לחי בר שלום :)

mayush63

New member
Oof you have a talent for taking things

Out of context I have to run to a lecture But pls can you stop putting words in my mouth and making implicit assumptions about my thought processes You placed me in a conservative anti-liberal camp, lacking social conscious & awareness to my environment... Come on.... How long have we been chatting here?.. (and yes I don't know whether GW is true or not, but between that and what you said there's still a long stretch)​

סלסרו

New member
! You're special

את יוצאת דופן.. בא נאמר שרובם המוחלט של אלה שטוענים שזה "a hoax" הם שמרנים. אני לא צודק?

sirpad

New member
אני מכיר לא מעט

שהם ממש לא שמרנים, אדרבא הם ההפך הגמור משמרנים, והם טוענים שהעניין יצא מפרופורציות.

סלסרו

New member
נו, טוף, גם אני מסכים שיצא מפרופורציות.

- כמו למשל הקמפיין נגד נייר טואלט. ברור שיש כאלה שהתחרפנו לגמרי עם כל הגלובאל וורמינג הזה, אבל בשופטנא לא עסקינן. (זה בשבילך, כי אתה אוהב ארמית
)

mayush63

New member
Of course I'm special :)

Im not saying its a hoax, or rather I'm not making that assertion I'm saying I've seen sufficient evidence to leave room for doubt & suspect the truth is far more complex and less well understood than what they are trying to tell us (I'm not citing evidence- because we talked about it so many times- it's endless) of course I support calls to cut on emissions and use green alternatives to produce energy, for many other reasons, But I'm also saying do it reasonably and don't start a war over it. and I'm not saying I know GW is a conspiracy, I'm saying the tools to truly determine that have been taken sway from us. People like al gore have convinced you that conservative scumbags are objecting the GW theory because it interferes with their agenda to take over the world today and not care for tmrw, whilst true liberals are able to realize we need to 'grow up' and assume responsibility. Give me a break. seriously. The words power games are written all over this in bold. This is not only stupid in essence, but its a message that should be sent out in this context, because its damaging everyone. Most people are not stupid or selfish- they are simply fighting to survive & want to succeed, they will use whatever they can in order to be the best them they can be - rich & safe And Even if its true and we are bastards who are callously dragging the planet and ourselves to a premature demise- (exhibit#1 the ice- bergs are already melting (and indeed they are melting!)) then Science can offer solutions, just one small example- organisms that thrive on CO2 - have already been discovered - hardly anybody does anything about it. Ice bergs are melting, green buses and bicycle lanes and punishments to factories won't help us if the worst case scenario is in fact true. So what im saying is - First- separate politics from science And second find a bridge between scientists to the public- solutions that people understand and can implement- and explanations they can internalize Sorry it's so long & stupid- I'm tired This is my last pathetic try to express my views on this for now,...​

סלסרו

New member
בגדול אני לא חולק עליך, רק שאני לא מבין

איך את כותבת ש"find a bridge between scientists to the public- solutions that people understand and can implement- and explanations they can internalize" בעוד שתוך כדי דיבור את מטילה ספק גדול בקונצנזוס המדעי? מה שimplicit בביקורת שלך זה שהתחום המדעי בנושא כה מושחת ומעוות, שאי אפשר לסמוך על המדענים המתמחים בתחום. לי זה לא נשמע כמו נסיון גישור בין המדע להצעות פרקטיות, אלא שבירת הכלים ודחיה.

airdene

New member
בנושא אחד הצדק איתך

והוא חוסר הקשר הנוכחי בין תחזיות שוטפות של מזג האויר ויומרות אלכימאי מזג האוויר לנבא טרנדים על פני אורכי זמן גדולים. עבורי חוסר הקשר הזה הוא אחת ההוכחות האמפיריות הטובות ביותר לקשקשנותם וחוסר יכולתם של 'מדעני' התחום להודות ברמת אי ידיעתם. הם ואתה בעקבותיהם מזכירים לי באופן הלא נוח ביותר את אותם צדקנים מנופחים שטענו בזכות ביסוסה המדעי של האואגניקה על תורת דראווין וכוהני הישום המידי של המסקנות האופרטיביות שנדמו כמדעיות לעילא בעיני בני זמנם. כשכל אותם מנופחים יוכלו להציג מודל חיזוי שאינו מפספס ביותר מ - נגיד 1%. למשך כעשור אתייחס לרמת הבנתם כברת הכרה כמקצועית. עד אז ולאור הראייות שנצברו בעשורים האחרונים על ההשחתה הפוליטית של ה'מדע' המדובר, ספקנות חשדנית נראית לי כעמדה הנכונה.

סלסרו

New member
טוב שלא הרחקת עד אריסטו להוכיח עד כמה

מדענים הם קשקשנים בלתי נלאים..

צודקים או לא

מה שבטוח זה שבגל הקור הנוכחי הם מ-א-ו-ד שקטים. דווקא הרבה מאוד אנשים רצו לדעת מה פירוש מינוס שלושים בסתיו.

אבל למה לסלף?

"לא אני הוא זה שהכתרתי את כל מי שמאמין למדענים תוכן: כ"מסיונר" "מסונוור" ו"מגלומן", ומי שחוזר על דבריהם חוזר על "מנטרות" ודומה ל-Jehovah's Witnesses" - זה מה שאמרתי? ממש לא. אני חושב שמגלומן הוא מי שחושב שהיא מחזיק בשרביט המלוכה על הכוכב שלנו. דרך אגב, אני חושב שמי שמאמין למדענים הו טיפש. "מאמין"?? מה הקשר לאמונה?? אני לא מאמין לאף מדען, ולא משנה לי מה התואר שלו ואיזה מוסד מעסיק אותו. אם משהו מטריד אותי מספיק אני פותח מאמרים, ובלי שום "אמונה" ודעות קדומות אני קורא על הנושא. ואז אני מפעיל ביקורת עצמית (ומחפש גם ביקורת של אנשים אחרים). אם זה מניח את דעתי, אז אני מקבל את דעתו. אני לא מאמין לאף אחד שאני לא מכיר. את זה אמא שלי לימדה אותי. דרך אגב, אני מכיר באופן אישי שני קלימטולוגים בעלי שם משרד להגנת הסביבה של איזו מדינה קטנה בלבנט שנוסעים ברחבי העולם ומדברים בשצף קצף כנגד ההשפעות האנושיות על קצב התחממות כדור הארץ. אבל שמדברים איתם בערב על בירה, אז הם מבקשים שלא תגיד לאף אחד (מה שכבר מדליק אצלי נורה אדומה), אבל הם חושבים שכל הנושא הזה הוא בלבול מח אחד גדול. ושוב, הם מבקשים שלא "תלשין" עליהם לאח הגדול. ואני לא מסתמך על קרלין. שים לב שגם קרלין לא טען טענות לגופו של עניין ההתחממות, אלא רק לפנאטיות הדתית בכל הנוגע לעניין הזה.

סלסרו

New member
לקחת איזה משפט ממה שG כתבה, שהוא למעשה

פרפרזה על פסוק ביחזקאל שמשמש בידי ימניים דתיים, והפכת אותו לקאסוס בלי שלך, בעוד שהפואנטה של G היתה בדיוק להפך - אנחנו לא רודני הארץ, ולכן נקעה נפשה כשהתקשורת התמקדה רק על הסבל האנושי ולא גם על סבל שאר בעלי החיים שנשרפו. אני בהחלט נותן העדפה לדעתם של מומחים. זה לא אומר שאני קונה את כל מה שמומחים אומרים hook, line and sinker, אבל בנושא שהוא כה מורכב, והחומר עליו כה רב, ומספיק שתהיה טעות קטנה אחת וכל המשוואות משתנות, אני מוכן להכיר את מקומי, לא לחשוב שאני יודע הכל, ולהסתמך על הקונצנזוס. בפרט כשאני עסוק בדברים רבים אחרים. ושתבין, זה כמעט עולה לי בבריאות, כי אני דפקא אוהב להיות איפכא מסתברא ובמשך זמן לא קצר יצאתי גם אני מנקודת הנחה שזה הכל חרטא ברטא..

לא קזוס בלי ולא נעליים

אני פשוט חושב שהגישה הזו, שרווחת מאד בקרב ארגוני סביבה רבים, היא מוטעית ביסודה, נובעת מיהירות ומבורות, וגורמת יותר נזק מתועלת. כן. אני מעדיף שהתקשורת תתמקד קודם כל (ובעיקר) בסבל האנושי. אני חושב שאם היינו מתמקדים פחות בכמה הגורילות חמודות (וכמה מגיעה להן סביבת חיים ירוקה ובלתי מופרעת בגלל שהם יצורים שווי זכויות. ואנחנו, המושלים, נוטלים מהן זכות בסיסית זו) ומתמקדים יותר בסיבות שבגינן ילדים אפריקאיים צדים אותן ומוכרים אותן לעשירי המערב כדי שיוכלו לפאר את סלונם במאפרה מכף יד של גורילה, מצבנו ומצבם של הגורילות היה טוב הרבה יותר. "ובמשך זמן לא קצר יצאתי גם אני מנקודת הנחה שזה הכל חרטא ברטא.." - אז אתה בעצם חוזר בתשובה? סתם, בבדיחות.

סלסרו

New member
תראה, האמת - ואל תסקלו אותי - אישית,

לי הפריע הרבה יותר הנזק לבעלי החיים באזור. לא בגלל שאני חושב שאנחנו רודני הארץ, אלא בגלל ש: א) אנחנו יצורים שאמורים להשתמש בשייכל שלנו, ויכולים למנוע דברים כאלה. מה בעלי החיים האלה אשמים? למה שהם יסבלו בגלל שאיזה אידיוטים החליטו להצית את האזור או שבמקרה הציתו את האזור? למה שהם יסבלו בגלל שהמטומטמים שאמורים להיות אחראים על מניעת שריפות באזור, נרדמו בשמירה? ב) אני מחבב יותר בעלי חיים מבני אדם. יש בע"ח שכשאני רואה אותם, נשמתי נעתקת. יצורים מופלאים, מלאי הוד ויופי. אין לי awe כזה כלפי בני אדם. כשאריה טורף אילה, זה מרשים. העוצמה, ה-grace, היכולות - שיוי, נפלא. כשאנשים פוגעים אחד בשני, זה לא מרשים, זה מגעיל ומכוער. לחיות אין (כמעט) רוע, לאנשים יש רוע די והותר. בקיצור, עולם החי כה מדהים וכה מרשים, שאני זועם כשאנחנו פוגעים בו. כן, אני מאמין שיש לנו מחוייבות כלפי עולם החי והצומח. אנחנו אמורים להבין מתי אנחנו פוגעים בו, ולמזער את הפגיעה. ג) בני אדם מתים כל הזמן. בדקות שלקח לי לכתוב את הפוסט הזה, מאות אנשים מתו בעולם, חלקם נרצחו וחלק מתו מות טבעי. מעל 100 אנשים ברחבי העולם מתים כל דקה. ככה זה. אם הייתי מכיר את ההרוגים כמובן שהייתי מזדעזע. אבל הם לא מוכרים לי, מה לעשות.

Mrs G

New member
אתה רואה ? :)

כשאתה נפתח - אתה יכול להיות בן אדם תרבותי וחיובי , ממש כמוני .

סלסרו

New member
תרבות הציד - לא נקלט אצלי

אני מבין את הטענות בעד, ועדיין, נחמץ ליבי כשאני רואה דברים כאלה. שורה אחת גרמה לי לגיחוך
Knowing that you went one-on-one with this animal in their world — it’s amazing to be able to outwit him in his world.​
כן, בטח. עם רובה ציד ומצלמות משוכללות. זה נקרא one-on-one? נראה את הצייד הזה נלחם באמת one-on-one in their world. הדוב הוא זה שיעשה ממנו המבורגרים.

תשובות

א. אני לא יודע ב. לא. (דרך אגב, מאיפה ה97%?) ג. מסכים חלקית. אבל כל השאלות הללו לא קשורות למה שאמרתי. אמרתי שמי שחושב שאנחנו המושלים של הפלנטה הכחולה והיפה הזו הוא יהיר ובור. שזה השילוב הכי מסוכן לטעמי.

סלסרו

New member
הנתון מגיע מסקר

למשל כאן. 3,146 מדענים נשאלו. 82% הסכימו שלאדם יש השפעה משמעותית. מבין הקלימטולוגים - 97%.
The strongest consensus on the causes of global warming came from climatologists who are active in climate research, with 97 percent agreeing humans play a role.​

אתה צוחק, נכון?

Petroleum geologists and meteorologists were among the biggest doubters, with only 47 percent and 64 percent, respectively, believing in human involvement. מי בדיוק ערך את המחקר? מי מימן לו את המחקר? ומה בדיוק בין גאולוג שמתמחה בחקר שיסטים ביוטה (שעל פי הכתבה עומד בקריטריונים להיות מומחה לשינויים אקלימיים), לבין ההתחממות הגלובאלית? שוב.. מחר פופוליסטי שאינו מוכיח דבר (ולו רק בגלל האלפא האדירה המוזכרת במשפט שהעתקתי).

למעלה