כרטיס אד``י. הדילמה.

לחתום. אני חתמתי.

אם יש אלוהים, הוא היה רוצה שתחתום. ומצחיק שהרבנים הם דווקא מתנגדים. עולם הפוך אני רואה. עליונים למטה תחתונים למעלה. (על הראש על הכתפיים 1 2 3)

מה הקשר לעזאזאלל?

בין תעשית הכסף והנפשות בליזענסק לבין כרטיס אדי? חוץ מהעובדה ששתי אלה הוזכרו בהודעה שלך? לגבי כרטיס אדי, בעבר גם העליתי את הנושא לדיון בפורום השכן ידידי הטוב.

ג נ ו ב

New member
אל תתבלבלי ידידתי,

החיים (של סוכני הנסיעות/ פירסומאים/ ועדות צדקה,/ ה``חוגגים`` וכו`) שלאחר המוות (של הנועם אלימלך / רבי נחמן / רשב``י / שטפנשט/ החלבן מחקי את המיותר והוסיפי כהנה וכהנה). זה לא קשור לכרטיס אדי. זה מה שאני מאמין בחיים שלאחר המוות.

ג נ ו ב

New member
את לא?

אומרים שכל אחד יעשה ה-כ-ל בשביל כסף. רק המחיר משתנה מאחד לשני....

למיטב ידיעתי אין תוקף משפטי בכרטיס אדי

חתימה על כרטיס אדי רק מביע את רצונו של הנפטר. למיטב ידיעתי אין בזה שום משמעות משפטית (אפילו אם אין משפחה, לא ניתן להשתמש בכרטיס כדי לאפשר להשתמש באיברים). אם מישהו ממשפחה חילונית וחותם על כרטיס כזה, יש סיכוי סביר שהמשפחה תתחשב ברצונותיו. מי שבא ממשפחה חרדית, אני לא מבין את המשמעות של חתימה על כרטיס כזה. למיטב הבנתי, הדרך היחידה לתת תוקף חוקי לבקשתך על מה עושים לאחר מותך - צריך צוואה כדת וכדין - דהיינו - ניסוח שאומר מה ייעשה לאחר מותך, שני עדים שיחתמו על הצוואה, וכדומה, אך אני לא בטוח שזו הדרך או שזו הדרך היחידה.

סוהיזו

New member
חתמתי על הכרטיס הזה בסוף!

היום חתמתי ל כרטיס אדי מתוך מחשבה שכשאני ימות אני אוכל לעזור למישהו שזקוק לאיזשהוא איבר ממני וזה יעזור לו לחיות אז למה לא?

כל הכבוד! איזה יופי. אני גם בכוון הזה.

לא רוצה לחשוב על סיטואציה הפוכה בה אני / יקירי נזדקק לאי מה. "שנהיה מן הנותנים ולא מן המקבלים" אמן. הללויה..

mister xy

New member
הסיפור הזה חוזר על עצמו הרבה פעמים

וכל פעם מחדש הוא מרגש אותי.

למעלה