לבוש בטיש.

בן הצבי

New member
לבוש בטיש.

העירו לי על כך בטיש האחרון, ורציתי להעלות את זה כאן בפורום. (אמנם אותו מעיר יקר -שאגב הסכמתי עם דבריו- אמר לי שהוא רוצה להעלות זאת בפורום, ואני רואה שהוא לא מעלה, אז החלטתי להעלות זאת בעצמי.) בפעם האחרונה שהייתי בטיש (שאגב, זו הפעם הרביעית או החמישית שהייתי שם) העירו לי (מחברי הפורום דוקא) על הופעתי החרדית. אמנם אין לי פיאות מסולסלות ו"ווייסע זאקן", אבל ציציותיי משתלשלות לבחוץ, וכיפתי שחורה (ופלוני טוען שגם גדולה...) אותם שניים שלושה העירו לי על כך שיכול להיות שהופעה חרדית כ"כ בולטת אגרסיבית יכול להיות שהיא מפריעה להלך החיים הנורמאלי במקום בו הטיש מתנהל. והציעו לי בפעם הבאה לצמצם בהופעה החרדית ככל האפשר. מה אתם אומרים? האם הטענה צודקת? ואם כן- עד כמה דרוש הצמצום בהופעה? אני מצפה לתגובות נרחבות. אגב, הדרישה לצמצום בהופעה החרדית אינו חל על אחד, חד ומיוחד, (כך אמר לי מי שהעיר לי...) מותיקי הפורום ודי לחכימא ברמיזא...

kenvelo

גם בסופ"ש האחרון דיברו איתי כמה מיושבי ה'טיש' הקבועים והלא קבועים, על הלבוש החרדי של חלק מהמשתתפים ואמרו לי שהם בעיקר נבוכים מהסיטואציה. הם מגיעים ומעוניינים להרגיש "חלק" מהמקום וכשמגיעים "חריידים" - זה קצת מחזיר אותם אחורה. המבוכה והתחושה הלא כל כך נוחה אינה מנת חלקם של החוזרים בשאלה בלבד אלא גם של חלק מהלקוחות "הרגילים" במקום ואפילו של חלק מצוות המקום ובעבר אף היה כאן דיון נרחב סביב הסיפור הזה. אף אחד לא יכול לכפות עליך להתלבש אחרת. בסך הכל גופך ובגדיך שלך הם השאלה האמיתית היא אם אתה מוכן להתחשב בתחושות של האחרים. הצעה שאני יכול להעלות כאן, עלתה כבר בעבר: קנו לכם, משתתפי ה'טיש' שעל קו התפר, בגדים תואמים והפקידו אותם במשרדי המקום כך שבכל פעם שתגיעו, תוכלו לעלות, להחליף בגדים ולהצטרף לכולנו. הבחירה נמצאת אצלכם.

beitili בשבילך לייזר.

טוב, אני חושבת וכמו שכבר אמרתי לי זה לא מפריע בכלל לראות חרדים מסביבי, זה לא מחזיר אותי לשום מקום. אבל, לדעתי מי שסובל מזה זה גם הבן אדם עצמו וגם האחרים. ואני לא מדברת על סבל של ממש אלא על אי נעימות מסוימת. אני לא יכולה להגיד לבן אדם שלא מוריד את החליפה בשירותים שיוריד אותה, אמרתי כבר את דעתי על זה אבל אתה בן צבי, נראה לי צעיר ופתוח והעיקרון הזה של דוקא אני אכנס לפה ואלך עם הציצית בחוץ נראה לי מזיק לך ולאו דוקא לסביבה. אתה צריך רק להכניס את הציצית ואז שום דבר לא משייך אותך לשום מקום ואתה תרגיש יותר בנח. לדעתי להכנס לדיסקוטק עם הציצית בחוץ זה דוקא. כמו שאני לא אכנס לבית כנסת עם מכנסיים כי אני אתאים את עצמי ככה אני לא אבוא לדיסקוטק עם חצאית כפלים ומטפחת. ואגב, הערתי את זה לך, כי אני חושבת שזה יעזור לך. לאחרים לא ניגשתי ולא הערתי אף פעם. לגבי שאר האנשים ובעלי המקום אני לא מתיחסת לא אליהם התכוונתי כשדיברתי איתך. גילי.

rigoletto111

New member
מסעים. תמיד כדאי להשתלב

ומי שבא לשם עם חולצה לבנה מקומטת נראה שהוא לא עושה שום מאמץ להשתלב, וזה לא לעניין. אין שום בעייה להביא בתיק חולצה נורמלית ולהחליף אותה בשירותים. וזה רק בשבילך, לא בשביל האחרים. אחרת אתה מוזר שם - כמו אישה בבית כנסת עם חצאית מיני.

על בחורה אחרת

חננית הכוסית.

גוזל

New member
מה אתה מבין בבחורות../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

אל תיקח ברצינות יבוא יום ותהיה לך הפתעה גדולה בחורה יפיפיה תעשה לך נס שלא היה ולא יהיה מאז יצאיצת מצרים ועד היום

אני יהרוג אותך!!!

חחחחחחח. סתם, מתה עליך ומפרגנת ודוקא השם מוצא חן בעיני.

בן הצבי

New member
אני מסכים עם כל מילה שלך אלוהימית.

אבל עצם היותי עם זקן משייך אותי, לכן לא חשבתי שהציציות כבר מוסיפות משהו קריטי. עד כמה אני יכול להשתלב כשאני עם זקן?

בשבוע שעבר גם אני הייתי מזוקן...

הזקן בלבד לא "מסגיר" אותך וגם אם כן, יש הבדל בין שחור-לבן-כיפה גדולה-ציצית (דברים הגורמים להבלטתך ה-אולי-יתרה) לבין סתם זקנקן...

בן הצבי

New member
לייזניו,גם אני לא הייתי כזה שחור...

לא באתי עם חולצות לבנות, וכולי. אבל הזקן שלי לא בדיוק מזכיר את זקנו של צ´אק נוריס... הוא זקן של בחור חרדי. זה מסגיר.

גוזל

New member
תכניס את הציציות פנימה../images/Emo6.gif

אתה יכול להיות יותר פתוח עם הציבור לא חייבים ללכת עם האופנה של בית הזונות דפונוביז'

spag

New member
"שלא שינו שמם, לבושם ולשונם"

אני בהחלט שזה דבר שולי - בגדים . תלמד מרבינו שהיה מרקד עם הבחורות והבחורים והבחורות. וכדאמרי אינשי דאמרי חז"ל דאמר הקב"ה "ואל יתבייש מפני המלעיגין עליו" ומפרשין בלע"ז "לכתחילה אריבער". בינתיים, עד שלא תעזוב את הישיבה המפורסמת שלך בירושלים עיה"ק (לדוגמא) ותעבור לתל אביב לרמת ברוך (לדוגמא, לדוגמא) - הבגדים יכולים להשאר בסטייל הישן. אפילו כדאי שלא תשקיע בבגדים - עד שיהיה לך לחלוטין נוח ותוכל לבחור משהו שלחלוטין יתאים לך , שתהנה ממנו - ולא רק "להכעיס". אהמ...ובנוסף, למה לך לשנות בגדים?! אני מבין שגם ככה בנות קופצות עליך!

בן הצבי

New member
קטעים איתך ספאג..

לי לא מפריעים הבגדים. וכמו שאמרתי למי שהעירה לי-הציציות לא מפריעות לי. אבל כשראיתי שזה לא נוח לחברים שלי-זה כבר סיפוראחר

למעלה