לא מסכימה לגמרי,
ראשית, המחמאה "חרשן" ניתנת לרוב לאלו שמקבלים מאיות. ישנם ילדים שחורשים שעות ולא יגיעו לזה, מסיבות שונות. וכן, אותם ילדים מוכשרים במיוחד, אבל לעיתים ללא "אבק" המחוננות. אתן לך דוגמא. במפגש הראשון בחוג של בר אילן המדריכה אמרה דבר שגרם לרוב האנשים להנהן בהסכמה. היא טענה שהילדים הנוכחים לא יודעים ללמוד (טוב,אולי באמת צריך לקרוא לזה כך ולא "יכולת" למידה). הם מסיימים שיעורי בית בכיתה, למבחנים הם לא ממש לומדים, אבל כשהרמה עולה הם יכולים להיתקל בבעיה.
אני גם לא חושבת שהורים, לפחות בימינו, משקיעים פחות בבנות. אולי ישנן משפחות יותר "מסורתיות" בגישה, אבל נראה לי שבגילאים הצעירים (והרי המבחנים נערכים בכיתה ב') ההבדלים הם בעיקר ב"סוג" המשחקים, מכוניות לעומת בובות. אני יכולה להעיד שלא הייתי קונה לבן משחקים שהוא שיחק אם הוא לא היה מבקש אותם. כשהוא הלך לחוג "שח מט" שלחתי גם את הבת (רק ששיתוף הפעולה שלה היה אפסי, וכשגיליתי את העניין שלו בקריאה (אוטודידקט), ניסיתי ללמד גם את הבת והאחיינית, שהיו אז בתחילת גן חובה, רק שלאחר התלהבות ראשונית זה נשכח. ומכיוון שהוא קורא מגיל צעיר, וחיבתו היתה דינוזאורים וחיות, יש לו כמעט כל אינציקלופדיית ילדים שיצאה בנושא, אבל זה לגמרי הגיע ממנו. ממש לא הייתי חושבת לקנות זאת אם לא היה עניין.
הטענה היא שלא פעם לבנות יש פחות נטייה לתחום המתמטי, וכן קיימת בעיה באיתור המחוננים. אני יכולה לספר לך שלמדה איתי בוינגייט בחורה שהוגדרה כמחוננת, בקושי נכחה בשיעורים בגלל מצב משפחתי, את המבחנים של מדעי החברה היא עברה בקלות, אבל את המקצועות המדעיים לקח לה כמה שנים להתמודד איתם.
ולגבי הפיסקה השנייה. לא הייתי אומרת שאישה שהולכת להיות מורה בוחרת בהכרח תחום שקרוב לליבה. אחת הבעיות בארץ שמקצועות שהפכו "נשיים" הפכו נשיים גם כספית (יותר עורכות דין, שכר פחות גבוה, לדוגמא). קצת קשה לי להאמין שהורים ממוצעים בימינו חושבים בגן או בכיתה א' מה הבת הולכת ללמוד. אם יש לה קשיים יטפלו בהן כמו לבן (במידה וקיימת המודעות), ואם היא תתעניין בדברים מעבר, משפחה נורמטיבית תעשיר אותה בהתאם. נכון שיש הטייה חברתית לתחומי עניין (ואם נלך הפוך, הקביעה החד משמעית כבר מכיתה א' שבנים לא אוהבים יצירה ולרקוד), אבל לא נראה לי שזה נכון בימינו בכל מה שקשור בתחומי לימודים. נדמה לי שרואים היום יותר נשים שממשיכות לתואר שני, למשל, מגברים. מה קורה בהמשך, כנראה, זאת הבעיה.