כשר אבל מסריח...

habeas corpus

New member
בוודאי שזו זכותך. יש לי כזה טלפון.

כמו לרוב אזרחי המדינה. אתה לא רוצה טלפון שהרב לא יידע איזה מסלול זה. אתה פשוט לא רוצה שלאחרים יהיה טלפון שהרב כן יידע . זה מה זה פשוט. אז תפסיק לנסות לכפות את דיעותיך על אחרים. חייה ותן לחיות.

moshe010

New member
כנראה לא הבנת את הפואנטה

לא אני לא יכול לקבל טלפון שאיננו חסום לאינטרנט וsms מבלי שכל החברים והרב שלי ידעו

אגס 10

New member
למה אתה שואל זאת רק על פלאפונים?

מה עם מוצרי מזון למשל?האם זה שחברות מייצרות אוכל שיש עליו חותמת כשרות ובכך מפרסמת את מי שקונה כשר מהווה חדירה לפרטיות?מה זה קשור בכלל?חברה מוכרת את מה שקונים,מי שלא רוצה שלא יקנה,זה לא ענינה.

moshe010

New member
שוב הענין של "מידתיות"

החותמת כשרות נועדה למען האדם הפרטי שרוצה לשמור על כשרות ואם יש נפגעים ממנה זה זעום ביחס לתועלת שבה לפרט לעומת זאת לקומה כשרה אין שום תועלת לפרט , רק רצון של האח הגדול לשמור על צאן מרעיתם מפני התקלקלות, ומאידך גיסא זה פוגע קשות בצנעת הפרט( הרבה יותר מאשר הכשר) אני מאמין שאם היתה לך בעיה בלקנות מכשיר לא כשר , הית חושב אחרת חברה מוכרת את מה שקונים בתנאי שאיננה מפרסמת פרטים חסוים

habeas corpus

New member
ומי שאין לו כסף לקנות אייפון 4

קונה מכשיר אחר. וכך מתגלה קבל עם ועולם שאין לו אייפון 4. לפיכך יש לאסור על חברות הסלולר למכור מכשירים שונים לבני אדם שונים, אלא להחזיק במלאי רק מכשיר אחד.

habeas corpus

New member
אף שופט בעולם לא יאסור את זה.

מכיוון שאין שופטים חרדיים. רק אדם שגדל בחברה פאשיסטית שכזו , יכול לחשוב על אפשרות של למנוע זאת.

אגס 10

New member
מאיפה אתה מביא את זה?

מי מפרסם פרט חסוי? שום חברה לא מפרסמת פרט חסוי! זה שיודעים כולם את סוג המכשיר זה לא פרט חסוי.

moshe010

New member
זה לא פרט חסוי ועל דא קא בכינא

שדבר שאמור להיות חסוי "איזה תוכנית יש לי" נהפכה לרשות הרבים עקב הקומה הכשרה וחברת טלפונים שתעיז להפיץ את המידע על המסלולים שכל אחד מלקוחתיו לקח, יהיה בבעיה משפטית גדולה

אגס 10

New member
אתה טועה לגמרי

יש ברשתות הסלולריות לא קצת קומות בעלי תוכנית ייחודית שהמספרים שלהם מיוחדים לקומות האלו יש תוכנית בורסה,יש תוכנית לעובדי המדינה,יש תוכנית לחיילים,ויש עוד הרבה קומות כאלו. מדבר בתוכניות כלליות שהחברות משווקות,לא בתוכניות אישיות,אין כאן שום חיסיון של פרט אישי.

moshe010

New member
כל עוד שזה לא מפריע

לאף אחד סבבה אבל ברגע שיש דרישה בקהילה מסוימת ויש תנאי קבלה על סמך מסלול מסוים זה כבר נהפך לבעיתי

אגס 10

New member
תקשיב

אני מבין מאוד לליבך יש לנו בעיה עם החברה החרדית ותחלואיה כולנו סובלים מזה יום יום שעה שעה בין השאר מהלחץ החברתי המופעל שם עדיין זה לא אומר שחברות הפלאפון אמורים לפתור לנו את הבעיות האלו... כל עוד והם לא מפרסמות פרטים אישיים חסויים של לקוחותיהם הם פועלים כנדרש.

התכניות שמנית אינם קומות מספרים

מדובר במבצע ללקוחות שעובדים במקומות האלו וזה תקף גם לכאילו שנשארים עם מספר מחברה אחרת (ניוד מספרים). זה כמובן להבדיל מהמקרה בו החברה נוצן טלפון לעובדיה כהטבה ואז המספרים הראשונים הם זהים אבל זה כבר נושא אחר, כי זה לא טלפון אישי ואין כאן שום טענות על קניין אישי ומידתיות וכו'

habeas corpus

New member
הם קומות מספרים לגמרי.

למשל, עובדי מדינה מקבלים תנאים מטורפים ומדהימים , בהתאם למכרז חשכל. הטלפונים הם פרטיים לגמרי, לא של המעסיק. אבל התנאים האלה מתקבלים רק, ואך ורק, בקומות מספרים מסויימות. אין אפשרות לשנות למספר אחר, ולקבל את התנאים הללו. נקודה. בדיוק, אבל בדיוק כמו הקומות הכשרות.

אגס 10

New member
מה הקשר?

את מדברת על כפייה של החברה החרדית,כאן דובר על כפיה של החברות הסלולאריות, זה שהחברה החרדית מלאה בתחלואים,זה ברור,אבל זה עדיין לא עילה לבג"ץ נגד חברות הפלאפונים.

הבעיה היא שכשאני קונה טרף

זכותי לצנעה היא, שלא ידעו שקניתי טרף, כי יש חברה מסויימת שטרף זה רע, ולכן זה לא נעים לי. והזכות לצנעה גוברת על הזכות של חברות הפלאפונים לשתף פעולה עם הרבנים שדווקא רוצים לדעת שקניתי טרף. משל למה הדבר דומה? בוא נניח, שחברת בזק תחליט לעודד את אי הגלישה בפורנו, ולכן היא תפרסם כל שנה רק את אלו שלא גלשו השנה באתרי פורנו? האם לדעתך זה יהיה חוקי, ויעבור את מבחן בג"ץ? ועכשיו, מצא את ההבדלים, או שלשם שינוי תודה שטעית...

habeas corpus

New member
אבל חברות הסלולר לא מפרסמות עליך דבר!

הם עשו קומה כשרה למעוניינים בכך. יש לחברת פלאפון גם קומה של עובדי מדינה . כל מי שנהנה מהתנאים של עובדי מדינה , מקבל את הקומה הזו. אי אפשר להחליף לקומה אחרת , ולקבל את התנאים של עובדי מדינה. גם זה אסור? ואם אני מובטל, אבל משקר לאשתי שאני עובד מדינה , אז היא תגלה שאני לא עובד מדינה לפי המספר! אויויויוי. בגץ נגד פלאפון מיד!

habeas corpus

New member
יש גם מילה "חופש הקניין"

אולי גם תאסור על קבלנים לבנות בתי כנסת , בגלל שאתה לא הולך להתפלל, אבל אתה לא רוצה שיידעו מזה. אם לא היו בתי כנסת אפחד לא היה יודע מזה, אבל בגלל שבונים בתי כנסת , והרבנים לא יקבלו למוסדות את הילדים של מי שלא בא לבי"כ להתפלל, יוצא שהקבלנים גורמים לזה שאתה נאלץ לבא להתפלל. ובכך הם פוגעים בזכותך לפרטיות! גועל נפש.

moshe010

New member
יש מילה "מידתיות"

ואם אכן יש אנשים שנפגעים באוםן מידתי מהקומה המיוחדת לעובדי מדינה זה באמת צריך לעבור מן העולם

למעלה