לאלי צפון

shon100000

New member
אולמרט: אבי התנגד לחלוקה -וטעה

ראש הממשלה ציין בנימה אישית את הבדלי הגישות בינו לבין אביו ומורשת ז'בוטינסקי שעליה חונך... אז כנראה שגם אלילך מקימי המדינה יכולים לטעות,לא אלי?

מי אמר שהם טעו? אולמרט? ../images/Emo6.gif

תגיד לי, אתה אמיתי?... עם כל השטויות שאתה מדבר, לעיתים יש לי תחושה שאתה מושתל.. נ.ב, ז'בוטינסקי לעולם לא היה האליל שלי ואני לא נמנה על חסידיו.. אני בסה"כ ציינתי שגם זה שהקים את תנועת בית"ר, שרוב רובם של המזרחים [וכמובן גם אוהדי בית"ר] נמנים על חסידיו, לא אהב אותם [בלשון המעטה].

shon100000

New member
אולמרט אמר את זה על אבא שלו.

אתה לא יודע לקרוא?........ זה נלקח מאתר YNET

kryp

New member
כמה דברים:

אני גם לא נהנה לשמוע את הע' והח' האלה, אבל זאת השפה העברית האמיתית, וככה צריך לדבר. תסרוקות דוחות? ראיתי מספיק רוסים שעושים תסרוקות שנותנות לי להרגיש כאילו אני מוקף בנאצים. המזרחים מובילים את תחום עיצוב השיער בארץ. רוב המזרחים בארץ לא שחורי עור, בטח לא בני הדור הנוכחי. לידיעתך, יש הרבה נישואין בים אשכנזים למזרחים (לא יודע מה לגבי הרוסים, אני מעריך שרובם מתחתנים עם רוסים אחרים).

kryp

New member
ישראלי לכל דבר.

גם מבחינת שורשים וגם מבחינת הרגשה וזהות.

במשך כל ה-2000 השנים האחרונות, משפתחתך

ושורשייך לעולם לא עזבו את גבולות ארץ הקודש? מה שם משפחתך [המקורי, במידה והנוכחי הוא מעוורת]?

kryp

New member
אני לא ממלא את הכרטיס האישי

כי אני לא חושב שזה כל כך רלוונטי (אנונימיות זה דבר לגיטימי, ולא משהו נגדך).

בלי יותר מידי חפירות וחירטוטים.. בוא ותענה לי

על שאלה אחת בלבד. מה תרמו יוצאי צפון אפריקה [ותחסוך ממני בבקשה את אברהם אבינו ומשה רבינו] למדינת ישראל? אני מקווה להתייחסות לשאלה הספציפית הזאת בלבד..

TaL53

New member
בלי יותר מדי חרטוטים

חיפוש מתמיד מי תרם יותר ומי עשה פחות זה החרטוט הכי גדול והכי מיותר פה. לתשומת לבך.

ישוב הנגב, הגליל, הקמת ערים, מושבים

רמת השרון הוקמה ע``י מזרחים, רוב חבל התענך בעמק יזרעאל מזרחים, תל אביב בין הייתר ע``י מזרחים, משפחה אחת מהן היא משפחת שלוש מאלגיריה, מזרחים דרך אגב היו פה המון זמן לפני העליות המסודרות של האשכנזים, ראש העיר הראשון של תל אביב היה אמור להיות מזרחי, הוא ניבחר ע``י רוב הציבור, אך הבריטים שמו אחר במקומו, משיקולים אינטרסיים שלא קשורים לעדות, אפילו שיש המון אשכנזים מאז שידעו ערבית, המזרחים הם אלו שגישרו עם הטורקים, הם אלו בין הייתר שישבו סכסוכים, הם נלחמו,הקימו,פיתחו,תרמו ותורמים עד היום.וכמובן יש עוד.

איך בדיוק עיירות הפיתוח שהם הובאו לשם

ויושבו בהן, תרמו ותורמות למדינת ישראל? כמות יוצאי צפון אפריקה שהייתה בארץ ישראל לפני קום המדינה היא מינורית, על כן שום תרומה לא יכלה להיות להם לארץ [לארץ, לא למדינה. היא עוד לא הייתה קיימת אז], ולישוב היהודי בה.. רוב רובם של אותם עולים מצפון אפריקה באו [או יותר נכון הובאו] בעליות שלאחר קום המדינה. על כן שאלתי, ואף הדגשתי בשחור חד ובוהק, מה תרמו יוצאי צפון אפריקה למדינת ישראל במהלך 60 שנותם כאן? האם הבהרתי את עצמי כראוי? במידה וכן, אני מאוד אשמח לקבל תשובה לשאלה.

הגדר תרומה, למשל אתמול זוכי פרס

השחקן/הסרט הטוב ביותר היה מזרחי, כבוד ענק למדינה, הזוכה הישראלי הראשון, כבוד עצום, זאת תרומה. ולפי מה שאתה אומר בניה, פיתוח, צבא, משטרה, רמטכלים, שחקנים, שרי חוץ, שגרירים, מפכלים, תורמים, מפתחים, יזמים, אנשי עסקים וכו` זאת לא תרומה, אז מה כן, ומה יוצאי ברית המועצות משנות ה- 90 תרמו למדינה, ובבקשה אל תגיד רוסים של פעם, כי הם שונים לחלוטין, הן בחזות, באמונה הדתית, בהכול, יש המגדירים אותם עדה נפרדת לחלוטין, כמו שיש כמה עדות באותה ארץ, ובטח שבטח הם מגדירים עצמם מופרדים ושונים מכם לחלוטין, ואף לכם קוראים רוסים .

כל דבר שמפתח את המדינה, והופך אותה למקום

טוב יותר. למשל, שליש מהרופאים [אלה שמצילים חיים] במדינת ישראל, הם יוצאי חבר המדינות. זו תרומה. תרומה פחות גדולה, אבל עדיין תרומה, זה המדליית זהב של אברבוך באליפות אירופה, ונגינת ההמנון הלאומי במינכן 30 שנה אחרי. אומנם אין פה שום דבר קריטי כמו הצלת חיים, אבל עדיין, זה כבוד עצום למדינה [וגם סגירת חשבון ומעגל בנוסח השמעת ההמנון במינכן 30 שנה אחרי הטבח, שבוא להוכיח "אנחנו חיים וקיימים למרות הכל]. אני שאלתי אותך על יוצאי צפון אפריקה, ואתה גילגלת את הכדור לכיוון של יוצאי בריה"מ [בין אם מהתעניינות אמ-תית, או בין אם סתם נסיון לעקוץ ותוך כדי לברוח מהשאלה]. יש לזכור שהעולים הרוסים נמצאים בישראל הרבה פחות מיוצאי צפון אפריקה. העולים הרוסים הם דור ראשון, יוצאי צפון אפריקה כבר דור שלישי. וחזרה לעניינינו. אהוד אולמרט הוא רוה"מ. האם יש כאן תרומה כלשהי? עמיר פרץ היה שר הביטחון. האם זו תרומה כלשהי? לא כל מי שהופך להיות איש ציבור, זה בהכרח קובע שזו "תרומה למדינה". בהרבה מאוד מקרים התרומה כאן היא לאותו בנאדם [על חשבון המדינה עצמה]. תרומה למדינה מאנשי ציבור הייתה כאשר אותם אנשי ציבור קידמו את הדברים שקשורים למדינה [בין אם נושאים כלכליים/חברתיים/ביטחוניים/חוץ וכדומה..] למשל אריק שרון בתור מצביא, תרם רבות לביטחון והגנת המדינה. גם אביגדור קהלני תרם לא מעט [בעיקר במלחמת יום הכיפורים]. ועדיין, הוא לא מצפון אפריקה [וגם בין המעטים, שהרי רוב החיילים, החל מהחייל הפשוט עד הפיקוד הגבוה ביותר, היו אשכנזים]. טייסי חיל האוויר שהפציצו את הכור העיראקי ומנעו מסדאם חוסיין לייצר נשק גרעיני ולהשמיד את ישראל [כמו שהוא בעצמו אמר שבכוונותו לעשות] תרמו רבות לביטחון המדינה והגנת התושבים [ושנים מעטות אחר כך, 110 חברי כנסת, מימין ומשמאל, חתמו על מסמך שמודה לבגין על שעשה, והרבה מאותם אנשים שביקרו אותו על אותה הפצצה, הודו שלאורך זמן התברר שההפצצת הכור הייתה מחוייבת כדי למנוע מסאדם להגיע ליכולת גרעינית]. שר החינוך זלמן ארן [שבתקופתו, שנות ה-60, רמת החינוך בישראל הייתה בין הגבוהות בעולם], שעם הרפורומות ואהבתו הרבה לחינוך ולילדים, תרם רבות בעיקר לדור הילדים שאחר כך הפך לדור ההמשך. אנשי ההתיישבות, שמהמקומות שהם הקימו, יצאה איזושהי תרומה למדינה [הקמת מפעלים, ייצור כלשהו.. כל דבר]. תסלח לי, אבל מהעיירות הפיתוח לא יצאה שום תרומה. העיירות הללו הן נטל אחד גדול. הן נמצאות בבעיות כלכליות קשות, סובלות מפשע, סמים ועוני. כל מי שיש לו הזדמנות - בורח משם כל עוד עיניו בו. יש עוד לא מעט דברים שאפשר להגדיר בתור "תרומה למדינה". בקשר לפרסי הקולנוע, זה הכל ספוג בפוליטיקות, וכדי שישראלי יזכה בפרס כלשהו [היום] הוא צריך להיות מאוד אנטי-עצמו/המדינה שלו, ולהציג את עצמו כחלש ומפוחד [ובעיקר את הסרטים שהוא עושה]. בעבר, הסרטים הישראלים שזכו לפרסים - זכו בזה באמת ובתמים בגלל איכות הסרטים וכשרון השחקנים [כמו אסקימו לימון למשל, השוטר אזולאי.. סאלח שבאתי.. ועוד].

כמה סטירות בין הדברים שאמרת בעצמך

כול מה שכתבת הרגע, גם מזרחים עשו, וכשמזרחים עושים זאת פוליטיקה?, יצחק נבון לא תרם המון? התשובה שלך ידוע מראש, אריק זאבי לא תרם המון? ניראה לי הוא מזרחי, גם השייט אזה בעל חזות שחומה, שם משפחתו אשכנזי ו...? דרך אגב זה מה שלדעתך נחשבת תרומה למדינה, גם אמרת צבא לא? טייסים , במקרה הרמטכל האחרון הוא מזרחי, וגם טייס, כך גם עוד רמטכלים הם מזרחים, רוב מפקדי המשטרה הם מזרחים, במקרה רוב מפקדיי הבכירים הם מזרחים אומנם בלונדינים ובעלי עיניים כחולות אך מזרחים, מילי אביטל זאת תרומה לפי הגדרתך, גם מורן אטיאס, סנדי בר וכו

TaL53

New member
../images/Emo207.gif יאללה עזבו אותכם מעדות

חנוכה מחר!!!!
חג שמח לכולם ותיזהרו לא למות מחסימת עורקים מרוב הסופגניות

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif או בסגנון עדות המזרח- "ספינג'ות"

או בתימנית "זלביה"...

למעלה