לחץ דם

ladybug6

New member
אוקיי, למרות שלא הבנתי את המשפט האחרון

ואני גם לא בטוחה שהבנתי את העניין של העלאת הנוזלים (מה זה העלאת נוזלים בכלל?)
או במילים אחרות: על כל דבר שתסביר, תציף עוד 2 דברים שאנחנו לא נבין

Gidi Shemer

New member
לא, זה לא הולך ככה

את אחראית על מתכונים. אני אחראי על הסברים ביולוגיים. אם לא הבנת, לא הסברתי טוב ולא נרפה עד שלא תוציאי 100 במבחן.

העלאת נוזלים- כשרמות הנתרן גבוהות מדי, המערכת ההורמונלית שלנו ״מתקנת״ את זה על ידי כך שהיא משאירה יותר מים בגוף. יותר מים = רכוז המלח קטן בחזרה לנורמל. הבעייה היא שכיש יותר מים, יש גם יותר מים בדם, כלומר יש ״יותר דם״ שיוצא מהלב ומכה על דפנות העורקים הגדולים. הלחץ שהדם מפעיל על דפנות העורקים הוא הוא לחץ הדם. יותר נוזלים בגוף = לחץ דם גבוה יותר.

הקשיית דפנות העורקים. העורקים הגדולים שלנו הם בעלי דפנות אלסטיות שיכולות להימתח ולשוב לגודלן המקורי. על פעם שדם נזרק החוצה מהלב הן נמתחות (זה הלחץ הסיסטולי). כאשר הלב נמצא בפזה שבה הוא אינו זורק דם החוצה, הדפנות מתרפות. עדיין יש דם בעורקים אבל רובו עבר לשאר הגוף וכעת הוא נמוך יותר (לחץ דיאסטולי). כאשר האלסטיות של הדפנות נאבדת (וזה קורה עם הגיל, עם חשיפה למלחים, לגלוקוז ועוד) לחץ הדם (בעיקר הסיסטולי) הופך גבוה יותר.

ladybug6

New member
אוקיי, אני חושבת שהבנתי,

עכשיו אני אמורה להכין מתכון לעורקים סיסטולים? כי אני לא בטוחה שזה טבעוני.

בינתיים לחץ הדם שלי הוא 90-100 על 70-60, אז אני פחות מודאגת מהסיסטולים של הדפנות הדו-עורקיות שלי. אבל תודה על ההסבר!

ladybug6

New member
למה ככה, הצעתי להכין לך עורקים ממולאים

בסיסטול מאודה!
וגם אמרתי יפה תודה

Gidi Shemer

New member
בכל יום הייתי מקבל את זה באהבה

אבל את יודעת שאני יכול עכשיו לאכול רק דברים נוזליים, אז מה עניין סיסטול מאודה לפה?

לא נורא, התנקמתי עכשיו בעזרת התירוש המוצלל בפורום השני

ladybug6

New member
אז מה עם איזה שייק דיאסטולי?

שלא תגיד שאני לא מתחשבת.
ואכן התנקמת

ladybug6

New member
אל חשש,

אני לא מההיסטרים. לא בזה, בכל אופן

טנקס על ההסבר!

ימימה

New member
אני מודה שגם לי זה לא ברור עד הסוף

לחץ דם גבוה (והבעיות שנובעות ממנו בהמשך) הוא הבעיה היחידה שצריכת נתרן גורמת לה או שיש בעיות נוספות? ואם לחץ הדם שלי נמוך (אך בטווח הנורמה) האם עדיין אני בסיכון? האם יתכן שבמשך הזמן לחץ הדם יעלה בגלל צריכת הנתרן (אני חיה כבר כמעט 50 שנה עם לחץ דם נמוך...)?
שאלתי פעם דיאטנית לגבי הנושא וזו התשובה שהיא נתנה לי (שזה עשוי להשתנות פעם) וזה לא ברור לי אם זה מבוסס עד הסוף...

RSPA

New member
לחץ הדם הבסיסי עולה אט אט עם הגיל

צריכה עודפת של נתרן יכולה להאיץ את התהליך ואף להחריג אותו מגבולות הנורמל.

vegetalien

New member
אוסיף גם

שייתכן כי לאנשים עם רמות נמוכות של כולסטרול (דבר חיובי כשלעצמו) ישנו דווקא חסרון אחד לעומת אנשים עם רמות גבוהות שלו.
החסרון הוא ככל הנראה סיכון גבוה יותר לשבץ המורגי (הסוג הפחות-שכיח של מקרי שבץ).
ישנם המסבירים זאת בכך שבאופן אירוני, הכולסטרול מספק הגנה מסוימת לנימי הדם במקרים של לחץ גבוה.
ולכן גם (ואולי אף דווקא) לאנשים בריאים עם רמות כולסטרול נמוכות מוטב להימנע מהמלח, לפחות ככל הניתן.

vegetalien

New member
שאלה.

האם את שמה את המלח בבישול, או ממליחה לאחר בישול? כי למיטב ידיעתי, מלח שנוסף בזמן הבישול עשוי לאבד מטעמו, מה שיגרור צורך באחד משני דברים:

1. להמליח עוד פעם, טרם אכילה.
2. להוסיף כמות גדולה יותר של מלח בזמן הבישול, כדי לשמור על האפקט הקולינרי.

gs1234

New member
מלח שנוסף בזמן הבישול לא מאבד מטעמו.

ולא מוסיפים כמות גדולה בזמן הבישול, אלא בדיוק את הכמות המתאימה לתבשיל, לא פחות ולא יותר. אף אחד לא אוהב מזון מלוח מדי או לא מספיק מלוח.

vegetalien

New member
לגבי מה שאתה אומר

עם המלח, זה נוגד את מה שקראתי. אני אנסה לברר שוב את העניין, ליתר בטחון.
בכל מקרה שים לב, לא אמרתי שהמלח מאבד את טעמו, אלא מאבד מטעמו.
משמע, הטעם לא אובד לחלוטין, אלא שלו הכמות הזהה הייתה מוגשת טרם אכילת המנה, ייתכן שהמליחות הייתה מודגשת יותר.

אגב, לגבי החלק השני של המשפט - You should tell it to my brother. אפילו אני, שנהנה להתנפל על מלח כשנקרית הזדמנות, נדהם מהכמויות שאחי דורש על מנת שהמזון לא יהיה תפל לחיכו.
גם אמא, שהיא חובבת מלוחים לא קטנה, לפעמים גוערת בו על מליחות היתר.

ladybug6

New member
אני ממליחה בזמן הבישול

דווקא כשממליחים בצלחת, התחושה היא שנוטים להמליח יתר על המידה, כי מפזרים מלח מלמעלה ואז אוכלים ביסים מלאי מלח (ואז נאלצים להוסיף עוד כי אכלנו את רוב המלח שפוזר..)

למעלה