לחץ דם

cincin

New member
לחץ דם

מסתבר שיש/ לי לחץ דם גבוה , בדרך כלל אני אוכל מעט בשר , אבל כמעט פעם ביום ,
למיטב ידיעתכם האם שינוי תזונה לכיוון צמחוני יכול לסייע בהורדת הלחץ לפני שאני מתחיל לקחת תרופות ? בתודה.

מוהר

New member
כן, לצמחונים לחץ דם נמוך יותר מלאוכלי בשר

ולטבעונים אף נמוך מזה של הצמחונים. נתון שנלקח מנייר עמדה של ארגון התזונה האמריקאי, כחלק מהקביעה הבאה - "עמדתו של ארגון התזונה האמריקאי היא שתזונות צמחוניות מתוכננות כהלכה, ובכלל זה תזונה צמחונית לחלוטין או טבעונית, הן בריאות, ראויות מבחינה תזונתית, ועשויות לספק יתרונות בריאותיים במניעת מחלות מסוימות ובטיפול בהן. תזונות צמחוניות מתוכננות היטב מתאימות לפרטים במשך כל השלבים של מחזור החיים, כולל הריון, הנקה, ינקות, ילדות והתבגרות, וכן לספורטאים."
מתוך: "עמדת ארגון התזונה האמריקאי: תזונות צמחוניות", יולי 2009, עמ' 1266 - http://veg.anonymous.org.il/art441.html

מחקרים מראים שתזונה צמחונית מורידה לחץ דם באופן יעיל יותר מתרופות, סקירה נוחה לקריאה פורסמה בוואלה - http://healthy.walla.co.il/?w=/585/2730520

גם נטורופטים תומכים בתפיסה שמעבר לתזונה מבוססת מוצרים מהצומח מועילה להורדת לחץ דם - http://www.to-heal.com/Default.asp?PageId=5348&FragmentId=101464

ועד כמה שזה משנה, גם קלינטון מסכים - http://www.ecorazzi.com/2014/03/19/vegan-lifestyle-keeps-bill-clintons-heart-young/

אז בקיצור, מומלץ בחום. שינויים תזונתיים תמיד עדיפים על תרופות, ובמקרה הזה גם לך וגם לעולם.

27182

New member
המחקרים לא מראים זאת

בנושא הזה מחקרי רוחב לא שווים הרבה בשל האפשרות להטיית בחירה.
לגבי מחקרים התערבותיים, יש מחקר מטה אנליזה שהראתה שדיאטות צמחוניות מורידות לחץ דם (המחקר שמוזכר בוואלה), אך מחקר זה הוא מחקר בזיוני שהכליל מחקר שלא היה צריך להיכלל והשמיט מאמר אחר שכן היה צריך להיכלל.

תוכל להרחיב , לגבי המאמרים

מה היה צריך להשמיט ומה להיכלל

וגם למה הטיית בחירה היא כל כך רלוונטית בנושא הזה ?

27182

New member
תשובה

המחקר שלא היה צריך להיכלל הוא של Ferdowsian (תקרא את המאמר ותבין לבד את גודל הבזיון בהכללתו). למחקר הזה הייתה השפעה גדולה מאוד על תוצאת המטה-אנליזה כי הוא הכי גדול.
המחקר שהיה צריך להיכלל זה המחקר של ברנארד מ-2009. זה מחקר גדול שבו דיאטה טבעונית לא השפיעה כלל על לחץ הדם.

הטיית הבחירה רלוונטית למחקר רוחב על לחץ דם כי יתכן שלצמחונים\טבעונים עם לחץ דם גבוה תהיה נטייה להתנדב פחות למחקר.

Rock Solid

New member
כן, בהחלט יש מחקרים שתומכים בזה

גם במקרה הזה טבעונים נמצאים בסיכון הכי נמוך.
http://www.veganhealth.org/articles/dxmarkers
כדאי גם להוריד או לצמצם משמעותית צריכת נתרן.

כמובן שבנוסף לתזונה כדאי לשים לב גם לפעילות גופנית, (אי) עישון וכו'...

Gidi Shemer

New member
שינוי תזונתי לפני תרופות

מאד מזדהה עם השאלה כאחד שעבר לצמחונות לפני כשלש שנים וכאחד שהיה לו לחץ דם גבוה (ושעדיין יש לו, אם לא ייקח תרופות).

כללית, שינוי תזונתי זה דבר שבמקרים רבים כדאי לנסות לפני שפונים ללקיחת תרופות. אני גם האחרון שיגיד לך לא לעבור לצמחונות. לך על זה.

מה שכן, אם בשינוי תזונתי אתה מעוניין, אז יותר מהכל תלך על הורדת נתרן, ואם אתה בחור ששוקל מעט יותר מדי, הורדת המשקל תהיה מאד חשובה. זה נכון שיש מחקרים שמראים לחץ דם נמוך יותר אצל צמחונים ועוד משמעותית נמוך יותר אצל טבעונים, אבל האפקט הוא לא של המזון עצמו כי אם של משקל הגוף. כשמורידים את אלמנט המשקל ההבדלים מופחתים וכבר לא משמעותיים סטטיסטית (אם מעינינים אותך הנתונים, חפש לדוגמא את המאמר הבא , הוא חופשי לציבור: Hypertension and blood pressure among meat eaters, fish eaters,
vegetarians and vegans in EPIC–Oxford)

אז ההמלצה שלי- תעבור לצמחונות (אבל לא בגלל לחץ הדם), תפחית צריכת נתרן באופן קיצוני. אפשר גם להוריד קפאין (למרות שההשלכות לטווח ארוך מוטלות בספק), וכמובן תעשה פעילות גופנית.

ומילה אחרונה לגבי התרופות. יש הרבה מחלות שללקיחת התרופות יש תופעות לוואי לא סימפטיות והשפעה לא טובה על מערכות אחרות. תרופות להורדת לחץ הדם הן סיפור אחר. מדובר בתרופות פשוטות מאד, עם אפקט ביולוגי מוכר ומובן, ובלי סיכונים של ממש.

תנסה לעשות שינויים תזונתיים, אבל אם הלחץ לא יורד, עשה לעצמך טובה וקח את התרופות. אצלי זה היה הדבר היחיד שעבד (לאחר שינויים תזונתיים נכונים).

octopussyisback

New member
יש את עניין הצרת העורקים

במצב של עורקים ששומן רווי וכולסטרול שהתחמצן שקעו על דפנותיהם, על מנת להעביר את אותה כמות של דם, הלחץ חייב לגדול (חוק טבע ידוע).
על פי מחקרים רבים, בתזונה מן המת והחי יש מרכיבים שעלולים לגרום להצרת העורקים. מרכיבים אלה אינם קיימים כמעט בתזונה מן הצומח, ולכן יש הרבה מן ההיגיון לעבור לתזונה זו.
בנוסף, יש מחקרים שמצאו בתזונה מן הצומח מרכיבים כמו אנטיאוקסידנטים ופיטוכימיקלים המסוגלים למנוע הידבקות של שומנים לדפנות העורקים ואף "לקרצף" אותם מהם.
ממליץ לקרוא על הנושאים הללו ולהחליט מה מתאים לך.
תהיה בריא

לי היה לחץ דם רגיל עד נמוך (דווקא בהריון)

כל שנות הצמחונות.

אני מאמינה ששינוי תזונתי וכן שינוי אורח חיים (פעילות, עישון, סביבה, לחץ(
יובילו להורדה בלחץ הדם
וכל הנל עדיפים פי כמה על פני נטילת סמים עם עוד סמים נגד תופעות הלוואי של הסמים הקודמים...

RSPA

New member
לעתים אין ברירה אלא להשתמש בסמים.

עדיף להשתמש בסם ולהשאר בריא מאשר לחשוב שלהימנע ממנו זה טוב ואח"כ לחטף אירוע מוחי.

דעה פרטית שלי

ושל רבים אחרים...ואפילו של כמה רופאים..

אורח חיים בריא (עם כל המשתמע) מוביל ללחץ דם תקין

vegetalien

New member
דעה שלי.

אולי את צודקת (אני עצמי גם כן מאמין בכך, ברוב המקרים, שכן מרבית מקרי יתר לחץ-דם בהחלט עשויים להיות כתוצאה מאורח חיים, ולא גזרה משמיים).

אולם - יש לנו כאן מספר בעיות:

1. אורח חיים בריא. מהו אורח חיים בריא? אבוי, ישנן יותר מדי גישות. מי צודק, מי טועה?
מה יותר טוב? פחמימות או שומנים? בלי מלח בכלל או קצת מלח? כן דגנים לא דגנים? כן חלב לא חלב? כן בשר לא בשר? וביצים? מה לגבי מצליבים? גם עליהם יש קטגורים, למען ד' !

2. תרבות האינסטנט. הבה נודה, מרבית המזונות הבריאים (אלא אם את פרוטריאנית טהורה, וגם אז יש שיאמרו כי הדבר אינו בריא) דורשים עבודה. לחתוך, לפרוס, לקצוץ, לתבל, לבשל...
והיום, בעידן הלחוץ שבו כל שנייה נספרת, בצד העצלות הגדלה, מאכלים ארוזים/קנויים/פאסטפוד הפכו לנורמה.
לשנות הרגלים כאלו בחברה, דבר שאמנם אני תומך בו, הוא תהליך ארוך וקשה של שינוי מחשבתי וחברתי. זה לא הולך לקרות בקרוב, למרבה הצער. לא בעולם עם הערכים של היום (עכשיו! מהר! אין זמן!).

3. התמדה. גם כאשר אדם מקפיד על תזונה "נקייה" (המרכאות מפני שההגדרה נתונה לוויכוח), לא תמיד יוצא לו, עקב חברת השפע והפיתויים הרבים, לעמוד בפני מאכלי זבל מעת לעת.
אני זוכר את תדהמתי כאשר אני, בתקופה הממושטרת ביותר שלי, קראתי בקבוצת 811 בפייסבוק שחברים רבים שם אוכלים מפעם לפעם בשווארמה הצמחונית, בבודהה, ואפילו, רחמנא ליצלן, גם מנה חמה!
לא האמנתי למראה עיני. אנשים שמטיפים על בריאות באופן אף תוקפני לעתים, נופלים מפעם לפעם למיץ של הזבל באוכל התעשייתי.
אז אם בפרוטריאנים נפלה שלהבת, מה יגידו פשוטי העם הלא-מוארים?

עם קריאת המצב שלך אני מסכימה.

אבל אני לא רוצה להתייאש.

לגבי 3. אני לא יודעת מה זה 'מדי פעם'

כאשר אהיה פרוטריאנית מן השורה ומדי חודש אחטא בארוחה במסעדה - זה יהיה אידאלי מבחינתי.

Gidi Shemer

New member
אילו סמים נוולים כנגד תופעות הלואי של הסמים

הקודמים במקרה של לחץ דם?

דיברתי באופן כללי על תרופות

אבל ספציפית..אני יכולה לשאול את אמא שלי..אחזור מאוחר יותר עם תשובה

כמעט שכחתי..אז לגבי תרופות לחץ דם

לפחות לפי מה שאמא ואבא שלי נוטלים
כמה כדורים ביום - מאותה תרופה ללחץ דם
אז לגבי זה אין תרופות 'תומכות' אצלם

עם זאת, הם (ורבים אחרים) נוטלים תרופות אחרות לבעיות רבות ומצטברות
שהיו יכולות להמנע או לפחות לפחות עם שינוי באורח החיים

עם אבא שלי אין מה לדבר (אפילו עכשיו אחרי שעבר ניתוח מעיים להסרת גידול סרטני)

אמא שלי מקשיבה אבל מפחדת מהשינוי (פירות? - סוכר, בלי חלב? - אין סידן..)

Gidi Shemer

New member
אם כך, אחזיר אותך למה שכתבתי

ומילה אחרונה לגבי התרופות. יש הרבה מחלות שללקיחת התרופות יש תופעות לוואי לא סימפטיות והשפעה לא טובה על מערכות אחרות. תרופות להורדת לחץ הדם הן סיפור אחר. מדובר בתרופות פשוטות מאד, עם אפקט ביולוגי מוכר ומובן, ובלי סיכונים של ממש.

אין 'תרופות בטוחות' (נראה לך מילה אחרונה...:-

יתכן שאנשים מסויימים יפתחו בעיות מסויימות עקב תרופה מסויימת
ואנשים אחרים לא ...ככל הידוע

אין רופא /חוקר תרופות - שיכולים לומר במאת האחוזים שהם יודעים את כל ההשפעות של כל תרופה על כל אדם
לכן ההתוויות שקיימות על כל תרופה שיש.

למעלה