לחם

Gidi Shemer

New member
על לא דבר

noa555555

New member
אל תתבלבלי כמובן בין טבעוני לטבעי

ומה כל כך טבעי בשמן ? הרי זה מוצר מעובד מאוד. לא ?

בכל מקרה, טבעונים כן צורכים מוצרים לא "טבעיים " (כלומר כן מעובדים או מתוספים בדברים שונים ) כל עוד הם לא מכילים מהחי . לפחות הטבעונים שאני מכירה, שבאו לנושא מהכיוון של זכויות בעלי חיים לא להאכל ולא להצרך . יש גם טבעונים שמה שמענין אותם הוא רק בריאותם, או בדגש גבוה מאוד גם בריאותם , מעל הרגיל , והם מתמקדים כנראה יותר בטבעי, או בנוסף .

אבל טבעוני זה לא טבעי בהכרח . קחי בחשבון.

צליל37

New member
טבעונים

משתמשים בשמן זית שהוא טבעי.
וברור שבריאות היא דבר חשוב למעשה היא הכי חשובה.
לא סתם אומרים קודם הבריאות.
שאם אדם לא היה בריא לא היה באפשרותו: לעבוד, ללמוד, להחזיק בית ומשפחה, לבלות עם משפחה וחברים, לטייל, לרוץ, לאכול, ליצור וכו' וכו' כל קשת הפעילות שאדם בריא עושה .

noa555555

New member
לא רק.

טבעונים משתמשים בכל שמן שחא מגיע מהחי.
יש איזו סיבה שאת מתעקשת להלחם פה בהגדרת הטבעונות ולמשוך אותה רק לכיוון הטבעי אחרי שהוסבר הרבה שטבעונות זה ענין אידיאולוגי בפורום הזה? שהזרם הבריאותי הוא רק חלק או קבוצ ממנו לפחות לפי ההגדרה הנהוגה?

לגבי מה הכי חשוב,צליל היקרה, יחליט כל אחד מה הכי חשוב בעיניו. תודה.לי חשוב ביותר לא לפגוע בשום בעל חיים בדרך לתזונה שלי ולחיים שלי. לא תמיד אני בוחרת את המאכל הבריא ביותר וזה בסדר בעיני. ולך?

צליל37

New member
פשוט מאוד

כמי שהייתה טבעונית שנים רבות וילדה את הילדים שלי בלידה טבעית + יוגה ופעילות גופנית מגוונת וקראה ועדיין קוראת ספרות ענפה על טבעונות זו הפעם הראשונה שאני
נתקלת בהגדרות מעין אלו .
טבעונות קשורה לאורח חיים בריא וטבעי.
אני מבינה שהפורום כאן משמש כמעין קומונה שלה שיש קודים וכללים ברורים ונוקשים משלה ושייהרג ובל יעבור להגיד ולחשוב אחרת.

אני חוששת שטעיתי בכתובת כי להיות טבעי או צמחוני אם מטעמי בריאות והן מטעמים מוסריים זה לא רק לאכול נכון זה גם לשמור על חשיבה פתוחה וביקורתית.

כל טוב וחג שמח.

ladybug6

New member
חשוב לציין שלא מדובר רק בפורום הזה

ובהגדרות שלו, אלא בהגדרה רווחת שרוב האנשים מכירים ומבינים ככאלה. הדברים שעשית ואורח החיים שלך נהדרים אבל לא קשורים להגדרות המילוליות שחשוב להבהיר על מנת שלא יהיו קצרים בתקשורת.
אני לא יודעת איפה קראת/שמעת את המשמעות הנ"ל לטבעונות, אבל המשמעות הרווחת שלה בארץ ובעולם היא המנעות ממוצרים מהחי (בין אם מסיבה בריאותית או אידאולוגית). בעברית יכול מאוד להיות שיש בלבול בגלל הדמיון בין המילים טבעי לטבעוני, כמו גם ההרגל המוזר של לאכול דגים ולהקרא צמחוני. מסכימה שיש בעיות עם ההגדרות האלו, אבל זה מה יש ועם זה ננצח :)

צליל37

New member
לא ברור לי

מאיפה אתם מקבלים את האינפורמציה בנושא האם מויקיפדיה או מספרות מקצועית אבל בספרות מקצועית והמלומדת יש הפרדה ברורה בין צמחונות לטבעונות.
מה שאומרת שצמחונות היא מזון שמקורו מהצומח וטבעונות היא תזונה מאוזנת בתוספת של חלבון וסידן מהחי כמו גבינה וביצים.

אז על צמחונות אפשר לקרוא בספר המעולה והמלומד של יצחק בן ארי " תזונת האדם ובריאותו".

ועל טבעונות אפשר ללמוד הרבה מאוד מהספרים המצויינים:

1. שביל הזהב לריפוי טבעי מאת שרה חמו.
2. המזון הוא התרופה מאת ד"ר הנרי ג. בילר
3.מחקר סין - כיצד ליישם את הממצאים לתזונה, לבריאות ולירידה במשקל מאת ד"ר קולין קמפבל ותומס קמפבל
4. ילדות טבעית ובריאה מאת ג'סי ר. תומסון.
5. ראייה משופרת ללא משקפיים מאת הארי בנג'מין ועוד ועוד ספרים.

צליל37

New member
סעיף 3

מחקר סין הוא שיטת חיים וריפוי לפי הצמחונות ולא הטבעונות.
הוא צריך להיות ברשימה של הספרים על הצמחונות.

Gidi Shemer

New member
העניין הוא שאני חושב שאת מתבססת

על ספרות מאד מסויימת. לא אכנס לשאלה אם היא מקצועית או לא כי זה לא הדיון פה, אבל ההגדרה מתאימה לגישת שלטון ( או תלמידו בן אורי) או לגישת קינגסטון שאותה ציינת, בל לא להגדרה המקובלת ולא לספרות המקצועית המקובלת.

אם יותר קל להפריד - צמחוני= vegetarian, טבעוני = Vegan.

צליל37

New member
אני כתבתי על מה

אני מתבססת בקריאה ובניסיון חיים בשטח שמבוסס על הספרים שציינתי אבל אתה או השאר לא כתבתם על מה אתה מתבססים.
יש הבדל בין ספר שיצא לאור ומבוסס על מחקר והאיש שכתב אותו הוא מרפא ובעל ניסיון מוכר בשטח מאשר משהו שכתוב באינטרנט כמו ויקיפדיה לדוגמה שלא ידוע מי כתב אותו ומהי הסמכתו וידיעתו של הכותב בעניין ויתכן והוא מבוסס ומסתמך על שמועות מפה ומשם.

Gidi Shemer

New member
אבל למעט ספר אחד (בן אורי) כל הספרים

לא נכתבו בעברית. כיצד המתרגם תרגם ביטויים מאנגלית אין לי מושג, אבל האם הסופרים של אותם ספרים השתמשו בביטוי vegan למישהו שאוכל חלב או ביצים אורגניות?

ladybug6

New member
אני לא מכירה את הספרים שציינת

אז אני לא יודעת לענות לך לגביהם.
אני יודעת ש90% מהאנשים שאני פוגשת בחיי היום יום, בתי עסק, אנשים טבעוניים וצמחונים - כולם מכירים את המושגים האלה במשמעות שכתבתי בהודעה הקודמת ושגידי כתב לך ושעוד כתבו במהלך השרשור.
עד שהקהילה הטבעונית האידאולוגית תפסה נפח בארץ, המושג "טבעונות" היה משויך הרבה פעמים לאנשים עם אורח חיים כשלך שמתמקד בבריאות ובטבעיות, והם ניכסו לעצמם את המושג הזה, כנראה בגלל ההופעה שלו בספרות מהסוג הזה.
לא ניכנס למי יותר צודק ומי אשם, כי זה לא משנה, אבל בפועל גם בשפה האנגלית ובשפות אחרות יש הבחנה ברורה בין צמחוני (vegetarian=שנמנע מאכילת בשר בעלי חיים) לבין טבעוני (vegan=שנמנע ממוצרים מהחי). יש צמחונים וטבעונים מטעמים אידאולוגיים ויש מטעמים בריאותיים, אבל ההגדרה הטכנית נשארת בעינה.

צליל37

New member
איזה ספרים את כן מכירה?

הספרים הללו מוכרים ביותר ויש להם וותק בשיטה הם מתבססים על הטבעונות או הצמחונות העתיקה.
אלו ספרות בסיס ומי שרוצה להרחיב את הידיעות קורא עוד ספרות שנגזרת מהשיטות הללו.

אישית כדי ליישם משהו בשטח אני חייבת להבין את השכל ואת ההיגיון שבדבר לא מסוגלת לעשות משהו אם לא הבנתי מראש את השיטה.
ולכן כל דבר אצלי מבוסס על ספרות ענפה שקראתי מראש.

ladybug6

New member
מה ההשכלה שלי קשורה?

אני לא זו שהמציאה את המושגים האלה, אני רק מסבירה לך שכשאת משתמשת בהם בהקשר הלא מקובל, את טועה ומטעה אחרים, ורצוי להשתמש בשפה המדוברת, גם אם מילון אבן שושן אומר אחרת.
הספרות שתיארת היא ממש לא ספרות בסיס. היא נישה מאוד ספציפית וברוב מתורגמת כך שאני ממש לא יודעת למה התכוון המשורר בשפת האם שלו ואיך המתרגם הישראלי החליט לתרגם את זה.

ושוב, לא מדובר פה על עצם הבחירה, או על אורח החיים, או ווטאבר. מדובר על הגדרות. לא צריך לקרוא ספרות ענפה כדי להבין מה זה כיסא, ולא צריך ספרות ענפה כדי להבין שטבעוני הוא מי שלא צורך מוצרים מהחי, וזה הכל.

צליל37

New member
למה את מתחמקת

ולא עונה בטבעיות על השאלה?
שאלתי איזו ספרות על טבעונות וצמחונות קראת?

ladybug6

New member
כי זה ממש, אבל ממש לא רלוונטי.

אני לא פה להוכיח אותך על שום דבר ואני וההשכלה שלא קשורים לנושא הדיון כהוא זה.
מסבירים לך פה בצורה מנומסת ויפה, שוב ושוב (ושוב), ואת ממשיכה לחזור על אותן מנטרות ולהסיט את השיחה לנושאים שלא רלוונטים.. אז שיהיה לבריאות, אני את שלי אמרתי, תעשי עם המידע כרצונך.

צליל37

New member
טוב. הבנתי.

אגב ספרים זה נקרא ידע והשכלה זה לימודים פורמליים עם תעודה.

למעלה