דעתי על כל השרשורפלצת הזה
קודם כל לכותב השאלה, כתבת שאלה בפורום במטרה שיענו לך, קח בחשבון שחלק מהתגובות יהיו דברי ביקורת שאולי לא ינעמו לאוזנייך, אך הן תשובות לגיטימיות בהחלט. עשית בחירות בחיים, וזו זכותך המלאה לעשות אותן, אבל הצגת שאלה בפורום ופנית לחברי הפורום בבקשה לעזרה, אז אל תדרוש רק חיזוקים, תלמד לקבל את הביקורת של אלו שחושבים שאתה טועה. (תתפלא, אבל לפעמים כל ה"מתחסדים ויפי הנפש" אפילו צודקים...) אחרי שטיפלנו בפותח השרשור, נעבור הלאה: ערני, דייב, וכל אלו שעשו לו רצח אופי, אל תמהרו לשפוט אנשים. יש אנשים נשואים שנישאו מתוך פחד. פחד להכיר את עצמם, פחד ללכת עם האני האמיתי שלהם, פחד מהתגובה של המשפחה שלהם (גם אם לפעמים הפחד הזה קיים רק בראשם), פחד מלהיות דחוי ומנותק. רובם מכירים בטעויות שלהם בשלב כזה או אחר אבל חוששים לפרק את התא שהם בנו להם כי ברצף הטעויות נכנסו עוד גורמים לתמונה שמסבכים את כל העניין. לפעמים חלקם פשוט נהנים לחיות חיים כפולים. כך שאולי עדיף להתאפק, להגיב עיניינית לשאלה, ולחסוך את כל הבלאגן שמסביב. דעתי באופן כללי על המקרה: אני מאמין גדול במשפט: איש איש באמונתו יחיה. אם הגעת למסקנה שככה אתה רוצה לחיות את חייך, אני יכול רק לרחם עלייך. אני לא בא לשפוט אותך, ולא בא להטיף לך. הבעיה שלי איתך ועם אנשים כמוך היא לא העובדה שאתה נשוי ובוגד באישתך עם גברים, אלא העובדה שאתה נשוי ובוגד!!! מבחינתי אין הבדל אם אתה בוגד באישתך עם גבר, עם אישה או עם אלפקה. הבעיה נמצאת בעצם העובדה שאתה בוגד! באופן כללי אני אדם שמאמין שכל אחד מאיתנו צריך לשאוף לנסות לתקן את העולם (אפילו משהו קטן בו), אבל גם אחד כמוני מבין שיש חארות בעולם הזה שהם חסרי תקנה. אז במקרה שלך אני לא אנסה לתקן אותך ושכמותך. יש מספיק אנשים שפועלים כמוך בעולם הזה, אבל אל תצפה ממני לחמלה או להבנה! אני מעדיף לשמור את הרחמים שלי לכאלה שבאמת זקוקים להם, ולנסות לתקן את מה שבאמת אפשר לתקן. אבל אם כבר נקלעת לסיטואציה הזו, אז אחרי השטיפה שקיבלת גם נענה לך. במקרה שלך זה תלוי עד כמה הבן דוד שלך קשור לאישתך. אם יש ביניהם איזה שהוא סוג של קשר בכלל, ואם הוא נפגש לעיתים קרובות איתך או עם אישתך. כמו כן, לדעתי באותה מידה שבה הוא יכול לספר לאישתך, הוא יכול לספר גם לכל אחד אחר מבני המשפחה שלכם ולך תדע לאן זה יתגלגל. אם אתה כבר בוגד וחי חיים כפולים, ואין לך שום כוונה לספר את האמת לאישתך, אז לפחות תהיה מספיק חכם לעשות את זה בדיסקרטיות ולסתום את הפה. במקרה הזה קשה לי להגיד שיצאת חכם במיוחד... אני מקווה בשבילך שלא עשית טעות מבחינתך, למרות שקשה לדעת איך בן דוד שלך ינהג... מה שלא יהיה שיהיה בהצלחה, ותשתדל להפסיק עם הבגידות, כי בסופו של דבר יש צד שנפגע, ומבלי לשים לב זה יחזור אלייך כמו בומרנג!