לבן 17 שחזר לאורגינל...

אנדרי ז

New member
ואיך הוא בדיוק אמור לבחור את דרכו?

האם לא מתוך הכרה טובה של כל האפשרויות? הרי לא תכחיש שקשה מאוד לצאת מהעולם החרדי, ומרגע שהוא שם כבר לא כל כך סביר שהוא יחקור, שלא לדבר על חזרה לעולם החילוני אחרי שכבר יש 7 ילדים. שאל את ירון...

אלעדמי

New member
חשוב להבין ש...

חשוב להבין שחוזר בתשובה לצערנו הרב אף פעם לא יוכל להשתייך ממש לציבור החרדי. ולכן פתוח לפניו כל האפשרויות תמיד. שלא לדבר על כך שהוא פתוח לציבור ה´חילוני´ דרך משפחתו וחבריו...

אנדרי ז

New member
אלא שהמחב"ים החביבים

דואגים להסית אותם נגד משפחותיהם וחבריהם כדי שלא "יקלקלו" אותם. כך שאני לא ממש רואה את החשיפה שעליה אתה מדבר.

[אורן]

New member
כמובן שזה לא נכון

כרגע, כשהוא עוד בוחר את דרכו, הוא צריך להסתכל על שני הצדדים, גם לשמוע חרדים וגם לשמוע חילונים. אם הוא ישמע רק צד אחד ברור שכבר לא יהיה ניתן לשכנע אותו אחרת כי תוך כמה שנים הוא יהיה נעול כל כך על דעתו שלא יהיה ניתן לשכנע אותו אחרת. הוא צריך לדעת הכל על שני הצדדים לפני שהוא בוחר סופית.

sandchicken

New member
בואו לא נתיפייף

אתם רוצים שהוא יהיה חילוני, אנחנו רוצים שהוא יהיה דתי. לא ממש אכפת לי למה הוא יהיה דתי, העיקר שהוא יהיה דתי. עדיף כמובן שהוא יהיה משכיל, שיבין את דרכו ושלא יהיה בור חשוך, אולם אין לי שום אינטרס לבלבל לא במוח עם הסילופים של חופש ודעת אמת.

[אורן]

New member
אתה לא מחדש לי שום דבר...

אתם מוכנים לעשות הכל כדי שאנשים יתחרדו, וזה ההבדל בינינו- אתם רוצים עוד כוח, אנחנו רוצים עוד מוח. אני מעדיף שיהיה חילוני בגלל שבדק את שתי האופציות ולא כי שטפו לו את המוח, ואם שטפו לו את המוח (לא משנה לאיזה כיוון)- באמת שלא אכפת לי מה הוא יהיה, הרצון שלי הוא שאנשים לא יהיו טיפשים. כמובן שמי שבאמת חוקר ובודק בד"כ בסופו של דבר ניהיה חילוני, חוץ מבמקרים נדירים.

sandchicken

New member
שמחתי לשמוע שאתה מכיר אותי כל כך

ולדעת כבר שאני חרדי, רוצה גם לספר לי כמה ילדים יש לי? אני לא עושה הכל כדי שאנשים יתחרדו, אפילו לא כדי שיחזרו בתשובה, אני לא חושב שאפשר לעשות משהו כדי שמישהו יחזור בתשובה, אני חושב שרק אם בן אדם רוצה לחזור בתשובה הוא יחזור ואז אפשר רק לעזור לו. זה בכלל לא קשור לכוח, אני אישית שונא את מפלגות הדתיים, העניין הוא שיש מצווה לקרב את הרחוקים לדת, וזה מה שאנחנו מנסים לעשות, זה חלק מאמונתנו. מה ז"א חוקר ובודק? למה ללכת לרב זה לא נקרא לחקור ולבדוק? האם באמת נראה לך שיש קשר בין ספרי פיזיקה לבין היהדות??

[אורן]

New member
אני מכיר אותך רק על סמך מה שאמרת

אמרת: "אתם רוצים שהוא יהיה חילוני, אנחנו רוצים שהוא יהיה דתי." ואני אמרתי: "אתם מוכנים לעשות הכל כדי שאנשים יתחרדו" זה בדיוק מה שאתה אמרת עם הסקת מסקנות פשוטה. לגבי חוקר ובודק אני מתכוון ל: ללכת לרב, מחזירים בתשובה וכו´ וגם ללכת ל"חופש", "דעת אמת", ספרי מדע וכו´ כלומר: לבדוק את שני הצדדים שיאזנו אחד את השני באופן שיגרום לך להבין בסופו של דבר איזה צד צודק מבחינתך. ללכת רק לרב לא נקרא לחקור ולבדוק, ללכת גם לרב, וגם ל"חופש", כן. ללכת רק ל"חופש" לא נקרא לחקור ולבדוק, ללכת גם ל"חופש", וגם לרב, כן.

taro

New member
אם כך, כמה חילונים אתה שולח לרב

ביום ממוצע?

[אורן]

New member
כל מי ששלחתי לחופש

שלחתי גם ל"מנוף". מנוף זה לא רב, אני יודע אבל חופש זה לא מדען.

taro

New member
לא חוכמה

אדם דתי שתשלח לאתר חילוני ולאתר דתי, יבחר בדתי, בעוד שאדם חילוני שתשלח, יבחר בחילוני. למה? כי יש לו דיאלוג הרבה יותר בסיסי וקרוב עם אתר שכזה.

[אורן]

New member
תשמע אתה שאלת...

עניתי. חוץ מזה שזה לא נכון כי רוב החילונים כן מאמינים באלוהים למרות שהם לא קיצוניים באמונתם כמו החרדים ככה שהם בערך באמצע והם יכולים לפנות לשני הצדדים באותה מידה. אצל החרדים אין שום מקום של חוסר אמונה ולכן החרדים יבחרו את האתר החרדי בעוד שהחילונים לא בהכרח.

taro

New member
אני מדבר על הממוצע

כבר היו חרדים שחזרו בשאלה. בכל מקרה, מה שרציתי להגיד הוא, שאין זו חוכמה לדבר על אתרים, אלא על חינוך מלידה. וחינוך מלידה הוא לעולם לא אובייקטיבי.

[אורן]

New member
לא אובייקטיבי, כן מגרה לחשוב

אף חינוך מלידה אמנם אינו אובייקטיבי אבל החינוך החילוני מעודד את הילדים לחשוב ולחקור, בעוד שהחינוך החרדי לא מלמד שום דבר חוץ מדבר מהתורה והוא בטח שלא מעודד את התלמידים לחקור גם על העולמות האחרים.

taro

New member
בווודאי שגם החינוך החרדי

מגרה אנשים להפעיל את מוחם. אחת ההשערות אודות ההצלחה המרובה של יהודים בתקופת הגולה בקרב הגויים הייתה שהיהודי הגיע לאוניברסיטה כאשר הוא מחונך להתעסקות עמוקה עם טקסטים. הם לא מגורים לחקור את העולם המדעי, כשם שאתה לא מגורה להתעסק עם הלכה. גם התלמידים החילונים לא מעודדים לחקור עולמות אחרים. כמה תלמידים מעודדים לחקור את הנצרות, למשל? יש להם אפשרות אומנם, אולם גם לחרדי יש. מן הסתם הוא יעזוב את הישיבה שלו, כיוון שמי שמעוניין להתעסק בדברים שהישיבה לא מתעסקת בהם, אין לו מה לחפש בה.

taro

New member
מה הקשר?

אז הייתה התוצאה, אבל הלימוד נשאר אותו לימוד - העולם החרדי לא מחנך לבורות וטפשות. הוא לא מספק ידע מסויים, כמו כל מערכת חינוך, אבל אינו מחנך לבורות - אם היה שואף לבורות, לא היה מעודד אנשים ללמוד את מה שמקנה לאדם כלשהו סמכות בחברה החרדית, לא היה מעודד אנשים לחלוק על מוריהם וכו´. נראה שאתה מצטט יותר מדי פרופגנדה סטריאוטיפית, מאשר עובדות.

taro

New member
בהחלט!

ודווקא משום כך אתם כ"כ חדורי התלהבות להכניס משנה ותלמוד למערכת החינוך הממלכתית, נכון? די כבר לצדקנות. מערכת החינוך החילונית לא מעוניינת, בדיוק כמו הדתית וכמו החרדית, בהמרת דעתו של האדם לצד השני. מערכת החינוך החרדית מעצם הגדרה תשאף להיות חרדית, וכך גם החילונית, ואין כל רע בכך. לפני שאתם ממהרים לקרוא לחוזרים בתשובה לפתוח את אתרי דעת אמת, יישמו זאת קודם על עצמם, ולכו תלמדו גמרא. ועד אז, די כבר להיות צבועים וצדקנים.

למעלה