לבוש בטיש.

אני חושב

שמי שיש לו בעיה להיראות בציבור יחד עם חרדי, יש לשלוח אותו לפסיכיאטר הקרוב לאזור מגוריו. מה זה הדברים האלה? אני רק חושב שלמען הנוחות שלך כדאי לך למצא איפשהו בגדים באמצע, וודאי וודאי שלא להוציא דוקא ציציות בחוץ, זה מיותר.

בן הצבי

New member
אני מוכן בכיף להשתלב-עד גבול.

אני מוכן אפילו לבוא בלי ציצית בכלל,זאת לא הבעיה. שאלתי היא- האם הכפה היא באמת בעיה? הגם חולצת כפתורים שא י נ ה לבנה כלל?

לדעתי לא!!!

אל תצמצם בכלום!!! פשוט בכלום!!! תבוא איך שאתה רגיל. ומי שזה מפריע לו שיילך לבייתה... טוב???

../images/Emo31.gif

חוסר התחשבות הוא דבר המאפיין את המגזר החרדי. לי באופן אישי זה לא מפריע. וודאי שלא אומר לאף אדם לא להגיע בגלל ביגוד מסויים אבל אני בהחלט מטיף להתחשבות במי שזה כן מפריע לו.

בן הצבי

New member
אני מסכים עם לייזר בגדול.

מוכרחים להתחשב ברגשות כל ציבור, ואני מבין שהופעה בולטת מפריעה.השאלה היא מה ההגדרה לבולט? ועד כמה אני,כבעל זקן יכול לצמצם

../images/Emo31.gif

אוף. בכל פעם מחדש אני מתעצבן כשמכללים או כשמשתמשים בחרדיות כדי לתקוף... מגעיל מצדך... לא חשבתי שגם אתה מה"יענו אחרים מכולם" ועכשיו לעצם העניין. גם לו זה מפריע, והתחשבות בו "גם" נחשבת להתחשבות. (אופס שכחתי, הייתי חרדי פעם, מי אני שאחליט מתי ובמי צריך להתחשב... אולי אשאל את לייזר, הוא כבר וותיק...
חוץ מזה! אין ולא יהיה קשר מעולם בין תכונות אופי לבין אמונה ותהיה האמונה אשר תהיה. דיי לחשוב שיטחי! ודיי כבר עם הנחיתות! ודיי כבר להתחסד!!!

עובביי

New member
כאילו דא!

מתאים לך לבוא אפילו עם טלית בשביל לקבל קצת תשומי בנוסח "התחפשתם?" אבל סתם שתדע שכשחצי מהמשתתפים מגיעים ככה זה מאבד מהאפקט.

spag

New member
../images/Emo45.gif

מסכים עם שבתאי צבי, וגם עם לייזר. אבל יותר אעם שב"צ...אהמ...אבל גם קצת עם לייזר. אבל - עקרונית - עם שב"צ. וחוזר חלילה.

מסוייט

New member
אמת לאמיתה

סתם נראה לי שאחד שמרגיש נוח בהופעתו אחרים מרגישים איתו בנוח והעיקר הוא הדימוי העצמי. ונהי בעינינו כחגבים וכן היינו בעינהם...

אחר

New member
../images/Emo45.gif

שבתאי צודק. אני לא מאמין שזה מפריע למישהו - מקום בילוי חילוני צריך להיות מקום שבו כל צורת לבוש סבירה תהיה מקובלת. כל עוד לא הגיעה תלונה ישירה מבעלי המקום, אף אחד לא יודע שזה מפריע למישהו מהמבלים שם (חוץ מחברי הפורום) אם הבעלים יבקש ממך להתלבש אחרת, זה כבר סיפור שונה. אבל כל עוד לו זה לא איכפת, אין עם זה שום בעיה. מה עוד שזה לא משנה את הצביון של המקום - זה אף פעם לא יותר משלושה ארבעה אנשים מתוך לפחות עשרים שיושבים ביחד. ולאלו מהפורום שזה מפריע להם אני יכול להגיד רק דבר אחד - שכחתם אולי שהאירוע הזה הוא של פורום יוצאים בשאלה, שבהגדרה כולל גם אנוסים למיניהם.

n oy

New member
אני מסכימה עם מה שאחר כתב

הרי תחשבו על זה שניה כשאתם עוד הייתם עם הלבוש החרדי רציתם ללכת לכל המקומות לבלות. ולא יכולתם להוריד את הלבוש שלכם כי זה היה בלתי אפשרי מפני האנשים שיכלו לראות. אז למה כל כך קשה לכם להזכר בקושי הזה ולהבין את האנשים שעדיין לא יכולים לשנות את הלבוש שלהם ונאלצים לבוא לבושים כחרדים? זה לא קשה אם תתנו לזה שניה מחשבה להבין אותם. ואז לא תצטרכו לכתוב פה שרשורים מעצבנים! אני רק אומרת את דעתי. חיים טובים ומאושרים נוי.

Get Out

New member
לדעתי ...

עדיף שתבוא בלבוש שמתאים למקום ... ואם יש כאלו שלא מעירים לך על כך זה בגלל שלא נעים להם להעיר

בן הצבי

New member
גט אאוט, שאלתי ואשאל שוב.

בכיף אני מוכן להשתלב, חליפה לא תהיה,ציציות לא תהיינה, אבל חולצה (אמנם לא לבנה,אבל) בהירה (צבעונית) ומכנסיים כהים וכיפה-

בן הצבי

New member
גט אאוט, שאלתי ואשאל שוב. -המשך-

אבל איך אוכל להוריד כיפה בעודי עם זקן שנ ר א ה חרדי-חסידי. עד כמה כבר אני יכול לנסות להשתלב מבלי להיראות מ ג ו ח ך?

שלא תעז להוריד ת'כיפה

רק בשביל הטיש. תבא כך. וזהו. אל תשמע להם. פויה גט אאוט, אפילו שאתה אדפ עלא כיפאק. טוב לא פויה, אני חושר בי. אבל גם אתה תחזור בך

theshahars

New member
אמנם מעודי לא הייתי בטיש (מחדל)

אבל אני מרשה לעצמי בכל זאת, להעיר. אני חושבת שזאת ממש ממש הדוגמה לחוסר סובלנות חרדית, שאנחנו לא רוצים לעצמנו. תחת טיעון ה"להתחשב בבגדים" התקיפו אותי באיזור שבטי ישראל בירושלים כי שרווליי היו קצרים לטעמו של אי-מי. ועכשיו, בן-הצבי, אתה שואל אם זקנך מגוחך בעיני אי-מי? מה אכפת לך? אם זקנך מגוחך בעיניך, זה עניין אחר, שיש לדון בו בכובד ראש במצבך. אבל בעיני אחרים? סליחה?? את מי אתה מנסה לרצות? את באי הטיש? את שאר יושבי המקום? את כולם? אתה בתהליך עמוק של שינוי. תעשה דברים כשיבוא לך, בקצב שלך, ובשבילך. אם אתה חש מטופש להחליף בגדים בשירותים - אז לא צריך (been there...) ואם כיף לך להחליף בגדים בשירותים וזה בעיניך טעם החופש, אז קדימה (done that...). אבל לנהל דיון סביבך, מי בעד מי נגד, נראה לי לא נכון. זאת אמורה להיות החלטה אישית. ולמי שנבוך אני מציעה לשאול מדוע ולמה הוא נבוך, וכיצד להעביר את המבוכה מבפנים, ולא מה אפשר לעשות כדי להעביר את הגורם למבוכה. שחר

בן הצבי

New member
אז לא הבנת יקירתי את מטרת השרשור.

לי הפריעו בגדיי, וגם לא העירו לי על כך בפעמים הקודמות שהייתי וממילא לא חשבתי שהם מפריעים גם לאחרים. אך ברגע שגיליתי שהם-

למעלה