לאלי צפון

תראו איזה קישור מעניין מצאתי,

מכיל מאות שמות של מגורשי ספרד, אפילו שמות משפחה שכיום נחשבים אשכנזים לחלוטין, מקורם בספרד, כמו אהרונסון וכו`, ניתן לראות שמות מזרחים כמו פינטו אלבז, לצד אשכנזיים, ואיך השמות האשכנזיים כשהגיעו לצפון אפריקה שונו לניב המקום, וההיפך, יש שם מאות שמות, וזאת רק רשימה חלקית, זה ממש מעניין בלי קשר לעדות.

lusian

New member
אהרונסון לא יכול להיות שם ספרדי.

בגלל הסיבה הפשוטה ששפת הספרדים אינה אנגלית, ו-סון זה סיומת אנגלית. אם כבר זה אשכנזי שהיגר לספרד. והלינק שלך לא עובד.

shon100000

New member
היו יהודים מספרד שבגירוש עזבו לוך אירופה..

תלמד היסטוריה כבר !!

shon100000

New member
*לתוך

שמעת על בית הכנסת הספרדי בפראג? שמעת על בית הכנסת הספרדי באמסטרדם? נו,בטח שלא...

זאת רשימה חלקית שהכנסיה עשתה

יכול להיות שאתה צודק, כי יש שם שמות כמו ברלינר שזה מברלין, בכול מקרה בתקופה המוסלמית של ספרד היגרו המון אשכנזים לספרד כי אז כמובן היה הכי טוב ליהודים, ומן הסתם לא יקראו לאדם שגר בברלין ברלינר זה כמו שתקרא לירושלמי בעירו ירושלמי, לא! כשהוא יבוא לתל אביב לדוגמא אז תגיד לו, אתם הירושלמים, או ירושלמי וכו`, זה בדיוק על אותו המשקל, כנל אשכנז, צרפתי, מזרחי, כן מרוקאים שקוראים להם מזרחי, מוצאם כשמם ממזרח, חלקם אף ממזרח אירופה היגרו, כנל עיראקי שקוראים לו מזרחי, הוא היגר או ממזרח אירופה. או מזרחית לעירק.

קח קישור עובד

יש שם רשימה חלקית, משם לקחתי את הקישור הספציפי הזה, זה גם דיון מעניין, דומה לזה, אבל רק תרבותי לחוטין, ובקשר לשם טוויטו לא טעיתי שאמרתי שהוא מספרד, מהמקום שאני ראיתי אמרו שזה על שם איזור בספרד, שם גם אומרים שזה מספרד, אלה על שם ציוץ הציפור, ששם זה דומה לקול הציפור, גם ברדוגו זה ספרדי, וזה עוד ניב מיוחד מספרד, קישור מעניין.

lusian

New member
כדאי שתצאי לטיול ברחוב.

גברת פסיפלורה... לעיתים אני נוטה לחשוב שיש אנשים מסויימים שפשוט מתעלמים ממה שלא נוח להם, ולדעתי זה המקרה פה. צאי לרחוב. צאי לרחוב באחת הפריפריות, ותחזי בילדים שחורי עור עם תסרוקות דוחות, צועקים לכל עבר בעגה שפשוט בא להקיא את הנשמה ממנה, צוחקים כמו צבועים אוכלי נבלות, מטנפים את הרחוב בזבל וזוהמה, שומעים מוזיקה נוראית בפלאפון בקול רם ובאיכות עלובה, וחסרי כל כבוד לנשים... לא, אני לא מדבר על הכושים בברונקס, אני מדבר על הישראלים המזרחיים. נוח לך להתעלם מזה, אבל זאת המציאות!! המציאות הנוראית היא שהתפתח כאן גזע של תת-אדם נתעב וצמא דם, שאף אחד מאיתנו לא היה רוצה ליצור איתו קשר ברחוב (הוא ירצח אותך) ובטח שלא להיות שכן שלו. אם את כל כך אוהבת את המזרחים גברת פסיפלורה, למה שלא תלכי ותתחתני עם אחד כזה. נראה אותך

lusian

New member
ואגב

אקי אבני אשכנזי, אבני זה שם אשכנזי לגמרי (stein).

shon100000

New member
נכון שכל המזרחיים הם כאלו?

ונכון שאין עבריינים,נרקומנים,שיכורים רוסים? נחש מה,אני כן יוצר איתם לפעמים קשר ברחוב ובבית ספר ועדיין אף אחד מהם לא רצח אותי... מר לואניאוס,לעיתים אני נוטה לחשוב שאתה ילד כאפות....

lusian

New member
יש ועוד יש.

לא אשמתי שהמנטליות ברוסיה דפוקה לגמרי. אני מזכיר לך, אני לא רוסי.

shon100000

New member
עכשיו בכנסת

שרת החוץ נואמת לפני כל השגרירים בטקס "60 שנה להחלטת האו"ם מיום כ"ט בנובמבר". "באו לפה פליטים יהודים מארצות ערב ומאירופה ובנו את ארץ ישראל".....

למעלה