כרטיס אד``י. הדילמה.

sec op

New member
תוספת

זו גישה אחת במוסר. שכל הערך המוסרי נובע מכדאיות. יש כאלו שיגידו שזה לא נקרא מוסר, רק אגואיזם נעלה יותר. ומוסר אמיתי הוא, לפעול כיון שזה טוב, בלא קשר לתועלת. כאן התייחסתי יותר לעניין החברתי, שהוא הרבה יותר עניין של אגואיזם, כולנו רוצים לחיות בחברה טובה יותר, ולכן כולנו צריכים להשקיע וכו'... העדפתי לא להיכנס לעניין המוסר הצרוף.

לחוד

New member
שיקולים דומים מאוד

עומדים בפני המתלבטים אם ליטול את נפשם בכפם. אז המסקנה שלך שלא כדאי?

זה בדיוק הנקודה, אחרי המוות אתה לא יודע אם

היה כדאי או לא, אתה פשוט לא יודע כלום, מבחינתך לא היית בחיים מעולם. {סוגיא כבדה לא יודע כלום} חוץ מזה כמו שלא חייבים לאכול פיצה רק בגלל שאפשר, ככה לא חייבים להתאבד רק בגלל שאפשר......

moshe010

New member
לא הבנתי את הפסיכולוגיה

לאדם יש רגשות והא מעדיף שלילדיו יהיה נוח גם אחרי מותו גם אתאיסטים עושים ביטוח חיים כי הם רוצים שלילדיהם יהיה טוב אחרי מותו ולכן היות שבציבור החרדי תרימת איברים נשמעת כמעט כמו כפירה בתחיית המתים, ואז לילדים שלך יהיה מאוד לא נעים אזי יש שיקול מאוד חשוב

סוג ב

New member
אני עוד לא חתמתי

אבל ברעיון, אני רוצה. פגיעה ברגשי המשפחה? רוב הסיכויים שזה מאוד יפגע בהם ואגב, מאותה סיבה אתה אנוס... נירא לי גם, שאם המשפחה מתנגדת, הכרטיס אדי לא ממש עוזר. בינינו, מה זה משנה אם קוברים אותך, עם כבד או בלי... מקסימום- יהיה פחות אוכל לתולעים והם יעברו לקבר הבא...

אגס 10

New member
לא מדוייק

אם אין חתימה של הנפטר על כרטיס אדי אז שואלים את המשפחה אם הנפטר חתם על כרטיס אדי לא שואלים את המשפחה.

mister xy

New member
לחתום !

גם אנחנו חתמנו. האמת, כשחתמתי לא חשבתי על כך שזה יכול לפגוע במשפחתי אבל אני ממש לא מתחרט על זה.

אם תמות - לכשתמות

כל כך אבסורדי שלהוריך יהיה פנאי מחשבתי להפגע ולא יעסקו באבל... (בעצם, הם מאמינים כי דרכך סלולה לגנעדן, ישושו עבור נשמתך, ומה שיטריד את מנוחתם זה כי תחיה נפשות באיבריך במקום שיטמנו בשלמותם באדמת ארץ הקודש)

סעיף בצוואה שלי, אל תדליקו נרות אחרי

אלא אם כן הם נרות ריחניים בניחוח פטוצ'ילי וניל...

רותם 36

New member
לי יש כרטיס אדי

ורשום עליו במפורש : בחירה בין 3 סעיפים : 1: לתרום כל איבר מגופי שהזולת יכול להיעזר בו להצלת חיוו 2: לתרום : כליה/לבלב/כבד/לב/ריאות/קרנית/עור/עצמות 3: בתנאי שאיש דת לפי בחירת המשפחה יאשר את התרומה לאחר מותי ומודגש שם גם : תרומתי לצורך השתלה בלבד .

אני מתעקשת על למון-גראס, הרבה יותר מרענן

(לימונינה מתחילה להתבדח, סימן שהעניינים בשליטה)

בדיוק השבוע החלטתי לחתום

מתאר לעצמי את ההפגנות ונסיון חטיפת גופתי.. הם יסבירו למשטרה שלא יתכן לגרום עוול למי שניהל אורח חיים דתי...

למעלה