אני מודע לשמות ה"כופרים", ושים לב, כפי שכבר
כתבתי, רובם אינם מתמחים בתחום. זה שאיזה פיזקאי או מתמטיקאי קובע שכל הנושא הוא hoax, לא אומר שהוא נכון. אתה מביא לי הוכחה מהקונגרס וממשלות רוסיה וסין לטענתך? אר יו סיריוס??
לגבי הדליפות - לא נכון. עברתי על הדברים בזמנו. אתה לא צודק. על כל דבר במדע ניתן למצא מדענים שאינם מסכימים. לכן יש שלוש אופציות: או שאתה הופך למומחה בעצמך, חוקר את הנושא לעומקו, ומגיע למסקנות לבד, או שאתה מקבל את דעת הקונצנזוס (וכן, בהחלט יש קונצנזוס), או שאתה מתרשם בצורה שטחית מהנפשות הפועלות ומגבש עמדה כללית-שטחית לפי זה. אז ככה. - מהתרשמות שטחית, האתרים והטיעונים של ה"כופרים" מריחים לי כמו אתרי החזרה-בתשובה ש"מפריכים" את תורת האבולוציה. המתודות דומות, המניעים דומים, הסגנון דומה. לא מעט מההתנגדות למדע ההתחממות הגלובאלית נובע מתפיסה דתית של ממש, לפיה לא יתכן שהאדם ישפיע על כדוה"א בכזה קנה מדה. רק אלוהים יכול לעשות זאת. סורי, טיעונים דלוחים כאלה לא עובדים אצלי. - חקר אישי. עברתי בזמנו על לא מעט אתרים "כפרניים" טובים (כולל הבלוג הטוב בנושא- wattsupwiththat.com), ושוב, אני לא מדען, לא מומחה לתחום, ואין לי זמן וחשק להפוך למומחה, אבל אני יכול להתרשם מהטיעונים. וההתרשמות שלי היא שלמרות שיש ל"כופרים" טיעונים נכונים פה ושם, ופה ושם הם יכולים לחורר חורים בעמדת ה"מאמינים", וכן, יש לא מעט היסטריה ופוליטיקה, אבל בגדול הם לא ממש עושים זאת בהצלחה, לפחות לא הקיצוניים ביניהם (Watts הוא בכלל לא קיצוני). כדי לקבל את הטיעונים שלהם, צריך להתעלם מלא מעט דטה, או להניח הנחות אופטימיסטיות מדי כד'. מה שאותי מענין הוא, מהו הדחף של ה"כופרים"? האם זו אמונה מושכלת בצדקת דרכם? או מנטליות של 'איפכא מסתברא' - מאחר שרוב מנין ורוב בנין של המדענים בתחום מסכימים לזה, הם צריכים להרגיש חכמים יותר מהאפיפיור ולכפור, כאילו שזה יהפוך אותם לחכמים יותר בעינייהם? או אולי, כאמור, מניע דתי (כמו השטויות של סנאטור Inhofe, אפרופו הקונגרס)? או מה? הבעיה הגדולה עוד יותר היא, שאותם "מסנגדים", בגלל האידיאולוגיה שלהם, מתנגדים גם למדיניות טובה, שהיא טובה גם אם אפקט החממה הוא באמת hoax! הם יתנגדו לאנרגיה נקיה ולדאגה לאיכות הסביבה, לא בגלל שיש פסול באנרגיה נקיה, אלא בגלל שבתפיסת עולמם המעוותת, תמיכה באנרגיה נקיה ואכות הסביבה = תמיכה במדע ההתחממות הגלובאלית = מה שהשמאלנים והחילונים עושים, ומאחר שהם ימניים ולא רוצים שחס וחלילה יתפסו כסמואלנים מסריחים, הם מתנגדים למדיניות טובה, בריאה ושפויה. אותי זה מצער, כי כפי שגם מאיושה כתבה כאן, הרי ישנן סיבות טובות לתמוך באנרגיה נקיה ובאיכות הסביבה גם בלי קשר לגלובאל וורמינג. אבל בגלל שהנושא הפך לאישיו פוליטי-דתי-זהותי, ה"כופרים" זורקים את הכל בסל אחד ודוחים אותו לגמרי. התוצאה היא שארה"ב מפגרת אחרי מדינות רבות אחרות בתחומי אנרגיה, והיא עדיין תלויה ותמשיך להיות תלויה במדינות הנפט, מדינות עוינות ושפלות, שלמעשה חיות ומשגשגות מכספיהם של האמריקאים שצורכים את הזהב השחור שלהם. חבל מאד. לא טוב לארה"ב ולא טוב לעולם.
כתבתי, רובם אינם מתמחים בתחום. זה שאיזה פיזקאי או מתמטיקאי קובע שכל הנושא הוא hoax, לא אומר שהוא נכון. אתה מביא לי הוכחה מהקונגרס וממשלות רוסיה וסין לטענתך? אר יו סיריוס??