לְמה זה טוב?

לְמה זה טוב?

אל תשאלו איזה יום (ובעיקר ערב/ לילה) מסויט עבר עלי ובסופו אני יושב פה וכותב הודעה, נפלא ממש. מצעד הגאוה- למה זה טוב, מה זה מסמל, מה זה עוזר לנו? אני לא צריך שתתנו לי לינקים לסנונית או לאתרי התלאי הורוד באנגלית שיסבירו לי את ההיסטוריה והחשיבות לאורך השנים- הרי מאז שתפרו את הדגל שמסמל את כל הבולשיט של אחדות וכולנו שווים, מאז הפכו המצעדים למופע חשפנות (??), לא שיש לי התנגדות, אבל אם המצעד אמור לשרת אינטרסים ולקרב את הקהילה (להטב) לקהילה (סטרייטית), הוא רק גורם ההפך- לניתוק מהקהילה הזאת, לרצון של הקהילה לדחות ולהמעיט בזכויות הקהילה הורדרדה. למה כל זה? היום ברדיו מודיעים על מצעד הגאווה השני בירושלים, אמא שלי אומרת שזה לא מפריע לה, כל עוד הם לא ערומים, זה לא צורה זה. ניסיתי להסביר לה שהם לא ערומים וכו וכו והיא שאלה אותי- מה זה נותן, מה זה עושה או משהו כזה השאלה חוזרת אליכם- איך בסגירת רחובות, הקמת מצעד ופיזוז בתחתוני מלמלה צמודים נבקש שיויון? זה מה שאנחנו משדרים? "אנחנו חברה רדודה שעסוקה בטיפוח הגוף ובתרבות המועדונים" אין לנו משהו אחר, יותר טוב? התשובות?

TwelveEyes

New member
גם אני חשבתי על זה.

בתכל'ס, אם אני אבוא למצעד, זה יהיה בשביל לפגוש את הפורום ותו לא. אני לא מזדהה עם מה שהוא מייצג. כל פרינציפ הגאווה במה שאנחנו מת והוחלף בבחורים חצי עירומים. לדעתי אפשר לסגור את הבסטה. לפני כמה חודשים ככה המורה שלי לנהיגה התרעם על כל המצעדים האלה ואמר שזה טיפשי ושמצעד הגאווה ומצעד האהבה זה אותו חרא. לרגע רציתי להתרעם עליו, אלא שאז הבנתי שבעצם הוא צודק. ההבדל היחיד הוא שמצעד האהבה *קצת* יותר סטרייטי. ואחרי שקראתי את ההודעות בשרשור ההיכרות שהיה כאן לא מזמן, אני חייבת לציין שבאמת אין הרבה טעם במצעד הגאווה הזה. אם אנחנו מיצג של הדור הצעיר של הגאים, הרי שצריך לשים יותר מטאל ורוק אלטרנטיבי ולבוא לשם יותר לבושים. (יאללה, מי בא לעשות מצעד אלטרנטיבי?
) עצוב שזה המסר שאנחנו מעבירים לחברה, ולא פלא ששונאים אותנו. אני בעצמי די נגעלת מכל מה שהולך שם, ולמען האמת, רוב האי-נוחות ביציאה מהארון עבורי היא שחלילה יקטרגו אותי כ"אחת מהם", שרלילה רדודה שרק מחפשת להזדיין ומסתובבת עירומה ברחוב. מה גאווה בזה? מה הטעם בלדרוש שיקבלו אותנו כשווים ואז לצאת ולעשות מעצמנו צחוק, תוך כדי שאנו בכוונה מדגישים את השוני שלנו? פאתטי למדי שזהו המצב. אולי באמת שמישהו יעשה מצעד אלטרנטיבי? אני חושבת שזה יעזור להרבה אנשים לצאת מהארון\לקבל אותנו אם הם יראו שאנחנו באמת, כפי שאנחנו מתיימרים להיות, אנשים נורמליים פחות או יותר.

resputin

New member
רגע, וכשאומרים 'הומואים', לא

עולה תמונה בראש של מועדוני סקס פרועים עם זיונים בשירותים כמו 'בבילון' (ודומיו היראליים)? לא מדברים על שוק הבשר\סטוצים שיש שם? כשיורדים על הומואים, לא מצתיירת תמונה של איזה אוחצ' לבוש בוורוד וסגול מלמעלה ועד למטה שרוקד לצלילי קיילי מינוג ומדונה? חושבים. יפה, כרגע הוכחנו שהעולם הוא סטיגמטי- וזה, לצערי, ממש לא חדש. מצעדי הגאווה, זה הכדור שאנחנו יורים לעצמנו ברגל. כן כן, בדיוק מה שכתוב למעלה. אני חייב לציין שכן, אני הולך להשתתף במצעד התל אביבי ביום שישי הקרוב, אבל בשביל החוויה עצמה. אני בספק עד כמה אני ממש הולך לצעוד, אך אני מודע לכך שאני לא אגיע בסטייל 'זיין אותי בשירותים' עם שליש חולצה, שתהיה שקופה, ובוקסר גזור שייקרא 'מכנסיים'. אני לא מגנה כזה סוג של ביגוד. גם לא דראג, גם לא כלום, אני פשוט אומר שיש לעשות הפרדה. הרי מצעד הגאווה אמור להיות מצעד מחאה שיקבלו אותנו כמו שאנחנו, לא? שגם אנחנו בני אדם, בדיוק כמו כולם. לא? אז ככה אנחנו מציגים את עצמנו, בפול נגטיב? בפול סטיגמה? אנשים שרוצים ללכת ערומים ברחוב או למועדון כי טוב להם, יכולים ללכת. אנשים שרוצים ללכת בלבוש דראג ברחוב, או מאופרים- כי זה עושה להם טוב וככה הם אוהבים את עצמם, אני אומר סבבה. אבל זה נקרה הליכה ייצוגית ומחאתית של "אנחנו כמו כולם"? או שזה התפקיד של התור הארוך בשירותים? מצעד הגאווה עבר מוטציה, וכיום אפשר להסתכל עליו רק בתור דבר אחד מסיבה. הוא לא מייצג, הוא לא מתאר, הוא לא מוחא.. הוא רוקד. הוא קופץ. הוא "מצעד האהבה, רק פחות סטרייטי", בדיוק לפי המילים של דנה. תגדירו את המצעד כמסיבה? ואני אומר 'סבבה'. תגדירו את זה בתור מה שזה היה אמור להיות? צ'כחו מזה. מצעד אלטרנטיבי עם מוזיקנ יותר כבדה- Here we come!

../images/Emo45.gif די מסכם את מה שאני חושבת...

זו באמת סתם מסיבה גדולה של אוחצ'ות, אמנם מסיבה ממש יפה ומהודרת וכל זה, ובטח ממש ממש שווה בשביל אלה שזה הסגנון שלהם (=לא אני) אבל לא יותר מזה... כשנמצאים במצעד אז אמור להיות דבר שמקרב כזה בין כל הקהילה, מכנה משותף: "כולנו שייכים לקהילה". אבל כשהולכים לשם אז מרגישים שהמכנה המשותף בין החוגגים הוא יותר: "כולנו שייכים להקהילה + אנחנו צעירים, אוהבים לבוש נועז, טראנסים ופופ" כלומר
זה הופך את כל ה...אירוע הזה, למכוון לפלח קצת יותר מסויים של הקהילה (שהרבה אנשים, אני לדוגמה, לא משתייכים אליו) וזה קצת דפוק כזה
כי זה כבר לא מצעד "של כולם". אני לא אומרת דווקא מצעד עם מוזיקה כבדה יותר (למרות שזה היה יכול להיות יותר מנחמד) אבל היה בהחלט טוב אם זה היה מכוון לקהל רחב יותר, ככה שהקהל היה אולי יותר מגוון (כן, אני לא חושבת שהוא מגוון מספיק) ויותר אנשים מבין אלה שבאים אליו (או לא באים אליו) היו יכולים להנות יותר... ולא להרגיש: "שיט, באסה שזה מה שרב האנשים בקהילה אוהבים... אני ממש לא בקטע של פופ וטראנסים, ואני גם לא צעיר ונועז כמו כולם פה - אז אני לא אראה יותר נוכחות במצעדי גאווה"

חבר123

New member
תגובה

זה לא המסר שאני קיבלתי ואני בטוח שרוב מוחלט מבין האנשים שכן הלכו למצעד וחשבו שהמוזיקה הייתה חרא. את מפספסת את הנקודה, מלבד מהותו העיקרית של מצעד הגאווה, אין כל פגם בהיותו ססגוני ושובה לב, לכל מי שלקוח חלק ממנו. מצעד הגאווה מלבד היותו מייצג את הקהילה ההומו-לסבית וחבריה, הנו מייצג של חופש. כאשר יש נוף רב גווני, באם אלא אנשים שהולכים "חצי ערומים", זה לאו דווקא כי הם "שרלילות רדודות", אלא הם מבטאים את החופש שלנו כחברה לעשות כרצונינו. אני לא מבין מדוע את חושבת כי המצעד אמור להעביר מסר אחד ויחיד כאשר האוכלוסייה מעורבות וכל אחד מקדם את דעותיו וטוב שכך כי בפועל זה רק מחזק את הרעיון מרכזי. כמובן עכשיו הסקפטיסט התורן יאמר כי אני רק מחפה על הטומאה בכך שאני מנסה להצדיק את כל התועבה, אבל הדבר היחיד שיש לי לומר, זה לא מה שרצינו, לא מה שאנו מחפשים, את החופש המיוחל תחת מגבלה אחת ויחידה אל אף היותה קלישאה חסרת תקדים, הזכות לכבוד והחובה לכבד. אינני רואה באיזה אופן אנו פוגעים באיש שלומו. אנו בסה"כ מקדמים את רעיותינו, איננו פוגעים באף אחד חוקית, ולכל מי שחרד מרעיונות אלו אין החובה ליטול בהם חלק, אלא ללמוד לחיות איתם בנפרד ואפילו במקרה הטוב ביותר לדעת למזג. דבר אחד שאני כן מתרעם ממנו, זה כל מי שפוגע בכבודם של החרדים, ונוטל מהם את הזכות להביע את עמדתם, איננו יכולים למנוע מהם באלוהים, ועלינו לכבדם ככל בני האדם כפי שאנו דוגלים בחופש הפרטי שלנו ומאמינים בו. בקשר למוזיקת אלטרנטיב, אני תומך בה וממליץ לקדמה בעתיד, כי כפי שהזכרתי בדבריי, זהו פן אחד שלפי דעתי יכול לסמל חופש בחירה, מוזיקלית לשם שינוי, בדיוק כפי שאני רוצה שתהיי לי הבחירה לבחור את נטייתי המינית.

חבר123

New member
תיקונים

כמה שיפוצים... "כאשר אוכלוסיות מגוונות..." "זה לא מה שרצינו?...?" "מהם לשמור על אמונתם באלוהים" וסורי אל כאלו שפיספסתי :)

TwelveEyes

New member
ואני לא חלק מהקהילה?

ולי לא מגיע ייצוג הולם? ואני לא חושבת שמצעד הגאווה כפי שהוא היום משקף אותי או אנשים אחרים שפגשתי במסגרת הקהילה. אין לי שום בעיה עם אנשים שהולכים חצי עירומים - אבל יש לי בעיה עם זה כשהמסר שמועבר לאדם שמתבונן מהצד הוא שהם מייצגים גם אותי. לכבד את הדיעות של החרדים? אם כך, צריך לבטל את המצעד לגמרי. אתה די סותר את עצמך כשאתה אומר שמצד אחד אתה מכבד את הדיעות של החרדים ומצד שני אתה תומך במצעד. אי אפשר לספק את כולם. אני לא חושבת שהמצעד צריך לבטא מסר אחד ויחיד. הוא צריך לבטא את כל המסרים שאנחנו מנסים להעביר, ולכן אני חושבת שצריך להיות גם כבוד ל"זרמים" בתוך הקהילה עצמה. מה, כואב לאנשים לבוא קצת יותר לבושים? אתה מרגיש שהמצעד הזה מייצג אותך? לא אכפת לך שאנשים מבחוץ יסווגו אותך כמופקר? סבבה, שיבושם לך כמו שאומרים. אני, לעומת זאת, מעדיפה ליצור תדמית משל עצמי במקום שאחרים ייצרו אותה עבורי.

dannnnnna

New member
אם את רוצה ליצור תדמית משלך תעשי את

זה.. אבל מן הסתם הרוב כן מרגיש שהוא חלק מזה אחרת המצעד לא היה נראה כמוש הוא נראה, אם את רוצה ליצור תמיד גם לזרם שאת חושבת משתייכת אליו תעשי את זה. למה את חושבת שאת יכולה לבקר את מי שכן מסכים עם הדרך הזאת? בסךהכל אףאחד לא מחריך אותך להשתתף בזה

TwelveEyes

New member
זכותי לבקר את זה כמה שאני רוצה.

לא זכור לי שהייתי צריכה לבקש את רשותך או את רשותו של אדם אחר בנושא. התחיל פה שרשור על מצעד הגאווה ואני מסכימה עם הדיעה שהועלתה. אם יש לך בעיה את יכולה לקפוץ לי. ואני רואה גם שלא טרחת לקרוא את ההודעה, שם אמרתי בפירוש שאין לי בעיה עם הנושא באופן כללי, אבל יש לי בעיה עם זה שמישהו יסווג *אותי* כשייכת לעניין הזה. ותלמדי לאיית, בשם כל האלים.

dannnnnna

New member
את לא צריכה לבקש את רשותי אבל אף אח

ד לא צריך לבקש את רשותך בשביל ללכת במצעד כמו שהוא רוצה.. את רואה שלא קראתי את ההודעה שלך? איך את רואה כזה דבר? אבל בשבילך אני אתייחס לנקודות מההודעה שלך: "מה, כואב לאנשים לבוא קצת יותר לבושים?" - מה? כואב לך שהם הולכים כמו שהם רוצים? מה זה מפריע לך? אני רואה את זה ומחייכת זכותך לזעוף אבל לא זכותך לצפות שהם ישנו את ההתנהגות שלהם... את לא צריכה רשות להביע דעה והם לא צריכים רשות להתנהג כמו שמישהו החליט בשבילהם.. "אתה מרגיש שהמצעד הזה מייצג אותך? לא אכפת לך שאנשים מבחוץ יסווגו אותך כמופקר? סבבה, שיבושם לך כמו שאומרים." - הם לא מייצגים אותי, הם מייצגים אותם *אני* מייצגת *אותי*... ואני מאמינה שלא מיחסים אותי ישר לפי סטיגמה של כל קבוצה שאני קשורה אליה. בני אדם עם שכל יודעים להסיק שהתנהגות ביום של מצעד בו הרב אנשים הולכים חשוף ומתנהגים בצורה מופקרת (וכשאני אומרת שהיא מופקרת אני מתכוונת לזה שהיא לא מתאימה לאיך שאת חושבת שהם יכולים להתנהג כי אני חושבת שאם זה עושה להם טוב שיעשו את זה כמה שהם רוצים)...היא לא דרך להכליל את כל מי שהוא לא סטרייט... די להעביר ביקורת, מספיק אנשים חושבים שזה כן מתאים להם לא מתאים לך - אל תקחי בזה חלק...

dannnnnna

New member
ואם השגיאות כתיב שלי מפריעות לך

אל תקראי תפסיקי לנסות לחנך את כל העולם!

TwelveEyes

New member
על אותו משקל: אם הדיעות שלי מפריעות

לך - אל תעני! את והאטימות השחצנית חברות טובות, אה? כי אני עוד לא ראיתי הודעה אחת שלך בפורום שלא עשית מעצמך כונפה בזכותה. מה נסגר שעלית לי על אבי העורקים, ממי? משעמם לך בבית? תעשי טובה וסעי לי מהרישתית. מה, אמא שלך אירגנה את המצעד או משהו שאת משחקת אותה קשוחה איתי? ההתקפות הטיפשיות שלך ממש מתחילות להימאס עליי. חצי מהמטרה של הקהילות האלה זה לנהל דיונים, במקרה שלא שמת לב. דיונים = הבעת דיעות, קונספט שכנראה שלא מוכר לך כראוי.

dannnnnna

New member
תגידי לי מה נפל עלייך?

הבעת דעה..ואני הבעתי דעה מנוגדת.. מצטערת אם זה לא מתאים לך..אבל זה לא הפורום של אבא שלך.. אטימות ושצנות? מה שתגידי בנתיים מי שהתנפלה על מישהו בגלל מה שכתבו זאת לא אני.. משחקת אותה קשוחה איתך?..מה? אני מביעה דעה שונה ממך, תתרגלי אני בטוחה שיש הרבה כאלה.. את הרעיון של הבעת דעה אני מכירה טוב מאד תודה, אבל נראה לישאת הקונספט של דיון את לא כלכך מבינה בדיון יכולה להיות יותר מדעה אחת (מוזר לא?)

TwelveEyes

New member
הבעת דיעה מנוגדת...

בכך שתקפת אותי על כל דבר שאמרתי וקינחת בכך שאמרת לי בעדינות לסתום את הפה? מעניין... אז מי פה לא מבינה מה זה דיון, שוב?

dannnnnna

New member
מי תקף אותך? ומי אמר לך לסתום את הפ

ה? זה שהתייחסתי לכל מה שאמרת זה כי טענת שלא קראתי את ההודעה שלך אז התייחסתי אליה בדיוק בדיוק.. זה ממש לא נקרא לתקוף. ולא השתקתי אותך, ואני גם לא ישתיק .. מבחינתי את יכולה להמשיך

mara jade

New member
../images/Emo46.gif אהם!

אוקיי קודם כל! היה פה דיון אבל כשאת אומרת פאק טוב כל ההודעה שלך " אל תעני! את והאטימות השחצנית חברות טובות, אה? כי אני עוד לא ראיתי הודעה אחת שלך בפורום שלא עשית מעצמך כונפה בזכותה. מה נסגר שעלית לי על אבי העורקים, ממי? משעמם לך בבית? תעשי טובה וסעי לי מהרישתית. מה, אמא שלך אירגנה את המצעד או משהו שאת משחקת אותה קשוחה איתי? ההתקפות הטיפשיות שלך ממש מתחילות להימאס עליי. חצי מהמטרה של הקהילות האלה זה לנהל דיונים, במקרה שלא שמת לב. ועוד בסוף דיונים = הבעת דיעות, קונספט שכנראה שלא מוכר לך כראוי.. אממ אז...מה היה כל מה שכתבת מקודם? הבעת דעה? בכך ש..מה? צחקת עלייה. להזכיר לך הדיון היה על מצעדי גאווה הלא כן? דיון תרבותי? אממ כן...נכון...אז אני מבקשת באמת להתנהג כראוי.

resputin

New member
גבירותי, נא לא לסמר שערות ולהכניס

את הציפורניים בחזרה למקומן. אתן מעלות דעות מגוונות ואף מגיבות אחת על דעת השנייה, גם אם בצורה לא ממש תומכת- נא לשמור על השפה ועל תרבות הדיון, כן הדנה הראשונה וכן הדנה השנייה. חבל שהודעות האלה יוסרו, כשהן סך הכל *כן* מדברות על נושא חשוב ו*כן* מייצגות דעה. בקשה אישית.

היית פעם במצעד?

או שאת ניזונה מהתקשורת? כי אם יצא לך להיות פעם היית יודעת כי רוב האנשים מגיעים למצעד לבושים לחלוטין ובלבוש קאזואלי. זה שהתקשורת אוהבת להידבק לאנשים שבאים עם נצנצים ורודים וחוטיני - זה המחסריות המגעילה של התקשורת שלנו. לגבי האנשים שחושבים שכל אדם לבוש חוטיני במצעד בהכרח מייצג אותך - הם פשוט אנשים טיפשים. אין לי משהו אחר להגיד. זה כמו שאנשים שומעים שאני טבעוני וישר עולה להם לראש דמות של אדם אנמי, חלש, וחולני - על אף שתזונתי מלאה ובריאה יותר משלהם. אני לא יכול לשלוט במה שאנשים ישייכו לתוויות שהם מדביקים לי. אני יכול רק להילחם בעצם ההדבקת התוויות ואולי לשבור להם כמה מיתוסים.

TwelveEyes

New member
זאת בדיוק הנקודה.

התקשורת נצמדת לאנשים האלה וזו הסטיגמה שנוצרת, ואני לא רוצה שהיא תדבק גם בי. אני מרגישה הרבה יותר גאה בעצמי כשאני מוכיחה למישהו שזה שאני ביסקסואלית לא אומר שאני נימפומנית, למשל. יש מסר שמשודר מהמצעד, דווקא מהאנשים שבאים בחוטיני ונצנצים ורודים. אני לא מזדהה איתו. אז אני לא באה, אלא כדי לפגוש שם את הפורום.

למעלה