לאהוב גם אם לבד?

לאהוב גם אם לבד?

לא מצאתי כותרת אחרת כבר פעם שניה שכותבת ומוחקת את דבריי אולי אני לא עוצרת במקום הנכון להבין למה לא מסתדר לי להבין שזה בסדר? מה לא בסדר ביחסים פתוחים (בשבילי זה קצת נשמע ככה)? להיות יחד כשמתאים להתפצל למקומות אחרים כשמתאים לאהוב אבל לא להיות יחד כל שניה.. האם זה באמת יחד? האם זאת יכולה להיות אהבה מתממשת? או שפשוט קשה לי לעכל את הרצונות החדשים שלי במרחב עצמי גבוה מהמותר/רצוי? טוב לי לבד אין לי בעיה לשלב קצת יחד (ככה באמת מרגיש לי ..לאחרונה) האם זה נשמע הגיוני? או שאין קשר להיגיון בן אדם לאדם ביחס לצורת הבעת האהבה?

זורמת....../images/Emo25.gif

לא רואה שום דבר רע במה שמרגישה אולי זו הדרך בכלל ? בכלל לפעמים הריחוק יוצר ועושה טוב בלב והגעגוע גם כן עובד (שזה בריא) ואולי פשוט הגעת למסקנה שמתאים לך משהו שאולי לא מתאים לכולם אבל זה מתאים לך!!! ======אז למה לא=======

זאת ההתלבטות - מה מתאים?

פתאום מתאים לנו אחרת? כי בגרנו והשכלנו? או כי עם אותו אחד זה מתאים לנו אחרת? או שאולי באמת אין צורך לחשוב ו-לזרום? כי אם כיף אז כיף ולמה להכנס לשאלת ה-למה?! מעלה בי תהיה לגבי ההרגשה והמילה -אהבה כן אתה בטח מחייך אבל באמת שזה מצחיק אותי שאני ארצה לעצמי זמן? שאני אוהב אבל לא ארצה יחד כל הזמן? אז זאת אני שמשתנה או הגישה שלי על אהבה או אולי אני אוהבת אחרת? אפשר לאהוב אחרת? או שיש הגדרה ותחושה אחת

תמיד מחייך כשקורא אותך כששומע אותך

אבל מה זה משנה לנו הסיבה למה?? נוח לך מתאים לך???? לכי על זה (רק תדאגי שהוא יכין קפה) ולא חושב שיש תחושה אחת כמו שיש הרבה אהבות הרי כולנו שונים אחד מהשני(מקווה לפחות) כמו שאין לנו טביעת אצע דומה כך גם האהבות שלנו לאנשים שונים הן שונות!!! אחד יכול ללמד אותך איך לפתוח את סוגר הלב והשני איך לאהוב מכל הלב זה היופי בחיים האלה השוני...

ואני תמיד אוהבת שאתה מכין לעצמך

את הקפה
כן מצחיק אותך משהו שלא מצחיק אותי בכלל שונאת להכין קפה שונאת להכין ועוד על הבוקר? בקושי מכינה לעצמי ולילדים אבל זה סתם קטנות באמת הוא יכל להכין את האוכל ואני את הקפה גם ..לא? .. השוני כן זה בהחלט משהו מלהיב לעיתים זה לא קל ולעיתים זה עוזר להסתכל על הדברים ולראות דברים אחרים.

Lonely In Blue

New member
נתחיל מהסוף...

אין קשר להגיון
כל אחד ומה שהוא מרגיש שטוב לו. שנכון לו. אבל בואי נעשה קצת סדר
"יחסים פתוחים" אלו הם יחסים שאין בהם מחויבות. נמצאים ביחד רק כשהשניים רוצים, ובכל יתר הזמן, כל אחד מה יכול לעשות ככל העולה על רוחו. לעומת זאת, יש אפשרות להיות יחד רק חלק מהזמן - פיזית, אבל מבחינות אחרות, נפשית ורגשית, להיות כל הזמן יחד. ויש גם את האפשרות לגור מגורים משותפים. ואת... קחי לך מה שטוב לך.

הייתי מתחילה בהיגיון בריא

אבל מי אמר שכולנו בריאים בנפשנו לדעת שההיגיון שלנו בריא? אבל נניח שכן.. ההיגיון שלי וההגיון שלך עלו על אותה בעיה = מחויבות שיט פתאום להבין שהמחויבות מלחיצה זה לא קל לקבל אחרי אהבות שבנו אחרות שלימדו ואחרי כל כך הרבה שנים של אחרי שהתגרשתי כבר. כאילו הזמן אומר עכשו עכשו זה הזמן להתחיל שוב את הבלגן ולמצוא בו סדר אחרי שש שנים של למידה לבד בדידות מעט והמון על אהבה..להילחץ ממנה? ככה טוב לי ככה כמו עכשו ..אז למה מתעסקת בזה? טוב אולי אלה מאותם הרגעים שאנו תוהים על הטוב שמרגיש במקום להנות ממנו..אולי

אז

לא תמיד מה שמקובל בסביבה הוא נכון לגבייך. כלומר יש זוגות שהם יחד אך גרים לחוד. מה רע בזה? הם חיים חיי זוגיות לא תחת קורת גג אחת. והמחוייבות לקשר היא כמו מחוייבות של משהו שגר איתך. עושים את מה שנכון לך ולבן זוגך. נראה לי שאת עוסקת בזה כרגע כי למעשה התרגלת ללבד שלך. בעצם אולי טוב לך איך שאת ואין לך רצון להכניס אדם נוסף הביתה ולשנות את המשוואה. ואין שום רע בכך. יש המון נשים שמרגישות כך. זהו עולמך הפרטי ועדיין אפשר לקיים זוגיות כאשר חלק מזמנך וביתך הוא שלך בלבד. אולי זה לא מקובל וכל אחד צריך לעשות את מה שמתאים לו לא מה שמתאים לסביבה..בגלל הרמת גבות.

blonda3

New member
מה מלחיץ אותך?

המחויבות? מהי מחויבות בעינייך? ומהי בעייניו? ואיך הוא מרגיש לגביה? מה הוא רוצה מהקשר שלכם? ומה את? ואם שניכם רוצים את אותו הדבר אז-אחלה. תזרמו. כל עוד לשניכם טוב אז למה לא? כל זוג בונה לעצמו את מערכת היחסים הזוגית שמתאימה לו. יחסים פתוחים? לא יודעת למה התכוונת. ואם זה מתאים למה שגם מתאים לו..וטוב לשניכם, אז-בבקשה. השאלה אם לא תהיה פה גם קנאה? או שכשאחד ירצה והשני לא..אז?

מחויבות לקשר

יש מחויבות לבן זוג כבן זוג לא? לכבד להיות וחלילה לא להיות בקשר מכביל ויש מחויבות לקשר הזוגי שהוא אם יחד אם לחוד עם לגור או אם לא.. לא יודעת לא חושבת שמענין אותי מה אחרים או מה אחרים חושבים ואכן אני זורמת לאן שזורם תמיד ..

מה זה מחוייבות?

יש בנינו זוגות שבנו זוגיות בשם הניסואים.. ויש ביננו כמה זוגות שחיים במתכונת הרגילה.. המ חוייבות היא אותה מחוייבות..כניראה זו אהבה אחד לשני..למה שהם בונים יחד..גם עם פיזית הם לחוד תחת קורת גג אחרת.. כאשר יש מחוייבות אין השתרללות של הצדדים..או יחסים פתוחים..אלא כיבוד הקשר הקיים..וזו נקודת ההתחלה..לפחות ככה אני מבינה את זה..

../images/Emo45.gif

כתבתי קודם תגובה כ"כ מושקעת וה
הזה מחק לי הכל אז רק אומרת שמסכימה עם לונלי ואפילו רוצה להדגיש כי יחסים פתוחים - אינם זוגיות בעיני קשר שיש בו מחוייבות רגשית ונפשית הוא זוגיות וזו בעיני אינה נמדדת בזמן או מקום

מה ההגדרה ליחסים פתוחים../images/Emo35.gif

אני לא יודעת! פעם ראשונה שאני נמצאת בקשר בצורה שלעולם לא קסמה לי פתאום כן מתאים לי להיות בקשר שהוא מחויב אישית נפשית ריגשית וכו אבל לא מגורים יחד לא כל הזמן יחד וקצת אחרת זה אומר שזה יחסים פתוחים? או שזה הופך לכך ברגע שהיחסים הרחוקים גורמים לאהבה לדעוך ואז בעצם רואים עוד עצים ביער ו..

blonda3

New member
יחסים פתוחים

הם יחסים בד"כ בלי מחוייבות לקשר או בלי בלעדיות, כלאמר-כל אחד מבני הזוג יכול להתרועע עם אחרים....בהסכמה. נדמה לי שלא לזה התכוונת. לגבי המרחק הפיזי. לא חושבת שזה מה שאמור לגרום לקשר לדעוך למרות שתלוי מהי התדירות של הפגישות או מהי איכותן. הצורך לראות עוד עצים ביער הוא צורך שמתגלה כשהאהוב נמצא רחוק?אז אולי זאת לא ממש האהבה שלך? כי אולי אם היתה-היית ממתינה ומחכה ? אבל-באמת תלוי גם מהו זמן ההמתנה בין פגישה לפגישה כי סה"כ אנחנו בני אדם עם צרכים מסויימים שמשתנים מידי פעם בהתאם לכל מיני נתונים.

לאאאאאא

מה פתאום מה שהשתגעתי? ממש לא חושבת סגיון לר נמצאת בכיוון וחלילה לא הייתי רוצה ביחסים שכאלה רק רוצה זמן לעצמי בלי קשר לאחר ומה אם אין יחד הרבה או אין מגורים זה לא זוגיות? אז מה היא זוגיות? הרי לא תמיד נמצאים יחד תחת קורת גג אחת בזוגיות טובה אז אם יש חברות אישית טובה היא לא זוגית כי אין המון יחד?

blonda3

New member
בטח שזאת זוגיות../images/Emo6.gif

אם יש חברות אישית טובה ואתם רואים עצמכם כזוג אז זוהי זוגיות. גם אם לא גרים ביחד גם אם לא נפגשים המון.... אז מה בעצם היתה השאלה?

מהי זוגיות באמת../images/Emo35.gif

חברות זאת זוגיות? או שיש הבדל בין חברות לזוגיות? מה ההבדל עבורך?

למעלה