להקפיץ כיתה כן או לא ?

רזאי

New member

רזאי

New member
גם פספוסים בתחומים האלה

יכולים להיות קריטיים. מישהו שהראיה שלו נפגעה מאוד, זה אולי לא מוות, אבל זה משמעותי. גם באחרים שציינת יכולות להיות פגיעות מאוד משמעותיות. אפילו מוות.

galitpa

New member
היום לא קל בכל התחומים. עדיין רופא מסמן משהו

"אחר". ומה לגבי עורך דין? (סתם, כי פעם טענו שחלומה של כל אמא יהודיה......).

זה היה החלום של אמא שלי...

בסוף היא התייאשה מהילדים שלה שלא רוצים להיות עורכי דין, אחרי שכולנו בגרנו, הלכה ללמוד משפטים ועובדת כעורכת דין כבר מספר שנים.

רזאי

New member
רק הערה לגבי הקיבוצים של פעם.

אם תבדקי את מה שקרה בפועל, הנשים הן אלו שהופנו להיות מטפלות, גננות, ועובדות מטבח. זו היתה חברה שדיברה על שוויון, אבל לא יישמה את כל מה שהטיפה לו.

התכוונתי רק לחלק של "האמא

לא מטפלת בילד" כשהתייחסתי לקיבוץ - ולרגע גם לא ניסיתי לטעון שהשיטה ההיא טובה או שצריך לאמץ אותה - אישית מה שהלך שם נראה לי מחריד - אולי גם כי שמעתי תלונות של אנשים שסבלו מהשיטה הזאת. זו הייתה רק דוגמא לאחת הדרכים לקחת את הטיפול בתינוק מהאמא שלו.

ולא כל כך הבנתי

את המשפט הראשון שלך. מהכיתה שלי יצאו מעט מאוד לוחמים, ולא כי היה לבנים פרופיל נמוך - הם פשוט הלכו לעתודה או אותרו לתפקידים אחרים, שאינם קרביים.

galitpa

New member
אם יש פרופיל קרבי לרוב יגיעו לקרבי,

אלא אם יפנו לתפקידים "חשובים" יותר או עתודה, לא? מן הסתם במסגרת שלמדת האחוז של הבנים שיפנו לעתודה גבוה יותר, אבל כיתת מחוננים היא לא בהכרח כיתה מאפיינת. עדיין, לא נראה לי שמי שהולך לכיתת מחוננים זה מה שעומד לנגד עיניו.

אבל זה הרי הטיעון שלי

שמי שהולך לכיתת מחוננים, הסיכוי שיילך לקרבי נמוך, ושאולי זה אחד השיקולים של ההורים כשהם חושבים על העתיד של הילד שלהם עם ובלי כיתת מחוננים (ברור שלא של הילד - קשה לי להעריך איזה חלק של ההחלטה הוא של הילד ואיזה של ההורה - בין אם ישירות או על ידי השפעה על הילד). גם לעתודה ולאוניברסיטה צריך להתקבל, וגם לאותם תפקידים חשובים שבוגרי הכיתה מתקבלים אליהם והולכים אליהם במקום ללכת לקרבי - וכל אלה לא בלתי תלויים בכך שהם בילו את שנות לימודיהם בכיתת מחוננים.

galitpa

New member
עדיין קשה לי להאמין שזה שיקול.

במיוחד שאם יש לך כישרון אתה יכול נווט את עצמך לכיוון אחר מקרבי, גם אם אתה לא לומד בכיתת מחוננים.

עברנו מ"אם יש לך פרופיל לקרבי אתה תלך לקרבי"

ל"אם יש לך כישרון אתה יכול לנווט את עצמך לכיוון אחר מקרבי"? הנקודה היא שהדברים האלה דורשים להתקבל אליהם, והקבלה אליהם תלויה, בין היתר, במה שקרה בשנות הלימוד שלך בבית הספר. אם היית בכיתת מחוננים, סביר שהיה דגש לא קטן בסביבה שלך (כולל הילדים האחרים) על התחום האקדמי ועל התפתחות אינטלקטואלית - במיוחד בתחומים המדעיים, בנוסף להתקדמות בתחומים האלה שנבעה מהחומר השונה פרופר, ומכך שאיכות ההוראה, הסביבה הלימודית וכו' לא היו מאוד גרועות (כי בכיתת מחוננים לפחות עושים מאמץ לבחור מורים סבירים, וכו' - גם אם זה לא תמיד מצליח, בעוד בית ספר אקראי עלול להיות ממש גרוע). אם לא היית בכיתת מחוננים, קשה לצפות מראש מה יקרה איתך, גם אם עברת את מבחני המחוננים. ההורים יכולים, כמובן, לנסות להשפיע על קבלת ההחלטות שלך, תחומי העניין שלך, ההתקדמות שלך, וכו' גם כשאתה לא בכיתת מחוננים - אבל עכשיו הם הפקטור העיקרי, בניגוד למצב של כיתת המחוננים, שהיא סביבה שעוזרת להשפיע בכיוון הזה בנוסף לכל השפעה אחרת של ההורים.

אבל, שוב, הטענה שלי היא לא שזה השיקול העיקרי, אלא שיכול להיות שעבור חלק מההורים זה שיקול. יכול להיות שלא. אני יודעת שכבר עכשיו אני ל-א רוצה שהבת שלי תלך למסלול הלא קרבי כלל שאני הייתי בו, כי אפילו זה נראה לי מסוכן מדי (וגם המילואים שאח שלי עשה על אף שהיה בעתודה נראים לי מסוכנים מדי...)... לו היה לי בן הייתי לגמרי משתגעת - אבל יכול להיות שאני היחידה שחושבת על הדברים האלה כשהילדים שלה בכיתה ב'...

רזאי

New member
הרופא שעשה לי סקירת מערכות בהריון

אמר שכשהוא מבשר להורים שעומד להיוולד להם בן, אחוז ניכר מעיר לגבי גיוס, לוחמה, והמצב בארץ. כיתה ב' זה אפילו קצת מאוחר

והבן הגדול שלי, שהיה בהחלט בסיכון במבצע האחרון, הועבר לעשות מילואים בבונקר הפיקוד |אנחת הקלה וחיוך גדול|, ובהחלט מדובר במישהו שהתגייס למשהו שדורש יכולת חשיבה, ולאו דווקא קרבי. מה לעשות שרצו שהוא יישב עם המחשב והאנטנות שלו בשטח? גם אם מתקבלים לתפקיד נחשב מבחינה אינטלקטואלית, זה לא מבטיח אפס סיכונים.

אכן לא אפס סיכונים,

אבל עדיין, לרוב זה מסוכן פחות. לדעתי כל ארבעת הילדים במשפחה שלי עשו דברים שסיכנו את חייהם בצבא - ולמען האמת, אפילו הטירונות, שכולם עוברים, לא חפה מסיכונים...

רזאי

New member
האמת היא, שהבן השני שלי, לא עשה טירונות.

במסגרת הקורס הארוך שלו בתחילת השירות, הגדירו שבועיים כטירונות 01 וסגרו עניין. אח"כ בקורס קצינים הוא השלים חסרים, אבל אם הוא לא היה יוצא לקצונה הוא היה משתחרר בלי טירונות. אני חושבת שהם עושים את זה כדי לחסוך כסף. שום דבר בשבועיים האלה לא היה דומה לטירונות. הם עשו כמה מטווחים וכמה אימוני ספורט, אבל זה חלק בלתי נמנע ממהלך כל קורס צבאי. גם לא היה טקס סיום טירונות.

galitpa

New member
וזה היה השיקול שלך אם להכניס לכיתת מחוננים?

עדיין, לא מעטים האנשים באוכלוסיה שמאד שמחים שיש להם בן ולא בת.....

למעלה