להתחסן או לא?

דיברגנט חדש

Well-known member
מעדיף להתגלח על הזקן של האנגלים.
אני אחכה בסבלנות כמה חודשים עד שנראה אם צמח להם (לאנגלים) זנב או ראש נוסף (דובר צרפתית).
מה יש למהר?
מה בוער?
חיכינו שנה, נחכה עוד כמה חודשים.
אתה חי באשליות שהתשקורת תדווח לך תופעות לוואי של החיסון, משרדי הבריאות בעולם יכחישו, כהרגלם, כל קשר לחיסון וייטייחו את הרוב המוחלט של המיקרים.

נערך לאחרונה ב:

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אתה חי באשליות שהתשקורת תדווח לך תופעות לוואי של החיסון, משרדי הבריאות בעולם יכחשיו, כהרגלם, כל קשר לחיסון וייטחו את הרוב המוחלט של המיקרים.
שום אשליות.
היום בעידן התקשורת המחלחלת את המסננים הכי טובים, אם תהיה פשלה כלשהי, אז זה מיד יצא החוצה.
במקרה דנן לא טוב להיות תיש קופץ בראש.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לא מתאים לך, נראה לי שנידבקת מהרינגטון.
מה לדעתך מתאים לי?
לקחת תוך כדי סיכון רב חיסון מפוקפק שעדיין אין לצידו מספיק בטחון שהוא באמת הפתרון האמיתי לקורונה?
מה אני הולך לשחק באש עם הבריאות שלי?
לא.
שיקחו אחרים קודם.
אני אמתין בסבלנות.
מצטער שאני לא חלק מהעדר. :-/

משתפרת1

Well-known member
מה לדעתך מתאים לי?
לקחת תוך כדי סיכון רב חיסון מפוקפק שעדיין אין לצידו מספיק בטחון שהוא באמת הפתרון האמיתי לקורונה?
לא.
שיקחו אחרים קודם.
אני אמתין בסבלנות.
לדעתי אתה צודק. יצטבר מידע- תוכל להחליט עם פחות חששות. בנוסף, ככל שיותר אנשים יתחסנו כך יקטן הסיכון שאתה תידבק באקראי, כך שהסיכון בהמתנה פוחת. חוץ מזה המידע שמצטבר יאפשר לך להחליט אם אתה מעדיף את החיסון שמתבסס על RNA או את זה שמתבסס על וירוס לא תוקפני שנושא את חלבון הקוביד-19.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לדעתי אתה צודק. יצטבר מידע- תוכל להחליט עם פחות חששות. בנוסף, ככל שיותר אנשים יתחסנו כך יקטן הסיכון שאתה תידבק באקראי, כך שהסיכון בהמתנה פוחת. חוץ מזה המידע שמצטבר יאפשר לך להחליט אם אתה מעדיף את החיסון שמתבסס על RNA או את זה שמתבסס על וירוס לא תוקפני שנושא את חלבון הקוביד-19.
כן, נכון.
אני גם מניח שאלה שלא יתחסנו יצטרכו לעמוד תחת נטל של הגבלות לא פשוטות בכלל.
הרי אי הרצון של חלק מהאזרחים לרוץ ולהתחסן, לא יעבור למשרד הבריאות ככה סתם מתחת לאף.
הם לא השקיעו מיליארדים של כספים כדי שתימהוניים כמוני יחליטו שהם לפתע לא מתחסנים. :-]
יהיו לזה השלכות.

מ ש ה 53

Well-known member
וואלה. הוא יחכה. אני אחרה. את תחכי ואיש לא יסכים לקבל את החיסון לפני ש...

דיברגנט חדש

Well-known member
לא רק נתניהו, כל נשיאי ארה"ב פרט ללינקולן וקנדי הסכימו גם הם להתחסן בשידור ישיר בטלויזיה.

נתניהו ייכנס לבידוד עד ליום שישי לאחר שנחשף לחולה קורונה

ראש הממשלה ישהה בבידוד לאחר שנפגש עם נשיא בית הדין של הליכוד מיכאל קליינר. בלשכתו הבהירו: "נתניהו עבר שתי בדיקות קורונה שנמצאו שליליות". בתוך כך, נבחנת אפשרות לחסן את נתניהו נגד קורונה כבר במוצאי שבת

דיברגנט חדש

Well-known member

נתניהו ייכנס לבידוד עד ליום שישי לאחר שנחשף לחולה קורונה

ראש הממשלה ישהה בבידוד לאחר שנפגש עם נשיא בית הדין של הליכוד מיכאל קליינר. בלשכתו הבהירו: "נתניהו עבר שתי בדיקות קורונה שנמצאו שליליות". בתוך כך, נבחנת אפשרות לחסן את נתניהו נגד קורונה כבר במוצאי שבת

סופי, אתמול במסיבת העיתונאים ששודרה בחדשות, נתניהו הודיע שהוא יהיה המתחסן הראשון וייעשה זאת במוצ"ש.

מ ש ה 53

Well-known member
אז זהו, שעל כף המאזניים מצויים שיקולים שונים ואולי מורכבים - ומדובר בשיקולים ש"חודש לפה או חודש לכאן" לא בהכרח יניבו את היכולת הברורה להחליט.
* שתי החברות מדברות על 90% הצלחה? מכובד!
** המחלה מפחידה, והתקשורת הפכה אותה למפחידה עוד יותר? עובדה.
*** ככל שנוקף הזמן, גדל הסיכוי (הרע) ש(גם) אני אדבק? ברור. כל יום שעובר מגדיל את הסיכוי לכך.
ומנגד...
* עד כה, לא היה תקדים לכך, שמפתחי החיסונים הצליחו לפתח חיסון תוך פרק זמן קצר כל כך, ובעקבות זאת, עולות תהיות. אבל מנגד.... אנו גם חיים בעידן מתקדם יותר מכל עידן שנבחן עד כה, ומעבר לכך: היו כבר ניסיונות לפתח חיסון נגד הסארס, וזו מחלה "דומה", כך שבסיס לפיתוח היה כבר.
** ונכון: ככל שנבדקה יעילות החיסון, איש לא יכול היה לבדוק מהי יעילותו לטווח הארוך ו/או מהן תופעות הלוואי שמלוות בנטילתו. לא לאחר חודש, ובטח שלא לאחר שנה.

ולמרות זאת, תרשו לי להביע (רק) דעה אישית של הדיוט מזדקן:
נכון שיצרני התרופות הם גופים גדולים, עשירים ואינטרסנטיים, ועבורם מכירת החיסונים תהיה עוד נקודת זינוק אדירה ברווחים. כלומר: להם כדאי מאד לפעול מהר ובגדול, ו"יהיה מה שיהיה".
ונכון גם, שלפעמים הכסף מעוור עיני אדם, ככה שקיים סיכוי לא קטן של ניסיון ל"עיגול פינות" ככל שזה ניתן לביצוע.
נכון גם, שבחברות הללו, אין "נוהל פוטין", ואיש ממפתחי החיסון לא יפגין הזרקה של החומר לביתו "לעיני כל", כפי שעשה המנהיג הרוסי ההוא.
ובכל זאת: מאד יתכן שלא ארוץ "ראשון" כדי לקבל את החיסון, גם אם יקבעו מי שיקבעו, שאני נמצא בקבוצת הסיכון הגדולה יותר, שמצדיקה זאת.
אקבל את הצעתו של הסבא, ואמתין (אולי אפילו בחשש), לבחון את "חכמת ההמונים" ואת כל מה שמסביב.
שבת שלום

משתפרת1

Well-known member
אז זהו, שעל כף המאזניים מצויים שיקולים שונים ואולי מורכבים - ומדובר בשיקולים ש"חודש לפה או חודש לכאן" לא בהכרח יניבו את היכולת הברורה להחליט.
*** ככל שנוקף הזמן, גדל הסיכוי (הרע) ש(גם) אני אדבק? ברור. כל יום שעובר מגדיל את הסיכוי לכך.
ומנגד...
* עד כה, לא היה תקדים לכך, שמפתחי החיסונים הצליחו לפתח חיסון תוך פרק זמן קצר כל כך, ובעקבות זאת, עולות תהיות. אבל מנגד.... אנו גם חיים בעידן מתקדם יותר מכל עידן שנבחן עד כה, ומעבר לכך: היו כבר ניסיונות לפתח חיסון נגד הסארס, וזו מחלה "דומה", כך שבסיס לפיתוח היה כבר.
** ונכון: ככל שנבדקה יעילות החיסון, איש לא יכול היה לבדוק מהי יעילותו לטווח הארוך ו/או מהן תופעות הלוואי שמלוות בנטילתו. לא לאחר חודש, ובטח שלא לאחר שנה.

נכון שיצרני התרופות הם גופים גדולים, עשירים ואינטרסנטיים, ועבורם מכירת החיסונים תהיה עוד נקודת זינוק אדירה ברווחים. כלומר: להם כדאי מאד לפעול מהר ובגדול, ו"יהיה מה שיהיה".
ונכון גם, שלפעמים הכסף מעוור עיני אדם, ככה שקיים סיכוי לא קטן של ניסיון ל"עיגול פינות" ככל שזה ניתן לביצוע.
נכון גם, שבחברות הללו, אין "נוהל פוטין", ואיש ממפתחי החיסון לא יפגין הזרקה של החומר לביתו "לעיני כל", כפי שעשה המנהיג הרוסי ההוא.
ובכל זאת: מאד יתכן שלא ארוץ "ראשון" כדי לקבל את החיסון, גם אם יקבעו מי שיקבעו, שאני נמצא בקבוצת הסיכון הגדולה יותר, שמצדיקה זאת.
אקבל את הצעתו של הסבא, ואמתין (אולי אפילו בחשש), לבחון את "חכמת ההמונים" ואת כל מה שמסביב.
שבת שלום
א. הניסויים הקליניים נראים לא רע, כדאי שהמספרים יהיו גבוהים בשני סדרי גודל לפחות כדי להגביר אמינותם.
ב. כאמור איש אינו יודע אם החיסון שנוצר בגוף עמיד. הוירוס הזה איננו פשוט. היו כאלה שנדבקו בו פעם שניה. היו מחוסנים מקבוצת הניסוי שבכל זאת נדבקו. אין לאיש מושג אם החיסון יהיה טוב לחודשים שלושה, לשנה או למספר שנים. בשלב הראשון אם מרבית המחוסנים יהיו עמידים בפני הוירוס החיסון יעצור את הסבב הזה של המגפה. מה יהיה בעוד שנה או 3 או 20? אין לדעת. אני חושבת שהשיקול אם להתחסן נוגע לתועלת קצרת הטווח. לכן אם מדינות בחו"ל ומקומות בישראל יגבילו את כניסת המטיילים לאלה שחוסנו, כנראה אתחסן.
ג. לגבי מהירות הפיתוח: זו הסיבה שהייתי מעדיפה להמתין לחיסון הישראלי (או של אסטרזנקה), שמבוסס על פלטפורמה מוכרת (וירוס שאיננו מזיק לאנשים) בה כבר השתמשו, ואליה הדביקו את החלבון שעוטף את וירוס קוביד 19. עוד יתרון- יש צורך בהזרקה אחת ולא בשתים (טוב למי שמחטים עושות לו רע). גם כאן לא ברור כמה זמן המחוסן ישאר עמיד לוירוס.
בכל מצב לא אהיה בין הראשונים שירוצו להתחסן.

נערך לאחרונה ב:

אבי בן 1231

Well-known member
ומנגד...

שבת שלום
גם יצרני הכפפות והמסכות קוטפות קופון רציני מ"הפחדת" הציבור והן כנראה עושות יד אחת עם יצרני התרופות שעושים יד אחת עם אירגוני הבריאות העולמיים שכנראה מקבלים בונוסים שמנים מהמשך ההפחדה של הציבור ומעל כולם מי יושב אם לא ביבי!!!|תוהה|
היחיד שלא צריך את הקופון כי הוא מיליונר בפני עצמו הוא טראמפ שאומר את "אמת" שהקורונה היא בסה"כ שפעת קלה!!!

ai27

Well-known member
מלכתחילה החיסונים לא מיועדים לילדים ולא נבדקו עליהם.

העיקרון הרפואי של מניעת נזק גורם לסכנה שפגיעה של אחד למיליון ילדים תבטל את חיסון הילדים ותיצור פגיעת שרשרת.

בבוגרים מעל גיל 20 הסיכון תיאורטי מהחיסון זניח לעומת הסיכון ממחלה (ולכן אין בעיה אתית).
בכל מקרה בחצי השנה הקרובה ככל הנראה יחסנו רק קבוצות מסויימות. קשישים וקבוצות סיכון שלא ירצו ימשיכו לחיות "בונקר".

כל הפנסיונרים שפגשתי, ירוצו להתחסן. שנה עם ריחוק משפחה ובלי נופשים זה יותר מדי בשבילם.

דיברגנט חדש

Well-known member
מה לדעתך מתאים לי?
לא.
שיקחו אחרים קודם.
אני אמתין בסבלנות.
לא הבנת את תגובתי, כתבתי שאתה מאמין למימסד ולתשקורת בכך שאתה חי באשליות שלא יטייחו תופעות לוואי ואף מוות מהחיסונים ועל כן, אתה בהחלט חלק מהעדר, רק בהשהייה קלה, שלא תיתן לך מספיק נתונים בכדי לדעת את האמת על החיסונים.

Harrington

Well-known member
מנהל
מכל השרשור והדיון הזה אני מבין שאני פחות או יותר חבר הקומונה היחיד שעומד להקריב את עצמו ולהתחסן (אם וכאשר יוצע לי), וכל השאר ימתינו לראות אם אני מתפגר או שורד ורק אז יחליטו.

זה לגיטימי לגמרי כמובן. אני רק חושב שבנסיבות האלו מן הראוי שאתוגמל כיאות על הקרבתי למען המדע ושלום הציבור. אנא עדכנו אם אתם מעדיפים העברה בנקאית או משלוח צ'קים.

למעלה