לְמה זה טוב?

../images/Emo26.gifטוב, די, נמאס לי...../images/Emo36.gif

לא התחשק לי להיכנס לדיון הזה מאוד, הוא די בנאלי ומרגיז, אבל כבר לא יכול להתאפק... מצעד הגאווה הוא מצעד מחאה לשינוי חברתי, למען ההפסקה של האפליה החברתית הבלתי פורמלית שקיימת כיום כלפי הקהילה הגאה וכמובן למען ההפסקה של האפליה החוקית-פורמלית שקיימת כיום כלפי הקהילה הגאה (איסור על נישואין חד-מיניים, איסור על אימוץ ילדים, אי שוויון כללי בכל הקשור לזכויות משפחתיות וכו'). אירועי חודש הגאווה בנוסף הם אירוע היסטורי לציון המאבק הגדול הראשון כנגד אפלייה הקהילה הגאה. אז נכון שהרבה מהאנשים שמגיעים למצעד התל-אביבי באים בלבוש מינימלי, נצנצים ורודים, ומענטזים לצלילי מוזיקה אלקטרונית - אבל מה רע בזה (מלבד מוזיקה אלקטרונית
) בעצם? הרי חלק ממטרת המצעד היא שינוי התפיסה החברתית לקבלת השונה. איננו צריכים לשאוף להראות את השונה כדומה - אנחנו צריכים לשאוף להראות שגם השונה הוא לגיטימי! אז תטענו שייתכן ויכולנו לקדם את המאבק הרבה יותר מהר אם היינו הופכים את המצעד למצעד "מכובד"? ייתכן. אז תגיעו בדיוק כמוני, עם לבוש קאזואלי לחלוטין למצעד ותמחו יחד איתי. לא צריך לקבוע כללי לבוש למצעד, אין פסול בנצנצים ורודים, חוטיני, ונשיקות באמצע הרחוב - חלק מהמאבק שלנו כתפיסת עולם כללית של קבלת השונה, לא משנה עם מדובר בהעדפה מינית, מגדר, צבע עור, טרנסג'נדר, או לובש נצנצים ורודים וחוטיני שחור - מחייב אותנו להראות לציבור שאין שום פסול בכל הדברים הנ"ל.

vogue15

New member
גם אני!

זה בדיוק מה שצריך להבהיר! אנחנו רוצים שיוויון וגם להראות ששונות זה לא דבר רע! אז למה לא לצאת במצעדים? זה בדיוק מראה את הנקודה...

פריפטס

New member
צודק בהחלט

פעם, נחשבו השמרנים אלו שאמרו שההומואים והלסביות הם שונים משאר האוכלוסיה בהתנהגותם, דרך חשיבתם ולבושם, והליברלים נחשבו אלה שראו את ההומואים והלסביות ככאלה המתנהגים כמו שאר האוכלוסייה אבל הם הומואים ולסביות, בלי שום קשר. כיום אנחנו יודעים שנסיון לגרום להומואים והלסביות להיות "כמו כולם"- זו ההומופוביה האמיתית ("עשו את מה שאתם עושים בדל"ת אמותיכם"). הליברליות וקבלת השונה היא הכרה בכך שחלק מההומואים אוהבים ללבוש נצנצים וחלק מההומואים אוהבים ללבוש מעט מאוד ככה שאפילו אין מקום לנצנצים אך לקבל זאת, כי זו זכותו של כל אחד לבחור כיצד יתנהג ומה יעשה, כל עוד לא פוגע באף אחד אחר.

DarlingAdam

New member
אוי, באמת.

על כל שלושה בחורים ערומים ישנם אלף אנשים לבושים, מעניין איך זה ששוכחים אותם תמיד. כן, הקהילה באה באיזשהו מקום לשחרר את המיניות הקונפורמית, הכבולה, הכלואה ולהציג אלטרנטיבה, שחרור ואהבה. אני לא רוצה לבוא בקטע של "תראו, אני בדיוק כמוכם, תאהבו אותי", אני רוצה לבוא בקטע של "אני שונה מכם ובכל זאת מגיעות לי זכויות".

TwelveEyes

New member
כן, התור הארוך בשירותים הוא...

בהחלט קריאה מחאתית נגד הממסד ההומופובי. או שלא.

LuNaTiC

New member
אין לי דיעה חד משמעית בעניין.

כל אחד בא לשם עם המטרות שלו... אבל יצא לי לשמוע הרבה סטרייטים שמתכוונים ללכת - בגלל הדי.ג'ייס, בגלל הרעש, בגלל המסיבה. חברה שלי סיפרה לי שהמורה שלה לאנגלית, אמרה להם בשיעור שהיא הולכת לשם עם הבת שלה (12)
. נראה שזה באמת... מצעד אהבה נוסף. רק יותר צבעוני.

למה לא צריך מצעד להטרו'ס...

מהסיבה הפשוטה שלא קיימת אפלייה כלפי הטרו'ס, לא דיכוי חברתי, ולא אפליה חוקית (כל הקשור לדיני משפחה). המצעד הוא קודם כל כלי מחאה פוליטי, והיי - זו לא המהפכה שלי אם אני לא יכול לרקוד בה
במידה וכל האפליה על בסיס העדפה מינית הייתה נעלמת מהעולם - ייתכן וכל מה שהיה צריך לעשות זה סתם אירוע לציון המועד ההיסטורי של אירועי הגאווה.

Shenizel

New member
מי אמר שזה טוב?

לדעתי זה דיי טיפשי.. אין מצעד לסטרייטים למה שיהיה מצעד להומואים ולסביות? זה לא מראה על שיווין כמו שאנחנו רוצים שזה יראה זה רק מגדיל את האי שיוויון.. לדעתי צריך להיות גם מצעד לסטרייטים אם יש כבר מצעד לגאים\ות או להפך לבטלל את המצעד לא צריך מצעד שנתי ענקי כדי לפגוש אנשים ולשמוע מוזיקה גרועה..

sarah

New member
תשובות בכל זאת

אומנם מצעד הגאווה דורש שוויון וקבלה, ולכן יש שם בחורים ורודים ערומים עם נוצות- למה? (ויש שיטענו שזה מביא לתוצאה ההפוכה מהרצויה, ולדעתי זה נכון בחלק מהמקרים- ז"א- תלוי לתוצאה אצל איזה ציבור) כדי לצעוק בפנים "כן, אני רוצה שיקבלו אותי- אבל לא כי אני כמו כולם, אלא כי אני הומו, ובין השאר כי/גם אני/חלק מחבריי ההומואים אוחצ'ות זולות" או במילים אחרות להדגיש את העובדה של "שונים אבל שווים" ולא "בדיוק כמוכם רק אוהבים גברים", ומעבר לזה- הבלאגן ההומואי שפורג' לא אהב זועקים "גאווה"
ז"א- גאים גם בדברים הממש מוזרים ואולי גרועים שיכולים להיות חלק מלהיות הומו. עוד דבר- מצעד הגאווה הוא כמו חג הגאווה- היום שבו כולם גאים (או אמורים להיות) ולכן זה הוא היום שבו נחגגת ההומואיות- וכמו שביום כיפור מכפרים על חטאים, ביום מצעד הגאווה מתנהגים בצורה כמה שיותר הומואית. לכן מצעד הגאווה משיג: תשומת לב ציבורית למושג "גאווה"- הומואים וגאים בזה- בכל מה שזה יכול להיות כרוך מדגיש את העובדה שלא צריך לשאוף לחברה שבה כולם בדיוק אותו דבר, ושצריך לקבל את כל מוזריות בני האדם כמו שהם. חג גאווה-נו. אני חושבת שהצגתי פחות או יותר את הצד השני שלי הוויכוח הזה...אמ, שכחתי משהו?

sarah

New member
נזכרתי בדבר

עוד משהו עלה לי בראש- במצעד הגאווה, כפי שאתם טוענים יש המון אנשים שמתנהגים באופן שלא מייצג לדעתכם אתכם בכבוד, באופן מוקצן וכו'- ובכן, עם כל כך הרבה אנשים בחרו להתנהג ככה ולחגוג ככה כנראה שזאת הדרך ההולמת בעינייהם, כנראה שהם רוצים להציג את עצמם (או באמת כאלה) כחובבי לבוש זוועתי ותורים ארוכים לשרותים (ד"א, איך יש במצעד גאווה תור לשרותים עם המצעד צועד?
) כנראה שכך הם מרגישים שמצעד נוצל וקויים כראוי ואולי בכך גם מייצגים עמדה של חוסר אכפתיות מהרושם שהמצעד עושה על הציבור הסטרייטי ואמ-אולי זאת ה-גאווה?
לכן, אני נדמה לי שאפילו אם המצעד לא מצייג אתכם (או אותי) כמו שהייתם רוצים הוא כנראה מצייג הייטב אנשים רבים מאוד שהולכים למצעד, רוקדים בו ועומדים בתור לשרותים

חבר123

New member
תגובה

אף על פי שאני מסכים בכלליות עם עמדתך, אני לא החושב כי הטיעון שנתת בקשר לכך שאם הרוב בחר להתנהג כך וכך זוהי הדרך ההולמת, הנו מקובל על כל הדעות. זה לא נכון, כי רוב ומיעוט אלא שני דברים יחסיים ואת לא יכולה לתת קדימות לרוב כאשר בכך את מונעת מהמיעוט להביע את עמדתו לטוב או לרע.

sarah

New member
אולי לא הרוב, אבל ללא ספק המון אנשי

ם כן, אני חושבת שיש מקום לשינוי, ואולי אפילו דרך אלטרנטיבית לחגוג את הגאווה מתישהו- באופן קצת יותר אמ, מה המילה? סולידי? ומיעוט ורוב? לצערי, לצערך, קשה מאוד עד בלתי אפשרי שיינתן למיעוט דרך מוצלחת ואפקטיבית להביע את דעתו... וככה זה. ובכל זאת- הנה אנחנו מביעים את דעתנו, ואחרי הכל יש מקום לשינויי במצעד הגאווה, והמצעד כמו שהוא לא מונע מאיתנו, אם נרצה להביע את סלידתנו ממנו, אם בא לנו- רק לא לטעון שבגלל שהמצעד לא מייצג אותנו אישית יש לשנות אותו. המ.

Blackice

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif כל הכבוד, שרה.

מצעד הגאווה לא מביא שוויון ואינטגרציה באוכלוסיה באופן ישיר. להפך. הוא מקצין, למשך יום אחד, את הקיום שלנו. את השונות. אם כל המטרה שלו היתה להטמע יותר טוב ולהיות ככל אחד, לא היו מקימים אותו מלכתחילה. הוא שם בשביל להראות לאנשים שאנחנו פה. להראות לאנשים שאחראים על חקיקה וכל הדברים האלה שאנחנו פה, אנחנו לא מיעוט מבוטל, ואנחנו יכולים להתאגד ביחד אם יש מטרה מספיק חשובה. בעזרת המצעד ושלל הפעילויות הללו הצליחו להביא את הנושא למודעות, ולתיקונים רבים. המצעד לא עוסק בהסתוואות, אלא בהתבדלות- בשביל להיות בולטים במודעות החברתית. היה לי שיעור ספרות אחד שאני ממש זוכר- שבו המורה דיברה לאחת הילדות בכיתה, והעלתה נקודה על ידי זה שהיא תהיה במע' יחסים. היא אמרה משהו בסגנון.. אם יהיה לך חבר רציני.. או חברה רצינית... אני מאוד שמתי לב לזה. כי זה אומר שהנושא במודעות של המורה הזו. היא מודעת לתופעה, והיה לה את הזמן שלה במודעות להתמודד ולקבל את הנושא. והיא נזהרת כאשר היא פונה לתלמידים. זה סוג המודעות שאם המצעד ישיג אני אהיה מרוצה. שאנשים ידעו ויחשבו על זה. שלא יקחו העדפה מינית הטרוסקסואלית כברירת מחדש ברורה מאליו. ....וגם כל הדברים האחראים הנהדרים שהעלו כאן לפני, כמובן. ארז

למעלה