לבוש בטיש.

Le Fay

New member
../images/Emo6.gifכשיהיו ישבנים בולטים נשקול לגופם

יוחזרו הבולטים לישבני התנועה לאלתר! יש חדש עם גיבסון, תפסיק לצפות בצ'יפנדייל'ס (זה לא שוטרי תנועה, זה פיגאלאך במצחיה). ובהצלחה בבחינה. וספר כבר איזו מלגה. הכל צריך לשאול אותך?

בן הצבי

New member
מלח שמים - אתה טועה.

ולא רק שטעות בידך - אתה 'מלכלך' (ואדון אותך לכף זכות ואומר שזה לא בכוונה) על אנשים שאני רואה בהם כחברים, ואני בטוח שלהם - אין שום שנאת חרדים. (בטח ובטח אלו שהעירו לי עשו זאת אך ורק כי הם הרגישו חופשיים ופתוחים להעיר לי.) אני מקבל את דעתם. ואני גם לא חשוד על שנאת חרדים...

בדברי הדגשתי קטע מסויים

וכאן אדגישו הדגשה מרובה יותר (אותיות עבות, Bold): נדמה לי, שחלק מהקושי המדובר והמבוכה הנזכרת, מקורן בשנאת זרים פשוטה, הקיימת לדעתי בחלק מהחברה הישראלית כלפי החרדים. וזהו אות קלון, שראוי לעוקרו מן השורש. ואני מדגיש: איני אומר, שמי שתומך בהצנעת הזהות החרדית בטיש, הוא עצמו שונא חרדים. אלא, ששנאת הזרים הבזויה הנ"ל, היא הגורמת לו להרגיש, שלא בנוח. והרי זה דומה, למה שהיה בדרום אמריקה לפני מלחמת האזרחים ובדרום אפריקה בתקופת האפרטהייד, ביחס לשחורים. ואיני רוצה לתת דוגמאות קיצוניות יותר מתקופה ידועה לשמצה. קאפיש ? ברור ? מובן יותר ?

אדרבה

אם הייתי חושב, (כפי שכנראה היה אפשר להבין בטעות מדברי,) שאלו שהעירו לך, עשו זאת משנאת חרדים. לא הייתי מעלה אפילו בדעתי לרצותם ולהסיר את כיפתי במפגש כפי שכתבתי, שבכוונתי לעשות להבא. כפי איך שהדברים נראים המדברים כיוונו לטעם טוב, טקט, הופעה הולמת וכיוצא בכך. (ראה דבריו של מני באני) ובדברי התייחסתי להיבט הרחב יותר של העניין.

חייקלה

New member
תארו לכם שהוריד את

כיפה זה יהיה כמו בפורים אולי אלבש גם חצאית מיני לשם השלמת התחפושת זוכרים מי בא למפגש בפורים לפני שנתיימ בלבוש

almog4

New member
כמובן שהגזמת

בוודאי אינך מתכוון לכך - שכל מי שאמר שסממני הלבוש החרדיים הבולטים מפריעים לו - הוא "שונא חרדים". (ולכן - לדעתי - ההשוואה לאפטהייד בדרום אפריקה קצת רחוקה). לעצם העניין - יש משפט קדום ופשוט : "ברומא - התנהג כרומאי". או בתרגום ל"יציאתית" - אם אתה מעוניין ללכת למקום שבו יושבים אנשים חילונים בשעה 02:00 בלילה ושותים בירה עם החבר'ה ונהנים - אז למה שלא תתלבש כמו אנשים אחרים (צ.ל. חילונים) שיושבים בשעה 02:00 בלילה ושותים בירה עם החבר'ה ונהנים? וכל זה למה? (כלומר למה נכנסתי לדיון וכתבתי). אני מתוודה, שעד היום לא הייתי בטיש, (ממליון סיבות, אחת מהן היא שאני מבאר שבע, ושעד לאחרונה עבדתי בימי שישי, וכו'.) ולמעשה - הסיבה שבגללה בכלל נכנסתי לדיון (ולכן כבר הבעתי את דעתי) היתה תחילת דבריך, מלח השמיים, כשאמרת : "ביציאת מצרים, לשונות הגאולה הם כנגד שלא שינו את שמם, לשונם ולבושם. בישיבה הסבירו לנו, שהלבוש שומר על היהודי מלחטוא..." וגומר.
אז זהו, שביציאת מצריים - אף אחד, אבל אף אחד, לא הלך עם שטריימל.
דני

גועל נפש../images/Emo123.gif

איייייייייייייכס!!! אולי חטאתי בהתנשאות, אולי, אבל אין לי ברירה... קראתי, קראתי את כל השרשור ונגעלתי. פשוט נגעלתי וקצת התביישתי שאלו החברים שלי! מה??? שמישהו יחליף בגדים בשירותים בגללינו??? אולי אני רגיש לזה. אני החלפתי בגדים בשירותים! זו השפלה נוראית, שהייתי מוכן לעבור אותה רק כדי לא להרוס לגמרי את הקשר עם הבית. אבל אנחנו שיודעים מה זה להחליף בגדים בשירותים נדרוש מאדם לעשות את זה כי לנו לא נעים??? התחרפנו??? מה עובר פה על כולם??? לכם אני בטח נראה איזה סהרורי חסר שכל. אבל אני יודע היטב מהי תחושה של "מקבלים אותך על תנאי". זה נורא. נורא מאוד. זה עושה חשק למות!!! אבל זה לא מתאים ליוצאים בשאלה!!! זה פשוט לא מתאים... וחוץ מזה, עכשיו מעניין אותי עוד משהו. מה לעזאזל איכפת לכם מה הבן אדם לובש??? מה זה משנה לעזאזל??? עד לא מזמן גם אתם הייתם ככה! מה זה??? תחשבו שוב באותו שכל מחודד שהוביל אתכם החוצה לצאת בשאלה, נראה לכם הגיוני להיות כל כך "שם על מה שאומרים???". הלוואי ששכנעתי מישהו... ולייזר. לך זה לא מתאים!!! אתה לא כזה!!! פשוט לא!!! אתה אחרי כל הקטע לא??? ואתה בכלל צריך להיות יותר פתוח ללהבין את השונה! לא כן? בני ילד רע, עזוב שטויות, אתה לא מסכים איתי??? ככה??? אנחנו כמו חרדים??? מכריחים מישהו להתלבש???

pinkli

New member
שאלת חכם...

באו זוג לבית החכם, האישה מקללת ומגדפת, בוכה היא וכועסת... אומר לה החכם: צודקת את ביתי.. ... מגיע הגבר, שולל את דברי האישה ומספר את נקודת ראיתו, בוכה הוא וכועס, מקלל ומגדף. ... אומר לו החכם: צודק אתה בני.. שמע זאת התלמיד ואמר, הכיצד שניהם צודקים?! ואמר לו החכם, ... אין לי מה לומר אך צודק אתה בני, צודק גם אתה...

n oy

New member
אני כתבתי כבר מה שאתה אמרת פה

ואני מסכימה עם כל מילה שלך! נוי.

איזה כבדים אתם!!!

תראה בן צבי, לא ניגשתי והערתי משהו לאף אחד בטיש אף פעם חוץ מהפעם. ובכלל אין לי שום בעיה להסתובב ליד חרדים, ללכת עם חרדים ולקבל אותם כמו שהם בכל מקום!!!! אבל אתה דוקא כן מתברג, וכן נראה לי משתלב אפילו במקום. לא חושבת שאתה צריך להוריד את הזקן או להחליף בגדים בשירותים. כולה להכניס את הציצית ואין בזה שום תחפושת או מאמץ פיזי גדול. הכל היה סבבה, אבל לדעתי כמו שהיית נראה, הציצית בחוץ היתה סתם התרסה מיותרת. אגב, חברים רבים שלי הם חובשי כיפות ואין להם שום בעיה לבוא כך לפאב או לכל מקום אחר. אבל ברגע שאדם מגיע עם כיפה אבל לבוש בהתאם הוא אומר סבבה אני דתי אבל אני יוצא, משתלב, מכיר. ברגע שאתה מגיע ממש כמו חרדי הדוק, עם ציצית בחוץ, חליפה וכובע זה גורם לאחרים להירתע ממך וכמובן שזה מונע ממך להשתלב. לדעתי אם אתה מכניס את הציצית, אתה עושה את ההשתדלות המינימלית שלא דורשת ממך להביא שקיות שחורות מהבית או להרגיש אי נעימות בהחלפת התלבושות. ואגב דבר לגיטימי ביותר זה להתאים את עצמך למקום אליו אתה הולך. בבגדים שאני יוצאת בערב אני לא אצא בבוקר לעבודה ומה שאלביש לחתונה לא יהיה מה שאלביש לעבודה. ככה שמי שלא מתאים את עצמו לאיפה שהוא הולך לדעתי מרדן באופי שלו ומתעקש להשאר בדיוק כמו שהוא בכל מקום. חלק יקראו לזה גאווה עצמית, אני זה אני. לדעתי זה איזה שהיא מרדנות חברתית ותו לא. <אלוהימית מגיעה עם כובע קנייטש ומכניסים אותה!>

Le Fay

New member
חחח... את הקטע עם כובע הקנייטש

אני ממש סקרנית לראות! וכן, אנחנו ממש מתפלאים שמכניסים אותך (כאילו משנה למישו מה תלבשי, אם תלבשי).

ב נ י ק ו

New member
גם מחול ביקשו לראותה עם הקנייטש

חברי הפורום בחול גם ביקשו או שאשלח את אלוהימית לחול (הכוונה לממן לה כרטיס הלוך ושוב) כדי שיוכלו לראותה עם הקנייטש המדובר. או לצלם ולשלוח, או שהם יבואו לכאן... אבל לזה אין לי כבר מספיק כסף לממן לכולם אבל תשדעו שהנושא הגיע עד לאזניים בחו"ל ביי

Le Fay

New member
לשם ההגינות: זה לא "הגברים האלה"

אלא ספסימן דפוק במיוחד.

למעלה