לבן 17 שחזר לאורגינל...

taro

New member
לא נראה לי שאתה רואה מה שאתה

כותב. בכלל לא טענתי שהרגישות הזו היא תירוץ. אם תבדוק, אמרת שהחרדים מכים את אנשי דעת אמת מפני שדעת אמת טוענים דברי "אמת", ולפיכך החרדים, שמודעים לטעותה של התורה, מנסים לאטום את אוזניהם. אני טענתי שהדבר נוגע מרגישות ופראנויה של מיעוט. אני לא מדבר על זכותם החוקית, שהרי חוק הוא דבר משתנה. אני מדבר על זכותו המוסרית, או לכל הפחות - על רגישותו. כאשר אדם חילוני שולח את הקונטרסים שלו מנסה לגרות אנשים דתיים, זה מעשה שאינו רגיש ואינו מתחשב. כאמור, אתה ניסית לטעון שהציבור החילוני הינו פחות אלים, יותר ליברלי ופחות כפייתי. מטרתי לא הייתה להכליל את הציבור החילוני וגם לא לבצע שפיטה מוסרית לאדם זה או אחר, אלא להראות לך שתופעות כאלו קיימות בכל חברה, והן *אינן מקבלות את האישור האידיאולוגי שלה*. אתה מנוף הביא כבר מספר דוגמאות לתקפית חרדים בידי חילונים, מה עוד שהרבה מהמקרים האלו שאני שמעתי עליהם התרחשו מזמן ולא לאחרונה. חוץ מזה, אל תשכח שבקרב מיעוט מאויים, בד"כ תמצא הרבה יותר אלימות מאשר בקרב רוב רגוע.

[אורן]

New member
אתה לא מבין את מה שאני כותב

אני לא חושב שהחרדים מנסים לאטום את אזניהם אלא להכות מתוך שנאה! אדם חילוני ששולח את הקונטרסים שלו זה בדיוק כמו המסיונרים החרדים ברמת אביב ואנחנו לא מכים אותם. היהודים הם מיעוט בעולם והם לא מכים נוצרים, והיהודים הם מיעוט שנרדף הרבה יותר מהחרדים.

taro

New member
שנאה למה?

לחילונים? אם תלך לבני ברק או מאה שערים, לא יכו אותך. דעת אמת מקבלים את המכות שלהם, כיוון שהם משניאים את עצמם, וזה לא רחוק מהמטרה שלהם. פרופסורים באוניברסיטה חוקרים את היהדות, אבל לא משניאים את עצמם. למה? כי מטרותיהם אקדמאיות לחלוטין. מטרותיהן של דעת אמת לעומת זאת, הינן מגמתיות במובהק - החזרה בשאלה. נכון, דעת אמת פועלים באותו כיוון ולפעמים באותן שיטות (שקרים, סילוף, הכללות) כמו המסיונרים החרדים, וכבר אמרתי שהחרדים מקבלים יחס שונה בגלל שרוב החילונים לא רואה בהם איום, לא בגלל אהבת אדם. והרי ידועים מקרים רבים של תקיפת שמאלנים/ימנים בידי המחנה השני, תקיפת ערבים, שלא לדבר על מה היה קורה לו היית טורח להפגין נגד מדינת ישראל. האפאטיה החילונית למסיונרים לא נובעת מאהבה, אלא משאננות. רוב היהודים לא חשים היו מאויימים בידי הנוצרים, ולמעשה, בדר"כ גם לא חשו. רובם חיו בשלום עם הגויים. חוץ מזה, אינני יודע אם מעולם לא בצעו יהודים מעשה זה או אחר נגד גויים. ומעבר לזה, אל תשכח, שרב אלו שמתוכם צומחת האלימות (גם לפי דעתך שלך) - גדלו בצורה חילונית, או לפחות הושפעו מהחברה החילונית.

[אורן]

New member
אתה שואל אותי?

אם אני אלך סתם ככה לבני ברק או מאה שערים לא יכו אותי אבל אם בת תלך בלבוש לא צנוע רוב הסיכויים שהיא תחטוף אבנים. דעת אמת משניאים את עצמם?! החרדים משניאים את עצמם הרבה יותר וזורקים עליהם הרבה פחות אבנים! אני ממש מרחם על הדוסים המסכנים שמאיימים על יהדותם... לפחות דעת אמת לא מסלפת ולא עושה חוקים בכנסת שמכריחים את הדתיים לעשות דברים שנוגדים את הדת שלהם (הדברים שהם עושים לא נוגדים את הדת שלי כי אני אתאיסט אבל הורסים לי את הכיף של לאכול חזיר למשל או את הכיף של בריאות טובה יותר כי הרבה יותר ממה שהם צריכים הולך אליהם במקום לבריאות). לא, רק אלו שהלכו לבית כלא ואז חזרו בתשובה, או היו חרידים עוד לפני. זה שיש אלימות בחברה החילונית זה לא מעצם היותה חילונים אלא מעצם זה שהחינוך בה גרוע, אבל את זה עוד אפשר לשנות. את התנ"ך כבר אי אפשר ואני מבטיח לך שיש חרידים שנולדו חרידים וזורקים אבנים. כן, היהודים חיו בשלום עם הגויים... הדוגמה הטובה ביותר לחיים אלו של שלווה ושלום היא לפני כמעט שישים שנה כשהאירופאים ממש חנקו אותם מרוב אהבה... או עכשיו באירופה ובהרבה מקומות אחרים שהאהבה ליהודים רק צומחת...

taro

New member
נו באמת

אתה טוען טענה ואפילו לא יכול לעמוד מאחוריה? אני לא יודע מאין ההעשרות המדעיות האלו, דודתי נקלעה פעם למאה שערים בחצאית קצרה, ואבן לא פגעה בראשה. די כבר עם הסטריאוטיפים האלו. אתה חושב שהחברה שלך כ"כ פלורליסטית? מה לדעתך יקרה לי אם אשרוף את דגל ישראל ברחוב? דעת אמת משניאים את עצמם בכך שכוונתם הינה המרת דת, בדיוק כשם שהמחזירים בתשובה משניאים את עצמם. החרדים משניאים את עצמם רק על אלו שלא מכירים את החוקים (איסור העבודה), שמכלילים מחרד אחד לרעהו, ושיש בהם סלידה מכל מה שלא נגוע בציונות. גם החרדים לא מסלפים שום דבר בכנסת. בכנסת אין חקיקה דתית (אתה יודע מה אומרת חקיקה דתית לגבי חמץ?), יש בה חקיקה שנועדה לשמור על אופי מסורתי. אם הייתה חקיקה לא היית יכול לאכול חזיר, מה שאתה יכול לעשות. מותר למכור בשר חזיר בארץ. החברה החרדית עוברת עם חלוף השנים התקרבות לחילוניות הציונית, דבר שמתבטא בתחושת הלאומיות של הרחוב החרדי, בהתעניינות הגוברת בפוליטיקה וכו´. אחת ההשלכות היא כמובן, התרחקות מהאופי החרדי, שמעולם הדימוי שלו לא היה אלים. לא אמרתי שתמיד היהודים חיו בשלום עם הגויים, אמרתי שבד"כ הם חיו בשלום עמם. ובקשר לאירופה - בל נשכח שמי שאחראי להדרדרות מצב היהודים היא מדינת ישראל.

אתה סתם ניזון משקרים

מתי טיילת לאחרונה בבני ברק? אני מטייל שם הרבה פעמים ואני רואה הרבה פעמים נשים לא צנועות (מהמר שהן לא מקומיות) ומקסימום הן זוכות במבט של ´מוקצה´ ולא יותר מזה. השקרים! זה מה שקורה שניזונים משקרים מגמתיים.

taro

New member
בתור אחד שסיים את הבגרות החילונית

בתנ"ך בהצלחה, הייתי רוצה לחלוק עליך קצת. ראשית, התנ"ך כבר כמה מאות שנים לא נלמד (לפחות לא במידה רבה) בישיבות החרדיות. אבל בלי שום קשר, מערכת החינוך הממלכתית לא מלמדת יהדות, היא מלמדת ציונות, ולפיכך, היא נעזרת בתנ"ך על מנת לבסס את קיומו של העם היהודי מבחינה היסטורית ותרבותית. לימוד חילוני, ציוני ומדעי של התנ"ך לא שונה מהלימוד הדתי של המדעים, כפי שהם נמצאים בתלמוד.

למעלה