להתחסן או לא?

אפרת10512

Well-known member
- זו שאלת מיליון הדולר עבור אנשים זקנים, ואולי זו בכלל לא שאלה?
כדי שכל אחד יחליט ויקבל אחריות על החלטתו יש צורך בשיקוף מלא של הבעד והנגד.
לאו דווקא תמונות של מי שכן מתחסן ורץ לספר לחבר׳ה אלא פשוט להסביר. פעם ועוד פעם.
והכי חשוב: להסביר לאט, בקצב דיבור שאנשים זקנים יבינו ויקלטו, וידברו על זה. רבים שדיברתי איתם לא מבינים את הבעד והנגד ומעדיפים שלא להתחסן. אחרים אומרים שיעשו מה שהילדים יחליטו או המוסד בו הם שוהים.
מגיע לכל אחד לדעת איך עשוי וגם איך עלול החיסון להשפיע על חייו.

והכי חשוב: להסביר לאט, בקצב דיבור שאנשים זקנים יבינו ויקלטו, וידברו על זה. רבים שדיברתי איתם לא מבינים את הבעד והנגד ומעדיפים שלא להתחסן. אחרים אומרים שיעשו מה שהילדים יחליטו או המוסד בו הם שוהים.
לחסן את הילדים ובני הנוער, כשהם לא ידבקו הזקנים יהיו מסודרים

מ ש ה 53

Well-known member
לחסן את הילדים ובני הנוער, כשהם לא ידבקו הזקנים יהיו מסודרים
דווקא מזה אני יותר חושש...
ולמה?
מילא אם תחסני קשיש והוא ייפגע. הוא כבר (איכשהו) חי את חייו, ואובדן חיים בשלב זה כבר יהיה ממילא קרוב ל"מועד התפוגה" הטבעי שלו.
אבל אם ילדים ובני נוער ייפגעו חלילה, הרי שייגרם מצב של קיפוח חיים עוד בטרם הבינו הנפגעים את מהותם של החיים שיאבדו.

ולמה?
מילא אם תחסני קשיש והוא ייפגע. הוא כבר (איכשהו) חי את חייו, ואובדן חיים בשלב זה כבר יהיה ממילא קרוב ל"מועד התפוגה" הטבעי שלו.
אבל אם ילדים ובני נוער ייפגעו חלילה, הרי שייגרם מצב של קיפוח חיים עוד בטרם הבינו הנפגעים את מהותם של החיים שיאבדו.
טוענים שילדים אינם נדבקים ואם נדבקים הם עוברים את המחלה ללא בעיה.
מן הסתם גם החיסון שיעבור את העכברים והשכנים, לא יוכל להזיק לילדים.

אבי בן 1231

Well-known member
ולמה?
אולי בכדי לחדד את הצעתך!!!!!
כדאי לתת לזקנים מעל גיל 65 מנות רעל כחיסון מפני הקורונה!!!!
ד.א. בן כמה אתה??
בעוד כמה ימים יגיע "מועד התפוגה הטבעי שלך"????

מ ש ה 53

Well-known member
אולי בכדי לחדד את הצעתך!!!!!
כדאי לתת לזקנים מעל גיל 65 מנות רעל כחיסון מפני הקורונה!!!!
ד.א. בן כמה אתה??
בעוד כמה ימים יגיע "מועד התפוגה הטבעי שלך"????
נראה שמועד התפוגה שלך יגיע קודם. אבל מה זה משנה? לא הצעתי שיתנו מנות רעל. זו הפרשנות שלך ושלך בלבד.

אבי בן 1231

Well-known member
נראה שמועד התפוגה שלך יגיע קודם. אבל מה זה משנה? לא הצעתי שיתנו מנות רעל. זו הפרשנות שלך ושלך בלבד.
יכול להיות שמועד התפוגה שלי קודם לשלך, למרות שעד כמה שזכור לי היו הרבה צעירים ממני שייחלו להגעת התפוגה שלי והם התפוגגו.
אומנם לא הצעת שיתנו מנות רעל אך שלחת את המבוגרים למוות, אז אני ברוב עוונותיי שידרגתי את תוכניתך.

מ ש ה 53

Well-known member
יכול להיות שמועד התפוגה שלי קודם לשלך, למרות שעד כמה שזכור לי היו הרבה צעירים ממני שייחלו להגעת התפוגה שלי והם התפוגגו.
אומנם לא הצעת שיתנו מנות רעל אך שלחת את המבוגרים למוות, אז אני ברוב עוונותיי שידרגתי את תוכניתך.
טוב. בוא ונהיה רציניים קצת יותר? איש מאיתנו לא מייחל לתפוגתו של הזולת, שכן איננו מכירים זה את זה ואין לנו טינה מיוחדת איש אל רעהו, שתצדיק ייחול לתפוגה כזה או אחר. גם בתגובה שקראת, לא רמזתי לכך גם אם הבנת את שהבנת בצורה מסולפת. כתבתי: "מילא אם תחסני קשיש והוא ייפגע. הוא כבר (איכשהו) חי את חייו, ואובדן חיים בשלב זה כבר יהיה ממילא קרוב ל"מועד התפוגה" הטבעי שלו"
אז קודם כל, הדגש הוא על המילה "איכשהו". כי להבדיל מילד או מאדם צעיר, הוא כמעט וסיים למצות את המיכסה שלו ממילא. אז תסתכל על זה איך שלא תסתכל, אין מה לעשות, והוא כבר היה די קרוב למועד התפוגה שלו כך או כך. מעבר לזה, לרוב הקשישים יש גם מחלות רקע, ולעתים קשה לקבוע, האם הקורונה או החיסון היו הקש ששבר את גב הגמל, או שהם היו משיבים את נפשם גם ללא אלה. אז בוא ונעזוב את התכניות והשידרוגים: גם על 2 המתים שנפטרו לאחר שקיבלו את החיסון נאמר, שלא המחסון היה הגורם שהביא למותם. אז.... או שתאמין לזה (ככל שתרצה או תוכל לעשות זאת) או שלא. איני צד בעניין.

אפרת10512

Well-known member
לשאלה זו יש 50 גוונים של קורונה. זה לא אם כן או לא. זה מתי, איזה חיסון, כמה צריכים להתחסן עד שנחליט, האם יהיו גרסאות שונות, תופעות לוואי....

Harrington

Well-known member
מנהל
כנראה שלא, כי להבדילך, הוא לא כ"כ בוטח בחיסונים המוצעים ומתחמק מלהשיב אם יתחסן :)
באמת אין כל טעם בשאלה הזאת לכתחילה. לכשיגיעו החיסונים ואם המצב יאפשר ויחייב זאת, מן הסתם הוא יתחסן. לא רואה קשר מיוחד לשאלת בטיחות החיסונים (שאגב מעולם לא טענתי שאני בוטח בהם במיוחד).

palmony1951

Well-known member
מגיע לכל אחד לדעת איך עשוי וגם איך עלול החיסון להשפיע על
שנה שעברה-החיסון שפעת גרם לי להצטננות, ששבוע ישבתי בבית חולה.
לכן השנה החלטתי לא לעשות חיסון שפעת

משתפרת1

Well-known member
שנה שעברה-החיסון שפעת גרם לי להצטננות, ששבוע ישבתי בבית חולה.
לכן השנה החלטתי לא לעשות חיסון שפעת
כבר סיפרתי שהאיש שלי מתחסן כל שנה ללא תופעות לואי. גם השנה התחסן, 6 שעות אחרי כן עלה לו החום כך שהוא ממש בער. במדידה קצרה המדחום זינק מעל ל- 39.5 (לא היתה לו סבלנות להמתין לסוף המדידה). קומפרסים קרים ומקלחת לא הצליחו להוריד את החום. רק 12 שעות אחרי כן, לקראת השחר, ירד החום. אני לא התחסנתי בעבר, והשנה- ודאי וודאי לא אתחסן.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לאף אחד כנראה אין תשובה נחרצת.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מעדיף להתגלח על הזקן של האנגלים.
אני אחכה בסבלנות כמה חודשים עד שנראה אם צמח להם (לאנגלים) זנב או ראש נוסף (דובר צרפתית).
מה יש למהר?
מה בוער?
חיכינו שנה, נחכה עוד כמה חודשים.

למעלה