לבוש בטיש.

בן הצבי

New member
אז לא הבנת יקירתי -המשך-

-גיליתי שהם גורמים אי-נוחות לאנשים שאני יושב איתם ורואה בהם כחברים, אז אנסה עד כמה שאוכל להקל עליהם.

spag

New member
"חוסר סובלנות חרדית" ../images/Emo46.gif

- אין כזה דבר! חרדים, כמו כל קבוצה - יש בהם סובלנים ויש בהם עצבנים. - חושב שזה ילדותי ולא רציני להכליל ככה את החרדים. - כיוצאים, אני חושב שאנחנו יכולים לצאת מהחרדים - ובכל זאת לחשוב עליהם טוב ולדון אותם לכף זכות ובלי הכללות מיותרות כמו כל חברה.

theshahars

New member
יש ויש, אינדיד

ואולי לא דייקתי בלשוני והיה עליי לסייג. אבל אשמח אם תסכים שחוסר הסובלנות למתלבשים שונה לא ראוי לה להיות אחד מן המאפיינים של חברה חילונית. שחר

rigoletto111

New member
זו לא שאלה של סובלנות

פשוט לבוש כזה לא נהוג בבית קפה. כמו שלא באים לחתונה עם מכנסיים קצרים וטי שירט. ואם הוא יביא חולצה מהבית לטיש ויחליף הוא עצמו ירגיש יותר נעים. זה כל כך קשה?

theshahars

New member
למה במקום בו

אחד עם חולצה מחוררת אחר בטריינינג עוד אחד בחליפה ועם לפ-טופ עוד אחד, מחורר כולו ועם גיטרה אחד בגינס ואחד עם קסדה של אופנוע כל כך קשה לראות בנאדם חרדי? ושוב אני אומרת, אם זה מפריע לו, והוא ירגיש יותר בנוח, זה עניין שלו. אני התנגדתי לרעיון של לעשות דברים כי אחרים נורא רוצים. ודווקא כאן, לא מזמן לה-פיי ייעצה לבחורה לא לשכב עם בחור חילוני לפני שהיא מוכנה לזה, ושלא מספיק שהבחור נורא רוצה. שחר

המקום בו...

במקום אין אחד עם חולצה מחוררת אין גם אחד עם טרנינג. אפילו לא עם חליפה ולפ-טופ. וגם לא מחורר כולו עם גיטרה. (וגם כשמגיע אחד מכל אלו, הוא נראה חריג ומוזר) די עם הסטריאוטיפים!

theshahars

New member
שוב, לא הייתי בטיש

לתומי חשבתי שזה בבית קפה. בדמיוני הקודח, יש כל מיני אנשים בבתי קפה. כנראה שרק בדמיוני, ובמציאות נמצאת שם שורה של אנשים זהים, משל יצאו מפס ייצור. שחר

Le Fay

New member
וזה נכון גם לסקס וגם לטיש -

א. גם לטיש לא הייתי ממליצה לאפ'חת לבוא אם היא לא ממש רוצה. ב. גם לסקס לא הייתי ממליצה לה ללכת בזקן וציציות
וברצינות: גם לסקס לא לוקחים ערימה של תנאים מהבית. לבוא לטיש כדי להישאר בדיוק כמו שאני, זה בערך כמו לומר: אוקיי, אז סקס - אבל רק כמו שאני רגילה בעצמי, אצלי בבית. אם כבר הרפתקה, משאירים את ההרגלים מאחור, לא? וכשלא מתאים ואי אפשר שיתאים, לוקחים את התיק והולכים. גם בטיש.

rigoletto111

New member
לי בכלל לא קשה לראות אדם חרדי

וכמו שאמרתי - העניין לא קשור לכך שהוא מפריע לאחרים. מה שמפריע זה לראות בן-אדם שבכלל לא מנסה להשתלב. אם אני אורח בחתונה או בקונצרט חגיגי לא יפריע לי שמישהו בא לשם עם מכנסיים קצרים וחולצת טי. אבל זה אמור להפריע לי שהוא לא מנסה להשתלב , ובעיקר אמור להפריע לו.

Le Fay

New member
ומתי בפעם האחרונה תקפו אותך חופשיים

בגין לבוש לא הולם?
גם "אני אבוא איך שמתחשק לי" זה סוג של אי סובלנות. אני אשאיר לך לברר מה המקור האידיאולוגי שלה.

theshahars

New member
כאמור, לא הייתי מעודי בטיש,

ואין לי מושג מה האווירה שם. אבל אם האווירה היא אווירה שבה "לבוא איך שמתחשק לי" הוא חוסר סובלנות, כנראה שאקפיד להדיר רגליי משם, כפי שאני מדירה את רגליי מאירועים חרדיים בהם אני צריכה לבוא חנוטה בגרביונים אטומים. תגובתך מתאימה למי שבא "איך שמתחשק לו" בהתרסה, בדווקא. וזה ממש לא המצב. להגיד לבנאדם שבא כמו שהוא לבוש ביום-יום, בלי כוונה מיוחדת, שהוא מביך כי הוא "בא איך שמתחשק לו" זה כבר חוסר רגישות. ו... תודה על שיעורי הבית שהשארת לי, המורה. שחר

אני הייתי זה שהעלה את הנושא

ותודה לך ידידי שלא רק שאינך נפגע, אלא אפילו אתה מעלה את זה על במה ראויה זו. דבר שאני לא כל כך עשיתי. ראשית אני מקדים ואומר לכל חברי שעדיין חרדים (או שלבושים כחרדים) "אני אוהב אתכם". שחר, שבתאי, מתי הייתם בטיש חברים? מתי בפעם האחרונה? האם הטיש הוא מפגש חשוב בשבילכם? או שהוא משהו כמו ארץ ישראל לאמריקאים? הדיון איננו על צודק ולא צודק. הדיון הוא בין חברים שרוצים לבלות ערב אחרי ערב כל שבוע, ולהרגיש טוב, ולהתפתח יחד ועם המקום שמארח אותם. אני מרגיש לא בנוח לשבת בטיש כשמסביבי ישיבה שלמה. לא מדובר על חמישים חילונים וחרדי אחד חמוד. לפעמים מדובר על חמישה חרדים, לבושים בשחור מכף רגל ועד כיפה, (או: עד כובע) שיושבים עם ארבעה יוצאים בשאלה. אני מרגיש לא בנוח. אני מרגיש לא בנוח כשאני הולך לבית קברות ולא שם כיפה. אני מרגיש לא בנוח כשאני הולך לחדר כושר עם בגדים מכופתרים. אני מרגיש לא בנוח כשאני הולך לחתונה עם בגדי ספורט. אני מרגיש לא בנוח כשאני שם זין על קודים חברתיים. שחר, אף אחד לא מחרים את מי שלבוש אחרת. אבל זה לא מתאים. למה הרצון הזה להכנס עם הראש בקיר כי "לפי ה א מ ת אסור שיהיה כאן קיר". חרדים משדרים משהו. והמשהו הזה הוא ההיפך הגמור מ"חופש" שאנשים מחפשים למצא בפאב. אני בטוח (אני באמת ממש בטוח) שכל שבוע אנשים נכנסים לאותו פאב שבו אנו יושבים, רואים את קבוצת החרדים ומחפשים מקום אחר. רבותי, למה ההיתממות? מי רוצה לשבת ליד חרדי בפאב. גזענות. אוקיי (זו לא גזענות אבל בשביל העקשנים שבכם, שיהיה.) אני רוצה לראות אתכם לוקחים בחורה לבילוי בפאב ומתיישבים בשולחן ליד חרדים. לפני שאתם צועקים גזען, תבדקו את זה עם עצמכם טוב טוב (בתנאי שהבחורה לא חרדית בעצמה, כי אז זה שונה). ומה לכל הרוחות הבעיה לקחת טישרט (או, חולצת כפתורים צבעונית, למי שממש רוצה) ולזרוק איזה קסקט (כובע מצחיה) שעולה 20 שקל על הראש (למי שממש קשה לו להפטר מהכיפה למשך הערב)? תגידו לי, זה כל כך קשה? אתם תרגישו טוב יותר, אנחנו (אני וכל מי שחושב כמוני) נרגיש נוח יותר להיות ולבלות איתכם (כי אתם האנשים שאתם אני רוצה לבלות. באמת.) וגם בעלי המקום ירגישו טוב יותר. קצת התחשבות. ולא, אם לא תתחשבו, אף אחד לא ינדה אתכם. מה פתאום. אבל זה יהיה עצוב קצת שלא אכפת לכם ממה שאחרים מרגישים. (אני מבטיח שכשאבא לבקר אותך בכוילל לא אבוא עם גופיה). ובן הצבי ידידי, אדם שהולך עם זקן אפילו יותר גדול ושחור משלך, בלי כיפה. הוא לא נראה חרדי, או, הוא מקסימום יראה דתי שמתחשב ושרוצה להשתלב. שזה סבבה לגמרי. אל תכעסו עלי כי אני נבהל כשכועסים LOVE מני

לייזר שולת!!!!!!!1 ../images/Emo6.gif

וברצינות: זו לא הפעם הראשונה שהנושא עולה לדיון כאן. בעבר אמרתי וגם כעת אני חוזר על עמדתי שלי באופן אישי אין כל בעיה עם כל בגד שהוא, כל זקן שהוא, כל כובע שהוא וכל פיסת בד שהיא. הסיבה היחידה שאני מעלה את הנושא כאן היא מפני מבוכתם של החברים האחרים. המבוכה שלהם לא מספיקה כדי להכריח מישהו לעשות משהו בניגוד לרצונו אבל היא כן מספיקה כדי לעורר כאן דיון בעניין כשכל החלטה של האנשים עליהם אנחנו מדברים - מקובלת עלי. קאפיש?

theshahars

New member
אני מודה לך

בעיקר על שהקדשת לעניין תשובה מושקעת, שהיא יותר מהטחה של משהו או שאלה רטורית, תשובה-תשובה. לגבי "דתי שמנסה להשתלב" אני רוצה להעיר, שעצם נוכחותו כדתי שם היא ההשתלבות. לגבי הראש בקיר ו"לפי האמת". אשמח לפחות לשאיפה לפתיחות ללבוש חרדי, גם אם היא תתחבא בטקסט שמסביר למה בכל זאת לא מתאים. שלפחות תהיה שאיפה לזה. ושוב, תודה על תשובתך. שחר

למעלה