לבוש בטיש.

בן הצבי

New member
אני מסכים איתך בכל מילה מני.

אבל אם היה לי זקן של קיבוצניק (כמו של אחד מיקירי הפורום) או זקן שמזכיר את את זקנו של צ`אק נוריס (כמו של החבר הג`ינג`י שהבאתי בפעם האחרונה...) אבל באופן אינדיבידואלי אצלי, אם אשים כובע בייסבול אראה פשוט מגוחך מני.. אראה פשוט חרדי שמתבייש במראהו.והוא הדין אם אשים חולצת טי-שירט של Guns and roses.... אנסה להתלבש כמה שפחות צעקני, (ובזה אני בא בקריאה גם לחברי הפורום האחרים שבאים בלבוש חרדי-נסו גם ככל יכלתכם.) אבל אינני יכול להבטיח בשום אופן שאשתלב בנוף לחלוטין. אני רק יכול לנסות לבלוט כמה שפחות.

לא נכון

אל תפחד כל כך אתה נראה בסדר גמור. אתה לא תיראה מגוחך בכלל. קצת אומץ חביבי. (הבירה על חשבוני אם זה יעזור) מני

בן הצבי

New member
שמע מני,

כל דבר בעיתו ובזמנו... אני אשתלב לאט לאט. יש דברים שאני עדיין פשוט לא כ"כ מסוגל לעשות. אבל בהחלט אשתדל שלא לבלוט.

rigoletto111

New member
ונדמה לי שאתה עדיין חייב תשובה

לשאלה: למה אתה לא יכול להחליף לחולצה נורמלית כשאתה שם?

פחחחח לא היה שום רע בחולצה שלו.

אני לא חושבת שיש טעם לרדת עד כדי כך לפרטים. הכוונה היא בקווים כללים ולא ספציפית על חולצות מכנסיים וסוגי חולצות מסוימים.

rigoletto111

New member
אז בקווים כלליים: למה קשה לנסות

להשתלב? כשאני עם המשפחה אני חובש כיפה. ואני לא "מתחפש" כי הם יודעים שאני לא הולך עם כיפה במקומות אחרים אלא רק משתלב.

מסוייט

New member
אני עם זקן

אמנם קטן ומסודר.. אבל זקן. נראה לי שהיתי נרגיש לא בנוח ב"טיש" כזה אבל כל אחד וההרגשות שלו. כל אחד איך שבא לו ומרגיש עם עצמו בנוח. מה שכן, עצם זה שששאתה גורם לאחרים הרגשת אי נוחות אמור להפריע לך מאוד ולנוחותך. אבל זה כבר שאלה של אופי...

מני באני היקר!

בתור אמווקאי חובב ישוואל אני חייב למחות על דבוויך. אני אוהב ישוואל ואפילו מקפידה לשלוח את בנותיי בכל שלוש שנים לאסוף תפוזים בקיבוץ. כמו-כן יש לי ילדה אחד שהלך לישיבה של חבד"ה והוא מאוד מפסוטה. בכלל כל שבוע אני חושב על ישוואל לפחות פעם אחד. (תמיד זה קווה לי כשאני יושב בשיוותים ומותח את הטוסיקה שלי על שני צידי המושב.) תודה שהקשבת לי. תחי מדינת ישוואל, כל הכבודה לזהל. נון נקודה בית. אני מתעתד בשנה הבאה עלינו לטובה לעלות לכפוו תפוח ולעקווו עצים של עוובושים.

Le Fay

New member
ב"לבוא איך שמתחשק" תמיד יש התרסה

לא? גמני לא מופיעה שם בחליפה המועדפת עלי. ביגוד הוא תמיד סוג של תחפושת, ומקובל להתאים אותו למקום ולזמן. לא רואה שום סיבה להפוך אותו לנושא למרד (אולי כי גיל ההתבגרות נשאר הרחק מאחורי). בסן פרנציסקו מתלבשים אחרת מאשר בניו יורק ולקניון אחרת מאשר לחוף הים, וכשבאים למקום בלבוש שאינו מקובל בו, תמיד משלמים על זה מחיר; אבל דומני שהמחיר בטיש עדיין נמוך במובהק מזה המקובל במאה שערים.

Le Fay

New member
למה, אתה מנסה לחסוך ליניב

בהוצאות ההסקה?
אולי כדאי שתנוח קצת מעיסוקך במספרים, אתה נשמע תחת השפעה
נ.ב. ´m not under the alfluence of incohol like some thinkle peop I am, it´s just that the drunker I sit here the longer I get נ.ב.ב. אחלה אמריקאי

spag

New member
'צטערת,

אני לא מבין עדיין מה מפריע לאנשים האלה "מפריע להלך החיים הנורמאלי במקום בו הטיש מתנהל"!? איזה הלך חיים?! בחצות הלילה יש בתוך המסעדה רק חבר'ה יוצאים! הם מתביישים בזה שהם יוצאים?! אמנם אני יכול להבין שיפריע למישהו שחרדי יבוא למסיבה שלו - אבל זו מסיבה של יוצאים! אני מבקש ממישהו שזה מפריע לו אישית (לא שהוא חושש שזה מפריע לאחרים) - שיכתוב מה בדיוק מפריע *לו*.

בן הצבי

New member
הלואי והיית צודק ספאגוש...

בחצות הלילה (השעה בה הטיש רק מתחיל) המקום מלא באנשים תל-אביביים רגילים לחלוטין. וכשאני רק ניגש לשירותים אני מקבל מבטים כאילו נחתתי ממאדים.. (ובצדק. אתה זוכר איזה מבטים הבחורים בישיבה תוקעים כשרק נכנס חשמלאי ל`זאל`..?) המראה של חרדי לא נראה שם טבעי עד שעה 2-3 בבוקר... ואני בהחלט מבין את החבר`ה שזה משרה עליהם אוירה לא נוחה.

זה הכל בראש !!

אם אתה מרגיש לא נוח איך שאתה לבוש במקום כזה, או במקום הזה, אתה גם משדר את זה לסביבה, ולכן, אולי באמת חייב יותר להתחשב, אבל דע לך שזה נובע מאיך שאתה מרגיש ולא איך שאתה נראה! מנסיוני, מעולם לא הפריע לי המראה החרדי להשתלב בשום מקום, מבתי קפה אופנתיים במתחם בזל, דרך מסעדות או פאבים ועד מועדוני ריקודים. היו מקומות, שרק אחרי שעברו כמה דקות, שבהם התנהגתי בהתאם לרוח המקום, הופשר הקרח ואנשים התקרבו אלי יותר ויותר (אין הכוונה לקירבה פיסית). ראוי לתשומת לב, שהמקום היחידי שבו הנושא (איך אנחנו נראים) מהווה ענין כל כך מרכזי, הוא דווקא במקום שבו הקהל המדובר הוא יוצאים בשאלה. אם לנקוט בדרכו של ר' לוי יצחק, אולי זה בגלל המספר הגדול יחסית של הלבושים כחרדים. אני חוזר, בכל אותם עשרות רבות של מקומות שהייתי בהם במהלך השנים, לא היה המראה החרדי שלי בעייה כלל, ואם היה מקום כזה, הוא לא ראוי לי.

אתאיסט ידידי, המראה שלך אינו חרדי

קלאסי. אני זוכר שהגעתי לטיש הראשון שהתקיים בקפה אלכסנדר וראיתי אותך, אמרתי שאם היית שם קסקט היית נראה כמו מרצה שמאלני באוניברסיטה. זה היה ממש כאשר נכנתי ולא שמתי לב לציציות ולכיפה. אין מה להשוות את זה לללבוש חרדי מלא. ולבן הצבי, עיניין המראה החרדי של הזקן שלך הוא סתם תחושה לא מבוססת שלך. נסה פעם מול הראי ללבוש ג'ינס וטישרט, שים קסקט, תכניס את הציציות ותראה שאתה נראה חילוני לחלוטין.

spag

New member
זו בדיוק הפואנטה,

אתאיסט לבוש לפי כל כללי הטקס - ובכל זאת אתה אומר שהוא נראה כמרצה שמאלני. קמ"ל שלא הלבוש עושה את האדם , אלא מה שאמרתי לבן הצבי שיש ללמוד מאתאיסט, ואכן אתאיסט בעצמו כותב זאת - מה שאדם חושב על עצמו , זה מה שמשפיע על אחרים ולכן "אל יבוש מפני המלעיגין וכו'". תבוא איך שבא לך - מה שמפריע לאנשים, זה האווירה, והאווירה מושפעת רק מהאישיות, עם מינימום קשר ללבוש. ועדיין אני מחכה שמישהו יספר *על עצמו* - שלבוש בן הצבי הפריע לו!

spag

New member
וואס../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

או שאני לא להבין אותך, או שאת לא להבין אותי.

אני להבין אותך

טוב מאוד, דוקא אהבתי את תשובתך. לכן אני משתפת אותך במחשבות שלי בכללי, יש לי מה לחשוש? את האמת גם אם היא מרה!

למעלה