לא פוקו, פוטר

ToryMaster

New member
אבל הראייה הספציפית הזו היא לא הנקודה בעצם

הנקודה היא שאל תהטוב והרע האבסולוטיים, האם זה קיים, ומה מוביל לזה, בעצם. [זה הכי טוב שאני מסוגלת להתנסח כרגע, עימכם הסליחה]

שירה 94

New member
זה בכלל לא קשור עכשיו לכל העולם..

תראי..כשקראנו הארי פוטר התחוור לנו שסנייפ רע כי קראנו את זה מהצד של הארי. כעסנו איתו ביחד עליו. התעצבנו עליו והסכמנו שהוא רע.. עכשיו, ראית הנחשול פעם?? אם לא. אני ממש ממליצה..זה סיפור על כיתה *לא יהודית* שלא הבינה איך הנאצים היו יכולים לעשות כאלה מעשי זוועה..אוקי? המורה שלהם לקח על עצמו להסביר וללמד אותם, איך? איך זה אפשרי שעם שלם יעעשה כאלה דברים ואף אחד לא יקום ויגיד שמשהו לא בסדר..באיזה שלב התחוור לשני ילדים בכתה של אותו מורה. שהכתה שלהם קיבלה שטיפת מוח..היא לא עושה דברים כי היא חושבת שהם נכונים או צודקים (בשבילם ) אלה בגלל שככה המורה אמר לעשות..אותו דבר לגבי הנאצים..הדברים שהם עשו לא היו בסדר נקודה. וזה לא כי אני יהודיה אלה כי אני בן אדם!! בגלל זה גם כ"כ חורה לי מה שקורה בדרפור..הרי המהומות בדרפור *כעיקרון* לא קשורות אלי, אז למה זה מפריע לי?? ככה. כי אני בן אדם שלאא יכולה לראות רצח של אנשים חפים משפע, סתם..את מבינה אותי?? עכשיו אל קאידה וכו' זה לא קשור לכל העולם..כן, אני נגד מה שהם עושים כדי לשרוד..אבל אני גם נגד היהודים הפנאטים שרוצים ללכת ולעשות לערבים אותו דבר..ואת לא מדברת עכשיו אם אחת שגרה באיזה עיר אמצע הארץ..אוקי?. אני גרה בהתנחלות בדיוק בין רמאללה לג'ניה..מסביבנו כולם ערבים, ואני מכירה מישהו שהשאיר אחריו שלישה בני חודש אחרי שנרצח מערבים בדרך ליישוב.אבל אני עדיין לא מאמינה ברצח ערבים כי אתה פנאטי, מתנחל ויהודי..

ToryMaster

New member
זה הכי קשור לכל העולם

כי הוא מדבר על תפיסת עולם והשקפת עולם נרחבות, זה לא מתייחס ספציפית לדברים ,זה מתייחס לעולם בכללותו. אם אני מוחקת הודעה של מישהו, שהיא תגובה לספוילר, אז הוא לא חשב שצריך לסמן, ומקבלת בחזרה קיתונות רותחין, מי צודק? מי טועה? מי הטוב כאן במובן הכולל?

שירה 94

New member
אבל יש כללים נכון??

בגלל זה את מוחקת...יש כלל..לא משנה אם הוא מוסרי, או כלל של מדינה עולם או או"ם..לא הורגים בני אדם חפים מפשע..נקודה..זה לא משנה עם אני יהודיה ערביה ספרדיה או כל דבר אחר..לא ככה סתם באים לבן אדם והורגים אותו..

ToryMaster

New member
גם הכללים האלו נובעים מראיית עולם מסוימת

לא כול םמסכימים עם הכללים האלו, חוץ מזה, במלחמה הורגים, לא? נסי לראו תאת זה רגע מנקודת מבט אחרת, של קבוצה שלפי האמונה שלה היא במלחמת חורמה מקודשת מאלוהים, עזבי אם את מסכימה עם זה או לא כרגע, עזבי אם זו דעתך, את מסוגלת להסתכל על זה ככה רגע, ולראות לשניה את ההשקפה המנוגדת?

שירה 94

New member
כן אני מסכימה אם זה..

אבל זה לא שעכשיו אני באתי ואמרתי..'לא הורגים אנשים כי זה לא מקובל עלי'..אלה שבעולם, צריך אכשהו לשמור על כללים..אם זה עושה לך טוב אז סבבה - כדי לשרוד..אוקי?? עכשיו, האו"ם קובעים חוקים. בדיוק בשביל זה יש אותם..הם יכולים להחליט בשבילך כל דבר..והם *עשוים* מאנשים אחרים..מכל מדינה. דעות שונות, השקפות שונות, ראיה אחרת..והם החליטו שאסור ככה סתם לרצוח..עובדה שבכמעט כל ארץ אם תלכי ותרצחי מישהו כי התחשק לך יכניסו אותך לכלא למאסר עולם.. עדיין לא הצלחתי להבין את ההשקפה שלך..תנסי להסביר שוב..

ToryMaster

New member
ההשקפה שלי היא שיש הרבה השקפות

בואי נניח מעשים רגע בצד, בסדר? אני טוענת שאני מאמינה בדבר אחד ואוסאמה מאמין באחר, וזה לגיטימי ובסדר לגמרי, כי אין אמת אבסולוטית אחת [כלומר, יש, והיא מה שאני אומרת, אבל נו, מה אפשר לעשות כשהעולם לא מבין את זה
] ואין רע מוחלט וטוב מוחלט, כי זה תלוי במי מתבונן בדברים.

שירה 94

New member
נכון..אבל יש כללים..

וגם אם אנשים לא מסכימים איתם, מה לעשות? ככה זה..יש דברים שאי אפשר לשנות..כמו שאני יודעת שגם אם ייפנו אותי *וזה הגיוני* לא יהיה לי מה לעשות נגד זה, וזה גם לא יעזור בגרושים לשלום..אבל יש כללים. ובדיוק בגלל זה אני לא אלך וארצח את אולמרט כדי שלא ייפנה אותי מהבית שלי..ובדיוק בגלל זה אני גם לא מאמינה ברצח של רבין..כי יש כללים וגם אם הם לא מוציאם חן בעניי אני צריכה לנהוג לפיהם..

ToryMaster

New member
כללים לא משנים פה

כי זה מתייחס לאמונות והשקפות עולם, לא למעשים כשלעצמם.

kordilia snake

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo190.gifאבל אמונות והשקפות עולם לעיתים מתורגמות למעשים. אם X מאמין במשהו הוא יכול לעשות פעולות מסוימות כדי להביא למימוש האמונה שלו ואז זה כן קשור כי אם הוא לא היה מאמין בזה מלכתחילה לא היה קורה שום דבר או שהיו קורים דברים אחרים.

kordilia snake

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo190.gifמה הקשר?../images/Emo12.gif לנושא הזה יש שני צדדים ושוב פעם זה עיניין של איך בוחנים את זה. אני למשל צימחונית כבר כמעט שנתיים אם לא הייתי תומכת ברעיונות של צמחונות לא הייתי הופכת להיות צמחונית. ויש לזה הבטים שליליים כולנו יודעים למה גרמה ההשקפת עולם של הנאצים.

kordilia snake

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo190.gifעוד משהו אם אני מאמינה במשהו אני חושבת שאני יכולה לשנות את החברה(כע,בטח-.-;) למה לא לנסות? אם אנשים לא היו הולכים וממשים את האמונות שלהם לא היה קורה כלום:לא הייתה לנו מדינה, לא היו מתגלים כול מיני גילויים במדע וכ'ו.

שירה 94

New member
את יכולה להאמין ולחשוב שתצליחי..

אבל האמת..כאילו בואי נהיה מציאותיים הרי את חושבת שאת יכולה לשנות את העולם אבל אפילו את הארץ הדי מעפנה שלנו אי אפשר לשנות..אז אפשר להאמין שתצליחי. אבל שוב לא כל מה שאת מאמינה בוא קורה..

kordilia snake

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo190.gifזו לא הנקודה הנקודה היא שטרוימאסטר אמרה שהכול תיאורתי אבל זה לא קשור בכלל כי למטבע יש שני צדדים ואם אני מאמינה במשהו הולכת בעקבותיו ועושה הכול כדי להגשים אותו זה לאו דווקא רע זה גם יכול להיות משהו טוב.

שירה 94

New member
תראי, מצד אחד אני מסכימה איתך..

גם לי יצא לחשוב ככה לפעמים. אבל באמת שאני שואלת את עצמי מה הדעה שלי לגבי הטוב והרע..ואני מנסה להיסתכל מנקודת מבט לא שלי. לא יודעת, לא מוצאת כ"כ איזון. כי אני מאמינה בדברים..עכשיו עזבי אותך שניה מכל הראיה האוניברסלית וכו'..אין רק רע וטוב, יש גם את האמצע..עכשיו..יש אמצע..ושוב אני טוענת שלא תמיד עושים את המעשים שמאמינים בהם..אני מאמינה בדברים מסוימים, למי זה אכפת?? אבל יש דברים שאני הולכת לפיהם. וככה זה דרך החיים שלי..אני באמת מקבלת את מה שאומרת אבל את נוקטת רק בצד אחד. ואני טוענת שאין רק צד אחד לכל זה, אין רק דעה אחת ולכן אפשר להמשיך ולהתווכח על זה שנים.. אבל עדיין, אני חושבת שיש ערבים שלא עושים את המעשים שלהם כי הם חושבים שהם צודקים וכל הדברים האלה, הם עושים את זה כי על הם התחנכו..- וזה לא אומר שהם חושבים שזה בסדר.. ואני אתן לך דוגמא..אני דתיה, אוקי? גדלתי והתחנכתי כדתיה ולכן עד בערך השנה לא שאלתי את עצמי שאלות על אמונה. כי זה היה לי ברור שנוטלים ידים, והולכים ברחוב עם חציאת, ועם חולצה וכל הדברים האלה. אבל את מגיעה לגיל שבו את מתחילה לשאול שאלות. האם החינוך שקיבלתי הוא בסדר? האם זאת דרך החיים שאני רוצה? האם מה שאני עושה זה צודק?.? את מבינה?? זה לא קשור לטוב או רע או לכל דבר אחר..הרוב פעמים זה פשוט קשור לחינוך והדרך בה אתה מחליט להמשיך (לא משנה למה.) ברגע שבו אתה מגיע לגיל שבו אתה מתחיל לשאול שאלות.. סורי על החפירה...

ToryMaster

New member
אנחנו גולשות פה לדיון אחר לגמרי

כל הכתבה מתעסקת בשאלת הקיום של טוב ורע אוניברסלי, בהקשר ובהשלכה על הארי פוטר.

LiRs Lullaby

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

הדיון הזה כבר גלש מעבר לתיאורטי, וגם לי נראה שחלק מהתשובות היו ברורות אבל כנראה שחלק לא ממש רואים את זה ככה.

למעלה