אני הייתי זה שהעלה את הנושא
ותודה לך ידידי שלא רק שאינך נפגע, אלא אפילו אתה מעלה את זה על במה ראויה זו. דבר שאני לא כל כך עשיתי. ראשית אני מקדים ואומר לכל חברי שעדיין חרדים (או שלבושים כחרדים) "אני אוהב אתכם". שחר, שבתאי, מתי הייתם בטיש חברים? מתי בפעם האחרונה? האם הטיש הוא מפגש חשוב בשבילכם? או שהוא משהו כמו ארץ ישראל לאמריקאים? הדיון איננו על צודק ולא צודק. הדיון הוא בין חברים שרוצים לבלות ערב אחרי ערב כל שבוע, ולהרגיש טוב, ולהתפתח יחד ועם המקום שמארח אותם. אני מרגיש לא בנוח לשבת בטיש כשמסביבי ישיבה שלמה. לא מדובר על חמישים חילונים וחרדי אחד חמוד. לפעמים מדובר על חמישה חרדים, לבושים בשחור מכף רגל ועד כיפה, (או: עד כובע) שיושבים עם ארבעה יוצאים בשאלה. אני מרגיש לא בנוח. אני מרגיש לא בנוח כשאני הולך לבית קברות ולא שם כיפה. אני מרגיש לא בנוח כשאני הולך לחדר כושר עם בגדים מכופתרים. אני מרגיש לא בנוח כשאני הולך לחתונה עם בגדי ספורט. אני מרגיש לא בנוח כשאני שם זין על קודים חברתיים. שחר, אף אחד לא מחרים את מי שלבוש אחרת. אבל זה לא מתאים. למה הרצון הזה להכנס עם הראש בקיר כי "לפי ה א מ ת אסור שיהיה כאן קיר". חרדים משדרים משהו. והמשהו הזה הוא ההיפך הגמור מ"חופש" שאנשים מחפשים למצא בפאב. אני בטוח (אני באמת ממש בטוח) שכל שבוע אנשים נכנסים לאותו פאב שבו אנו יושבים, רואים את קבוצת החרדים ומחפשים מקום אחר. רבותי, למה ההיתממות? מי רוצה לשבת ליד חרדי בפאב. גזענות. אוקיי (זו לא גזענות אבל בשביל העקשנים שבכם, שיהיה.) אני רוצה לראות אתכם לוקחים בחורה לבילוי בפאב ומתיישבים בשולחן ליד חרדים. לפני שאתם צועקים גזען, תבדקו את זה עם עצמכם טוב טוב (בתנאי שהבחורה לא חרדית בעצמה, כי אז זה שונה). ומה לכל הרוחות הבעיה לקחת טישרט (או, חולצת כפתורים צבעונית, למי שממש רוצה) ולזרוק איזה קסקט (כובע מצחיה) שעולה 20 שקל על הראש (למי שממש קשה לו להפטר מהכיפה למשך הערב)? תגידו לי, זה כל כך קשה? אתם תרגישו טוב יותר, אנחנו (אני וכל מי שחושב כמוני) נרגיש נוח יותר להיות ולבלות איתכם (כי אתם האנשים שאתם אני רוצה לבלות. באמת.) וגם בעלי המקום ירגישו טוב יותר. קצת התחשבות. ולא, אם לא תתחשבו, אף אחד לא ינדה אתכם. מה פתאום. אבל זה יהיה עצוב קצת שלא אכפת לכם ממה שאחרים מרגישים. (אני מבטיח שכשאבא לבקר אותך בכוילל לא אבוא עם גופיה). ובן הצבי ידידי, אדם שהולך עם זקן אפילו יותר גדול ושחור משלך, בלי כיפה. הוא לא נראה חרדי, או, הוא מקסימום יראה דתי שמתחשב ושרוצה להשתלב. שזה סבבה לגמרי. אל תכעסו עלי כי אני נבהל כשכועסים LOVE מני