לאהוב גם אם לבד?

antigone

New member
../images/Emo45.gif למה לחפש הגדרות להתנהגות ...

שלנו, למה להכנס למשבצת מוגדרת ומקובעת ?? אין סטנדרטים בחיים ובטח לא בקשר כלשהו או בזוגיות מהסיבה הפשוטה של השוני ומגוון האנשים וכו' לגבי הזוגיות , תלוי מה כל אחד מחפש ובעיקר מה מתאים לו יותר... מאהב או שותף לחיים?? כל בחירה של קשר תאפיין את המעורבים בה... ומה שחשוב זה לקום בבוקר עם חיוך על הפנים ולא לשקוע בתהיות לגבי מערכות יחסים שלנו
על על עצמי לדבר ידעתי, וכנמצאת בקשר "פתוח" מאוד נהינת מכל מה שמשתמע מזה אבבבבל!!! פתאום שואלת את עצמי אה, מה יוצא מזה שהבעיות שלי נשארות רק שלי אנחנו חולקים את הטוב ומה עם הבעיות ? , עם ההתמודדות היומיומית?? אבל זה לגביי
בהצלחה זורמת

blonda3

New member
אנטיגון אני מזדהה../images/Emo140.gif

עם החלק הבעייתי של מה שכתבת "וכנמצאת בקשר "פתוח" מאוד נהינת מכל מה שמשתמע מזה אבבבבל!!! פתאום שואלת את עצמי אה, מה יוצא מזה שהבעיות שלי נשארות רק שלי אנחנו חולקים את הטוב ומה עם הבעיות ? , עם ההתמודדות היומיומית?? אבל זה לגביי" זה גם מתאים לגביי.... אבל לאט לאט כשמדברים על הדברים וגם כשהזמן קצת עובר הדברים מסתדרים הזמן כנראה עושה את שלו.

תימניה

New member
זוגיות וחברות.....

בשביל זוגיות צריך את החברות, בשביל חברות לא צריך זוגיות. בעיני זוגיות זה לא קורת גג משותפת, אלא,קשר של מחויבות רגשית ונפשית. "היא לו והוא לה" יחד בלב ובנשמה, "שניים שהם אחד" להיות החברים הכי טובים, לשתף בדברים הכי כמוסים. לחלוק יחד את הטוב והרע. ובשביל זה,לא צריך מגורים משותפים. אפשר לגור אחד עם השני במשך עשרים שנה, להקים בית משותף,ילדים משותפים, כל הדברים החומריים והפיזיים משותפים. אבל,אין שותפות בלב ובנשמה. להיות ביחד,אבל כל אחד לחוד. זאת בעיני, שותפות על הנייר. כמובן, שיש יחידי סגולה, שהזוגיות שלהם מורכבת משני הדברים יחד. אבל ביננו.... כמה אנשים לוקחים את כל הקופה?

avitalp

New member
../images/Emo45.gifכל מילה - זהב טהור../images/Emo24.gif

כבר שנתיים וחצי אני חלק מזוגיות ללא קורת-גג משותפת אך עם "קורת-נפש" משותפת - חברות, מחויבות, תמיכה הדדית, בטוב וברע, אהבה, אינטימיות נפשית ופיזית... בסופו של דבר - אם זה לא קיים - גם הזוגיות לא קיימת... מגורים משותפים עשויים להיות רק ערך מוסף... הם בשום אופן לא מהות הזוגיות... אביטל

אבל דוקא כאן מענין לי מהי זוגיות

בעינייך? לא גרים יחד אבל חיים יחד מה גורם לכם להרגיש זוג? לא מכבסת לו הוא לא תולה את הכביסה לא משלמים יחד חשבונות מה בעצם מאחד את המילה זוג מאשר חברות?

avitalp

New member
יקירתי...../images/Emo20.gif

קראת את הילד הרע של השכנים? אני מרשה לעצמי לצטט ממנו: "וכך בדיוק בזוגיות שלנו, אנחנו מחוברים זה לזה, אנחנו יחד זה עם זה בעליות, במורדות, חולפים יחד על פני קשיים ומתלולים, חווים יחד התרגשויות ופרצי אדרנלין, אבל חייבים לזכור ולשמור – אנחנו אחד, אבל אנחנו נשארים יישויות נפרדות. כל אחד מאיתנו חייב להישאר עצמאי וחפשי, כדי להבטיח ששנינו יחד נעבור את אותו מכשול, כל אחד בדרכו שלו." זו כל התורה...(וגם הקישור, למי שרוצה לקרוא את כל ההודעה) זה ממש לא משנה אם מכבסים יחד את הגרביים או לא, אם משלמים יחד חשבונות או לא... בסרט הזה כבר הייתי... ושם לא היה מי שיקשיב לי, מי שיתמוך, שיפרגן, שיהיה גם חבר... מי שאוכל לשתף אותו במה שעובר עלי ובמה אני מרגישה, וגם יבין ויקבל בלי לבקר, בלי לזלזל... מי שיעריך ויוקיר את היותי לצידו כשקשה לו, כשהוא זקוק לכתף ולאוזן קשבת... וכמובן גם כשטוב לו... מי שיוכל להיות "הוא" ויאפשר לי להיות "אני", בלי משחקים, בלי מסיכות...נטו... (מיותר לציין שכל הנ"ל מתקיים בהדדיות) כל אלו הם זוגיות בעיני... את החשבונות שלי אני יכולה לשלם בעצמי...אני לא זקוקה לבנזוג לשם כך... אביטל

*יערית

New member
אם תרשי לי לתקן אותך

בנצ'וק כתב זאת "יישויות נפרדות" לא בגלל מגורים נפרדים, הם חיים מזה כמה חודשים יחד חבילה גדולה ויפה, דווקא בגלל היחד הזה שהוא לפעמים "כבד" חייבים לשמור על האני שלך בכדי לא לאבד את עצמך בחיים המורכבים . לגבי מה שכתבת מהי זוגיות בעיניין ..שרק ימשיך לכם כך

avitalp

New member
תיקון מיותר...../images/Emo20.gif

אני לקחתי מדבריו את המהות... לא את ההגדרה... כמו שכבר כתבתי קודם - מגורים משותפים עשויים להיות ערך מוסף לזוגיות... הם אינם המהות שלה... אביטל

../images/Emo45.gif באמת נכון

ובהחלט עדיף כל אחד בביתו שלו אני לא יכולה לסבול נחירות יותר מפעם בשבוע אמאאאאאאאאא

*יערית

New member
יכול להיות

רק כשלוקחים מהות מדבריו של מישהו יש לתת קרדיט גם לבסיס{הם גם חיו בנפרד זמן מה..}!ואת שייכת את זה ,או יותר נכון חיברת את זה לתירגום הזוגיות בעינייך. לכן הארתי...שאכן יש מהות אבל יש גם בסיס ליחד עם חמישה ילדים תחת קורת גג אחת...ושמעתי שזה לא קל....אבל זה נפלא במלוא העוצמה

avitalp

New member
אההה...זה כל הקסם../images/Emo28.gif

לקחת מדבריו של מישהו את המהות כפי שאני מבינה אותה ולהתאים אותה אלי ואל חיי, כי התחברתי למה שכתב... תראי, הפלא ופלא - אותה מהות בשתי צורות זוגיות כל כך שונות ואצל אנשים כל כך שונים....
אין זה משנה מה אני יודעת או לא על חייו הפרטיים של הכותב... זה כלל לא רלוונטי כאן... (חוץ מזה, מי אני שאבוא לספר פה על חייו הפרטיים? ירצה, יבוא ויספר בעצמו....) אביטל

חביבתי ../images/Emo20.gif

ממש לא קראתי אם ממש זה חשוב.. אני מסכימה איתך שלא צריכה גבר בשביל חשבונות ובטח ובטח אם הוא לא לן שם.. את קצת נשמעת כועסת לא הבנתי למה ולא הבנתי ברור מהי הזוגיות שלך? אבל זאת לא את זאת אני..

avitalp

New member
../images/Emo12.gif

כועסת
חס וחסה
שאלת מהי זוגיות בעיני... עניתי לך...
אביטל

למעלה