להקפיץ כיתה כן או לא ?

אני לא בטוחה שרוב האנשים

באוכלוסייה היו מעדיפים משפחה עם בנים בלבד על פני משפחה עם בנות בלבד. נכון שהרוב היו רוצים משני המינים, אבל אם צריך לבחור ביניהם? שוב, לא ברור לי שהיו מעדיפים בנים.

רזאי

New member
אצלנו יש רק יום שליפה.

לא אהבתי אותו, ולא שלחתי לשם. אני מעשירה את הילדים בדרכים אחרות.

רוני810

New member
נכון, לדעתי המחשבה על הצבא מקננת בראש של כל

הורה לבן. מגיל אפס (ואפילו קודם, מההריון, כפי שאמרת).

בגלל זה כל פעם שאני רואה בפורים ילדים מחופשים לחיילים אני מצטמררת.
זה יגיע, אם נרצה או לא, אז למה להקדים את המאוחר? בחיים לא אבחר בתחפושת חייל לבני.
לא שזה יעזור לי, הם יהיו חיילים אמיתיים כשיגיע הזמן.

רזאי

New member
אני חושבת שאלה בעיקר ילדים

שרואים את אבא שלהם יוצא למילואים במדים. אולי יש להם אחים גדולים, חיילים, שהם רוצים להדמות להם. באופן אישי אני לא מכירה אף אמא שתעודד את הבן שלה להתחפש לחייל.
למרות שבבריתות קיבלתי כמה איחולים שהתייחסו לזה שהילד יגדל להיות חייל גיבור שיגן על המולדת.

galitpa

New member
מכיוון שלא למדתי בכיתת מחוננים אני לא יכולה

להגיד לך מה קורה שם. אבל בתור מי שלמדה בבית ספר נחשב למדי, אני לא בטוחה לגמרי בדברייך. זה מאוד תלוי סביבה וחברה. ושוב, קצת קשה לי להאמין שזה השיקול שהורים לבנים מערערים יותר.

ושוב ושוב חזרתי על כך שזה לא "השיקול"

אלא שאולי זה אחד השיקולים, בין יתר השיקולים שקשורים לעתיד של הילד.

לא הבנתי למה את מתייחסת כשאת מדברת על ההשפעה של בית הספר הנחשב שבו למדת - שכן מגיעים משם לקרבי? שלא מגיעים משם לקרבי? שאין הבדל בינו לבין כיתת מחוננים? שיש הבדל?

galitpa

New member
שמגיעים ממנו לתפקידים בכירים, לעתודה ועוד...

אגב, אתמול יצא לי לדבר עם מישהי שהבן שלה בכיתת מחוננים, היא מיד הזכירה את ההעדפה המתקנת, ושמן הסתם זאת הסיבה שיותר הורים לבנים מערערים. אגב, גם בשכבה של הבן וגם בשכבת ו' יש 2 או משהו כזה בנים והרבה יותר בנות (ושוב מדגישה, אין לי בעיה עם זה שזה בנות....).

דן לוי10

New member
טוב מי שמערער צריך להצדיק את זה

כאמור בדוח כתוב שרמת המערערים שווה או נמוכה מרמת הבנות שהתקבלו דרך העדפה מתקנת שהן לא הרוב.
אם יש יותר בנות אצלכם בכיתה ו אולי לא הפעילו העדפה מתקנת לפי הדוח המטרה היא להגיע ליחס של בערך שויון (אם הערכה שיהיו עדיין יותר בנים )

galitpa

New member
כמו שכבר ציינתי, זה נשמע כמו סוג של התנצחות

מבטיחה שאם הייתי חושבת שלבת יכולות דומות הייתי מערערת (לידע כללי לא חשוב, יש לי שתי בנות. אחת מהן לקויית למידה, דבר שלקח זמן לעכל. ולמרות שאני לא יודעת אם היא היתה עוברת את השלב הראשון אם היא היתה עושה מבחן מותאם, אני גם לא יכולה לדעת שלא), ומבטיחה שגם אם היתה לי בת שכן היתה מתקבלת לא הייתי שוללת את ההשערה שאולי בגלל אותה העדפה מתקנת יכול להיווצר מצב שבן אחד או שניים היה מתפספס בגלל אותה הטייה.

דן לוי10

New member
אבל המבחן מוטה לטובת בנים

כך שכשחושבים על זה כשבן מתקבל אולי זה על חשבון בת במרכזים שאין בהם העדפה מתקנת,
או אולי לא מקבלים מספיק בנות בהעדפה מתקנת

דן לוי10

New member
ועוד משהו

רק ילדה אחת שלי התקבלה למחוננים והיא בת הזקונים שלנו .בעיניי כפי שכתבתי עוד לפני שידעתי שתתקבל ,המבחן בעייתי מאד
וכך גם אומרים החוקרים בפסיכולוגיה לגבי כל מבחן אינטיליגנציה כלשהוא .
מה שקראתי בדוח דווקא שימח אותי .התלבטנו אם לעשות מאמץ ולשלוח לכיתת מחוננים ובסוף לא ממש היה לנו כוח (וגם יש לה כיתה ממש נחמדה ) על סמך הדוח נראה שעשינו נכון

דן לוי10

New member
בדקו מה זה עשה לדימוי העצמי

כיתת מחוננים הורידה את הדימוי העצמי ,ימי שליפה העלו ,
(לא זכור לי אם זה היה רק לבנות או לבני שני המגדרים ) .
מהרגע שהתחלתי להיות הורה רציתי שילדיי יהיו רופאים ,פשוט זה נראה לי מקצוע שתמיד יש בו עבודה ,
בזכות הדיון פה אני תוהה...

אוי ואבוי. זה הדימוי העצמי שלי

א-ח-ר-י שכיתת המחוננים הורידה אותו? אז מזל שהייתי שם, אחרת הייתי מנסה להשתלט על העולם או משהו
.
בקיצור, כרגיל זה עניין סטטיסטי - יש מי שזה מוריד לו את הדימוי העצמי (למשל, מי שבתחתית הכיתה - בימי שליפה יש פחות מדדים להשוואה, ולכן ההבדל לא כל כך ברור, וזה גם לא כל יום כל היום) ויש מי שזה מעלה לו ויש מי שזה לא משפיע - ולא מחייב שהבת שלך הייתה בצד שזה מוריד לו.

דן לוי10

New member
תראי ברור שמדובר רק על סטטיסטיקה

יחד עם זאת השאלה היא האם עדיף להיות ראש לשועלים או זנב לאריות ,
נדמה לי שמבחינת דימוי עצמי ראש לשועלים .
שמחתי לקרוא את המחקר כי כאמור לא היה לנו כוח להסעות ....לבית הספר למחוננים וטוב לילדה בבית הספר השכונתי .
אבל גם בתיכון למדתי בבית ספר שדומה לבית ספר למחוננים מבחינת הסלקציה ,
וההלם שלהיות פתאום לא בין המצטיינים עדיין זכור לי .
חוץ מזה שימחת אותי עם המסקנה שלך.

אבל אולי היא הייתה ראש לאריות?

או לפחות כתף אל כתף עם האריות האחרים?
אבל באמת שזה לא מאוד קריטי אם כן או לא ללכת לכיתת מחוננים... זה נחמד ומנעים קצת את שנות הלימודים, אבל אם היא ממילא מרוצה מהמקום שבו היא נמצאת זה כבר מעולה.

galitpa

New member
אבל זה מה שטענתי. בגלל שהמבחן מוטה לטובת

הבנים מבחינת הכישורים שבוחנים, סביר להניח שיותר הורים לבנים יערערו. כי אם יודעים שהמבחן בוחן יכולת מתמטית, והורה יודע שיש לבן יכולת מתמטית גבוהה והוא לא מתקבל, אז יש יותר "סיכוי" שהוא יערער, בהשוואה לבת שיכולה להיות מבריקה בתחומים אחרים, אבל פחות "מרשימים". אפשר להגיד עוד משהו, אולי. בגלל שטוענים שהרבה פעמים היכולת הוורבלית של הבנות גבוהה יותר, בעוד של בנים היכולת המתמטית גבוהה יותר, יכול להיות שכישורים גבוהים בחשבון בגיל צעיר מתגלים מהר יותר, כי זאת מיומנות שלרוב שמים אליה לב יותר, כי מרבית הילדים רוכשים את השפה בגיל צעיר. בערך כמו ילד שלומד לקרוא בגיל צעיר הור מאוד מרשים, אבל בשלב כלשהו הוא הופך להיות "כמו כולם", רק להיפך..,..
וגם הדו"ח טוען אותו דבר. יש מקום למבחנים שיבחנו את הכישורים השונים. להתאים את המבחן לנבחנים, לא את הציון למגדר....

למעלה