מהו ארגון דעת אמת? למי הוא שייך ומה הן דרכי פעולתו?

למעלה