לא מצליח להבין

יציב

New member
בעצם,

במילים שלך אנחנו יכולים לסיים את הויכוח הזה. כמו שאמרת, הענין הזה הוא בין אדם למקום, הטעות שלך תתברר לך כנראה רק למעלה אחרי ה 120 שלך. אני רק רוצה לומר לך כמה דברים. א: אני מקוה שאתה לא בא להשוות בינך ובין הלל שהיה תנא והיה לו את הסמכות לשנות. ב: הוא לא שינה שום דבר קיים אלא הוא הוסיף ותיקן תקנה לטובת הציבור, שלא נגדה שום דין שקדם לה. ג: היהדות לעולם לא הקילה בדיני ממונות יותר מדיני נפשות. חוסר הידע שלך מחריד!! להזכירך, בי"ד שהוציאה אדם להורג יותר מפעם אחת היתה נקראת בי"ד קטלנית! ועוד עיין בגמ` מסכת מכות אני חושב בדף ד` או ג` לגבי ההשואה בין ממון לנפשות. ג: ההתרשמות שלי ממך, היא, שאתה רחוק מהדת יותר ממה שאני רחוק מפסגת האוורסט... לא כדאי שתתחזה לאדם דתי ותעשה בושות לעצמך. זה שיש לך קצת ידע בדת לא הופך אותך לדתי. בא נאמר ככה, מצוות אתה בטח לא מקיים. וגם אם כן, אז מאוד מאוד מאוד חפיף!! תחשוב על זה קצת.

החוקית

New member
הלו.. טוק טוק.. יש מישהו בבית?

ממתי איסור "לא תנאף" היה אי פעם לגבי רווקה? עד כמה שידוע לי, איסור משכב עם רווקות הוא רק בגלל עניין הנידה (ולכן לא התירו לרווקות לטבול- על מנת שלא תהיה פריצות בישראל) ושלא נתחיל בכלל לדבר על העובדה שלאישה נשואה אסור לשכב עם גברים אחרים ואילו לגבר נשוי אין איסור לשכב עם נשים אחרות (איסור דאורייתא) איך תסביר את זה?

יציב

New member
הרבה כסף אני מוכן לשלם לך,

אם תראי לי איפה כתוב שמותר לגבר לשכב עם נשים אחרות?? את כנראה מתבלבלת עם ההיתר (מהתורה) לגבר לישא שתי נשים, שזה רק ע"י חופה וקידושין. אין שום היתר מהתורה לגבר לשכב עם נשים אחרות!! ולגבי לא תנאף יש קצת צדק בדברייך, זאת אומרת, שהאיסור לשכב עם בתולה הוא פחות חמור מהאיסור לשכב עם אשת איש, עם זאת, שניהם נכללים בגדר ניאוף. אבל זה ממש לא משנה, אני בסך הכל הבאתי דוגמה, וחבל שנתפסת על הטפל ולא על העיקר. העיקר הוא, שאדם לא יכול לבוא היום ולהחליט על מה כל איסור הולך, ובעיקר על מה הוא לא הולך.... זה כמו שאני יחליט שבחו"ל מותר לאכול בשר חזיר. כמו שלא צריך להפריש תרומות ומעשרות. (אני מקוה שהדוגמא הזו טובה...)

dkey

New member
אני לא כאן כדי לשכנע אותך או מישהו

אבל האם לדעתך המחיר הנפשי שנדרש מאדם כדי לא לאכול חזיר או להפריש מעשר זהה או דומה למצב האיום בו נמצאים הלסבית או ההומו או הטרנסג'נדר שנדרשים לא לממש את היותם? שנדרשים לעבור חיים של סבל, להתעמר באחרים, לשקר לסביבה, לחיות כמרגלים ולא לחוות אהבה אמיתית? נניח שאתה סטרייט. נניח שאתה נשוי ואוהב את אישתך. עכשיו נסה לדמיין מה זה שכל זה אסור לחלוטין ואתה חייב לחיות עם גבר. זה הרי דוחה אותך. אותי גבר לא רק דוחה אלא שאני אוהב לנשום ולנשק כל חלק שבו (לא מין) ולהסתכל לו אל תוך העיניים הירוקות המדהימות שלו ולומר לו אני אוהב אותך. אני מניח שבדיוק כפי שסטרייט עושה לאישתו. הקלות הבלתי נסבלת בה פוסלים אותנו היא המקוממת. אי הקדשת הזמן לסוגיה על ידי הרבנים. הם מתחמקים מלדון בזה כמו מאש. בין השאר כי הם יודעים את האמת. כי הם אהבו בחייהם. כי הם שומעים את המצוקה והצעקה. כשאתה חושב על כל נושא העריות הרי יש בהם הגיון רב לרבות משכב זכר עליו אני מדבר. אבל אין כל הגיון לפרש את זה לגבי מי שמחפש קירבה ואהבה עם בן מינו. כאן אין צורך להגן על אף אחד כמו בשאר העריות ולכן יש לאמץ את הפירוש. זה מה זה פשוט והגיוני. שוב, אני חושב שזה ממש לא מענין מי מקבל את זה ומי לא. מה שחשוב בסופו של יום הוא אותה לסבית או אותו הומו שלא רוצים להתנתק מהדת ומכל מה שהיו רק בגלל שהם גילו שהם שונים אבל שווים. הם אלה שחשובים לי. בריאות הנפש שלהם, האושר שלהם והיכולת שלהם לחיות חיים של כבוד ויושר. ואם הם יכולים לראות בפתרון זה או אחר ישועה דיינו.

יציב

New member
תגובה

א: איסורי עריות לא נאמרו בכדי להגן על מישהו!! אל תמציא דברים. גם אם אב שוכב עם ביתו וכדו` מרצון שניהם, זה נחשב עריות. ב: אם איסור משכב זכור לא נאמר על מי שרואה את בן מינו בתור בן זוגו, אז על מי זה כן נאמר?? רק על פדופילים?? אתה צריך להבין, שאם אוסר האיסור לא כתב את ההגבלה הזו, אלא כתב באופן קולקטיבי שמשכב זכור אסור, אתה לא יכול לבא ולפרש את זה בגלל סבל של אנשים (שבאמת נוגע ללב!). במילים אחרות, הוא אמר שאסור לכולם, ואתה בא ואומר, לא, יש כאלה שמותר להם. ואין צורך להוסיף מילה. ג: ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר. אצלך איסור חזיר לא דומה למשכב זכור. למה? כי חזיר לא כ"כ קשה לשמור. ז"א, מצוות שקשה לשמור אותם אפשר לעגל את הפינות שלהם וכך הרבה אנשים יוכלו לחיות בשלווה. כמה נחמד. ביהדות האמיתית אין הבדל בין חזיר, שמירת שבת, מעשרות, ולשון הרע, מבחינת הפרשנות שלך. כמובן שהעונש הוא שונה כי חומרת העבירה שונה, אבל באף אחת מהם לא תוכל לפרש ככה.

dkey

New member
סיימתי

אוזני שומעות את מה שפי מדבר. היטב. אחרי 80 + הודעות "לא מצליח להבין" זה יותר "לא רוצה להבין". אני חי ואחיה כפי הבנתי. מזלי שהיום 2005 ומותר לי ואנשים כמוך יש להם השפעה שהולכת ומתמעטת. בכלל, כשבוחנים את ההיסטוריה רואים התקדמות לטוב יותר. הטוב מנצח את הרשע. לפעמים אולי יש נסיגה זמנית אבל בסופו של יום החוקים האוניברסלים גוברים. חבל לי שיש אנשים שמתעקשים להתבוסס בקלישאות ואמירות שהופכות את הדת היהודית למשהו זול ולא רלבנטי. אבל זה מה יש. שיהיה לך סופשבוע מלא אהבה.

יציב

New member
אתה באמת מאמין במה שאתה אומר?

אתה משווה את דעתך האישית לדעתם של בית הלל ושמאי? לאביי ורבא? לשולחן ערוך ולבית יוסף? לבעלי ההגדה? למשנה ברורה ולכף החיים? אם נלך בגישה שלך החיים שלנו יהיו מאוד קלים. כל אחד יפרש את התורה איך שנוח לו, ולא נעבור עבירות לעולם. נשמע טוב, לא? תבין לבד שמה שאתה אומר נוגד כל היגיון. וזה רק מראה לך, שאם התורה אסרה עלינו לשכב עם גבר, ז"א שהמציאות לא תשתנה לעולם. וגם אדם שנולד עם משיכה לגברים יוכל לתקן את עצמו. אגב, מאיפה אתה לוקח שהומוסקסואליות התחדשה רק בשנים האחרונות? מי אמר לך שהמשיכה הזו לא קיימת מבריאת העולם? לדעתי, אם התורה מצאה לנכון לאסור את העניין באיסור כ"כ חמור, זה מראה שהתופעה הזו היתה קיימת מאז ומעולם, ותמשיך להתקיים עד ביאת המשיח, רק אתה בטוח שאף פעם זה לא היה כ"כ קשה להתמודדות, ולכן אתה בטוח שהתורה לא התכוונה לדור שלנו. ולא הבנתי איך אתה יודע את כל זה?? מי גילה לך מה היה בדור הקודם? ומי גילה לך מה היתה כוונתו של הבורא?

יציב

New member
אגב,

תשאל כל פסיכולוג או איש מקצוע אחר, וכולם יגידו לך את אותו הדבר. אין שום דבר, תכונה, נטיה, או מידה מסויימת בנפש האדם שאינה ניתנת לשינוי!! והדברים מוכחים. אני חושב שכבר אמרתי לך את זה פעם. תבדוק את זה.

dkey

New member
כדאי שתקרא בנושא. אתה מראה בורות

שאינה עושה עימך חסד.

dkey

New member
המהירות מהשטן

הייתי מאוד עסוק ולא הבנתי מה כתבת מי ששומר על האיסור כלשונו הצרה חייו קשים ללא נשוא. קשה להעביר חיים ללא קרבה, אהבה, חוויות משותפות, אינטימיות ומין עם מי שאתה רוצה להיות איתו. ואישה פשוט אינה התשובה כמו שגם כלב לא.

יציב

New member
תגובה

אני שומע את דבריך. אגב, יש לנו 613 סיבות שיכולות להקשות עלינו את החיים ללא נשוא, אני משוכנע שזה תלוי איך מביטים על זה. כמובן אני מדבר מהשקפה דתית חרדית.

נועה גל

New member
אכן לא נעלבתי ממך

נעלבתי ממי שהשווה משכב עם אישה למשכב בהמה. האם לשיטתו הגבר שאוהב אותי שוכב עם בהמה?

יציב

New member
תגובה

השקפת עולם של הומו דתי שמוכרח להגן על צורת החיים שלו, ותוך כדי ההגנה הזאת הוא דורך בלי כוונה על כל מיני דברים.

למעלה