לא מוערך מספיק

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
לא מוערך מספיק

כותרת מעאפנה, אבל המקבילה העברית היחידה שיכלתי למצוא למילה שרציתי לרשום: UNDERRATED. הכוונה: מישהו בעל פוטנציאל לגדולות, שלא מגיע לתודעת הציבור מהעדר חשיפה או שימוש נכון. לדוגמא: הגובלינים והאורקים הם הסופר טפילים של עולמות הפנטזיה, כשהם משאירים בצד את הקובולדים, ההובגובלינים והטרוגולדיטים. הטרוגולדיטים במיוחד, מישהו יכול עכשיו בשנייה להיזכר ולומר מה זה בכלל? דוגמא נוספת: הננסים, תמיד יהיו כינור שני לגמדים או לזוטונים. רק אנשים מיוחדים באמת משחקים ננסים, כי רק הם יודעים שהם שם, הספרים עושים את המקסימום כדי לשים את הננסים בצל. אז מי הם הלא מוערכים מספיק שלכם? אצלי? הגעתי למסקנה שאף פעם לא היה לי שימוש נאות למינוטאורים. כאלו מפלצות נהדרות, ומשום מה, אף פעם לא הפכו להיות משהו מיוחד.

JuffoWup

New member
בני אדם

כמעט בכל קבוצת מו"ד ששיחקתי, גם בעולם שבו מוגדר שהוא נשלט ברובו ע"י בני-אדם, רוב הגזעים בחבורה היו לא אנושיים... מצד שני הפעם האחרונה ששיחקתי מו"ד היה לפני הרבה שנים...

DDN

New member
נתקלתי בזה בעבר.

וכבר מזמן לא נתקלתי בזה (למזלי) זה מה שהוליד את השנאה התהומית שלי כלפי גזע האלפים.

Super Monkey

New member
אלמתים

תמיד רציתי להרים איזה קמפיין גרנדיוזי עם אלמת רב עוצמה וצבא השלדים/זומבים שלו שמנסה להשתלט על העולם. משום מה זה לא יצא לפועל. ננסים ומינוטאורים דווקא זכו אצלי לאיזכור מכובד מאוד. לעומת זה מהקנטאורים קצת התעלמתי.

DDN

New member
צודק ביותר

גם אצלי הקנטאורים די נעלמו, ואכן מתווספים לרשימת הUNDER-RATED. ספר בבקשה סיפורי מינוטאורים. לגבי אלמתים, בליצ'ים ובערפדים יצא לי להשתמש. אל האל-מתים דווקא הגעתי.

רמשטיין

New member
אריק שרון?

קמפיין מלחמתי-פוליטי פוס-מודרניסטי-עכשווי-הומוריסטי/קונספירטיבי?

DDN

New member
ועדיין. אני לא משוכנע שהיא הייתה

במקום. התגובה.

מירטל

New member
בזזז... עומס יתר! עומס יתר!

אני מצטערת דני, אבל נראה לי שיש לך פשוט עומס יתר של מידע - אחד הדברים המעצבנים ביותר בעולם המו"ד זו העובדה שיש לך בערך יותר מחמישה גזעים למשחק, עוד השד יודע כמה מפלצות - ולך נראה שאתה צריך לנצל את כולם בצורה הטובה ביותר. זה לא יצליח, יותר מזה - אם תנסה לבנות רק לאותם גזעי משחק עלילה ותפקיד חברותי, תקבל מצב אבסורדי שבו אתה משקיע המון בידיעה ברורה שהשחקנים יראו רק חלק זערורי מזה. אגב, ההודעה שלך גרמה לי לרצות לפתוחה נושא של " מוערכים יתר על המידה" - מינטאור לדוגמא, היה חיה חד פעמית שנשלחה כעונש מהאלים, איך לעזאזל היא הפכה לגזע שצריך לבנות סביבו סיפור שלם?

atkinson

New member
אני לא חושב שהכוונה היא שצריך...

להשתמש בכל המפלצות שמציעים הספרים, אלא רק לאותן מפלצות שתמיד רצינו לפתח ולהשקיע בהן כחלק מהסיפור ומעולם לא עשינו. יש משהו נחמד בעושר שמציעים הספרים, שמאפשר לנו לבחור במה אנחנו רוצים להשתמש ובמה לא. המינוטאור המיתולוגי היה אמנם רק תופעה חד פעמית (אגב, הוא לא היה תוצר אהבתם האסורה של איזה מלך ופרה סקסית במיוחד?) אבל אנחנו לא משחקים הרי במיתולוגיה היוונית אלא בעולם דמיוני ששואב אלמנטים מהמיתולוגיה היוונית (בין השאר). מינוטאורים כגזע יכולים להיות דווקא תופעה מעניינת במערכה. עוד בתקופת מוד"מ עשיתי שימוש במינוטוארים של אסופת קרין בשביל לבנות איזו תרבות שבטית נידחת שהייתחסה בקנאות יתרה לטריטוריה עליה היא חלשה באחד מהאיים הקסומים שבמזרח. שייכתי לבני השבט הזה מין שלווה אינהרנטית מצד אחד, אבל גם נטייה להתפרצויות זעם אבסורדיות (מן קטע דתי כזה), שאיכשהו הסתדר לי עם הרעיון של אנשי שור. לגבי גזעים שלא נוצלו אצלי עד הסוף: אני חייב לציין (אגב מינוטאורים) שאני מרגיש שאף פעם לא הפקתי את המקסימום מאנשי החיה לגווניהם - בעיקר אנשי הזאב ואנשי העכברוש. ביום מן הימים אני עוד אפתח מערכת ליקנטרופיה אדירה ואהפוך את אחת הדמויות לאיש זאב. או לזאב אדם... אף פעם לא הבנתי מה ההבדל?

Dror Bar

New member
זאב אדם- אדם זאב

אדם זאב הוא אדם שננשך ע"י זאב ואילו זאב אדם הוא זאב שננשך ע"י אדם. אל תשאלו מאיפה אני יודע את זה

Serpent Axis

New member
נראה לי שאני יודע מאיפה אתה יודע

תיארת לשחקנים שלך מפגש עם איש זאב רצחני והם תיארו לך בחזרה איך הם נושכים אותו. נכון?

מירטל

New member
לא, לא....

זאת לא הייתה פרה - מסתבר שלמלך מינוס ניתן במתנה פר גדול ויפה בכדי שיקריב אותו לאיזשהוא אל, המלך העדיף להשאיר את הפר אצלו, האל התעצבן, גרם למלכה להתאהב בפר, קרה מה שקרה ונולד המינוטאור, כעונש. אדם זאב הוא אדם עם מאפיינים זאביים שיכול להפוך לזאב, זאב אדם הוא זאב בעל מאפיינים אנושיים שיכול להפוך לאדם, ברור?

למעלה