עברנו מ"אם יש לך פרופיל לקרבי אתה תלך לקרבי"
ל"אם יש לך כישרון אתה יכול לנווט את עצמך לכיוון אחר מקרבי"? הנקודה היא שהדברים האלה דורשים להתקבל אליהם, והקבלה אליהם תלויה, בין היתר, במה שקרה בשנות הלימוד שלך בבית הספר. אם היית בכיתת מחוננים, סביר שהיה דגש לא קטן בסביבה שלך (כולל הילדים האחרים) על התחום האקדמי ועל התפתחות אינטלקטואלית - במיוחד בתחומים המדעיים, בנוסף להתקדמות בתחומים האלה שנבעה מהחומר השונה פרופר, ומכך שאיכות ההוראה, הסביבה הלימודית וכו' לא היו מאוד גרועות (כי בכיתת מחוננים לפחות עושים מאמץ לבחור מורים סבירים, וכו' - גם אם זה לא תמיד מצליח, בעוד בית ספר אקראי עלול להיות ממש גרוע). אם לא היית בכיתת מחוננים, קשה לצפות מראש מה יקרה איתך, גם אם עברת את מבחני המחוננים. ההורים יכולים, כמובן, לנסות להשפיע על קבלת ההחלטות שלך, תחומי העניין שלך, ההתקדמות שלך, וכו' גם כשאתה לא בכיתת מחוננים - אבל עכשיו הם הפקטור העיקרי, בניגוד למצב של כיתת המחוננים, שהיא סביבה שעוזרת להשפיע בכיוון הזה בנוסף לכל השפעה אחרת של ההורים.
אבל, שוב, הטענה שלי היא לא שזה השיקול העיקרי, אלא שיכול להיות שעבור חלק מההורים זה שיקול. יכול להיות שלא. אני יודעת שכבר עכשיו אני ל-א רוצה שהבת שלי תלך למסלול הלא קרבי כלל שאני הייתי בו, כי אפילו זה נראה לי מסוכן מדי (וגם המילואים שאח שלי עשה על אף שהיה בעתודה נראים לי מסוכנים מדי...)... לו היה לי בן הייתי לגמרי משתגעת - אבל יכול להיות שאני היחידה שחושבת על הדברים האלה כשהילדים שלה בכיתה ב'...