לבן 17 שחזר לאורגינל...

אלעדמי

New member
לבן 17 שחזר לאורגינל...

קודם כל רציתי להגיד שאני ממש שמח בשבילך שמצאת את דרכך... (הייתי אומר דבר כזה גם על חילוני כי אני חושב שכל אדם צריך לחפש את דרכו שלו בחייו) ישנו סיפור על אדם אשר יום אחד קיבל פתאום את האור הגדול אהבת ה´ וכו´ באו שליחי השטן אל מנהיגם ואמרו לו שישנו אדם חדש בעולם שקיבל הארה ושחייבים להסית אדם זה מדרכו. אמר להם השטן שלא ידאגו כי מנסיונו באים האנשים השיכליים (המדענים והפילוסופיים) ומסיתים אדם זה מדרכו. והנמשל הוא: אנא בן 17 יקר הזהר ולפני שאתה נכנס לאתרים כגון חופש, דעת אמת וכו´ אנא חכה כמה שנים וחזק אמונתך וידיעותך ורק אז כשתהיה כבר נעול על דרכך האישית תבוא לכאן ותוכל להתמודד אתה עצמך אם שאלות קשות של אנשים אחרים... ברור שבקשה זו באה מתוך אהבה ונחשבת רק בתור עצה ולא באה מתוך התנשאות או ירידה על אדם כלשהו... בהצלחה!

אנדרי ז

New member
שאני אבין

מה שאתה בעצם מציע לו זה קודם להשלים את תהליך שטיפת המוח שהוא עובר, לא להיפתח חס וחלילה לדיעות מכיוונים אחרים שעלולת להפריע לאותו תהליך, ורק אח"כ לחזור לפה כשכבר יהיה זומבי מהופנט ששום היגיון בריא כבר לא יוכל להזיז אותו מדרכו החדשה. נכון עד כאן?

אלעדמי

New member
ממש לא!

חס וחלילה לעזוב את התהליך שהוא עובר עכשיו. אלא שבן 17 בחר בדרך חדשה וברגע שבוחרים בדרך חדשה צריך ללמוד על אותה דרך הרבה מאוד ולהיות חזק בדרך זו. תאר לך שכרגע הבנתי שאני רוצה לתקן טלוויזיה ולמדתי קצת על הטלוויזיה אבל אני לא יודע מספיק כדי לתקן אותה. ופתאום יבואו מלא אנשים וישאלו אותי שאלות על אותה טלוויזיה וגם יאשימו אותי בתור אחד ממתקני הטלוויזיה שהם בני אדם רעים ועוד. הלקח- קודם כל צריך ללמוד קצת יותר על הטלוויזיה ולא רק שיחה אחת של הרב אמנון יצחק...

אנדרי ז

New member
בהבדל אחד "קטן"

שמה שאמנון יצחק ודומיו עושים זה שטיפת מוח לשמה, שסוגרת את האדם בפני כל השפעה אחרת בעתיד. האם אותו תלמיד לתיקוני טלוויזיה, אם ישאלו אותו בעתיד איך מתקנים טלוויזיה מסובכת במיוחד, ירוץ אוטומטית חזרה אל המורה וישאל אותו, או שינסה לחקור ולהפעיל קצת את המוח בעצמו?

אלעדמי

New member
לא יודע...

אני מקווה שאותו תלמיד ילך לרב כלשהו וישאל אותו ואז יפעיל את מוחו כדי לראות אם תשובת הרב מתאימה לו. או שאותו תלמיד שכבר מבין בתחום ילך ויפתח ספרים כדי לברר את קושיותיו...

אנדרי ז

New member
האם אותו תלמיד

יילך לרב וישאל אותו, ואח"כ יפתח גם ספרי מדע פופולרי ויבדוק האם תשובותיו של הרב מסתדרות עם העולם האמיתי? לעיתים נדירות בלבד, ואחד מיוצאי הדופן הראויים לציון בנושא הזה הוא ירון ידען מדעת אמת, שלצערי לא רבים כמוהו.

nissimhania

New member
מה כל כך יוצא דופן בו??

לדעתי, הוא מבין הגרועים יותר. וכבר כתבתי עליו בעבר, על סמך הרצאה שלו. אשמח לקבל תגובה.

אנדרי ז

New member
לא שמתי לב שבאמת כתבת משהו

כתבת שיש לך רשימה מלאה של הפרכות לטענות שלו, ולא כיבדת אותנו ולו בדוגמא אחת. אז על איזה בסיס בדיוק אנחנו אמורים להגיב?

nissimhania

New member
אלו לא בדיוק "הפרכות",

אלא חוסר הסכמות. לצערי איבדתי את הדף ההוא (למרות שהתכוונתי לשמור אותו), ואיני זוכר כל טענה לפרטיה. בגדול, הוא נתן דוגמאות מהגמרא ומההלכה והראה את ה"אבסורדיות" שבהם. זה הרתיח אותי, כי אף אחד בקהל לא היה דתי שיכל לשפוט אם הוא אומר את האמת או מעוותה! גם אני לא דתי, ולא מבין כלום בחז"ל, אבל דבר אחד אני יודע- שכדי לשפוט צריך את שני הצדדים. ומה שעשה ירון הוא מאוד לא לגיטימי,אפשר לומר מרושע. עוד משהו, היה ה"ניתוח הפסיכולוגי" שלו על חוזרים בתשובה. לא ידעתי שיש לו תואר בפסיכולוגיה (או תואר בכלל), כל דעותיו מסתמכים על נסיונו האישי- ניסיון שנכשל! ומעטים מהחוזרים בתשובה, שחוזרים אח"כ בשאלה כך שהניסיון של ידען גם ככה נדיר. אני לא אוהב שמדברים על חוזרים בתשובה כעל מסכנים/חלשים/מבולבלים שמחפשים פתרון קל (כמו סמים), זה כל כך רדוד עלוב ומעליב. אני לא אומר שאין מקרים כאלה (הנה- המקרה של ירון), אבל אסור להכליל!! זה יהיה עוד ניסיון לא לגיטימי לצייר בעיננו החילוניים את החזרה כמחלה רעה.

אנדרי ז

New member
בוא אני אעזור לך קצת

זכורות לי 3 דוגמאות מההרצאה שלו. בראשונה מדובר על המבנה האנטומי של הפרה, משהו בנושא כלי הדם שלה, לא זכור לי בדיוק התיאור שהוא הביא מהתלמוד/גמרא מה שלא יהיה. בשנייה דובר על הטענה שהפרעוש נולד מתוך זיעה ולא מתרבה באופן מיני, ולכן מותר להרוג אותו בשבת. ובשלישית עלתה איזה סוגייה בנושא כבשים שזאב (או אולי שועל? אני כבר לא לגמרי זוכר) אולי השפריץ עליהן רעל, כאשר למעשה לזאב אין שום רעל בציפורניו. האם תוכל לסבר את אוזנינו במה באמת נטען בנושאים הללו לדעתך?

nissimhania

New member
כן, שמעתי אותם

הם גם נמצאים באתר שלו. כמו שאמרתי, הוא מציג את הדברים מנקודת ראות שלו. ומכיוון שממילא הוא לא מזדהה איתם, האופן בו הוא מציג אותם הוא סובייקטיבי. שלא נדבר על זה שבקהל לא היה אף אחד שיכל להתעמת איתו, כי כולם היו חילוניים. אבל בכל אופן אני לא רואה בטענות כנגד חז"ל, דרך לגיטימית לניגוח הדת. ראשית, מכיוון שהדת לא מזוהה לחלוטין עם הדעה שחז"ל לא טעו (יש לי חבר שחזר בתשובה לחוג הרב קוק, ושמה מסכימים שחז"ל היו בני אדם וטעו), ושנית, מכיוון שהדת (או לפחות אמיתות הדת) איננה נשענת כלל על חז"ל שהרי היא הרבה יותר קדומה.

אנדרי ז

New member
תשמע

הוא הביא דברים שרבנים מסתמכים עליהם בפסיקותיהם. אני מודה שאני לא ממש מבדיל בין חז"ל, גמרא, תלמוד ומה שעוד לא יהיה בסלט הזה. אז הנה אני שואל אותך: האם אתה מכחיש את טענתו של ירון ידען שהדברים האלו כלולים בתוך ספרים שרבנים אכן פוסקים על פיהם? האם אתה מכחיש שאלה אכן טענות שמופיעות באותם מקומות? בבקשה, דבר המומחה.

taro

New member
מה אתם רוצים מחז"ל?

תנו לאנשים לנוח בקברם בשקט. חשיבותם של חז"ל איננה בתחום המדעי. מאד מחוכם להטפל למדענים שחיו לפני למעלה מאלף שנים. חז"ל אינם התורה, חז"ל הם פרשנים, ובמקום להתעסק עם פרשנותם, כמו שעושים פרופסורים ודוקטורים מכובדים באקדמיה, הוא, וכמוהו גם דעת אמת, כשאתר חופש מזדנב אחריהם, מנסים דלתות צדדיות שלא מוליכות לשום מקום. כל שהוא הוכיח, היה שחז"ל היו מדענים גרועין. אז? אני בטוח שהיו ביניהם גם כמה שלא היו מוסיקאים מעולים, אז?

אנדרי ז

New member
אבל האם אתה מתכחש לכך

שדבריהם עומדים בייסודן של אינספור פסיקות הלכתיות של רבנים? ואם כן, מהו בכלל לדעתך מקומם של חז"ל בקרב החרדים היום?

taro

New member
אני לא מתכחש לכך,

אבל דעת אמת לא מדברים על פרשנותם של חז"ל, אלא על ניתוחיהם המדעיים, שאינני יודע מה מעמדם בקרב פסיקות הלכתיות מודרניות. מעולם לא ראיתי את "דעת אמת" מקשרים בין המדעיות התלמודית לבין פסיקות של רבנים היום.

taro

New member
העולם האמיתי!

חברים! סוף סוף! נראה כי אנדרי ז´ מחזיק בידו את "המדריך המלא לאישות האנושית להכרת כדור הארץ"! אומנם שמעתי כי יצא "המבוא להכרת המאדים כמות שהוא", אבל לא ידעתי שיצא גם ספר שמסביר לנו מהו העולם האמיתי.... מי היה מאין... אנדרי, אולי תואיל לחלוק עמנו את חוכמת הספר שבידך ולהאיר את עינינו - מהו העולם האמיתי?

nissimhania

New member
אני חושב שאת זה הוא כבר ציין...

"מדע פופולרי".... (סתם, סתם בצחוק)

אנדרי ז

New member
האם לדעתך

עם החינוך שהם מקבלים יש להם סיכוי להבין משהו יותר מתקדם ממדע פופולרי (וגם זה בקושי)? אשמח לשמוע.

nissimhania

New member
למידה איננה דרך אחת,

המסוקרן ממדע ילמד מדע, ויתקדם בתחומו. המסוקרן מהלכה או מרוח או מאומנות או מכל דבר אחר, ילמד את תחומו שלו ויתקדם בו. אי אפשר לומר שאחד "מבין משהו יותר מתקדם" מהאחר. זה גם בלתי אפשרי לבקש שכולם יבינו בכל. אותך מעניין מדע, אותי מעניין רוח. מי יותר "מתקדם"?

אלעדמי

New member
האמת היא

שאין לי שום בעיה שאחרי כמה שנים כשאותו תלמיד יבין את דרכו בקצת יותר התמחות שילך לאתרי דעת אמת וכו´ אבל אני מציע לו שכשאשר יהיה לו שאלות הוא ילך לרב וישאל את הרב את אותם שאלות ורק אז יחליט בעצמו, אתה מסכים? ולבן 17 אני מציע שקודם כל יתפתח בדרך שהוא בחר ורק אז יבוא לשאול קושיות קשות עליה ולעומת זאת תלמיד שחזר בתשובה ע"י רב שהוא משוחח איתו קבוע אני לא חושב שיש בעיה שילך לאתרי חופש ודעת אמת ישר כשהוא בוחר בדרכו החדשה ואז ילך לרב לשאול אותו על כך... וזה ההבדל בין ´בן 17´ לאדם השני שחזר בתשובה כי בן 17 חזר ע"י שיחה המונית, והוא לא יכול לשוחח עם הרב אמנון יצחק בכל רגע כאשר יחפץ...

למעלה