לְמה זה טוב?

sarah

New member
ארז!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הנעגכמעחדגכחכככככככככככככככככככייייייייייייייי עוד מעט אני הולכהלקנות את הה"פ ה5 ואני כל כך דאם היפראקטיבית היום ושתיתי כרגע בקבוק קולה שלם ואני היפראקטיבית כל כך ומתרגשת מכל דבר שאומרים לי אז אני חייבת לקפוץ עלייך ולמעוך אותך ולצרוח לך באוזן "האאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ארז!!! אני מתה עלייך וחוץ מזה אני בחיים לא אשתה שוב ככה בקבוק קולה אחרת אני אחטוף התקף לב והאולימפיעדע המפחידה הזאת בכלל לא עוזרת לי חוץ מזה שזה היום פתאום נהיה לי בטחון עצמי בגודל של עז וה"פ יוצא היום והיום הראשון של החופששטטטחגישדכחגדכ גכחגיח גרר, כעכ והאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!! אני עדיין מתרגשת כל כך מהעובדה שאני אחת מה25 שעלו עחכגןעח הנטהאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא ארז!!!!!! בהההההההההההה"

יצא לי לחשוב על זה ../images/Emo127.gif

אני מתכוון להגיע למצעד התל אביבי ביום שישי הבא, רק בגלל העובדה שאני הולך לצעוד עם אנשים שאני מכיר ואוהב. אם תשאלו אותי, אני חושב שהקונספט של מצעד הגאווה הוא מקסים, אבל לא במתכונת שבה הוא קיים מזה כמה שנים. נכון, זו השנה הראשונה שאני מתכוון לצעוד במצעד, אבל ברור שהייתי חשוף גם בשנים הקודמות למה שהיה במצעד, ואני חושב שמאז שהייתי חשוף לאירועי חודש הגאווה, אף פעם לא ראיתי את הצורך בפרובוקציה ובהקצנה שבאים לידי ביטוי במצעד הגאווה. אני שמח על המצעד במתכונת הנוכחית שלו, אבל יש מקום גם לשקול לשנות את המצעד למשהו קצת פחות נוטף סקס ובמקומו להשקיע את החשיפה האדירה של הקהילה, בחודש הגאווה, לשיפור תדמית הקהילה כולה

חבר123

New member
תגובה

מה זה שיפור התדמית? אתה לא מרוצה ממנה כפי שהיא עכשיו? מצעדים לא נועדו כדי לבנות תדמית כזו או אחרת בחברה אלא,כפי שארז הזכיר, להבליט זרם מסוים בחברה. כאשר אתה מסתכל על המצעד אתה רואה בו רק מופע ראווה "נוטף סקס", אני חושב שהבעיה היא לא במצעד אלא במנטליות של האנשים. אתה נותן את דעתך מצד אחד בלבד, כפי שאתה חונכת ולפי ערכך הפרטיים, לכן לא פעם נוצר מצב של בילבול. אתה תומך בחופש - אהבה ללא גבולות אמנם מה לגבי כל הדברים האחרים שמעצבים את דמותינו? מאחורי הנטייה המינית של חברי הקהילה, עומדת לא פעם דרך חיים, שונה ואלטרנטיבית, אשר אתה לא יכולה להתייחס אליה אשר משותפת לכולם אלא מורכבת מהזרמים של כל אינדיבידואל ולכן אל תנסה להתכחש לכך או לדכא רצונות אלה. אני לא מדבר בשם הרוב, אלא כפי שאני רואה את הדרך של ההתבלטות ו"הפרובוקטיביות" כדי להראות שמאחורי חברי הקהילה חבוי עולם ומלואו אשר פעם בשנה מזדמן לו לזקוף ראש ולהיות גאה, בין אם זה יהיה להתחפש לציפור, לשאת דגל או כל דבר שטועם את השקפת עולמו.

לא התכוונתי לדיכוי

נכון שעם מנטליות של אנשים אי אפשר להתווכח. וגם אין לי רצון לדכא או לשנות מנטליות כזו. אני פשוט חושב שיש מקום לפעול גם בערוצים אחרים. בנוסף למצעד, להראות שיש פנים אחרות (עגנון... הכל בהשפעת הבגרות בספרות מחר
) לקהילה. לא חסרים אנשים סטרייטים שאפשר לשנות את דעתם על הקהילה כולה, אם הם רק יבינו שהמצעד הוא אירוע שמאפיין אורח חיים של קהילה שלמה. ותבין... הכל על סמך רשמים שקיבלתי מאנשים סטרייטים לחלוטין שיצא לי לדבר איתם על הנושא... אני רחוק מלחשוב ככה, אבל אם זה מה שחושבים עלינו, אני חושב שצריך לפעול בשביל לשנות את התדמית.

vogue15

New member
חשובבבבבבבבב!

לדעתי ולדעתי בלבד! מצעד הגאווה היה בתחילתו מצעד מחאה נגד הומופובים ורצון להשיג שיוויון זכויות.. (הוא החל בבר ניויורקי שבו פשטו הרבה שוטרים ועצרו הומואים מוחצנים). היום כבר השגנו הכרה גדולה (מצעד בעיר הקודש) וגם כמה וכמה זכויות (אך עדיין לא את כל השיוויון). עם זאת המצעד קיבל אופי אחר- אופי של להחצין, להראות ולהתגאות במה שאנחנו. שמעתי ורקראתי פה הרבה ביקורות- ניוזפלאש- אתם לא חייבים להיות שם! מצעד הגאווה הוא חג לכל ההומואים הלסביות ושאר הירקות! הייתי במצעד בירושלים וסוף סוף הרגשתי נוח וגאה ומאוחד בלי לשמוע "הומו" או לראות אנשים בוהים בי! זה משהו באמת מדהים שלדעתי לא צריך להיפסק! מגיע לנו!

אני פשוט חושבת...

שעבר זמנו של האירוע הזה, ומה שלא יגידו לא יתרץ את זה. אני מוכנה להתערב, שכש-80 אחוז לפחות מהצועדים לחלוטין לא מודע לבר הניו-יורקי וכל הקשור בכך. אין שום סיבה למצעד הזה, חוץ מלחגוג. ולחגוג אין לי בעיה- אבל אל תגידו לי שזה מייצג אותי, כי זה לא. מה כן היה מייצג אותי? שלטים של "מתי נתחתן?", של אימוץ ילדים, של זכויות שוות בעבודה, בפנסיה וכו'.

sarah

New member
את ושלטים...

אה את ושלטים...שלטים....לטים...כן, זו את. המ. *מזילה ריר על השטיח* אה אהמ אולי כדאי שאני אלך לישון לאטשים,שים, המ. שלטים. ^_^ ערבים :)

going mad

New member
לפי דעתי?

אני חושב שרוב הדברים במצעד מיותרים! צריך לזכור שיחד עם כל הכיף וההנאה של אותו אירוע, עדיין יש עוד צדדים לעניין... אני יודע שאם הייתי משתתף במצעד הייתי רוצה שיהיה רעיון מסוים, או רצון ספציפי שאותו רוצים להראות. אולי במצעדים יש רעיון או רצון, אבל להפוך את כל האירוע להחצנה גדולה ומוגזמת, ולצעוק "ככה כולנו נראים" לא ממש נותן את ההרגשה שיש דבר שרוצים להגשים. אני חושב שרוב האנשים שם לא יודעים על המקרה בבר הזה, ואני כאחד שכן יודע לא מצליח לקשר בין המצעד לבין אותו מקרה, או לשיוויון זכויות..כשמישהו רואה מישהו אחר עומד על משאית במכנסיים וורודים וחולצת בטן, קצת קשה לו לראות מטרה... זה יוצר הפרדה, זה גורם לאחרים להסתכל עלינו כשונים מהם, אומנם אנחנו שונים מרוב החברה..אבל אנחנו גורמים לכך שלחברה יהיה קשה לקבל אותנו...החברה של היום מכתיבה לנו ששונה זה רע..ועם כל הכבוד, המצעד אולי רק מדגיש את השונות..אני לא אומר שאנחנו צריכים לוותר על עצמנו! הדבר האחרון שאני מתכוון אליו! אבל אפשר לעשות את זה בצורה שונה, להדגיש את הרעיונות והרצונות שלנו בדרכים שונות, חלק אולי יחשבו שזה "להדחיק את עצמנו" "לכלוא את עצמנו" אבל זה לא, זאת סבלנות...אם אנחנו מראים שאנחנו לא שונים מאנשים אחרים פרט לנטייה המינית שלנו(תסכימו איתי שהמצעד יוצר רושם שרוב הדברים שמעניינים אותנו זה טיפוח/סקס/מועדונים וכו'?) אנשים מקבלים כל אדם כאינדיבדואל, ולא יוצר הכללה של כל ההומואים והלסביות נראים ככה...ושקהילה ההומולסבית לא כזאת שטחית ורדודה.. הממ..המצעד אולי טוב אם משעמם לך או אם בא לך לצאת משגרת היום לכמה שעות...אבל יותר מזה

אממ אולי לא הבנתי נכון אבל....

כל הקטע במצעד זה להראות לאנשים שאנחנו לא מתביישים להראות את מי אנחנו באמת אם אתם הומואים או לסביות או ביו או טראנס אתם באים להראות את עצמכם אם זה בלבוש מינימלי או בלי לבוש בכלל אם זה לא הקטע שלכם אז תבואו איך שאתם המצעד זה לא יום של הקצנה בשוני בין סטרייטים לכל השאר זה יום של שילוב בינהם שמראה שאפשר להיסתדר ביחד זהו כן יום מחאה מחאה לכל האוכלוסייה ההומולסבית שתצא לרחוב ולא תצתרך להיסתתר מהחברה לא לתת לה סיבה להיסתתר . להיתגאות.

vogue15

New member
כמו שנאמר פה כבר

תמיד מסתכלים על המוחצנים- הרקדנים עם המכנסיים הורודות והשעווה וחולצות הבטן- אבל כמובן זה לא מה שיש שם אלא רק חלק (חלק קטן מאד)... תמיד מסתכלים על אלה (במיוחד בתקשורת) כי זה הכי "מושך" במובן של מושך אש והד תקשורתי... לא מתייחסים לכל הסטרייטים והאנשים ששמים ג'ינס וטי שירט ויוצאים לצעוד. אני דווקא לא עם החלק הזה של האנשים- כי אני פשוט אוהב להתלבש.. איך לומר.. אחרת.. אבל בכל מקרה- הרבה אנשים לא מתייחסים לרוב שם במצעדים- לאנשים שבאו להראות נוכחות וללחום על הזכויות. וחבל!

למעלה