כת השטן

צודק

את Unblessed אני לא מתכוון להעיף. כרגע, ה"מקלל" נחסם בכינויו זה, לא שזה מפריע לו להכנס בכינוי "מאג כוחני". גם בכינוי זה הוא יחסם - ואם יהיה צורך, ייחסם מספר ה-IP דרכו הוא נכנס.

DeathendeR

New member
כת השטן.

"כת" השטן זאת בד"כ חבורה של ילדים שעושים את הדברים ששמעת ב"סיפורים האיומים שלך". אבל, השטניזם זה דבר שונה לגמרי. אני לא ממש התעמקתי בדת הזו, אבל לפי מה שזכור לי, לא ראיתי שם שום דבר איום. הדת מתבססת על ה- satanic bible שאותה כתב Anton Szandor LaVey. מומלץ לקרוא... יש שם כמה רעיונות מעניינים. יש שם אם אני לא טועה 9 עקרונות בסיסיים, ו11 חוקים בסיסיים. מי שיקרא את החוקים והעקרונות יראה שרוב האנשים חיים על פי החוקים האלה, לדוגמא נאמר שם שכשמביאים לנו סטירה, לא נפנה את הלחי השניה, אלא נחזיר מכה בלחי של האוייב, וגם בלחי השניה שלו (כמו שרוב האנשים היו עושים). בנוסף יש חוקים כמו : לא להרוג בע"ח, רק לצרכי מזון והגנה עצמית. לא להכריח אשה לקיים יחסי מין בלי הסכמה וכו'. לינק מומלץ בנושא : http://www.churchofsatan.com/home.html מצטער על האורך... :) אנ יישמח לשמוע מאנשים שהתעמקו יותר בנושא.

Skunk On Wheels

New member
שאלה, אולי במקרה מישהו יידע...

למה הסמל שמוצג באתר שנתנו בלינק הזה הוא דווקא פאנטגרם הפוך עם ראש עז בתוכו (טוב על זה נראה לי שבנצרות יש משהו עם עיזים וגיהנום לא? אבל אני לא בטוח אז אני שואל... ואם ככה אז למה פאנטגרם הפוך, יש למישהו הסבר?)? ולמה דווקא כתוב "לויתן" בעברית (ועוד לקרוא בסדר הפוך..)? מישהו יודע מה המשמעות? ומיזה SAMAEL שבאחד הציורים של הסמל הזה רשום בלמעלה של ראש העז? (מה שרשום מתחת LILITH אני בערך יודע מיזאת.. האשה הראשונה אם אני לא טועה שפשוט לא הסכימה לעשות מה שהאדם אמר לה אז אלוהים או האדם גירשו אותה מגן עדן ואלוהים יצר את חווה. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה.) בטודא (אני יודע שלא ככה כותבים, זה בכוונה) מראש על תשובות.

L e s t a t

New member
תשובה

לזרוק באוויר את הכתובת של האתר של כנסיית השטן זה לא מספיק, בנאדם שנכנס לשם פעם ראשונה לא ממש מבין מה הולך שם. בכל אופן, הסמל הזה נקרא "חותם באפומט", "השעיר לעזאזל" או פשוט "באפומט", על שם האל שלו כביכול סגדו הטמפלרים. הסמל עצמו מסמל את שלטון החומר על הרוח, העדפה של דברים "ארציים" על "רוחניות" ואת השטן, כמובן. "לויתן" הוא אחד השמות שניתנו לשטן, "הנחש מן המעמקים". למרות שזהו סמל נפוץ בשטניזם של ימינו, השימוש שלו בשטניזם הוא יחסית מאוחר ובתחילת דרכה של כנסיית השטן צלבים הפוכים היו הסמלים היותר נפוצים. סמאל, על פי הקבלה, הוא המקביל ההפוך למטטרון, מלאך שמשמש כקולו של אלוהים (הוא דמות האיש הקטן שיחזקאל ראה על המרכבה) וסמאל הוא היחידי שכמעט שווה לו בעוצמתו. סיפורו של המטטרון נמצא שנוי במחלוקת אצל רוב זרמי הקבלה, אבל אחת הגישות גורסת שהוא בעצם חנוך, שאלוהים לקח אותו והפך אותו למלאך ("וַיִּתְהַלֵּךְ חֲנוֹךְ, אֶת-הָאֱלֹהִים; וְאֵינֶנּוּ, כִּי-לָקַח אֹתוֹ אֱלֹהִים." - בראשית פרק ה', פס' כד'). לילית הייתה אשתו הראשונה של אדם, היא הייתה מאוד פמיניסטית ורצתה שבזמן קיום יחסי מין - היא תהיה למעלה. אדם כמובן, סירב ולילית הסתלקה, לאחר מכן היא הפכה לשדה. מנקודת מבט היסטורית, לילית היא דימוניזציה של ליליתו, שדה או יישות מהמיתולוגיה הבבלית.

L e s t a t

New member
ה"חוקים" השטניים נמצאים במקור אחר

והקטע של הסטירה הוא מטאפורי.

L e s t a t

New member
The Satanic Bible

הוא לא ספר נדיר, ניתן למצוא אותו באמזון והוא לא עולה הרבה.

L e s t a t

New member
כת השטן, כנסיית השטן ומה שבינהם

"כת השטן" הינה המצאה מאוד חביבה של הכנסייה הנוצרית או אגדות אורבניות מקומיות, המבוססות באופן חופשי על הספר "פטיש המכשפות" ומקרים שקרו בזמנים האחרונים של המאה העשרים, בהם חבורות קטנות של נערים ו\או מבוגרים שהחליטו שהשטן קורא להם או שצריך לסגוד לשטן ולעזור לו לנצח את אלוהים. סוגדי שטן הם בד"כ אנשים לא כל כך יציבים מבחינה נפשית, עם בעיות רציניות, לרוב מגדירים את עצמם כ"פריקים" (וזה חלק מה"פריקיות" שלהם). לרוב, התמכרות לסמים או אלכוהוליזם הם חלק מהבעיות של האנשים האלה. הלהקה "דייסייד" היא דוגמא מפליאה לסוגדי שטן (שב"השראתם", שני נערים שחטו את הכלבים שלהם ופזרו את החלקים על העצים שליד הבית). קרו מקרים בארץ שנערים שככל הנראה סוגדים לשטן (המשטרה והעיתונות במילא אוהבים להדביק את התווית הזו) או שהם אכן סוגדים לשטן, שחטו חיות בבתי קברות ואנסו בחורות. אנשים שהם מעוררי רחמים במקרה הטוב... כנסיית השטן, לעומת זאת, הינו ארגון דתי (רשמי) שמשמש כגוף המייצג של השטניזם, דת שנוסדה יחד עם כנסיית השטן ע"י אנטון שאנדור לה-ויי בשנת 1966. השטניזם הוא נושא שעליו אני כותב מאמרים כעת, מאמר אחד (מאמר כללי כזה, מעין מבוא) כבר מוכן ויעלה בקרוב בפורום "פאגאניזם בישראל". כשיעלה, כל השאלות תקבלנה תשובה.

לצערינו....

אותם ילדים מ"כת השטן" הדביקו לכל מי שנראה-קצת-מוזר/יש-לו-שרשרת-של-פנטגרם/ניטים/לובש-שחורים/פריק-ממוצע סטיגמה של שטניסט. לצערי (למרות שזה משעשע) כולם חושבים שאני בכת השטן, למרות שאין לי ניסיון במאגיה. נו מה לעשות, תמיד יהיו את אותם אנשים שנפלו בין הכיסאות, ומוציאים שם רע לכל מי ש*קצת* דומה להם או מתעסק בנושא דומה לשלהם. חוץ מזה, יצא לי פעם אחת להיות ב"פעולה" של חברי "כת השטן" (הלכתי עם חבר לא ביודעין), כשהבנתי שאני בפעולה של ה"כת השטן" הלכתי משם. למרות כל הסיפורים שיש, אף אחד לא הכריח אותי לשתות-דם/לשחוט-חתול/לגנוב/לאנוס/וכו'. (למי שסקרן, ב"פעולה" הזו הם ניסו לעשות סיאנס ולזמן את היטלר, אני לא הייתי נוכח בסיאנס אז אני לא יכול להגיד אם זה פעל או לא).

bleeding rose

New member
אחחח

אין לך מושג כמה אני מזדה איתך...חוץ מזה שאין לי ניסיון עם חברי הכת...ואני גם מקווה שלא יהיה.

למעלה