לבוש בבר אילן

Enigma48

New member
לבוש בבר אילן

שלום, אני מתחילה ללמוד השנה בבר אילן בפקולטה לכלכלה וניהול. אני בחורה חילונית ורציתי לשאול האם יש קוד לבוש מסויים בבר אילן? האם לנשים מותר ללבוש גופיות? חוץ מזה רציתי לשאול אם באמת רוב האוכלוסיה היא דתית? האם בתור בחורה חילונית יהיה לי קשה להתשלב בחברה? אני מאוד אודה למי מכם שלומדים בבר אילן שיוכל לענות לי.

אוי הסטיגמות...

הרשי לי להרגיע אותך - בימים אלו ההערכה היא שהחלוקה בין דתיים לחילונים היא כ-50-50 וגם זו הערכה גסה ויש חוגים מסויימים שיש בהם רוב חילוני. את יכולה להתלבש איך שאת רגילה ולא יגידו לך כלום אולי חוץ משיעורי יהדות מסויימים (בדרך כלל המרצים מודיעים בשיעור הראשון שהם מבקשים מהבנות לבוא בלבוש "צנוע" ומהבנים כיפות). אין לך מה לחשוש בקיצור, זה לא מה שהיה פעם וחילונים מרגישים מספיק בנוח בבר אילן.

עד כמה שידוע לי

ההערכה העדכנית היא של בערך 65-70% "חילונים" מתלמידי בר-אילן לעומת 30-35% "דתיים". יתכן שיש הערכות עדכניות יותר. ובחוגים שונים ובמסלולי לימוד שונים זה מתפלג באופן שונה.

d a p h n a

New member
בעקרון ממה שאומרים כאן

אין חובת לבוש צנוע וכו'. יחד עם זאת, אני אישית בתור אדם חושבת שצריך לכבד את הסביבה שבה אני לומדת. לכן אם הייתי לומדת בסביבה שמוגדרת "דתית", הייתי נמנעת מהגעה בלבוש חשוף במיוחד. כלומר, לא הייתי מתלבשת "דתי" (חצאיות, חולצות ארוכות וכו') אבל גם לא הייתי דווקא לובשת את הגופיה הקטנטנה שלא ממש מגיעה עד המכנסיים וחושפת גם לא מעט חזה.

amazone

New member
תשמעי תראי תביני

אגודת הסטודנטים הערבית בחיפה היא מאוד חזקה יש אומרים אפילו מהאגודה ה"קולקטיבית" שם ולמרות זאת כמות הסטודנטים הערבים בבר אילן היא גדולה יותר כך שאין ממש אמת במיתוס שבר אילן איכשהו מנסה לפגוע באוכלוסיה כזו או אחרת - עובדה ששליש מהסטודנטים הם ערבים ואולי שליש דתיים עד כמה שזכור לי יש משהו בתקנון שקשור לקוד לבוש אבל הוא לא מחמיר יותר מאוניברסיטאות אחרות ולא אוכפים אותו בצורה חמורה. בנוסף, בעקבות הצביון היהודי של המוסד, היהודים נדרשים ללמוד יהדות ברמה מסויימת ובמסגרת זו יש מורים שמבקשים מהבנים לבוא עם כיפות [והיו מורים שביקשו שיבואו בלבוש צנוע - מה לעשות דתיים ולא נעים לראות מרצה שלא מרים את העיניים מהרשימות שלו בגלל כיתה מלאה גופיות בטן] אבל זה בהחלט לא מעסיק את ועדת המשמעת. היה בפורום דיון בעבר על איך צריך להגיע לאוניברסיטה ועד כמה שזכור לי הייתה הסכמה מסויימת על כך שלא צריך להגיע כמו שמגיעים לחוף הים או ליציאה די שטופת זימה כמה רק חזיות או סטרפלס-בטן כזה בתור חולצה ויש בנות שמתעקשות שמדובר בחולצה וכשחצי תחת בחוץ וחולצות שקופות ללא חזיה - בכל זאת מדובר במוסד לימודים וכמו שלא תגיעי למשרד לבושה כך או לבית משפט או לכל מקום מכובד אחר, כך גם עדיף להקפיד באוניברסיטה

תגידו

אף פעם לא חשבתי על הקטע הזה של ערבים בבר אילן. האוני' לא מחייבת אותם לקחת שיעורי יהדות? ואם לא, אז איך הם יכולים לחייב סטודנט חילוני לקחת שיעורי יהדות? זה לא קצת מוזר?

Bardug0

New member
סטודנטים לא יהודים

לוקחים קורסים כלליים בהיקף מקביל לזה שהסטודנטים היהודים צריכים לקחת ביהדות. לגבי שאלת המוזרות. "מוזר" זה דבר סובייקטיבי. לי זה לא מוזר. זה אולי קצת טרחה, אבל זה לא מוזר.

amazone

New member
כל עוד האמא יהודיה

הילד תמיד יהיה יהודי גם אם היהודי לא שומר על כל המצוות הוא עדיין יהודי ולכן רצוי שילמד גם על השורשים שלו ולמה רצחו אנשים כמוהו בשואה למרות הקרבה הרוחנית השונה ליהדות ולבני דתות אחרות יש זכות בחירה בנוגע לקורסים כלליים

praetor

New member
אוי, אוי, אוי

למה את חוזרת על טענה שטותית כזו? מה הקשר בין השואה ליהדות? על מה את מדברת בכלל? זה כמו הדתיים שמנסים לשכתב את ההיסטוריה וטוענים שהיהודים בשואה נהרגו "על קידוש השם". השואה הייתה עניין גזעני, לא דתי. רצחו גם נוצרים בני הגזע היהודי (שהם, או אפילו הוריהם התנצרו).

amazone

New member
אני משכתבת את ההיסטוריה?

יהודים מכל הסוגים נרצחו כולל חילונים ומתבוללים. באותה המידה שתלמיד צריך ללמוד היסטוריה הוא צריך ללמוד יהדות - זה חלק מהמהות שלו. חלק מהגזענות של הנאציזם קשורה לאנטישמיות ו"מה לעשות" שהיהדות שייכת לזה

praetor

New member
הם נרצחו בגלל הגזע!

לא בגלל הדת! לנאצים לא היה איכפת מה הדת שלהם (הנאצים בכלל לא תמכו באף דת). הם חשבו שהגזע היהודי נחות. אז מה קשורה לזה היהדות? אלא אם כן לומדים בקורסי היהדות האלה על האפים הגדולים שלנו, אין שום קשר לשואה, וזו ממש חוצפה להעלות את זה בכלל. את ההיסטוריה של העם היהודי צריך ללמוד. אבל אני לא רואה סיבה טובה ללמוד על הדת היהודית, כשמדובר באנשים שלא משתייכים לה בכלל. אני אתאיסט, בן העם היהודי, אבל לא בן הדת היהודית. ותסלחי לי, אני לא מקבל את ההגדרה הזו של "מי שאימו יהודיה", זה כמו שאי אפשר לעזוב את המאפיה. ואגב, לא לכולם יש ברירה לגבי לימודים בבר-אילן - טכנאות רנטגן, למשל, אפשר ללמוד רק בבר-אילן. באופן כללי בעיני אוניברסיטה דתית זה דבר שלילי במהותו. אין סיבה שלמוסד ציבורי יהיה אופי דתי. אם מישהו רוצה לשמור מצוות, או ללמוד על יהדות, הוא לא צריך שהמוסד יכריח אותו, ואם הוא לא רוצה - זו כפייה.

amazone

New member
בולשיט

זה דבר ידוע שהנאצים עשו יד אחת עם הותיקן - הנאצים הביעו תמיכה בקתולים ובאפיפיור והותיקן שתקו בתמורה בנוגע לפשעים יד רוחצת יד! יהדות היא דת והיא לאום ויש פילוסופיה שתמיד תיוחס אליך בתור יהודי כיוון שמדובר בחלק מהתרבות בה אתה חי וחלק מהזהות שלך. התעלמות מכל זה תחשב לבורות - אתה לא יודע כלום על המהות שלך כבן ללאום היהודי. אני לא קבעתי את ה"חוק" שיהודי הוא כל מי שאמו יהודיה אלא היהדות קבעה וכך מחליטים על זכות השיבה כך שאם למשל גיורת שרוצה לעלות לארץ או להתחתן כאן תיתקל בקשיים כדי להוכיח את היהדות שלה כי האם אינה יהודיה אכפת לך אם אשאל מה אתה בתור אחד שאין לו קשר לשורשים שלו עושה בארץ? המאפיה עדיין לא השתלטה על ישראל ואף אחד לא מכריח אותך להישאר כאן, ללמוד היסטוריה של ישראל והעם היהודי, להתמודד עם קשיי היום יום של המדינה וכן הלאה....

amazone

New member
לכנסיה היה חלק

לא מבוטל בפשעי המלחמה שהתבטא בשתיקה שלהם - העיניים היו פתוחות והשיתוף פעולה היה עם הנאצים ואם כבר הנאצים היו מזוהים עם דת מסויימת זה עם הקתולים מטעמים אסטרטגים ולא ערכיים בגלל שבגרמניה ובארופה בכלל יש הרבה קתולים

d a p h n a

New member
לא מדוייק

לנאצים היה יחס אמביוולנטי לנצרות בכלל ולקתוליות בפרט. בלי שום קשר לכנסייה המאורגנת, היה בנאציזם (ואצל היטלר במיוחד) זרם מיסטי-אוקאלטי מאוד חזק, שחלקו התבסס על משיכה לפגאניזם הגרמאני, אבל חלקו בפירוש נמשך לטקסים ולמסתורין של הנצרות, במיוחד של הקתוליות.

praetor

New member
שמעת על התקפת אד-הומינם?

זה להתקיף את האדם במקום להתווכח לעניין. זה מה שעושים כשאין טיעון חכם. "הנאצים הביעו תמיכה בקתולים ובאפיפיור והותיקן שתקו בתמורה בנוגע לפשעים יד רוחצת יד!" - את רוצה להביא סימוכין לטענה הזו? מתי הנאצים הביעו תמיכה בקתולים? את מודעת לכך שהמוני כמרים נשלחו למחנות ריכוז עקב התנגדותם לפעולות הנאצים? הנושא הרבה יותר מסובך מזה, אבל הנקודה המקורית שלי (שממנה התעלמת בחוסר חן), היא שהדת לא קשורה לעניין, כיוון שהנאצים התעניינו בגזע - גם נוצרי דור שני, אם הוא ממוצא יהודי, נשלח למחנות. "אני לא קבעתי את ה"חוק" שיהודי הוא כל מי שאמו יהודיה אלא היהדות קבעה... " - תודה על השיעור, אני מודע לזה, אך איני מקבל את הרעיון שאדם משתייך לדת בניגוד לרצונו. "אכפת לך אם אשאל מה אתה בתור אחד שאין לו קשר לשורשים שלו עושה בארץ? המאפיה עדיין לא השתלטה על ישראל ואף אחד לא מכריח אותך להישאר כאן, ללמוד היסטוריה של ישראל והעם היהודי, להתמודד עם קשיי היום יום של המדינה וכן הלאה.... " - זו התקפה מכוערת במיוחד, כיוון שהיא בעצם קוראת להסתלקות כל מי שאינו מאמין בדת. יפה. לגופו של עניין - בהחלט יש לי קשר לשורשי - כמו שכתבתי (ושוב התעלמת), אני בן העם היהודי - אך איני מאמין בדת היהודית, ואיני קשור אליה. אני מכיר את ההסטוריה של העם שלי, אך איני מתעניין בפולחני היהדות. אני נשאר בארץ כי זו המדינה שלי, המדינה של העם שלי (ואל תעזי לרמוז שיש לי פחות זכות אליה כי איני מאמין בדת היהודית).

ואם אני מתנצר? או מתאסלם?

או מכריז על עצמי כאתאיסט? אז לא מגיעה לי זכות בחירה בנוגע לקורסים כלליים? זו הסיבה העיקרית בגללה אמרתי לעצמי שאני בחיים לא אלמד בבר אילן. לא שקלתי את זה ממילא, אבל אם הייתי רוצה ללמוד שם אז זה היה הדבר שימנע ממני.

למעלה