להגיב עניינית

../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gifאינעל!../images/Emo46.gif

איך אתה מעז להעליב את העם שלי? אנחנו אלה שהרימו את ישראל מהזבל שהיא הישתקעה בו! השורשים של רוב המנהיגים של ישראל הם סלאבים! רוב המדענים והמגלים החשובים הם סלאביים! אני אוייבת ש'ך? למה אתה מכליל??? אתה אנטי שמי של סלאבים.. ובגלל זה משמיצים אותכם גם כן! תלמדו לחיות כבר ביחד! אתה שומר טטינה שלך???? אז אל תפרסם את הדעות שלך פה! אלא אם כןאתה ממש דורש שייכעסו עליך ! אתה צודק! ישראל היא לא פח זבל.. אבל אם ייתרבו הרבה זבלים כמוך היא תהפך לכזאת... אבל אל תידאג אנחנו לא ניתן לזה לקרות!

wildgirl1

New member
אממממ תקשיב

אני לא אומרת שאסור לך לפרסם את הדעות שלך , אבל אתה יודע שאתה הולך לפגוע באנשים!!! ואני לא מבינה למה אתה עושה את זה? אתה גזעני בדיוק כמו אותם אנשים שחיו לפני מאה שנה!!! אתה לא יכול פתאום להיות גזעני כי פעם הייתה גזענות!!! נכון אולי באמת צריך להקשיח את חוק השבות שאנשים שבאמת שונאים את הארץ לא יבוא לכאן מסכימה!!! אבל יש אנשים שיש להם או היה להם סבא יהודי והם אוהבים את היהדות ובגלל אנשים כמוך נחסום להם את העליה לארץ ישראל נאבד הרבה אנשים!!! אולי להקשיח אבל בצורה שלא תיפגע באנשים שכן רוצים בטובת הארץ ולא מקללים את הארץ למרות שהם חיים בה!!! (ויש כאלה אבל הם לא המונים)

אני חייבת לומר, אבל בלי לפגוע פה

באף אחד, ומבלי להתכוון לאף אחד אישית, שבגדול אני מסכימה עם הנאמר. לא פעם נתקלתי באנטישמיות בישראל מצד רוסים לא יהודים, וכך גם הוריי, שעלו לארץ בגלל גילויי אנטישמיות כאלה. אז זה די מעצבן.

Dynamo1929

New member
חלאס!

חלאס לחשוב שכל נוצרי הוא אנטישמי! זה שטויות במיץ! ולמה בדיוק לנוצרים לא מגיע להגר לארץ? במה הם פחות טובים מ"בני עמך" המובחרים? מסכים שיהודים צריכים לעלות ארצה ללא שום תנאים מוקדמים, אבל, גם כל אדם אחר שמוכן לתרום למדינה יוכל להגר לפה, אמנם ייתכן ויצטרך לעמוד בקריטריונים מסויימים, אך גם בפניו תהייה האפשרות של הגירה לארץ הקודש. ובבקשה, די עם הגזענות!

SpyKid

New member
זה כן.

בשביל מה לשמור על אחדות לאום? איך בדיוק הנוצרים מזיקים ליהודים בישראל? הם כופים את הדת שלהם?? הם פוגעים בהם??

Vrock

New member
הנוצרים לא פוגעים בעם או משהו

אבל כן יש להם אינטרסים אחרים-לדוגמא, הפיכת ישראל למדינת כל אזרחיה. האינטרסים של הנוצרים אינם כמו האינטרסים של היהודים, שמירה על אחדות לאום היא חשובה. זו המטרה של מדינות-לספק את המענה הטוב ביותר לצרכי הלאום שלהן.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

ישראל מאז ומתמיד היתה מדינת כל אזרחיה, למרות כל הניסיונות להפוך אותה ל"מדינה יהודית", כי מאז הקמתה היתה מדינה שכל אזרחיה היו שווי זכויות, יהודים ולא יהודים כאחד. הלאום העיקרי במדינה הוא הלאום הישראלי, אך עם זאת ישראל היא מדינה רב-לאומית. יהדות ונצרות הן דתות ולא לאומים, הגיע הזמן שתבחין בהבדלים.

Vrock

New member
שראל איננה מדינה רב לאומית

היא מדינה דו-לאומית שאמורה להיות מדינה לאומית. הנצרות היא איננה לאום אבל בתור יהודי יהדות היא כן לאום בשבילי. אזרחי ישראל אינם שווים בחובותיהם ובזכויותיהם-הערבים אינם משרתים בצבא, ואף לא מבצעים שירות אזרחי, אבל הדרך הכמעט יחידה להתאזרח היא להיות יהודי או בן משפחה מדרגה 1 של יהודי. זה עדיין לא משנה את דעתי-מדינה נוצרה כדי לשרת את הלאום שלה, לא בשביל מטרה אחרת. לכן אין שום סיבה שאנשים שלא מזהים עצמם עם הלאום יוכלו להיכנס למדינה בתור אזרחים שווי זכויות. בסופו של דבר-יש להם לאום משלהם ומדינה של הלאום הזה והם יכולים ללכת לחיות שם.

SupermanZW

Well-known member
יש הבדל בין הרצוי למצוי

היתה כוונה להקים את ישראל כמדינה חד לאומית, בפועל ישראל היא מדינה רב לאומית ולא יעזור לך לעצום עיניים, אתה יודע טוב מאוד שבישראל חיים אזרחים בני לאומים רבים (הרבה יותר משניים). דת היא דת ולאום הוא לאום, אין שום קשר בין דת ללאום. דרך כמעט יחידה אינה דרך יחידה ועובדה שיש עוד דרכים, אם אתה רוצה שאראה לך כמה דרכים בהם יכולים לא יהודים להתאזרח בישראל אוכל להראות לך אותם מופיעים בחוקי המדינה. מדינת ישראל נוצרה כדי לשרת את הלאום הישראלי, בפועל זה לא קורה, אלא אם אתה מעדיף להמשיך להשלות את עצמך במקום להתמודד עם המציאות. את הסיבות של כל האנשים שבחרו לחיות בישראל אינך יכול לדעת, אבל אם אתה מתנגד לכך שכל בן לאום שאינו הלאום הישראלי יחיה בישראל (והרי רק ילידי הארץ המזדהים עם המדינה הם בני הלאום הישראלי) גם לך לא היתה צריכה המדינה לאשר עליה כי לאומך הוא רוסי (למרות מה שלימדו אותך בברה"מ הקומוניסטית, שם גם ראו ביהודים לאום, למרות שלא עמדו בהגדרה הבינלאומית של לאום).

Vrock

New member
אתה טועה.

כי מדינה רב לאומית היא מדינה המצהירה על עצמה שכל אזרח בה הוא שווה זכויות והלאום שלו לא משנה, שתנאי ההתאזרחות זהים לכולםת ושהרוב הלאומי בה אינו מוחלט. לדוגמא-ארצות הברית. יש דרכים רבות להתאזרח בישראל אבל הן קשות ומעצבנות, יותר קל כבר להתאזרח בארה"ב. מדינת ישראל נועדה כדי שרת את הלאום ה*יהודי* ולא הלאום ה*ישראלי*, כי מנקודת מבטה של ישראל, ומנקודת מבטה של היהדות- היהודים הם עם אחד. אני מתנגד לכך שאנשים שאינם רוצים שהמדינה תהייה קיימת יחיו פה, ואני מתנגד לכך שאנשים לא יהודים יקבלו פה אזרחות מלאה, אבל זה לא קורה-כי כל האזרחים פה הם בעלי לפחות הורה יהודי אחד. אבל אם הם נוצרים אז לדעתי הם אינם זכאים לקבל אזרחות מלאה-אבל אי אפשר לשלול אותה מהם. כן, מצד אחד הם חיים פה אז מה שקורה פה זה עניינם-אבל מצד שני העם היהודי אמור להחליט על מה שקורה במדינה שלו ולא גורמים זרים, אז אין שום סיבה שהם יוכלו לבחור ולהיבחר. לאומי הוא יהודי. לאומי היה יהודי מיום הוולדי כמו לאומם של הורי, והוריהם, והוריהם של הוריהם. הם מעולם לא ראו עצמם כרוסים אלא כיהודים. מבחינתי אין דבר כמו לאום ישראלי.

Dynamo1929

New member
יהדות היא לאום?

תסביר לי בבקשה את הקשר בין יהודי אתיופיה ליהודי מזרח-צפון אירופה. תראה לי דבר אחד משותף בינהם שאמור לאחד לאום.

בעברם היו לאום

שחי באותו אזור תחת אותו שלטון ודיבר את אותה השפה, וחגג את אותם חגים. יש להם את אותה היסטוריה, וכולי וכולי וכולי.

Dynamo1929

New member
אתה רוצה להגיד

שיהודיי אתיופיה ויהודי מזרח אירופה הם צאצאים לאותו עם? טוב...

בהחלט, בהיסטוריה הרחוקה

[בית ראשון, בית שני, ממלכת יהודה וישראל] הם היו אותו עם בדיוק. רק לאחר הגלויות השונות, התפצלנו והתפזרנו ברחבי העולם.

SupermanZW

Well-known member
לא נכון

במהלך ההיסטוריה היו עמים שקיבלו על עצמם את היהדות ומקורם לא היה בעם היהודי ההיסטורי, למשל כוזרים, טאטים, קרימצ'אקים, סלאבו-טורקים, ופלאשים.

מי דיבר עליהם עכשיו?

זה לא סותר את העובדה שהיה הם יהודי היסטורי, ושאנחנו חלק ממנו. מן הסתם, אנחנו לא הדת הדרוזית ויש מצטרפים חדשים כל הזמן, זה לא אומר שלא היה בסיס היסטורי משותף, ושאין לאום יהודי.

SupermanZW

Well-known member
אבל רובנו לא

רובנו צאצאי בני לאומים שונים ולא צאצאי בני הלאום היהודי ההיסטורי. היום אין לאום יהודי, פשוט כי ממלכת יהודה כבר לא קיימת וגם אין שאיפה להקימה.

למעלה