לחם

ladybug6

New member
ברגע זה הוכחת שכל מה שאת מנסה

לעשות כאן זה להתנצח ולהיראות חכמה (ע"י נסיון די פתטי להציג את הצד השני כחסר ידע/השכלה), במקום להגיד תודה על ההבהרה ולסגור את הסיפור בזה.
שיהיה

RSPA

New member
אני אשתחל עם דוגמא טבעית

יש ספר מצוין על טבעונות באנגלית של שני אנשי מקצוע אמריקאים. זה ספר שאני קראתי לאחרונה למשל.
Jack Norris, RD & Virginia Messina, MPH, RD "Vegan for Life", Da Capo Press 2011.

Gidi Shemer

New member
את מתכוונת ל-

"עונה טבעיות" או "עונה בטבעוניות"?

וברצינות, חבל לי שהשרשור מתדרדר להתנצחות. אני רק אצטרף לליידי באג במה שהיא נסתה להסביר לך. קולין קמפבל, מבלי קשר לשאלה אם ספרו הוא מקצועי או לא, לא משתמש בביטוי צמחוני או טבעוני אלא במונחים באנגלית, כך שהספרים אינם רלבנטים לתת-הדיון הזה.

מציע לך לקחת קצת נשימה ולעצור פה, אבל להמשיך לבוא ולהתדיין בשלל נושאים, פשוט להשתמש בשפה המקובלת. כמו שאמרתי לך אני לגמרי מסכים עם ההגיון שלך בדבר המונחים אבל לא זו השפה המקובלת.

subatoi

New member

noa555555

New member
לא צריך ספרים כדי להבין את הסבל של בעלי החיים

צריך רק עיניים ולב.
עם כל הכבוד לשיטה - ולשיטות אחרות שאת מכירה ומתבססת עליהן, ויש לי כבוד מה גם אליהן -
כשיש אוכל אחר להתבסס עליו - כל בחירה בתזונה שכוללת מקורות של בעלי חיים - היא תמיכה בהרג בשביל תענוג, בכיסוי בריאותי,
אז סליחה, אבל לא תודה.

אני אמשיך בטבעונות שלא כוללת מוצרים מהחי , כי אני פשוט לא צריכה אותם.
אותך שכנעו שאת כן צריכה אותם. אולי זה היה נכון ללפני ארבעים שנה, או שמונים שנה, להיום זה כבר לא נכון
אפשר להיות טבעוני בלי לצרוך מהחי . אז למה כן לצרוך מהחי ? הרגלים . זה הכל .

Gidi Shemer

New member
נועה, אני לא מבין מדוע את תוקפת אותה בהקשר

של צריכה מהחי.

היא לא טענה שאת צריכה לאכול מהחי. היא מבלבלת פה בין ההגדרות, אבל הדיון אם צריך להיות כזה או אחר מסיבות מוסריות או בריאותיות הוא אמנם דיון שתמיד רלבנטי לפורום, אבל הוא לא היה הדיון בשרשור הזה, אלא פשוט- מה היא צמחונות ומה היא טבעונות.

אפשר לקבל אורחים שרק לא מזמן נטו ללון גם מבלי לתקוף.

noa555555

New member
כי היא טענה שיש טבעונים שכן אוכלים מהחי

(למשל היא ) .
אז היה חשוב לי למקד את הנקודה המוסרית .

אני חושבת שהתוקפנית האמיתית בשרשור הזה היא לא אני . אגב. מילא נו .

Gidi Shemer

New member
בסדר, אבל את מבינה את מקור הטעות

אם היא תבין או לא תבין זה כבר ספור אחר. זה לא מישהו שנכנס לפה ואמר שצריך לאכול מהחי ושטבעונים לא יודעים על מה הם מדברים כי החיות לא סובלות וכך וכך..... אני לא טוען שהטיעונים שלך לא תקפים רק שההרצאה של גארי יורופסקי או רגשי חמלה אינם מכוונים לטעות המאד בסיסית שלה בשמוש בשפה.

היות ומדובר במישהי חדשה יחסית אני מאמין שלא צריך לתקוף. זה רק אני, מילא נו.

noa555555

New member
לי בתור טבעונית

צרמה האמירה שאין פה שום כיוון מוסרי כהוא זה. אני משערת שזה מה שהקפיץ אותי . אני מבינה מאיפה באה הטעות שלה
ואני זוכרת כל הזמן שיש פה עוד עיניים ששוזפות את הפורום
ולמה התכנסנו פה למרות הכל . (מסכימה איתך בגדול, כמובן ) .

ההרצאה של גארי יורופסקי תמחיש לה מה קורה בתקופה הזאת ומה המושג טבעונות אומר בימינו אלה. לכן היא הובאה (וכמובן שזו עוד הזדמנות לשים אותה
)

RSPA

New member
רק הערה: ויקיפדיה הוא מקור מידע טוב מאוד

ביחוד כשיש עליו פיקוח לא רע של אנשי מקצוע ומומחים.

צליל37

New member
הויקיפדיה הוא לא

מקור מידע טוב מאוד.
הוא מקור מידע אבל לא טוב מאוד חייב ללוות אותו עם ספרות מקצועית מהתחום.
אין פיקוח ואין בקרה או עורכים שיעברו על החומר.
אנשים כותבים ומעלים מידע ועושים זאת בהתנדבות.

רק לפני כמה חודשים הייתה כתבה בידיעות אחרונות שהמידע שם לא מדויק ובחלקו אפילו מפוברק.
כדוגמה היה עמוד שלם שעמד 8 שנים ובו צויינה איזושהי מלחמה בהיסטוריה שלא הייתה ולא נבראה ושכתב אותו איזה טרול משועמם ואת זאת קבע היסטוריון מוסמך שנקלע לדף הזה וקרא אותו ולא הבין איך וכיצד.
כמובן שהדף הורד מיד ונמחק ועוד הובאו בכתבה דוגמאות שונות ומשונות.
למי שמתעניין יכול לחפש באינטרנט את הכתבה הזו מידיעות.
לקרוא את הויקיפדיה ללא ספרות מקצועית ומוסמכת שלא יוצאת לאור מבלי שעורך מוסמך מהתחום יעבור עליה ויעשה עליה הגהות זו חובבנות לשמה.

noa555555

New member
לא נבלבל אותך עם עובדות מציאותיות

אבל אם את רוצה לתקשר עם אנשים, כדאי שתביני מה המונח הנהוג כיום בין בני אדם במינוח של צמחוני, טבעוני, וטבעי .

חושבת שמיצינו , עם כל הכבוד לספרים .
האינפורמציה שהובאה לך פה הגיעה מהמציאות , לא מויקיפדיה ולא מספרים .

את מוזמנת לראות את ההרצאה של גארי ולשפוט לבד מה הוא באמת טבעוני ומה הוא באמת מזון טבעי (איך גבינה וביצים זה טבע, כשהם כרוכים בסבל בל ישוער שלא מתקרב לשום טבע ? , כשהם לא נועדו לנו בכלל אלא לעצמם ולגורים שלהם ? נשגב מבינתי , כי אפשר לקבל הכל מצמחים, ואת עדיין במיתוסים של לפני 40 שנה. , אבל שוב, למה לבלבל פה אנשים עם עובדות ? )

http://www.youtube.com/watch?v=ittFtDAAab0

noa555555

New member
לא, הפורום הוא לא קומונה סגורה

שמשתמשת בקודים משלה.
את פשוט משתמשת בקודים שהיו נהוגים לפני ארבעים שנה ולא היום .
את מדברת טבעונות בריאותית, שלא דוגלת בכלל בענין של מוסריות בעלי החיים אלא רק בריאות האדם עצמו בלי להתחשב בבעלי החיים , (אלא אם כן היא משולבת בזה, יש גם כאלה טבעונים )
שכיום היא רק חלק קטן מהזרם הטבעוני הכללי ,
כדאי לך להכנס פעם לפייסבוק ולהבין מה קורה היום בטבעונות לפני שאת קוראת לפורום קומונה שמשתמשת בקודים משלה . זה לא יהרג ובל יעבור, את יכולה להשתמש במה שבא לך, אבל אם את רוצה שיבינו על מה את מדברת כשאת אומרת "טבעונות " , אז כדאי לתקשר בשפה שנהוגה כיום ולא זאת של לפני ארבעים שנה. המלצה.

אפשר להיות טבעוני בריאותי וגם מוסרי, זה לא נוגד , רק צריך להעיף גם חלב וביצים ודגים, ממש פשוט . לא ?

אין ספק, חשיבה פתוחה וביקורתית, (מבחינתי הכל טוב ויפה, עד שזה נוגע לזה שמישהו מת בדרך לצלחת ) .

מה שנאמר פה נאמר למענך ולא נגדך. נצלי את ההזדמנות ללמוד, זה לא כזה דבר גרוע ללמוד מושגים חדשים ולא להתקע בעבר .

חג שמח מאוד.

צליל37

New member
החלבון של הגבינה

הוא הרבה יותר זמין לגוף וקל לעיכול מאשר החלבון של הקטניות אשר בד"כ גורם לגזים וזאת משום הקושי של הגוף לעכל אותו אלא אם כן מנביטים אותו.
כדי לקבל את מנת החלבון היומית יש לאכול 250 ג' גבינה לבנה 5% שומן.

עיקרון הוא נצחי ולא משהו מודרני של כאן ועכשיו והטבעונות שאני הולכת לפיה היא לא לפני 40 שנה אלא בת יותר מ- 100 שנה.
היום כאשר האוכל הוא תעשייתי צריך לבדוק כל דבר ודבר לפני שמכניסים לפה מה מקורו ואיך עובד מהמילה עיבוד.

אני מסבירה לך מה אני יודעת וקראתי תרצי תקבלי לא תרצי לא תקבלי.
אם דבריך לא יהיו הגיוניים לי אז לא אוכל לקבל אותם.
אני פועלת על פי חשיבה ביקורתית ולא על פי לחץ חברתי.

noa555555

New member
מה שאת יודעת לא רלבנטי ואגיד לך למה

כי עדיין, ברגע שיש אפשרות אחרת לקבל את זה משם צריך לקחת את זה באופן מוסרי .
העובדה היא, שזמין או פחות זמין, אין צורך בחלבון של גבינה כדי לחיות .
החלב לא נועד לבני האדם (את זו שדוגלת בטבעיות, אז אני מסבירה בסיבה של טבע ) , הוא נועד לעגלים המקוריים בתור חלב.

לא כל מה שנוח וטוב צריך לעשות, לפעמים צריך לעשות מאמץ כדי לעשות את הדבר הראוי . מבחינתי כטבעונית לא ראוי לצרוך משהו שלא נועד לי במקור שלו , מה יותר טבעי מזה בעצם ?
אז למה לא לצרוך תוספי E אבל כן לצרוך גבינה מחלב שלא נועד לאדם בכלל והיא מוצר מעובד שמכיל כל כך הרבה דברים מלאכותיים שגם קיבלה אם העגלים שנגזלה? ? שוב נשגב מבינתי ההגיונית . אבל אני לא קראתי המון ספרים כמוך .

עם הזמן התפתחו פה סוגי חקלאות צמחית מעולים שיכולים לכסות כל צורך של האדם .
ביודעך את זה, אין שום הצדקה לצרוך מהחי, ועוד לקרוא לזה "טבעי " . זה כל מה שאני אומרת .

גם אני מסבירה לך, ואינך חייבת לקבל . אם את באמת פועלת על פי חשיבה ביקורתית , תוכלי לקבל את זה שגם על הדרך שהצגת פה יש המון ביקורת , שאת מתעלמת ממנה לחלוטין .

בכל מקרה לא התכנסנו פה לדעת מה יותר בריא, אלא כדי להבין את המושג טבעונות, ואת מתעקשת בכל מחיר לטעון שאת יודעת מה זאת טבעונות יותר מכולם, ושטבעיות =טבעונות, ומתעקשת לא לקבל שום ביקורת על האמירה הזאת (למה ?)

אני לא התכנסתי לכאן כדי להתווכח על מושגים . אמרו לך, קחי או זרקי . אולי תשקלי שיש משהו בדברים בכל זאת, מי יודע.

ולפי הכתוב בשורה האדומה בראש הפורום את לא אמורה להלל פה מוצרים מהחי, צר לי .

צליל37

New member
רק עכשיו

שמתי לב לשורה האדומה בראש הפורום ועכשיו הכול מובן וברור לי.
ובזה אסיים את הדיון ( למרות שיש לי הרבה מה לומר בנדון ) לפי הכלל שדברים שלא נשמעים - אין להשמיע אותם.
והיות ואין דרכי להתנהל בשיטת ראש בקיר ולדקלם את מה שכולם אומרים, אפרד מכם עכשיו לשלום.

כל טוב לכולם וחג שמח.

noa555555

New member
ובכל מקרה את תמיד מוזמנת לחזור

בכל זמן, עם שאלות רלבנטיות בכיף

חג שמח מכל הלב.

RSPA

New member
לשורה האדומה אין שום קשר לדיון שהתנהל כאן

עיקרו של הדיון נסב סביב הגדרות של מונחים/מושגים ועלה ממנו שהגדרותיך לאותם מושגים, שונות מהגדרות רבים וטובים (כולל גורמים רשמיים ומקצועיים) וגם של חברים בפורום הזה.
מקור ההבדל להבנתי נעוץ בחשיפה שונה למידע /תכנים /אנשים /ספרות וכד' ובמיוחד אי-חשיפה לכאלה הקשורים להגדרות "הזמנים המודרניים" העכשויים (כפי שהובאו כבר בהפניה לויקיפדיה)..
המובאה הבאה שמצאתי מבהירה קצת את הגדרות העבר, אבל מאז התפתחו דברים רבים.
http://tinyurl.com/nhkwmzk

לתשומת לבך וחג שמח.

קרקלה

New member
ג'נט, אפשרות נוספת היא לאכול לחם למרות הE

פעם ראשונה שאני שומעת על זה, אבל זה ענין של החלטה. גם אם יש איזושהי כמות מזערית של חומר שאולי ואולי לא מופק מהחי, אפשר גם להחליט שזו לא רמה שמגיעים אליה.

סך הכל, טבעונות צריכה להיות דבר שחיים איתו לאורך זמן, וחיים איתו טוב. אם הפתרון היחיד הוא להתחיל לאפות לחם בבית בשם רכיבון זעיר מפוקפק שאין כל אפשרות שיציל ולו בעל חיים אחד, לי זה נשמע לא רק כמשהו שמקשה על החיים יותר מדי, אלא גם כמו הסברה לא טובה.. אנחנו נלחמים על כך שדווקא יש מגוון גדול של דברים לאכול בתפריט הזה ועל כך שלעבור לתזונה טבעונית היא ענין ישים ודי פשוט - ובשם טהרנות חבל לשים לעצמנו מכשולים שירחיקו אנשים מהעיקר.

מצלתיים

New member
זו גם דעתי, מה גם שה E הזה הוא לרוב

מהצומח, ובמיעוט המקרים שהוא מהחי הוא לרוב מחזיר, אז בטח שלא משתמשים בזה כאן.

למעלה